Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Στις 4 Οκτωβρίου χρειαζόμαστε ισχυρή λαϊκή εντολή!"


Δεν κοίταξε την καθημερινότητα του πολίτη. Δεν κοίταξε πως θα πάει την χώρα μπροστά. Μια κυβέρνηση που έκανε πέντε προϋπολογισμούς και που τινάχτηκαν στον αέρα με συνέπεια να τεθεί η χώρα μας σε επιτήρηση για δεύτερη φορά.
Ποιο είναι το έργο του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα; Το νοσοκομείο, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ο βιολογικός καθαρισμός, το συνεδριακό κέντρο, το δικαστικό μέγαρο και τόσα άλλα που άλλαξαν την φυσιογνωμία του τόπου μας.
Ποιο είναι το στίγμα της αποχωρούσας κυβέρνησης με αυτόν τον κουρασμένο πρωθυπουργό; Τι θα αφήσει στην πόλη και τα χωριά μας η Ν.Δ;
Ένα μισοτελειωμένο Μουσείο και τίποτε άλλο. Κανένα έργο ανάπτυξης και προόδου στην περιοχή. Ήταν μια κυβέρνηση που ενδιαφέρθηκε για τα golden boys και τα δομημένα ομόλογα τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα. Αυτή την κυβέρνηση, που ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο, που δούλεψε για τους λίγους και που έκλεισε αιφνιδιαστικά την Βουλή για να εξαλειφτούν τα ανομήματα ορισμένων, δεν πρέπει να την εμπιστευτεί ο Έλληνας πολίτης.
Φίλες και φίλοι, το ΠΑΣΟΚ έρχεται με ένα νέο πρόγραμμα και ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό.
Οι συμμέτοχοι αυτού του προγράμματος είμαστε όλοι εμείς γιατί επίκεντρο του ΠΑΣΟΚ και συνέταιρος σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια ανατροπής είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο λαός.
Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα λαού. Μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκαθίδρυσε την Δημοκρατία, συνέστησε το Κοινωνικό κράτος, έγιναν τα έργα τα μεγάλα που άλλαξαν την μορφή της χώρας σε Διεθνές επίπεδο.
Το όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι να πάει μπροστά ο τόπος μας, η χώρα. Να ενισχύσει τα χαμηλά εισοδήματα, τον εργαζόμενο. Με στήριξη των συμβάσεων εργασίας, με την ανόρθωση του κράτους δικαίου. Με την ανασύσταση όλου του συστήματος ανάπτυξης όπου μοχλός είναι η Παιδεία, η γνώση, η καινοτομία.
Όλοι μαζί λοιπόν γιατί ζητάμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Και εγώ προσωπικά ζητάω την στήριξη σας για να προχωρήσουμε μαζί τα έργα υποδομής στον Νομό μας.
Η χώρα μας δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να γίνει το σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος με σύγχρονες δομές και σεβασμό στον πολίτη.
Στις 4 Οκτωβρίου χρειαζόμαστε μια ισχυρή λαϊκή εντολή.
Με την νίκη!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ζητήματα της Θήβας και οι εκλογές


.-Η Θήβα είναι η μοναδική πόλη χωρίς παρακαμπτήρια οδό. Η πυκνή κυκλοφορία βαρέων οχημάτων από την Ελευσίνα προς την Βόρεια Ελλάδα επιβαρύνει βάναυσα τον οικιστικό ιστό της πόλης. Μια μελέτη που άρχισε το 1990!! παραμένει ημιτελής
-Αντί μέριμνα για δασοπροστασία, στις πρόσφατες πυρκαγιές στο δάσος του Μοσχοποδιού, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε με πρόσχημα την δασοπροστασία την χρηματοδότηση ενός ξένου με την περιοχή συλλόγου (Η ΤΕΡΑ) ικανοποιώντας πελατειακές σχέσεις.
-Το έργο του κολυμβητηρίου ακυρώθηκε από τις Δημόσιες Επενδύσεις και παραπέμφθηκε στην ατελέσφορη διαδικασία των «νεοφιλελεύθερων» ΣΔΙΤ
-Το νέο Μουσείο της Θήβας καρκινοβατεί
-Έργα άρδευσης των εύφορων πεδιάδων ανύπαρκτα κ.α.
Τούτων δοθέντων και ενόψει των Εκλογών της 4ης Οκτώβρη, οι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. οφείλουν να απαντήσουν απολογούμενοι και η θέση τους είναι όντος δύσκολη και άχαρη.
Αλλά και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, που το κόμμα τους διεκδικεί την εξουσία, οφείλουν να πάρουν θέση έναντι όλων αυτών των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. Θέση, που να τους διαχωρίζει από την στάση ορισμένων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσκεινται στο κόμμα τους,.
Ειδικότερα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα πρέπει να πείσουν ότι εκλεγόμενοι θ’ ανατρέψουν τις πολιτικές της Ν.Δ. για την περιοχή.
Προς τούτο είναι υποχρεωμένοι τώρα – πριν τις εκλογές – να διαχωρίσουν την θέση τους δημόσια και να στηλιτεύσουν τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του, που όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκε στις επιλογές της Κυβέρνησης και δεν διεκδίκησε δυναμικά τη λύση των προβλημάτων, αλλά αντίθετα λειτουργώντας παθητικά υιοθέτησε κυβερνητικές επιλογές όπως π.χ.
• Στο βασικό όσο και σημαντικό έργο υποδομής, στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που οι προτάσεις της σημερινής Δημοτικής αρχής ανταγωνίζονται την «πράσινη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται ο Γ. Παπανδρέου
(πρότειναν: -την μείωση της ζώνης προστασίας του Ασωπού
-τον περιορισμό της γεωργικής γης υπέρ των
βιομηχανιών
-τον μη χαρακτηρισμό της Καδμείας ως «Ιστορικό τόπο»
-την μη μείωση των συντελεστών δόμησης
και άλλα «μη πράσινα»)
• Στο σκάνδαλο της χρηματοδότησης του συλλόγου “Η ΤΕΡΑ”, που συνεργάστηκαν αρμονικότατα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο
• Στο ζήτημα της προώθησης του έργου της παρακαμπτήριου οδού, που δεν κινητοποίησαν τους πολίτες. Αρκέστηκαν σε δημόσιες σχέσεις με τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας.
• Στο ζήτημα του κολυμβητηρίου που επέλεξαν την κυβερνητική μέθοδο των ΣΔΙΤ και εγκατέλειψαν την προώθηση του έργου από τις Δημόσιες επενδύσεις.
• Στην προετοιμαζόμενη εγκατάσταση στη Θήβα, εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, και δη της Αττικής, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, που η στάση τους εγείρει ερωτηματικά. Εξ’άλλου η πρωτοβουλία της «κίνησης πολιτών» για την αντιμετώπιση του εξασθενούς χρωμίου στο νερό τους υποχρέωσε να δρομολογήσουν την υδροδότηση της πόλης από τον Μόρνο.
Υποψήφιοι Βουλευτες ΣΥΡΙΖΑ Θήβα
ΘΗΒΑ28/9/2009
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΕΛΒΕΝΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ιωάννα Ρούση-Υποψήφια με τους Οικολόγους Πράσινους στη Βοιωτία


Οι Οικολόγοι Πράσινοι, δεν είμαστε μια Μη-Κυβερνητική Οργάνωση για το ΠεριΒάλλον. Είμαστε ένας ζωντανός , Πολιτικός Οργανισμός με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις , τεκμηριωμένες από Επιστημονικές μελέτες και αποδείξεις για την Παιδεία
-την Οικονομία
-την Εξωτερική Πολιτική, το Περιβάλλον, τη Γεωργία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό, τη Δικαιοσύνη αλλά και κάθε ανάγκη μικρή ή μεγάλη που αφορά την ποιότητα της ζωής του πολίτη.
Κάθε Πολιτική μας Πρόταση αποφασίζεται Συνεδριακά, με αμεσοδημοκρατικές
Διαδικασίες, με καθολική ενημέρωση και ψηφοφορία των μελών μας. Πυξίδα μας οι 4 βασικές Αρχές της Πολιτικής Οικολογίας
-Δημοκρατία…Άνευ Όρων και περιορισμών
-Ανθρώπινα Δικαιώματα…Κατοχυρωμένα και Αδιαπραγμάτευτα, προσαρμοσμένα στις νέες προκλήσεις του 21 αιώνα.
-Προστασία του Περιβάλλοντος…Ο Πλανήτης τοπικά και παγκόσμια είναι το σπίτι μας, είναι το νερό, το οξυγόνο, η τροφή μας. Διεκδικούμε την χωρίς εμπόδια πρόσβαση όλων μας σε όλα τα αγαθά. Μη-Βία…Τα εδάφη της πατρίδας μας αλλά και του Πλανήτη όλου ,
δεν χρειάζονται άλλο αίμα ,τοξικά και Πυρηνικά απόβλητα. Τέρμα πια στα Γεωπολιτικά παιχνίδια των εμπόρων όπλων, των εμπόρων του μέλλοντός μας!
Στις 4 του Οκτώβρη , η Ελλάδα μπορεί όχι απλά να αλλάξει σελίδα, αλλά να αλλάξει άρδην το Πολιτικό, Κοινωνικό και Οικονομικό μέλλον της. Ας μην επιτρέψουμε πια να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμας!
Για όλα αυτά λοιπόν, οι Οικολόγοι Πράσινοι και εγώ προσωπικά ζητάμε τον ψήφο σας , ψήφο συνείδησης για Πράσινο, Αειφόρο, Ανθρώπινο παρόν και μέλλον για όλους.
Ιωάννα Ρούση
Υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας με τους Οικολόγους Πράσινους

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Τηλεοπτικές εμφανίσεις της Αριας Αγάτσα


ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυρία Αγάτσα έδωσε συνέντευξη και στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας στο διευθυντή του σταθμού κ. Γιώργο Σιμόπουλο. Στη συνέντευξη, αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ όπως την κινητοποίηση του τραπεζικού συστήματος ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά, την καταργηση του ΕΤΑΚ, τις φοροαπαλλαγές σε μεσαία και χαμηλά στρώματα, το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
Η υποψήφια βουλευτής που έχει διατελέσει 3 φορές αντινομάρχης και είναι μελος τού Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ,σε ερώτηση για τους προσωπικούς της στόχους, ζήτησε να τής δώσει ο βοιωτικός λαός την ευκαιρία να παλέψει για τα προβλήματα τού νομού και για τους πολίτες του. << Γιά μένα τόνισε, η πολιτική ειναι ευκαιρία για προσφορά. Προσφορά στον τόπο που γεννηθηκα και μεγάλωσα, προσφορά στον πολίτη, προσφορά στον καθημερινό άνθρωπο. Στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε για μια κοινωνία ανθρωπιάς. Βάζουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής>>.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοιχτή επιστολή ΕΒΕ Βοιωτίας προς τα πολιτικά κόμματα


Πρέπει να στηριχθούν εκείνες οι προσπάθειες σε όλους τους τομείς της οικονομίας, που βασίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και δεν διστάζουν, με τρόπο οργανωμένο και υπεύθυνο, να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές.
Σε αυτή την επιχειρηματικότητα πρέπει να σταθούν αρωγοί το κράτος και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το κράτος καλείται να συνειδητοποιήσει τις δικές του ευθύνες και να προβεί στον άμεσο εκσυγχρονισμό του, ώστε να γίνει λειτουργικότερο, φθηνότερο και αποτελεσματικότερο. Ο εκσυγχρονισμός αυτός είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση βασικών δυσεπίλυτων, διαχρονικών προβλημάτων της οικονομίας μας, όπως η μείωση των κρατικών δαπανών, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η άρση των διάσπαρτων επενδυτικών αντικινήτρων. Η πολιτική αυτή θα ενθάρρυνε το επιχειρηματικό
πνεύμα, που στη χώρα μας αντιμετωπίζεται αρνητικά από το τραπεζικό, διοικητικό, φορολογικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Δυστυχώς όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα πανελλαδικά προβλήματα αλλά έρχονται και καθημερινά αντιμέτωπες με την επιβαρυντική κατάσταση της Βοιωτίας.
Το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον φαντάζει και είναι αρνητικό και μπορεί να συνοψισθεί ως εξής:
Στέρηση βασικών υποδομών στο τομέα των μεταφορών, όπως ένα σωστό οδικό συγκοινωνιακό δίκτυο.
Ενίσχυση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας. Η Βοιωτία αν και βρίσκεται στο κέντρο της χώρας είναι σχεδόν αποκομμένη από την σιδηροδρομική επικοινωνία, ιδιαίτερα την εμπορική, απαραίτητη η σύνδεση με την ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης.
Άμεση λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου, έως την Θήβα και επέκταση του έως την Λιβαδειά και την Αράχοβα.
Η ίδρυση διαμετακομιστικού Κέντρου και περιφερειακού αερολιμένα θα ενίσχυαν την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και την τουριστική κίνηση.
Η χωροταξική οροθέτηση και οργάνωση του νομού αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για την ανάπτυξη μιας υγιούς επιχειρηματικότητας που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο Ο τρίτος σε μεταποιητική δραστηριότητα νομός της χώρας ουσιαστικά δεν διαθέτει Επιχειρηματικά Πάρκα. Πρέπει άμεσα να ιδρυθούν οργανωμένοι χώροι υποδοχής επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Θήβα και Λιβαδειά.
Η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στη άτυπη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Είναι απαραίτητο να οργανωθεί σε σύγχρονη βιομηχανική περιοχή, ως αναγκαία συνθήκη για την σύζευξη της με την τοπική οικονομία. Πρέπει να σχεδιασθούν συγκεκριμένες πολιτικές που θα συνδέουν την υψηλή ανάπτυξη της μεταποίησης, που παρατηρείται στα όρια του νομού, με την υπόλοιπη τοπική οικονομία (υπεργολαβίες κτλ) καθώς και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Έλλειψη Εκθεσιακών Κέντρων, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στην προβολή των βοιωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Η ανάπτυξη του τουρισμού και γενικά του τριτογενούς τομέα, θα μπορούσε να δώσει μια μελλοντική διέξοδο, καθώς η περιοχή μας παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα,(Παρνασσός Ελικώνας, ακτές Κορινθιακού, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία). Απαιτούνται όμως σημαντικές επενδύσεις σε έργα και ενέργειες, που σήμερα ελλείπουν.
Ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη σύνδεση καινοτομίας και παραγωγικής δραστηριότητας. Η ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αλίαρτο παρόλο που διαχρονικά κοσμεί πολλά προεκλογικά φυλλάδια δεν έχει ακόμη προταθεί στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας.
Δυστυχώς, παρά το γεγονός, ότι αυτές οι διαπιστώσεις μας είναι σταθερές και έχουν τεθεί επανειλημμένα υπόψη της Πολιτείας και των φορέων της, η σχετική ανταπόκριση υπήρξε μηδαμινή.
Τέλος, ελπίζοντας, ότι εκφράζουμε σε ένα αρκετά γνήσιο βαθμό τις ανάγκες και τις αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου της Βοιωτίας, παρακαλούμε οι παραπάνω συλλογικές σκέψεις και απόψεις μας, να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ώστε με την απαραίτητη συνεργασία και την ενεργοποίηση όλων μας, να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ένα δυσοίωνο μέλλον για την Βοιωτία, τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Θανάσης Γαλανάκος υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς στη Βοιωτία


Η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει ως εξής:
1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ
2. ΝΕΛΛΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
3. ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ
4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
5. ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΕΝΤΖΙΚΗ-ΓΚΕΡΩ
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7. ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΔΗ
8. ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ
9. ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΙΝΤΗ
10. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΑ
11. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΙΟΥΤΟΥ
12. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων
1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ
Πρέσβης επί τιμή, πρώην πρεσβευτής της Ελλάδος στον ΟΑΣΕ, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο.
2.ΝΕΛΛΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Συγγραφέας, σύζυγος του ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και φοίτησε στο Ζάππειο. Φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, όπου διδάχθηκε ζωγραφική και γλυπτική με τον Τόμπρο. Το 1945 μετέβη στο Παρίσι με την ομάδα του ΜΑΤΑΡΟΑ, όπου συνέχισε τις σπουδές της στην γλυπτική με τον OSSIP ZADKINE. Το 1950 έως το 1954 ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Εγγονόπουλο, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο και δύο εγγονούς. Εργάσθηκε ως ξεναγός. Δημιούργησε το θέαμα <<ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ>> στην Αθήνα και στην Ρόδο. Επίσης συνέγραψε τα βιβλία Επί τα ίχνη του Νίκου Εγγονόπουλου(2003), Το ταξίδι του Ματαρόα (2007), την ποιητική συλλογή Νοοπαίγνια (2005) και μετέφρασε το έργο του Walter Benjamin Μονόδρομος(2004).
3. ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ
Πρόεδρος του συλλόγου «Αγνοούμενοι ‘74». Σύζυγος του αγνοούμενου ήρωα Διοικητή 251ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Παύλου Κουρουπή, που χάθηκε πολεμώντας στην Κερύνεια στην τουρκική εισβολή το 1974. Πρωτοστάτης με έντονη παρουσία στα εγχώρια και διεθνή φόρα για την εύρεση των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων κατά την εισβολή στην Κύπρο.
4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής - Αθλητικών Κακώσεων της Ευρωκλινικής Αθηνών. Είναι εξειδικευμένος στις Αθλητικές Κακώσεις και στην Ελάχιστη Επεμβατική Ορθοπεδική Χειρουργική, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Πανεπιστημίου CNAM Παρισίων. Εργάσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St-Luc Catholique de Louvain στις Βρυξέλλες και κατείχε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Είναι. Συντονιστής της Ομάδας Υγείας και Αθλητισμού των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.
5. ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΕΝΤΖΙΚΗ-ΓΚΕΡΩ
Μεταφράστρια, ανηψιά του ποιητή και συγγραφέα Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. Πτυχιούχος Μετάφρασης και Διερμηνείας, μεταφράστρια στο Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ασχολείται με τα κοινά εδώ και μία δεκαετία ως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Ε' Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Βιομηχανία. Αναπληρώτρια-Συντονίστρια της Ομάδας Θεσσαλονίκης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.
6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πλαστικός χειρουργός. Εξειδικευμένος στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, εξειδίκευση στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Toronto στον Καναδά και στην Μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο της Virginia των ΗΠΑ. Έχει πολυετή εμπειρία στις ΗΠΑ και Καναδά. Εργάζεται ιδιωτικά ως πλαστικός χειρουργός στην Αθήνα και είναι συνεργάτης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Είναι μέλος πολλών Διεθνών Επιστημονικών Εταιριών.
7. ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΔΗ
Δημοσιογράφος, κάτοχος του ευρωπαϊκού βραβείου για τα καλύτερα δημοσιογραφικά κείμενα που αφορούν τους μετανάστες.
8. ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, γενικός διευθυντής εταιρείας πληροφορικής.
9. ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΙΝΤΗ
Διευθυντικό στέλεχος εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διπλωματούχος Οικονομικών σπουδών Πανεπιστημίου RWTH-Άαχεν Γερμανίας, κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων σε Ευρωπαϊκές Σπουδές και ΜΒΑ(ΑLBA),στέλεχος Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004, διευθυντικό στέλεχος εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
10. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΑ
Αρχιτέκτων, διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Greenwich, εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο.
11. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΙΟΥΤΟΥ
Μουσικός, πτυχιούχος πιάνου, καθηγήτρια με πολυετή εμπειρία σε Ωδεία.
12. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Δικηγόρος-δημοσιογράφος, δραστήριο στέλεχος της κοινωνίας πολιτών. Εργάσθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και το Βήμα (1971 έως 1996 και 2000 έως 2008). Φιλοξενήθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (1996-1997) και την Ημερησία. Εξέδωσε το περιοδικό κριτικής ανάλυσης Σαμιζντάτ (1995-1996).Το 2008 διηύθυνε τον Ελεύθερο Τύπο. Από το 1995 σύμβουλος σε ευρωπαϊκά θέματα στην ΕΙΗΕΑ.
Την 4η Οκτωβρίου ψηφίζουμε για τη Δημοκρατία.
Ψηφίζουμε τους «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ».
Ψηφίζουμε το ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΛΑΝΑΚΟ.
Γιατί η Ελλάδα δεν ανέχεται άλλο την κληρονομική φαυλοκρατία και θέλει επάνοδο στις Δημοκρατικές αξίες και στην αξιοκρατία.
Γιατί η Βοιωτία θέλει αντιπροσώπους ειλικρινής και μαχητικούς κι όχι κομματικούς υπάτους.
www.dimokratikoi.gr
Θήβα 22 Σεπτεμβρίου 2009
Νομαρχιακή Ομάδα Εργασίας των Δημοκρατικών

