Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

SEX, DRUGS ΚΑΙ MTV


Μια απλή ματιά μπορεί να ξεχωρίσει αυτούς που είναι εκεί για να πιούν το ποτό τους και αυτούς που είναι υπό την επήρεια κοκαΐνης, MDMA ή οτιδήποτε άλλου χημικού ναρκωτικού κυκλοφορεί. Φυσικά νοθευμένα και με τεράστιους κινδύνους για την σωματική και την ψυχολογική ουσία του χρήστη.
Και δεν μιλάμε για περιστασιακούς χρήστες, που μπορεί να κάνουν την … «κουτουράδα» σε μια συγκεκριμένη στιγμή αλλά για έναν τεράστιο αριθμό νέων που έχει ως δεδομένη την χρήση ναρκωτικών ουσιών ως μέρος της «διασκέδασης» και «χαλάρωσης» του.
Όλα γνωστά, στην δεμένη αστυνομία που προτιμά κάθε τόσο «συμβολικά» να κάνει κάποιες συλλήψεις κυρίως μικροεμπόρων ή χρηστών, καθώς οι «ΜΕΓΑΛΟΙ» έχουν πληθώρα μέσων για να τις αποφύγουν. Θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει άλλωστε ότι η ετήσια ποσότητα ναρκωτικών που κατάσχουν οι Αρχές, δεν είναι παραπάνω από την κατανάλωση της βραδιάς της Πρωτοχρονιάς.
Αυτό δεν έγινε ξαφνικά και τυχαία. Δεν το ξεκίνησε κάποιος και απλά κάποιοι υπόλοιποι «ΧΑΖΟΙ» τον ακολούθησαν. Ήρθαν ως φυσική πράξη μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, που μεγάλωσε με βάση ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό πρότυπο. Αυτό τον MTV και γενικότερα του εξ’ Αμερικής εισαγωμενου αντι-πνευματικού τρόπου ζωής, που ως μόνο σκοπό έχει την ικανοποίηση των βασικών ανθρώπινων ενστίκτων, σε σημείο μάλιστα που τα διαστρέφει. Ήρθε ως αποτέλεσμα της «θεοποιήσεως» μιας ολόκληρης κάστας διεφθαρμένων και αρρώστων ψυχικά ανθρώπων, που άλλοτε ήταν τραγουδιστές άλλοτε ηθοποιοί και άλλοτε μοντέλα, πάντα όμως γεμάτοι συμπλέγματα και συναισθηματικά κενά. Η μετατροπή αυτών των ανθρώπων σε «Πρότυπα» μέσα στα πλαίσια της «PAX HOLLYWOODIANA», στο πολιτιστικό επίπεδο, που κατά πολύ ξεπέρασε τις σφαίρες επιρροής των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να φέρει άλλα αποτελέσματα. Οι «Επιτυχημένοι γιάπηδες» του 1980 που χρησιμοποιούσαν κοκαΐνη έγιναν τα πρότυπα του κάθε νεόπλουτου, που θέλησε να τους μιμηθεί.
Έξω και πέρα από κάθε ανάλυση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, έξω από κάθε προσπάθεια δημιουργίας «μοντέλων» για να εξηγηθούν οι λόγοι που τόσο πολύς νέος κόσμος οδηγείται προς αυτή την επιλογή, πρέπει να θέσουμε το εξής: Η χρήση ναρκωτικών, μπορεί πολύ άνετα να δομήσει την «κορυφή» του φιλελεύθερου τρόπου σκέψης και ζωής, αποδεικνύοντας την ίδια την ανελευθερία αυτής της ιδεολογίας. Το «δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος», η «ελευθερία της επιλογής», ο υποχρεωτικός σχεδόν υλισμός, είναι όλα μέρος του μηχανισμού σκέψης που οδηγεί στην ατραπο των ναρκωτικών. Ο ηδονισμός και για να το πούμε πιο απλά ο ατομικισμός δεν μπορούν παρά να έχουν αυτά τα αποτελέσματα.
Βέβαια, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο «ατομικισμός» δεν αφορά μόνον τους ίδιους τους χρήστες, αλλά ίσως πολύ περισσότερο το περιβάλλον τους. Η διάλυση των οικογενειακών δομών έχει ήδη επιτύχει εκεί όπου η «παγκοσμιοποίηση» έχει προχωρήσει. Στις «καλές συνοικίες» των Βορείων και Νοτίων προαστίων της Αθήνας, εκεί όπου οι πατεράδες και οι μητέρες έχουν «καριέρες» και εμπνέονται από τα ΣΥΡΙΖΙΚΑ ιδεολογήματα των «δικαιωμάτων» έχουν ξεχάσει τον ρόλο τους ως γονείς, ασχολούμενοι με τις δικές τους ζωές. Τα παιδιά τους δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα.