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή αναγνώστη


Παρ’ ότι τά σχόλια είναι περιττά για την ανωτέρω «φιλική» επιστολή, όσον αφορά στην πολιτική της ουσία, προσωπικά θα υποκύψω στον πειρασμό να εκφράσω κάποια τυχαία ερωτήματα πού άμεσα πρικύπτουν:

1. Μήπως ο Δήμαρχος με όλες τις τελευταίες συνδυασμένες κινήσεις πού είναι καταφανές ότι εκείνος και οι συνεργάτες του οργανώνουν (πρόσφατη συνάντησή του με τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΠΑΣΟΚ από τους οποίους ζήτησε ΠΙΣΤΗ, πρόσφατη συνάντηση των δημοτικών συμβούλων – μελών του ΠΑΣΟΚ με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θήβας και την παρούσα επιστολή προς κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους), εκφράζει την αγωνία του, αν όχι τον πανικό του να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές…?

2. Με βάση την πολιτική του δεοντολογία, υπηρετεί ή όχι ο κος Σβίγγος την πολιτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ η οποία τον ανέδειξε….? Εάν ναι, τότε γιατί δεν έχει την υπομονή να περιμένει στον κατάλληλο πολιτικά χρόνο μετά από τις βουλευτικές εκλογές την απόφαση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις Δημοτικές εκλογές του 2010 και τους υποψηφίους...? Τι είναι αυτό πού φοβάται…?



3. Μήπως αυτή η μεθόδευση αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πολιτικό εκβιασμό των Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό τους, ή κάποιων εξ αυτών οι οποίοι έχουν αναδείξει την πολιτική τους προσωπικότητα και οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν εγγράφως την πίστη τους στον αρχηγό και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό…!! Σε διαφορετική περίπτωση τι άραγε θα πράξει ο Δήμαρχος…? Θα αποπέμψει τους …. μη δηλωσίες από τά τρέχοντα σημαντικά τους καθήκοντα …? Μας φέρνει στην μνήμη την περίφημη φράση του Μπούς. «…όποιος δεν είναι φίλος μας είναι … εχθρός μας…»

4. Μήπως με την ίδια μεθόδευση θεωρεί ότι θα μπορούσε επίσης να «αποδείξει» μετά τις εκλογές στον κο Παπανδρέου διά μέσου κάποιων προσφάτως «κολλητών» του στελεχών από το Εθνικό Συμβούλιο, ότι η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Θήβα η οποία επί της ουσίας είναι ανύπαρκτη, τον εγκρίνει μαζί με την Νομαρχιακή επιτροπή ως τον μοναδικό κατάλληλο για το χρίσμα των δημοτικών εκλογών το 2010…? Μήπως θεωρεί ότι κάποιες το πάλαι ποτέ ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες αποτελούν πολιτικό παρελθόν για την Βοιωτία….? Αν μη τι άλλο μια τέτοια σκέψη θα αποτελούσε τουλάχιστον πολιτική αφέλεια….

5. Από πότε οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ χαράσσουν την δική τους πολιτική σε τοπικό επίπεδο ανεξάρτητα με τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και του κου Παπανδρέου…? Μήπως υπάρχει κάποια τέτοια τρέχουσα εσωκομματική διαδικασία επιλογής των ανθρώπων η οποίοι θα λάβουν το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές και δεν μας έγινε γνωστό…? Μήπως αυτό αποτελεί εκτός των άλλων και ερώτημα προς τον κο Παπανδρέου σχετικά με τον ρόλο και την ποιότητα εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας και διαδικασιών κάποιων τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ…?


6. Εντελώς ξαφνικά ο κος Σβίγγος ξαναθυμήθηκε ότι κάποτε υπήρξε κάποιος συνδυασμός τον οποίο θα πρέπει να «αναστήσει…»…! Ίσως η επιλεκτική του μνήμη δεν τον αφήνει να θυμηθεί ότι ο εν λόγω συνδυασμός είχε δημιουργηθεί το 2006 με πρωτοβουλία σοβαρής πολιτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στην Θήβα για να τον αναδείξει Δήμαρχο υλοποιώντας την πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ..… Μήπως θα έπρεπε να του υπενθυμίσουμε επίσης ότι ένας αριθμός εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων αλλά και μη εκλεγμένων μελών του συνδυασμού συμμετείχε σε αυτόν το συνδυασμό μόνο και μόνο επειδή αποτελούσε την πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ και όχι για άλλους λόγους….?

7. Εάν δεν κάνουμε λάθος, η επιστολή δεν εστάλη από τον κο Σβίγγο πρός όλα τά μέλη του συνδυασμού, τά οποία τον ανέδειξαν Δήμαρχο Θηβαίων, ως εκείνος όφειλε να πράξει βάση της αρχής δεοντολογίας. Να θεωρήσουμε και αυτό το γεγονός ως ένα άλλο ακόμη πολιτικό ατόπημα ή να του απευθύνουμε το ερώτημα για απάντηση…?

Αγαπητέ κε Σβίγγο,
Λόγω της θέσεώς σας, εκείνο το οποίο κρίνεται εκτός από την πολιτική σας δεοντολογία, είναι η μεθοδολογία την οποία ακολουθείτε και όχι οι φιλοδοξίες σας οι οποίες άλλωστε είναι θεμιτές.
Παραφράζοντας, θα τολμήσω να διατυπώσω ότι ο Δήμαρχος δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά και να συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος
Με όλο τον σεβασμό προς την θεσμική σας ιδιότητα, ίσως η διαφορά της πολιτικής έννοιας της «Αρχής» με αυτήν της «Εξουσίας» να μην σας είναι απόλυτα διακριτή και να έχετε υποστεί το φαινόμενο της ταυτοποίησης του Δήμου με το πρόσωπό σας.
Καλό κ’ αγαθό θα ήταν λοιπόν Δήμαρχε να έχουμε πάντα στο νού μας το όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο σοφό απόφθεγμα του Πιττακού «Αρχή άνδρα δείκνυσι».
Άλλωστε όλα είναι περαστικά από αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας πίσω τους την πικρή σκόνη της μνήμης….

Eυχαριστώ γιά τήν φιλοξενία
'Υπατος

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΕΥΑΘ!


Στην κατεύθυνση της διοικητικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης συντάξαμε και εγκρίναμε νέο Κανονισμό λειτουργίας, ενώ συγχρόνως αναδιατάξαμε και ενισχύσαμε τις Διοικητικές & Τεχνικές υπηρεσίες μας, εκμεταλλευόμενοι και προγράμματα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο παραγωγικές και αποτελεσματικές στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών μας, ο ορθολογικότερος προγραμματισμός του έργου και η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των βλαβών των δικτύων μας, βελτίωσε τα αποτελέσματα στον τομέα των εξόδων.
Η άμεση και επιτυχής παρέμβαση σε θέματα αντικατάστασης παλαιών αγωγών και υδρομέτρων, ο ρυθμός αύξησης νέων συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, η είσπραξη παλαιών οφειλών και η ορθολογικότερη τιμολόγηση των υπηρεσιών μας, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων.
Απόρροια όλων αυτών είναι η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων που σας παρουσιάζουμε στο παρόν ενημερωτικό έντυπο. ‘Οπως διαπιστώνετε για το πρώτο έτος της θητείας μας (2007) πετύχαμε ελαφριά μείωση της ζημιάς κατά την χρήση (745 το 2007 έναντι 793 το 2006) ενώ το 2008 που άρχισαν να αποδίδουν οι παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αφού επετεύχθη η μείωση της ζημιάς περίπου στο μισό.
Για το τρέχον έτος 2009 συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο και βαθμό ευθύνης, που μας επιβάλλει η προσήλωσή μας στο «γενικό συμφέρον» τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας ελαχιστοποίηση της ζημιάς.
Η ολοκληρωτική ένταξη του νέου Διυλιστηρίου, το οποίο λειτουργεί δοκιμαστικά από τις αρχές Αυγούστου, ως μοναδική πηγή τροφοδοσίας του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ για την πόλη της Θήβας εντός του Σεπτεμβρίου, πέρα από την εξασφάλιση ποιοτικού και ασφαλούς για τη Δημόσια υγεία πόσιμου νερού, θα μειώσει σημαντικά το κόστος της επιχείρησης, εις ότι αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και στην τιμή αγοράς από την ΕΥΔΑΠ, ενώ θα αυξήσει και τα έσοδα, λόγω αύξησης της κατανάλωσης.
Επίσης η σχεδιαζόμενη από καιρό μεταφορά των Διοικητικών & Τεχνικών υπηρεσιών μας στο ιδιόκτητο κτήριο, στο χώρο των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, εντός του Σεπτεμβρίου, αφού τελείωσαν οι όποιες εργασίες βελτίωσης απαιτούνταν καθώς και της Αποθήκης και των Συνεργείων στους επόμενους μήνες, δίνουν μεγαλύτερη δυνατότητα συντονισμού και οργάνωσης του έργου στους επικεφαλείς της Επιχείρησης και βεβαίως μειώνουν το κόστος, από εξάλειψη των καταβαλλόμενων σήμερα ενοικίων.
Με όλα τα παραπάνω, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας για το αύριο της ΔΕΥΑΘ, για την δημιουργία του οποίου έχουν συμβάλλει πρώτα και πάνω απ’όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.
Δική μας ευθύνη ήταν να οργανώσουμε όλη αυτή την προσπάθεια και να εμφυσήσουμε αυτό το πνεύμα της αλλαγής στους εργαζόμενους, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για τις αλλαγές που αποφασίσαμε και εφαρμόσαμε.
Πιστεύω μας είναι ότι εάν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, η ΔΕΥΑΘ θα μπορέσει να συμβάλλει δημιουργικά και παραγωγικά στην καλύτερη εικόνα του Δήμου μας, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του πολίτη.
Για τη ΔΕΥΑΘ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Σταμάτης Χαλβατζής

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

8 ερωτήσεις στην Βάσω Τσόνογλου


-Πώς αισθάνεστε για την υποψηφιότητά σας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και που πιστεύετε ότι απευθύνεται;

Η υποψηφιότητά μου με τιμά ως άνθρωπο. Η μεγαλύτερη όμως τιμή είναι η εμπιστοσύνη και η στήριξη που μου έχει δώσει ο λαός της Βοιωτίας σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου δράσης.
Για την επιλογή μου ως υποψηφίας βουλευτή, αισθάνομαι εκτός από ικανοποίηση, τεράστια ευθύνη απέναντι στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους μου.
Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου απευθύνεται σε όλους τους ψηφοφόρους που γνωρίζουν την πορεία μου μέσα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σε όλους τους πολίτες που γνωρίζουν την προσφορά μου στον τόπο, από τις θέσεις που έως τώρα έχω υπηρετήσει καθώς και στους ψηφοφόρους που θέλουν εκπροσώπους στο κοινοβούλιο, που θα προσφέρουν νέες ιδέες και νέες προοπτικές.

-Ποιό πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών σε εθνικό επίπεδο;

Πιστεύω σε καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Καραμανλή θεωρώ ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση. Εκτός από σκάνδαλα δεν έχει κανένα έργο να επιδείξει και δεν έχει ασχοληθεί με ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας.
Όλες οι δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή απέναντι στους πολίτες όλης της χώρας και στον Βοιωτικό λαό αποδείχθηκαν ακάλυπτες επιταγές. Είναι μια κυβέρνηση που ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι κουράστηκε.
Σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ έχει νέες και φιλόδοξες προτάσεις αλλά κυρίως τη θέληση και την ικανότητα να τις υλοποιήσει. Έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά του και είναι καθ’ όλα έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι έτοιμη να φέρει τη Νέα Αλλαγή με ανανέωση προσώπων- όπως απέδειξε και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αλλά και πρακτικών.
Είμαι βέβαιη ότι το εκλογικό σώμα θα εκφράσει την ανάγκη αλλαγής πορείας της χώρας και με την ψήφο του δίνοντάς την στο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες θα αλλάξουν σελίδα!

-Σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο;

Σε τοπικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην εκλογή τριών βουλευτών.
Το ισχυρό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε έχει τη δυναμική να δώσει ισχυρό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία και να επιτύχει τον παραπάνω στόχο.
Προσωπικά, επιδίωξή μου είναι να τιμηθώ όπως και την προηγούμενη φορά με την ψήφο των συμπατριωτών μου. Τα μηνύματα της πρώτης αυτής εβδομάδας από την ανακοίνωση των υποψηφίων είναι θετικά και ενθαρρυντικά και πιστεύω ότι η επιλογή μου στο ψηφοδέλτιο θα δικαιωθεί.

-Το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι στο κατώφλι της εξουσίας. Πόσο εύκολο θα είναι όμως να το διαβεί;

Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές. Γυρνώντας όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού μας και συνομιλώντας με τους πολίτες διαπιστώνεις ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα τα οποία οι κυβερνήσεις της Ν.Δ απέτυχαν παταγωδώς να επιλύσουν. Φυσικά αυτό συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου για παράδειγμα οι αγρότες έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής και της ανοχής τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλο και περισσότεροι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

-Συμφωνείτε ότι η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι εύκολη η αναμένετε μια δύσκολη μονομαχία;

Καμία μάχη δεν είναι εύκολη. Όμως σε αυτήν την περίπτωση οι πολίτες αισθάνονται ότι οτιδήποτε είχε να δώσει η απερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ το έδωσε. Στις ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να πείσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα μας. Να πείσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα σχηματίσει μια κυβέρνηση την οποία μπορούν να εμπιστευθούν οι Έλληνες. Σε ότι αφορά τη παράταξή μας το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα ενωμένο όσο ποτέ, είναι ισχυρό και κανένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη δε θα σταθεί ικανό να το λυγίσει.

-Πως βλέπετε την ανάπτυξη του Νομού;

Η Βοιωτία είναι πηγή φυσικού πλούτου και οι ανάγκες των αγροτών πρωτίστως είναι στο επίκεντρο για το ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τις αναμφισβήτητες φυσικές της ομορφιές, αντιπροσωπεύει την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά. Μιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που η Ν.Δ έβαλε στα αζήτητα. Δυστυχώς αν και ο τόπος μας έχει την ευλογία να έχει πλούσια ιστορία, αυτή δεν έχει αναδειχθεί. Οι αρχαιότητες και οι αρχαιολογικοί χώροι δεν τιμούν, με την εικόνα που παρουσιάζουν, κανέναν. Στόχος του ΠΑΣΟΚ και δικός μου είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ενδυνάμωση της παραγωγής.

-Γυναίκα, εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα και υποψήφια βουλευτής. Βαρυφορτωμένο πρόγραμμα…

Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για την εργαζόμενη μητέρα να ισορροπεί σε μια ανταγωνιστική κοινωνία, ωστόσο λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει διάθεση και κατάλληλο πλαίσιο.
Στις άμεσες προτεραιότητες του κόμματος αλλά και προσωπικό μου ενδιαφέρον είναι η στήριξη στην οικογένεια και στο παιδί. Δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη του κυττάρου της κοινωνίας, της οικογένειας, συμβάλλουμε και στην εξυγίανση της κοινωνίας.

-Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;

Οι εκλογές της 4ης του Οκτώβρη είναι κρίσιμες για την πορεία και το μέλλον της χώρας μας. Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης. Υπάρχει ανάγκη νέου ήθους στην πολιτική. Υπάρχει ανάγκη ανθρώπων που θα φέρουν νέες ιδέες, νέες πρακτικές, νέες προσδοκίες.
Αυτά είναι τα πιστεύω μου και με αυτά ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου. Υπόσχομαι να συνεχίσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων του νομού μας. Προσδοκώ μια καλή εκλογή και μια γόνιμη κοινοβουλευτική θητεία.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Απο σήμερα η καταβολή του ειδικού εποχιακού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ


Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, για το ειδικό εποχιακό βοήθημα, που εφαρμόζεται από πέρυσι, καταργεί την υποχρέωση του δικαιούχου να προσκομίζει στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τα απαραίτητα, μέχρι σήμερα, δικαιολογητικά για την είσπραξη του βοηθήματος. Οι ίδιες οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αναζητούν από το ΙΚΑ τον αριθμό των ενσήμων των δικαιούχων και με στοιχεία από τις φορολογικές Αρχές ελέγχουν το εάν οι δικαιούχοι έχουν εισοδήματα από εμπορική επιχείρηση ή εάν εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Μέσω των ΚΠΑ2 και των ΚΕΠ η διαδικασία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνεται με άμεση ταυτοποίηση των δικαιούχων. Ακολουθεί η έκδοση απόφασης έγκρισης καταβολής του ειδικού εποχιακού βοηθήματος και άμεσα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων. Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης από άλλον χώρο, οι δικαιούχοι οφείλουν να εμφανιστούν μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στο ΚΠΑ2 ή την ΤΥ του ΟΑΕΔ, με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και την άδεια διαμονής (όπου απαιτείται) για να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους προκειμένου να εκδοθεί η σχετική εγκριτική απόφαση καταβολής του ειδικού εποχιακού βοηθήματος. Η τελευταία ημέρα για την εμφάνιση στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προς είσπραξη του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι (σύμφωνα με το νέο νόμο) η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009.
Ποιοι δικαιούνται να λάβουν το ειδικό εποχιακό βοήθημα:
Το ειδικό εποχιακό βοήθημα δικαιούνται να λάβουν τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ.
Τα επαγγέλματα που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν 1836/ 89, η άσκηση των οποίων δικαιολογεί την καταβολή ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα εξής: Οικοδόμος, λατόμος, ασβεστοποιός, πλινθοποιός, αγγειοπλάστης, δασεργάτης, ρητινοσυλλέκτης, καπνεργάτης, μουσικός μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτης, μισθωτός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστής εκσκαπτικών-ανυψωτικών- οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιός, τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστής και βοηθός χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτής κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίας κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτός τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτης. Επίσης, δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι συνταξιούχοι, που κατά το έτος 2008 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2009, και εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ, η οποία για το έτος 2009 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.
Προϋποθέσεις χορήγησης (ημερομίσθια)
Προκειμένου να λάβουν το ειδικό εποχιακό βοήθημα, οι δικαιούχοι των παραπάνω επαγγελματικών ομάδων θα πρέπει να ικανοποιούν τις εξής προϋποθέσεις:
Ι. Οικοδόμοι
Να έχουν πραγματοποιήσει 95-210 ημέρες εργασίας μέσα στο 2008. Καθώς στις ημέρες αυτές συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% και οι αναλογούσες ημέρες άδειας ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).
Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών, ούτε να απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
Να απασχολούνται αποκλειστικά στον κλάδο.
ΙΙ. Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)
Να έχουν πραγματοποιήσει το 2008 από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει το 2008 να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια.
Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το 2008 να μην είναι περισσότερα απ’ αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα.
ΙΙΙ. Πρόσθετες προϋποθέσεις για ειδικές κατηγορίες:
Δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου: Να έχουν πραγματοποιήσει το 2008 από 50 έως 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
Μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων: Να έχουν πραγματοποιήσει το 2008, τουλάχιστον 75 ημερομίσθια στον κλάδο τους και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά τη χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2008.
Πώς ορίζεται το ύψος του ειδικού εποχιακού βοηθήματος
Το ύψος του ειδικού εποχιακού βοηθήματος ορίζεται κατά επάγγελμα ως εξής:
Οικοδόμοι: στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Σμυριδεργάτες: στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, αγγειοπλάστες, κεραμοποιοί – πλινθοποιοί, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης: στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, υποδηματεργάτες, χειριστές και βοηθοί χειριστές κινηματογράφου, ελεγκτές θεάτρου και κινηματογράφου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου: στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Τρόπος καταβολής του βοηθήματος
Η πληρωμή του βοηθήματος στους δικαιούχους γίνεται αποκλειστικά με πίστωση λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (Ε.Τ.Ε.) με την οποία συνεργάζεται ο ΟΑΕΔ (ο λογαριασμός θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 30/11/2009). Σε περίπτωση που κάποιος από τους ασφαλισμένους δεν έχει λογαριασμό στην ΕΤΕ μπορεί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία προκείμενου να του υποδειχθεί τρόπος ανοίγματος λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως. Το άνοιγμα του λογαριασμού ταμιευτηρίου ή όψεως γίνεται χωρίς προμήθεια από την Τράπεζα.
Διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης
Την ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι μπορούν να αναζητήσουν, να συμπληρώσουν και να καταχωρήσουν στο σύνδεσμο «e-αίτηση» στη διεύθυνση www.oaed.gr.
Διευκρινίζεται ότι, στην περίπτωση που η ηλεκτρονική αίτηση καταχωρηθεί από οποιονδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, εκτός ΚΠΑ2 ή ΚΕΠ ο δικαιούχος οφείλει να προσέλθει στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην οποία απέστειλε την αίτησή του, με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο και την άδεια διαμονής όπου απαιτείται, για να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί η εγκριτική απόφαση για την καταβολή του ειδικού εποχιακού βοηθήματος και να πιστωθεί ο λογαριασμός του. Όσο νωρίτερα προσέλθει στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, τόσο νωρίτερα θα του καταβληθεί το ειδικό εποχιακό βοήθημα. Πάντως μετά τις 30 Νοεμβρίου 2009 δεν είναι δυνατή η έκδοση εγκριτικών αποφάσεων από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Από την Υπηρεσία που παραλαμβάνει την αίτηση, εκδίδεται η εγκριτική ή απορριπτική ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ που περιλαμβάνει τα στοιχεία του κάθε αιτούντος. Σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί στο ΚΠΑ2 ή την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ η απόφαση εκτυπώνεται, υπογράφεται από τον δικαιούχο, το Γραφείο Ασφάλισης και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας και παραδίδεται την ίδια στιγμή στο δικαιούχο. Αν υποβληθεί στο ΚΕΠ η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση-απόφαση εκτυπώνεται και παραδίδεται την ίδια στιγμή στο δικαιούχο, ενώ το υπογεγραμμένο από το Γραφείο Ασφάλισης και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας πρωτότυπο διατηρείται στο ΚΠΑ2 ή την Τοπική Υπηρεσία. Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική αίτηση υποβληθεί σε οποιονδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης ο δικαιούχος θα μπορεί να παραλάβει την απόφαση μόλις προσέλθει στο ΚΠΑ2 ή την Τοπική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ για την ταυτοποίηση των στοιχείων.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Λουκάς Αποστολίδης υποψήφιος στη Β΄Αθηνών;