Και για να κατευνάσουμε τις σκέψεις τους, παρέχουν στα παιδιά τους τόσο ασύδοτη ελευθερία, όσο και οικονομικούς πόρους που ένα φυσιολογικό παιδί δεν θα μπορούσε να ξοδέψει. Προτιμούν όμως να νομίζουν ότι «προσφέρουν τα πάντα» στα παιδιά τους, παρά να είναι δίπλα τους.
Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω μια παράγραφο και να παραθέσω μετά την πηγή της: «Το αποξενωμένο μοναχικό άτομο προσλαμβάνει την «Ελευθερία» σα «φυσικό δικαίωμα» και η ιδέα του για «ατομική ελευθερία» έχει πάρει το χαρακτήρα δόγματος. Το άτομο, ζώντας την τραγικότητα της απομόνωσης του, ψάχνει την «απόλυτη ηρεμία» της ολοκλήρωσης του στο έξω από την πραγματικότητα «εμείς» αναζητώντας τη λύση του πραγματικού προβλήματος της απομόνωσης του σε ένα φανταστικό «εμείς», έξω από κοινωνικές σχέσεις. Κάθε φορά που η φαντασίωση υποχωρεί, τη θέση της παίρνει η πραγματικότητα της αλλοτριωτικής απομόνωσης και γίνεται η μόνη αλήθεια που, επειδή υπάρχει, δίνει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Το άτομο ταυτίζεται με την ανασφάλεια, την ανημπορία, την περιχαράκωση που απορρέει από την αλλοτρίωση, γίνεται ένα μαζί της και έτσι «μοιραία» συμφιλιώνεται με αυτήν. Αυτή είναι η «ανθρώπινη μοίρα», μέσα στον καπιταλισμό».
Το κείμενο αυτό, προέρχεται από τον Ριζοσπάστη και δίνει μια συγκεκριμένη άποψη, με την οποία όσοι έχουν εθνικά και λαϊκά ιδεώδη δεν μπορούν να διαφωνούν.
Η κοινωνία μας, η γεροντική και παρηκμασμένη Ελληνική κοινωνία (εδώ έχουμε πετύχει την σύγκληση με τους φίλους μας Ευρωπαίους), έχει ακόμη ένα βάρος στην καμπούρα της. Αυτό της αδιάκοπης φθοράς της νεολαίας της λόγω της εκτεταμένης και ευρείας χρήσης ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα από ένα μέρος του πιο δυναμικού και «περίεργου» κομματιού της, αυτού που θέλει εμπειρίες και αναζητήσεις.
Οι επικρατούσες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι δύο. Η πρώτη «επικρατούσα» στον ελληνικό (και καλά), πνευματικό (επίσης καλά), κόσμο είναι αυτή που ζητά την αποποινικοποίηση – όχι μόνο των μαλακών ναρκωτικών, και η οποία θεωρεί, με βάση την Αριστερή υλιστική αντίληψη ότι αφού θα σταματήσει να υπάρχει υπερκέρδος από την μαύρη αγορά ναρκωτικών, αυτόματα το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του.
Η άλλη, πιο «παραδοσιακή» και ας μου επιτραπεί «Δεξιά» άποψη είναι αυτή που ζητά αυστηρότερη καταστολή σε διάφορα επίπεδα, μέχρι και το εθνικιστικό σύνθημα που μιλά για «θάνατο στους εμπόρους ναρκωτικών».
Ο γραφών απορρίπτει εντελώς την πρώτη ως ένα ακόμη «εφεύρημα» του Αριστερού «ανθρωπισμού» που αποδεικνύει την απανθρωπιά του αλλά και που αναδεικνύει την ιστορική ρηχότητα της Αριστερής σκέψης που περιορίζει τον άνθρωπο σε οικονομικό παράγοντα. Θα μπορούσε άραγε η «Αριστερή» ιντελλιγκεντσια, να μας εξηγήσει τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου τα χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά δεν είναι καθόλου ακριβά ή «παράνομα»; Ή δεν έχει ακούσει για ανθρώπους που εισπνέουν βενζίνη ή και κόλλα;
Όσο για την δεύτερη άποψη, παρόλο που η εφαρμογή της δεν θα κάνει κακό, δεν μπορεί και να λύσει το πρόβλημα. Διότι όσο υπάρχουν αγοραστές και κέρδη, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ρισκάρουν, θα διαφθείρουν και τελικά θα σκοτώνουν.