Αγαπητοί εργαζόμενοι –ες,
Οι πολίτες επιλέγουν και αποφασίζουν.
Σε μια περίοδο βαθιάς κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης, οι επιλογές σας σε παρατάξεις και πρόσωπα θα προσδιορίσουν το μέλλον σου και την πορεία του τόπου. Γνωρίζετε ότι:
Εργατικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις δεκαετιών αμφισβητούνται και πε-ριορίζονται. Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα, ελευθερίες βρίσκονται σε μεγάλη δοκιμασία.
Η παραγωγική βάση (βιομηχανία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ) συ-νεχώς περιορίζεται και οι εργαζόμενοι πρώτοι πληρώνουν την κρίση με τις Απολύσεις και τους περιορισμούς στους Μισθούς.
Το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται και τα δημόσια αγαθά και οι υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία, Συντάξεις, κ.α.) ιδιωτικοποιούνται.
Το ασφαλιστικό, από προστατευτική ομπρέλα ασφαλείας, πρόνοιας και κοι-νωνικής αλληλεγγύης έγινε ο φόβος και ο τρόμος για κάθε ασφαλισμένο και συντα-ξιούχο.
Από τη δεκαετία του ΄80 ως δικηγόρος της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες, ΠΟΣ/ΙΚΑ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, Αττικό Με-τρό, Τραμ, ΤΕΟ, Νοσοκομεία, Συγκοινωνίες, κ.α.) μέχρι σήμερα έχω παραστεί σε εκατοντάδες δίκες για την προάσπιση των εργατικών και ασφαλιστικών θεμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα, ομολογώ ότι υπάρχει το χαμηλότερο επίπεδο νομικής προστασίας της εργασίας και των συνταξιουχικών δικαιωμάτων (βλ. συμβασιούχους, κατάργηση σ.σ. εργασίας). Με σκληρούς συνδι-καλιστικούς και δικαστικούς αγώνες, τα συνδικάτα αγωνίζονται να προστατέ-ψουν τα δικαιώματα τους.
Σε σοβαρές δίκες κερδίσαμε τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, το εφάπαξ, το οι-κογενειακό επίδομα, το επίδομα Εθνικής Αντίστασης, κ.α. Στο χώρο του Δημοσίου, της Εκπαίδευσης, των ΟΤΑ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, η αναξιοκρατία, η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών ήταν πρωτοφανής. Ως Γραμματέας Συνδικαλιστικού και Κοινωνικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια έχω βαθιά γνώση των εργατικών και κοινωνικών θεμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ και εγώ (ως μέλος της Γραμματείας Απασχόλησης και Κοινωνι-κής Πολιτικής) έχουμε δεσμευτεί:
Α) Να αλλάξει άμεσα ο ασφαλιστικός νόμος 3655/2008
Β) Να αλλάξουν οι αντεργατικοί νόμοι της τελευταίας πενταετίας
Γ) Να υπάρξει δίκαια αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα και με ενίσχυση των εισοδημάτων και με την εγγύηση αξιοπρεπών συντάξεων
Δ) Να ενισχυθούν άμεσα τα Νοσοκομεία με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία
Ε) Να ανορθώσουμε την παραγωγική βάση με την πράσινη ανάπτυξη και να δη-μιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να καταπολεμήσουμε την ανεργία
ΣΤ) Να ενισχυθούν και να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απα-σχολούν 1 εκ. 200 χιλ. εργαζομένους
Η) Να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να δώσουμε νέες ευκαιρίες απασχόλη-σης στη ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ που βρίσκεται σε κατάσταση δίκαιας και με αιτία εξέ-γερσης.
Όπως ο Α. Παπανδρέου με την Αλλαγή του 1982 έδωσε γενναίες εφ’ άπαξ αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στην ίδια γραμμή και ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να κινηθεί για ενίσχυση των εισοδημάτων και πραγματική σύγκλιση με τους μισθούς και τις συντάξεις της Ε.Ε.
Όλα αυτά τα μέτρα στοχεύουν στο να οικοδομήσουμε ένα νέο, σύγχρονο και δίκαιο κοινωνικό κράτος.
Έχω βαθειά γνώση, εμπειρία και θέληση να υπερασπιστώ με πάθος το δίκαιο των εργαζομένων (περίπου 4 εκατ. πολίτες) και των συνταξιούχων, που σήμερα ξεπερνούν τα 2 εκατ. 200 χιλ.
Προσπαθώ με όλες τις δυνάμεις μου (αρθρογραφώντας, εκδίδοντας βιβλία, συνηγορώντας σε δίκες, κ.α.) να φέρω τα κοινωνικά ζητήματα στο επίκεντρο της κοινωνικο – πολιτικής ζωής. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αποτελούν τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ζήσουν με Ασφάλεια, με Αξιοπρέπεια, με Ευη-μερία και Σιγουριά για το μέλλον.
Γι’ αυτά θα δουλέψω με πάθος στη Βουλή. Ζητώ τη βοήθεια σου και των φίλων σου για να εκλεγώ στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.
Φιλικά,
Λουκάς Αποστολίδης

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

"Η Αντίκυρα δεν θα γίνει εφιάλτης" λέει η οικολογική κίνηση Άρτεμις


Η «ΑΡΤΕΜΙΣ» ως οικολογική κίνηση δεν επιδιώκει αντιδικίες ούτε ικανοποιείται με το να κερδίζει δικαστικούς αγώνες. Ενδιαφέρεται μόνο για το περιβάλλον και ικανοποιείται μόνο όταν οι αγώνες της προς κάθε κατεύθυνση – και όχι μόνο κατά του συγκεκριμένου Ομίλου – έχουν αποτέλεσμα που ωφελούν ολόκληρη την κοινωνία.
Ως προς το θέμα της μήνυσης του Ομίλου Μυτιληναίος κατά των μελών μας « για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου» κλπ ας μην το επικαλούνται ούτε να το προβάλλουν τόσο συχνά γιατί δεν φοβίζουν κανένα. Υπάρχει δε κίνδυνος να γυρίσει σε βάρος τους. Δεν τους προκαλεί άραγε εντύπωση το γεγονός ότι δεν προχωρεί η υπόθεση μετά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
Μηνύσεις ξέρουμε να καταθέτουμε και εμείς. Και οι δικές μας μηνύσεις θα είναι πολλές!! Ας έχουν λίγο υπομονή
Μέχρι τότε σας:
Θυμίζουμε: την επί οκτώ μήνες αναστολή της κατασκευής της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 412 MW με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ε΄ τμήματος του ΣτΕ.
Θυμίζουμε: τον έλεγχο για την τήρηση της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εφαρμογή των Περιβαλλοντικών όρων, από το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος - τον πρώτο που έγινε εδώ και μισό περίπου αιώνα λειτουργίας του εργοστασίου – από τον οποίοπροέκυψαν πλήθος παραβάσεων, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300.000€ και ο πλήρης φάκελος μεταβιβάστηκε στον οικείο εισαγγελέα για ποινικές κυρώσεις.
Θυμίζουμε: την απόρριψη της ερυθράς ιλύος στο βυθό του Κορινθιακού Κόλπου που έχει διαταράξει πλήρως την δομή των βενθικών βιοκοινωνιών με μεγάλες συνέπειες για την γενική δομή του οικοσυστήματος της περιοχής. Απορρίπτονται 800.000 τόνοι ερυθράς ιλύος ετησίως. Μια έκταση του βυθού του Κορινθιακού μεγαλύτερη των 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλύπτεται από ερυθρά ιλύ, μετατρέποντας το βυθό σε μια «έρημη περιοχή» και επιβαρύνοντάς τον με βαρέα μέταλλα χρωμίου, νικελίου, κοβαλτίου και μολύβδου (Πανεπιστήμιο Πατρών – Παπαθεοδώρου, 1999). Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν από τη μια πλευρά να υπομένουμε το μπάζωμα του Κορινθιακού κόλπου με τοξική κόκκινη λάσπη για τρία επί πλέον χρόνια και από την άλλη να ανεχόμαστε την απόθεση της υπόλοιπης στον ΄΄ απόλυτα ελεγχόμενο ειδικά διαμορφωμένο χώρο΄΄ - για τον οποίο έπεσαν οι καμπάνες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Θυμίζουμε: την λήψη και απόρριψη 600.000 κυβικών μέτρων θαλασσινού νερού την ημέρα που θα χρησιμοποιούνται για την ψύξη της πρώτης μονάδας και θα απορρίπτονται θερμότερα 8ο – 10ο C στον κλειστό κόλπο της Αντίκυρας «εμπλουτισμένα» με χλώριο και το χημικό MEXEL και που εκτιμάται ότι θα διαταράξουν την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και θα προκαλέσουν βλάβες σε όλους τους υδρόβιους οργανισμούς.
Θυμίζουμε: τις πρόσφατες μελέτες (Αναγνώστου & Χατζηανέστης –ΕΛΚΕΘΕ, 2009) που έδειξαν επιβάρυνση των εδαφών της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο αλλά και του ορεινού όγκου του Ελικώνα καθώς και των ιζημάτων του Όρμου της Αντίκυρας σε φθόριο, θείο και καρκινογόνους Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες. Για το πιο σοβαρό πρόβλημα που είναι οι Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες επισημαίνεται ότι οι τιμές στον Όρμο της Αντίκυρας έχουν υπερβεί τα 500.000 νανογραμμάρια ανά γραμμάριο, όταν στην ανοιχτή θάλασσα οι τιμές είναι 20 έως 150 νανογραμμάρια ανά γραμμάριο. Αυτές οι συγκεντρώσεις χαρακτηρίζουν την περιοχή ως μια από τις πιο ρυπασμένες περιοχές της χώρας.
Θυμίζουμε: την συχνότητα των θανάτων από καρκινογενέσεις των κατοίκων των γειτονικών προς το εργοστάσιο οικισμών (Δίστομο, Στείρι, Κυριάκι, Αντίκυρα, Δεσφίνα, ..)
Θυμίζουμε: ότι η εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. χαρακτηρίζεται σαν μια από τις πλέον ενεργοβόρες δραστηριότητες της χώρας. Χρησιμοποιείται ενέργεια που παράγεται σε άλλη περιοχή της χώρας (π. χ. Πτολεμαϊδα), και η οποία μάλιστα επιδοτείται από το κοινωνικό σύνολο ενώ έχει η ίδια την δυνατότητα αυτοπαραγωγής ενέργειας και μάλιστα έχει επιδοτηθεί για αυτό. Η εταιρεία απορρίπτει τεράστιες ποσότητες βιομηχανικών αποβλήτων και ρύπων στο θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου, στο χερσαίο περιβάλλον περί τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις και στην ατμόσφαιρα.
Είμαστε αντίθετοι με τη 2η μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 412 ΜW και είναι γνωστό ότι προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασής της.
Θεωρούμε καταστροφική για το περιβάλλον της πατρίδας μας την εγκατάσταση και τη λειτουργία της, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.
Μια ακόμη πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής (με ελάχιστες θέσεις εργασίας κυρίως εξειδικευμένου προσωπικού και με καμινάδες ύψους 50 και πλέον μέτρων) δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εγκατάσταση αυτής της μονάδας θα καταστήσει την περιοχή μας ενεργειακό κέντρο και, σαν άλλη κερκόπορτα, θα ανοίξει το δρόμο στην εγκατάσταση και άλλων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ανεξαρτήτως καυσίμου.
Πόσα εργοστάσια θα χρειαστούν ακόμη για να μην κλείσει το Αλουμίνιο?
Τονίζουμε ότι παρά τον οχετό παραπληροφόρησης και λάσπης , ο αγώνας αυτός θα ενταθεί όχι μόνο για την αποτροπή των ενεργειακών σχεδίων αλλά και για τη βελτίωση της επιβαρυμένης υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης.
Και στον αγώνα αυτό δεν είμαστε πια μόνοι μας. Ο καιρός της σιωπής έχει πια τελειώσει. Η επιστημονική κοινότητα ήδη στηρίζει την προσπάθειά μας. Τα χωριά τριγύρω, η Βοιωτία, ο Κορινθιακός ολόκληρος, και οι όμοροι νομοί γνωρίζουν τα αίτια της υφιστάμενης και επερχόμενης περιβαλλοντικής καταστροφής. Κυρίως όμως θα γνωρίζουν οι γενιές που έρχονται.
Και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη μας.
Η ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ‘’Η ΑΡΤΕΜΙΣ’’

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας


8.Λήψη απόφασης για την αγορά ακινήτου για την επέκταση του Νεκροταφείου του «ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ».
9.Διάνοιξη οδού μεταξύ Ο.Τ. 187 & 224 -225 και καθορισμός ορίων των ομόρων ιδιοκτησιών στο Τ.Δ. Πλατανακίου Δήμου Θηβαίων.
10.Λήψη απόφασης για τροποποίηση στο Ο.Τ.-124 του σχεδίου πόλεως μετά από αίτηση των κ.κ. Αντιόπης Πατέλη, Αριστείδη και Βασιλικής Αλέφαντου.
11.Λήψη τελικής απόφασης για την τροποποίηση στο Ο.Τ.578Α μετά την υπ’αριθ. πρωτ. 7516/09 ένσταση των Ευαγγελίας, Ηρακλείας και Πλουτάρχου Πέππα.
12.Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις «Μικρασιάτικα 2009» ως συνδιοργανωτής με την Ενωση Μικρασιατών Θήβας.
13.Χορήγηση άδειας λειτουργίας Επιχείρησης Προσφοράς Υπηρεσιών Διαδικτύου εντός καταστήματος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» του κ. Ανέστη Λουκά.
14.Λήψη απόφασης σχετικά με την καταβολή σε χρήμα της αξίας της παροχής γάλακτος στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου, για το έτος 2009.
15.Υποβολή 3ης προσαρμοσμένης – επικαιροποιημένης πρότασης για το έργο με τίτλο : «Επαγγελματική Κατάρτιση Νέων και Ατόμων από Μειονεκτούσες Κοινωνικές Ομάδες από το Δήμο Θήβας», στο Μέτρο 3.7 «Παρεμβάσεις Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τοπικές Ζώνες αστικών και ημιαστικών κέντρων» του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006.
16.3η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2009.
17.Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2009.
18.Έγκριση Β΄ Ανακεφαλαιωτικού-Τακτοποιητικού Πίνακα του
έργου: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Θηβαίων».
19Λήψη απόφασης για ολοκλήρωση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Θηβαίων», στο Μέτρο 6.2 «Βασικά έργα υποδομής στον τομέα διαχείρισης των υδάτων. Δράσεις περιφερειακού χαρακτήρα προσαρμογής της χώρας στην κοινοτική νομοθεσία, που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος», του ΕΠ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» 2000-2006.
20.Υποβολή 3ης προσαρμοσμένης – επικαιροποιημένης πρότασης για το έργο με τίτλο : «Επαγγελματική Κατάρτιση Νέων και Ατόμων από Μειονεκτούσες Κοινωνικές Ομάδες από το Δήμο Θήβας’’», στο Μέτρο 3.7 «Παρεμβάσεις Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τοπικές Ζώνες αστικών και ημιαστικών κέντρων» του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006.
21.Λήψη απόφασης για ανάθεση υλοποίησης των προγραμμάτων «Άθληση για όλους» 2008-2009 της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από τον ΔΑΟΘ.
22.Λήψη απόφασης για την έκτακτη επιχορήγηση της 11ης σχολικής επιτροπής για δαπάνες επισκευής στο 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας.
23.Λήψη απόφασης για την παραχώρηση δωρεάν και κατά πλήρες δικαίωμα χρήσης για χρονικό διάστημα πενήντα ετών (50) στην ανώνυμη εταιρεία Ο.Σ.Κ. Α.Ε. ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου για την ανέγερση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Δήμου Θήβας.
24.Απευθείας ανάθεση της προμήθειας ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου.
25.Απευθείας ανάθεση των εργασιών επισκευής και συντήρησης οχημάτων του Δήμου.
26.Λήψη απόφασης για την έγκριση δαπάνης ποσού 35.684,53 ευρώ με τον νόμιμο τόκο από 1/5/2007 και μέχρι την εξόφληση, δυνάμει της με αριθμό 236/09 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θήβας με διαδίκους τον Εμμανουήλ Κοτζιά και τον Δήμο Θήβας. (Σχετ. η 240/09 Α.Δ.Ε.).