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δεν υπάρχει μαγική οδός. Εάν δεν αλλάξει ριζικά ο προσανατολισμός της κοινωνίας, αν ο ισοπεδωτικός υλισμός δεν κατατροπωθεί, εάν δεν τεθούν πάλι στο τέλος του δρόμου της ανθρώπινης ζωής αξίες και στόχοι για τους οποίους αξίζει κανείς να αγωνιστεί, δεν θα υπάρξει λύση.
Και ακριβώς εκεί βρίσκονται οι ευθύνες των προηγούμενων γενεών που κληροδότησαν στη δική μου το πρόβλημα των ναρκωτικών.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑ.Ο.Σ. ΘΗΒΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τι (οφείλουμε τώρα να ) κάνουμε;


Δυστυχώς, όμως, τα παραπάνω όμορφα συναισθήματα που ένιωσαν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι Έλληνες πολίτες άρχισαν να χάνουν τη δυναμική τους όταν στις 19 και 20 του μήνα στις Βρυξέλες και το Λουξεμβούργο φάνηκε το τεράστιο δημοσιονομικό μας έλλειμα (είναι στο απίστευτα υψηλό ποσοστό του 12% του ΑΕΠ), γεγονός που έδωσε τη ¨νομιμοποίηση¨ στους τοποτηρητές της Ε.Ε., και συγκεκριμένα στον πρόεδρό της Ειρωζώνης Γιούγκερ, στον κοινοτικό επίτροπο Αλμούνια και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Τρισέ, να απαιτήσουν από τη νεαρή Ελληνική Κυβέρνηση ¨να πληρώσει εκείνη στο μάρμαρο¨, όσα, από λάθη και αδυναμίες της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., οφείλει η χώρα μας.
Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, ο απελθών πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ν.Δ. είχε μιλήσει – έστω και με αοριστολογίες- για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται κατά τα επόμενα δύο χρόνια, πλην όμως είχε αποκρύψει το προαναφερόμενο κρίσιμο μέγεθος.
Και τώρα τι κάνουμε; Σκύβουμε το κεφάλι, και αφήνουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – επειδή εξήγγειλε σωστά μέτρα για την ασφάλεια, την επανίδρυση του κράτους, την αποκέντρωση, της προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.π. -, να μας ζητήσει ¨να σφίξουμε, ξανά, το ζωνάρι¨ μέχρι να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα ή αξιώνουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να πάρει πρωτοβουλίες προς την σοσιαλιστική κατεύθυνση; Και η σοσιαλιστική κατεύθυνση είναι να αξιώσει να συνεισφέρουν οι μεγαλοεισοδηματίες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι Τραπεζίτες – έτσι ώστε, χωρίς ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ -, να ανακουφιστούν πραγματικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και, το κυριότερο, ¨να δουν στον ήλιο μοίρα¨ οι νέοι άνθρωποι.
Ιδού ο ¨Γόρδιος Δεσμός¨ που καλείται να κόψει ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλωστε, το ¨μαχαίρι¨ το έχει, σμιλευμένο μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες αυτών που πραγματικά πιστεύουν στις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες, οι οποίες οδηγούν σε μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία • αυτών που πάντα στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.
Υ.Γ. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων που έγιναν στη Βουλή στις 16,17 και 18 Οκτωβρίου απέφυγαν, και σωστά, εξειδικεύσεις επί των προγραμματικών δηλώσεων ενόψει της Συνόδου των υπουργών της Ευρωζώνης (19-10-2009) και του Ecofin (20-10-2009). Εντούτοις ο ΣΕΒ, προφανώς για να προβοκάρει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να «συμφωνήσει με τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής» (sic). Μένει, τώρα, να δούμε αν συμφωνήσει και όταν, σε λίγες μέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2010, οπότε ασφαλώς και θα φανεί ότι οι πραγματικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων μελών του αλλά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κινήθηκαν λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου, δύο υπουργοί (η Λούκα Κατσέλη από το Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η Κατερίνα Μπατζελή από το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) οι οποίες ανακοίνωσαν ότι έχουν έτοιμα νομοσχέδια όπου – εκτός των άλλων – προβλέπονται: χορήγηση εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης ύψους 500 έως 1300 ευρώ που θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους και σε φτωχούς αγρότες, αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ από 1-1-2010 για όλα τα αγροτικά προϊόντα από 7% σε 11%, αυξημένη επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, προώθηση της ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διευκόλυνση ίδρυσης νέων κ.λ.π.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ο απολογισμός του Δημάρχου Λεβαδέων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Το 2008 βεβαιώθηκαν έσοδα 18.399.393,66 ευρώ και εισπράχθηκαν 16.144.426,30 ευρώ ενώ πραγματοποιήθηκαν δαπάνες 16.753.065,95 ευρώ από τις οποίες πληρώθηκαν 14.838.172,10 ευρώ και τα χρηματικά διαθέσιμα (ταμείο) την 31/12/2008 ανέρχονταν στο 1.306.254,20 ευρώ, ως επι το πλείστον ονοματισμένα ειδικά έσοδα προοριζόμενα για τον σκοπό για τον οποίο εισπράχθηκαν.