Μήνυμα Βάσως Τσόνογλου για τις εκλογές


Στην Βοιωτία δεν σχεδίασαν και δεν πραγματοποίησαν ούτε ένα σημαντικό έργο. Γι' αυτό περιορίστηκαν να συνεχίσουν ορισμένα από αυτά που είχαν δρομολογηθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να εγκαινιάζουν τα έργα του.
Η χώρα χρειάζεται μια ηγεσία που γνωρίζει τα προβλήματα, έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και γνωρίζει που και πως πρέπει να επενδύσει για να οδηγήσει την χώρα σε αναπτυξιακή πορεία Για μια νέα αρχή με αλλαγή πορείας για τη χώρα. Βάζοντας πρώτα τον πολίτη
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι λοιπόν η ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Και αυτό αφορά τόσο την ηγεσία του τόπου, όσο και ολόκληρη την κοινωνία.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ έφεραν την χώρα, την οικονομία και την καθημερινότητα στην πιο δύσκολη στιγμή.
Τι είπε χθες μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός;
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα μοιράσουμε υποσχέσεις. Δεν θα εξωραίσουμε δυσκολίες. Δεν θα προσπαθήσουμε να φανούμε ευχάριστοι, παραπλανώντας τους πολίτες. Θα αναλύσουμε την οικονομική μας πολιτική, το πώς θα βγάλουμε την χώρα από τις οικονομικές δυσκολίες. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, διαφανείς, και θα εξειδικευτούν με τρόπο σαφή».
Τι μας έλεγε στο παρελθόν ο πρωθυπουργός;
«Η Ελληνική Οικονομία απέκτησε ισχυρές αντοχές.Οι μεταρρυθμίσεις θωράκισαν αποτελεσματικά την Οικονομία μας» (!) (Βουλή, 17/4/2008)
«Στην περίοδο που πέρασε, κάναμε μαζί μεγάλες προσπάθειες. Προσπάθειες που στα ουσιώδη τους σημεία δικαιώθηκαν.Η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά» (!). (Διάγγελμα προκήρυξης εκλογών, 17/8/2007)
Φίλες και Φίλοι θα εμπιστευθούμε ξανά την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτους που δημιούργησαν το απόλυτο χάος;
Η μοναδική λύση για να βγει το τόπος από το αδιέξοδο είναι η στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου.
Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει!!!

Το Σχηματάρι κέρδισε το στοίχημα των Βαλκανικών αγώνων


Στο Σχηματάρι βρέθηκαν αθλητές και αθλήτριες από 9 Βαλκανικές χώρες αφού απουσίασε μόνο η Αλβανία. Οι υπόλοιπες έδωσαν κανονικά το παρών και είναι οι Ελλάδα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Σερβία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Από ελληνικής πλευράς πρώτες νίκες σημείωσαν οι Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ με 3.90μ, που προσπάθησε και ψηλότερα (4.00μ) αλλά δεν τα κατάφερε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία με 49.07μ στις νεάνιδες, και στους έφηβους ο Γεράσιμος Θεοδώρου με 17.54μ στη σφαιροβολία. Την 2η θέση στο μήκος ήρε ο Νίκος Καψής και την 3η στο ύψος ο Γιώργος Σπυρόπουλος.
«Κατά την 1η ημέρα των αγώνων εντυπωσίασε η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς, η πρωταθλήτρια νεανλιδων του μήκους στο Νόβισαντ. Στο Σχηματάρι κέρδισε την 1η ημέρα χρυσό μετάλλιο τόσο στα 100μ, όσο και στα 4.100μ, ενώ αύριο θα διεκδικήσει και ένα τρίτο στο μήκος.
Κατά την 2η ημέρα των αγώνων δύο ακόμη χρυσά μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησαν οι Χρήστος Σελεμίδης στο επί κοντώ και Γιάννης Κώτσης στο επί κοντώ, ενώ ασημένια πήραν οι Μανώλης Πατεράκης στα 200μ, Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια και Αναστασία Καρακατσάνη στα 3.000μ.
Χάλκινα μετάλια κατέκτησαν οι Κώστας Κωστογλίδης στη σφύρα, Θανάσης Χρυσαειδής στα 110μ εμπόδια, Κώστας Τουρσέ στα 3.000μ, Δημήτρης Τσολακίδης στο δίσκο, Γρηγόρης Βουτσινάς στα 3.000μ στιπλ, Χρήστος Φιλιππίδης στον ακοντισμό, Βασιλική Ζαβλανού στη σφαίρα και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ νεανίδων.
Η πανέμορφη Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος το καλοκαίρι στο Νόβισαντ, ήταν εντυπωσιακή στους αγώνες και κατάφερε να κερδίσει και 3ο χρυσό , αυτή τη φορά στο αγώνισμά της, μετά τα 100μ και 4χ100μ την 1η ημέρα.
Να σημειώσουμε ότι οι 40 Βαλκανικοί αγώνες αποτελούσαν για το Σχηματαρι και την Βοιωτία αθλητικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός.
Έτσι στο ανακαινισμένο 2ο δημοτικό σχολείο του Σχηματαρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία με την λαίκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και με την συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών όπως η Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Μπάσης.
Παρόντες, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, όσο και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, προς τιμήν των οποίων έγιναν οι αγώνες και τους οποίους τίμησε κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, μαζί με τον Δήμαρχο Σχηματαρίου Βαγγέλη Γεωργίου, για την μεγάλη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του Βαλκανικού πρωταθλήματος.
Από την πλευρά του ο κ Γεωργίου τίμησε τον κ Σεβαστή, τον Σπύρο Δεπάστα, γιο του αείμνηστου παλιού πρωταθλητή των 800μ και 1.500μ, Ευάγγελου Δεπάστα και το νεαρό πρωταθλητή μας του ακοντισμού, Σπύρο Λεμπέση ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Νέων του Κάουνας.
Την ευθύνη της διοργάνωσης μαζί με τον ΣΕΓΑΣ είχε ο Δήμος Σχηματαρίου, ο οποίος με πολύ ενεργά στελέχη συνέβαλε τα μέγιστα στην περαιτέρω αναβάθμιση των αγώνων, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους της περιοχής που μόνο ο στίβος ξέρει να προσφέρει, αλλά και την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να απολαύσουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία της πόλης, που θα φέρουν για πάντα στη μνήμη τους.
Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και με την συμπαράσταση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τι γίνεται με το δημοτικό σχολείο στο Δήλεσι;


Δήλεσι 03/09/2009
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ Πλήρης  στοίχιση
κ. Ευάγγελο Γεωργίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α) Ευάγγελος Μπασιάκος Β) Μιχάλης Γιαννάκης Γ) Ανδρέας Κουτσιούμπας Δ) Βασίλης Τόγιας
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Παναγιώτης Σκλιάς
ΠΕΡ/ΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Βάϊος Ζαμπεθάνης
ΝΟΜΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κλέαρχος Περγαντάς
Ο.Σ.Κ. κ. Αγιάσογλου
Δ/ΝΤΗ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Γεώργιος Μεγάλος
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΗΒΑΣ Γεώργιος Πανάγος
ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ Γεώργιος Θεοδωρόπουλος
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Σήμερα Τρίτη 03-09-09 συγκεντρωθήκαμε το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6/θεσίου Δημ. Σχολείου Δηλεσίου και οι αντιπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων Δηλεσίου σε αίθουσα του Σχολείου, παρόντος και του Δ/ντή κ. Ζαχαρή Θωμά, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον θέμα της στέγασης των υπεραρίθμων παιδιών του Σχολείου μας.
Παρ’ όλες τις υποσχέσεις από το 2008 μέχρι και σήμερα, για τη λύση του προβλήματος, αφού και πέρσι αντιμετωπίσαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα των υπεραρίθμων μαθητών, όχι μόνον δεν λύθηκε αντιθέτως οξύνθηκε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε 10 ημέρες προ της έναρξης της σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα να παραμένει άλυτο.
Συγκεκριμένα σήμερα είναι εγγεγραμμένα 174 παιδιά και σε αναμονή άλλα 45. Συνολικά 219 παιδιά. Στις 6 αίθουσες μπορούν να στεγαστούν το πολύ 120 παιδιά αφήνοντας εκτός 99.
Με δεδομένο την αναμενόμενη έξαρση της νέας γρίπης, τα παιδιά μας καλούνται να στριμωχτούν στις μικρές αίθουσες των 20 τμ. με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτή η κατάσταση σε αντίθεση με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας για την προστασία των παιδιών μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητάμε από τον Δήμαρχο Σχηματαρίου, που σύμφωνα με τον Ο.Σ.Κ. έχει την ευθύνη προμήθειας των αιθουσών, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ευθύνης του μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στα - ΜΜΕ τοπικά και Αθηναϊκά καθώς και στα Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Δηλεσίου
Η πρόεδρος Βασιλική Ισαακίδη Ο γραμματέας Γιάννης Τότσικας
Οι Σύλλογοι
Γυναικών Δηλεσίου πρόεδρος Αναστασία Μαραγκού
Δήλιον πρόεδρος Γιάννης Αργυρόπουλος
Κίνηση Πολιτών Δηλεσίου πρόεδρος Λάζαρος Μαυράκης
Οικισμού ΟΤΕ πρόεδρος Κων/νος Καραγεώργος

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Παντελής Σκλιάς ανακοίνωσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Λιμενικών έργων στην Εύβοια


Τα έργα περιλαμβάνουν:
τη βελτίωση και ανακατασκευή τμήματος της επίστρωσης μήκους 500,0 μέτρων του υφιστάμενου προσήνεμου Μώλου
επέκτασή του με εσωτερική κρηπίδωση σε μήκος 120,0 μέτρων
εκβάθυνση της Λιμενολεκάνης πλησίον του προσήνεμου μώλου και της εισόδου του λιμένα, ηλεκτροφωτισμός
τοποθέτηση pillars πυρόσβεσης στην επέκταση των 120 μέτρων του προσήνεμου μώλου.
«Βελτίωση και επέκταση Λιμένος Μαντουδίου», προϋπολογισμού 8.100.000,00 Ευρώ, με δικαιούχο τη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.
Τα έργα περιλαμβάνουν:
την επέκταση μήκους 90,0 μέτρων του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου με εσωτερική κρηπίδωση, με υποδομή ηλεκτροφωτισμού, παροχής νερού-ρεύματος και πυρόσβεσης
την επέκταση κατά 108,0 μέτρα του υφιστάμενου τμήματος του παραλιακού κρηπιδώματος συνολικού μήκους 131,5 μέτρων.
Γ. «Τροποποίηση και Εκσυγχρονισμός Λιμένος Κύμης», προϋπολογισμού 6.900.000,00 Ευρώ, με δικαιούχο τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Τα έργα περιλαμβάνουν:
την επίχωση έκτασης 11.500 τ.μ. νότια του καταφυγίου τουριστικών σκαφών ώστε να διαμορφωθεί χώρος για στάθμευση, συντήρηση και διαχείμαση σκαφών, εξοπλισμένος με νηοδόχο και απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση πολλών τύπων σκαφών.
Την κατασκευή κρηπιδωμάτων συνολικού μήκους 302 μέτρων και τη δημιουργία χερσαίου χώρου επιφανείας 14.000 τ.μ. με επίχωση μεταξύ των κρηπιδωμάτων και του υφιστάμενου μώλου. Τα κρηπιδώματα θα εξυπηρετούν τα επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας (Ε/Γ, Ο/Γ), κρουαζιερόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευμάτων
Με τα ενταγμένα αυτά λιμενικά έργα αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι λιμενικές υποδομές στο Νομό Εύβοιας με ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις, στις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη Εύβοιας κύριο Θανάση Μπουραντά και τις υπηρεσίες του, για την ετοιμότητα που επέδειξε και που οδήγησε στην υποβολή ώριμων προτάσεων στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για έργα υποδομών και αναβάθμισης υφιστάμενων λιμένων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Επίσης, να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Κύμης για τη συνεισφορά του στη διαδικασία ωρίμανσης της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος της Κύμης. Καθώς επίσης και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής για την ετοιμότητα και την επαγγελματική ευσυνειδησία που επέδειξαν με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αυτή την ιδιαίτερα ευχάριστη θέση σήμερα.
Αξίζει να τονίσω ότι η ένταξη των παραπάνω λιμενικών έργων αποτελεί τμήμα του ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάπτυξη των υποδομών προσπελασιμότητας της Εύβοιας:
Να σας υπενθυμίσω την ένταξη του έργου αναβάθμισης του Λιμένος Μαρμαρίου και της βελτίωσης της οδού σύνδεσης του Λιμένος Μαρμαρίου με το Νότιο Οδικό Άξονα της Εύβοιας στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 6,5 και 2,0 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα.
Επίσης την ένταξη του Αλιευτικού καταφυγίου της Λιχάδας και τα έργα βελτίωσης του Οδικού Άξονα «Άγιος Νικόλαος Αιδηψού – Γιάλτρα – Λιχάδα» προϋπολογισμού 2,0 και 8,0 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα
Στο πλαίσιο αυτού του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτούνται στην Εύβοια συνολικά 12 έργα υποδομής όπως οδικοί άξονες με έμφαση σε παραμελημένες εδώ και δεκαετίες περιοχές, παρακάμψεις αστικών κέντρων, λιμένες συνολικού προϋπολογισμού 45,0 εκατ. Ευρώ.
Το σύνολο των έργων υποδομής που προβλέπονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έχει ήδη λάβει κωδικό και εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό, με συγκεκριμένες διαθέσιμες πιστώσεις για το 2009. Εντός των επόμενων ημερών και σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση εργασίας με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε δημοπρατήσεις.
Επίσης να σημειώσω την πολύ πρόσφατη υπογραφή σύμβασης του έργου «Οδός Ραπταίοι-Ν. Στύρα-Στύρα» και την Ένταξη του έργου στο Μέτρο 3.1 του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 20.811.607,95 Ευρώ, ενισχυμένο κατά 3,5 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τον αρχικό. Με αυτήν την απόφαση ένα κομβικό έργο για τη Νότια Εύβοια μπήκε πλέον στο δρόμο της υλοποίησης αφού απεμπλέχθηκε η κατασκευή του, ολοκληρώνοντας ένα κεντρικό οδικό άξονα της Νότιας Εύβοιας, προσθέτοντας ακόμη μια σημαντική δράση για το νομό.
Στον ιδιαίτερα ευαίσθητο για το νομό τομέα της βελτίωσης των οδικών αξόνων σημαντικά έργα για το Νομό Εύβοιας σύντομα παραδίδονται στους πολίτες όπως ο αυτοκινητόδρομος «Σχηματάρι-Χαλκίδα» ενδεικτικού συνολικού κόστους 33,0 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, έχουν ήδη δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ οι μελέτες του άξονα 077, δηλαδή Χαλκίδα – Ιστιαία - Λουτρά Αιδηψού ύψους 9,0 εκατ. Ευρώ, καθώς επίσης και η μελέτη του άξονα Χαλκίδα - Κύμη ύψους 3,0 εκατ. Ευρώ.
Την ίδια στιγμή με χρήση ώριμων μελετών που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δημοπρατήθηκαν τα έργα της Παράκαμψης Βασιλικών (26,0 εκατ. Ευρώ) και η Παράκαμψη Αμαρύνθου (30,0 εκατ. Ευρώ). Γίνεται αντιληπτή η πορεία υλοποίησης και σχεδιασμού βασικών οδικών αξόνων στο νομό Εύβοιας καλύπτοντας κενά δεκαετιών.
Η Κυβέρνηση με σχέδιο και συμπληρωματική δράση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων παρεμβαίνει δραστικά και παρέχει στους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού Εύβοιας σύγχρονες και λειτουργικές Υποδομές κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της…».

Οι νέοι αγρότες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ο κ.Θ.Βασιλόπουλος προσκάλεσε τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών του οποίου η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 4 Σεπ 2009 στις 18:00 στην αίθουσα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαηδήμιας στην Αρχαία Ολυμπία, και όπου το θέμα είναι Νέοι Αγρότες και Περιβάλλον. Ο κ.Θ.Βασιλόπουλος ανέλαβε να μεταφέρει τον χαιρετισμό και το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για τους Νέους Αγρότες οι οποίοι είναι μια μορφή συνέχειας της προσωπικής του ζωής και το μέλλον της Ελλάδας.
Με την έκφραση «συστρατεύομαι μαζί σας, ως πρώτος πολίτης της χώρας, για να υλοποιήσουμε δραστηριότητες οι οποίες θα προβάλλουν τον σημαντικό ρόλο των Νέων Αγροτών», ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξεδήλωσε το ενδιαφέρον για να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αρχαία Επίδαυρο μέσα στο 2009 με θέμα «Νέοι Αγρότες και Πολιτισμός». Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας είναι η κα Παγίδα –Δρόσου Γεωργία η οποία είναι και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου.
«Είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο κ.Κ.Παπούλιας, «διότι ως Νέοι Αγρότες έχετε τις δυνάμεις και εξαρτάται από εσάς η επίδοσή σας στην παραγωγή τροφίμων ενώ έχετε ισχυρή σύνδεση με την γη και τα φημισμένα ελληνικά προϊόντα. Είστε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Ελληνικής Κοινωνίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ την τύχη της Ελλάδας χωρίς την αγροτική της παραγωγή».
Στα πολύ εμψυχωτικά του λόγια ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε: Να προσέξετε τις αγρότισσες, και να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε οι συνθήκες να είναι ελκυστικές ιδιαίτερα για τις αγρότισσες. Ο επαγγελματίας αγρότης στην Ευρωπαϊκή Ένωση τυχαίνει μεγάλης εκτίμησης και αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί ώστε και οι έλληνες αγρότες να εισπράτουν αυξημένο κύρος για τις αγροτικές, επαγγελματικές ενασχολήσεις τους. Η συνεχής εκπαίδευση, θα βοηθήσει ώστε, ιδιαίτερα, οι Νέοι Αγρότες να είναι «σκεπτόμενοι» αγρότες και όχι απλά καλλιεργητές. Είναι σπουδαίο πράγμα να βλέπει κάποιος και να συμμετέχει στην διαδικασία της αγροτικής παραγωγής. Τα βιολογικά προϊόντα είναι μια σημαντική συνιστώσα στον αγροτικό χώρο.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών χωρίς να εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, κάνει ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση για την βελτίωση της εικόνας των αγροτών και είναι αυστηρά προσηλωμένη στους σκοπούς της ΠΕΝΑ, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται : Η διατύπωση προτάσεων και μέτρων που συμβάλλουν στην ανύψωση του οικονομικού, πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των Νέων Αγροτών που μετέχουν στις Ενώσεις – Μέλη της και γενικότερα των Νέων της Υπαίθρου.
Σε αυτά τα πλαίσια το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών συνεχίζοντας τις επαφές για την προώθηση, της βελτίωσης της «εικόνας» των Νέων Αγροτών και του κοινωνικού κύρους των επαγγελματιών αγροτών, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Σεπτ 2009 με τον κ.Σ.Χατζηγάκη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η συνεργασία της ΠΕΝΑ με το Υπ.Α.Α.&Τ. για την προώθηση του ρόλου των αγροτισσών.
Η ΠΕΝΑ, στα δύο περίπου χρόνια θεσμικής λειτουργίας της, σημειώνει:
- το Συνέδριο «Άλλη Γεωργία & Νέοι Αγρότες» με την Επίτροπο κα Boel (17/4/2009)
- την τιμητική πρόσκληση στη Γιορτή της Δημοκρατίας (24/7/2008).
- την συμμετοχή όλης της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (14/9/2008, Αθήνα).
- την συμμετοχή στην Επιτροπή Παρακολούθησης «Α. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013».
- το Συνέδριο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία», Θεσσαλονίκη (6/2/2009)
- τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές Περιφερειών των υποψηφίων Νέων Γεωργών (1 θέση/5)
- την συμμετοχή στο Εθνικό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος
- την συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής (5 θέσεις/56)
- την συμμετοχή στην Εθνική Επιτροπή Βιολογικών Προϊόντων (1 θέση/31)
Η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η επίσκεψη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σηματοδότησαν το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 3/9/09 στις 18:00 με συμβολική δενδροφύτευση ελαιοδένδρων και πεύκων στον «Λόφο των Νέων Αγροτών» στην πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία με την εκπροσώπηση του Υπ.Α.Α.&Τ. από τον Υφυπουργό Α.Α. & Τ. κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο (Γραμματεία Συνεδρίου: 6936054008, ξενοδοχείο Europa).