α) από τα έξοδα χρήσης, το 51,32%, ήτοι τα 4.259.475 ευρώ αποτέλεσαν τις πληρωμές για αμοιβές και έξοδα προσωπικού , αυξημένες κατά 21,89% σε σχέση με το 2007, επειδή μέσα στο 2008 σταδιακά απορροφήθηκαν οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων. Περαιτέρω πληρώθηκαν 1.987.815 ευρώ για υποχρεωτικές και προαιρετικές μεταβιβάσεις σε τρίτους και 290.045 ευρώ για τοκοχρεωλύσια.
β) από τις πληρωμές για επενδύσεις το μεγαλύτερο μέρος, 2.809.942 ευρώ (87,57%), ήταν για την κατασκευή και συντήρηση-επισκευή έργων, 330.574 ευρώ (10,30%) για αγορές και προμήθειες παγίων και 68.285 ευρώ (2,13%) για μελέτες
Τα παραπάνω απολογιστικά στοιχεία του προυπολογισμού του 2008, παρόλο που είναι, σαν ποσά, τα μεγαλύτερα που έχει υλοποιήσει ποτέ ο Δήμος και σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2007, αφού οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 27,86% (16.144.426 έναντι 12.627.007) και οι πληρωμές κατά 36,99% (14.838.172 έναντι 10.831.823), μπορούν να βελτιωθουν και αυξηθούν περαιτέρω, παρόλο που, από τα ως τώρα στοιχεία, ο απολογισμός του 2009 θα υπερβεί τα 20 εκατομύρια ευρώ.
Η Δανειακή επιβάρυνση λοιπόν κατά το έτος 2008 κύριοι ήταν 372.739,40 ευρώ για την αγορά των ακινήτων Στρουμπούλα και Παναγιωτόπουλου
ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ
Στην κατεύθυνση νοικοκυρέματος των οικονομικών του Δήμου και με δεδομένη την άμεση ανάγκη για την μεταστέγαση των υπηρεσιών λόγω ανεπάρκειας χώρων, αποφασίσαμε τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, την μεταφορά των Υπηρεσιών του Δήμου σε ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης & Σοφοκλέους (παλιά Νομαρχία).
Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών Δήμου στο κτήριο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η διάρκεια της μίσθωσης αρχίζει από την 1-1-2010 και λήγει την 1-1-2015. Το μηνιαίο μίσθωμα από 1ην Ιανουαρίου 2010 μέχρι 1ην Ιανουαρίου 2015 ορίζεται στο ποσό των 3,43 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σύνολο: 5.419,40 €.
Τα οφέλη που αποκομίζει ο Δήμος από αυτή την κίνηση είναι σημαντικά:
1. Σε οικονομικό επίπεδο ο Δήμος εξοικονομεί περίπου το ποσόν των 100.000 ευρώ κατ΄ έτος.
2. Δεν θα υπάρξει διασπορά των Υπηρεσιών, όλες οι υπηρεσίες θα είναι στεγασμένες στο ίδιο κτήριο, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και κατ΄ επέκταση την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΠΑΛ – ΔΕΤΕΛ
Είχαμε διατυπώσει από τους πρώτους μήνες της θητείας μας τόσο στους εργαζόμενους των δύο Δημοτικών επιχειρήσεων, όσο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι κανένας εργαζόμενος που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις δεν θα μείνει στο δρόμο, με προτάσεις που ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΤΕΛ, και της ΔΕΠΑΛ, τακτοποιήθηκαν στο Δήμο, στα Νομικά πρόσωπα του και στη ΔΕΥΑΛ.
Παράλληλα σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ δρομολογήσαμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Νόμος 3801/3.9.2009 - ΦΕΚ A 163/4.9.2009, που αφορά τις Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
ΕΡΓΑ
Έργα που έκλεισαν (επιτυχώς)
Ανάπλαση οικισμού Ελικώνα
Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς στον Ελικώνα
Ανάπλαση 2ου Δημοτικού Σχολείου
Ανάπλαση Χώρων Πρασίνου, Παιδικής Χαράς Καλαμκανού
Κατασκευή Προστατευμένων Διαμερισμάτων Δήμου Λεβαδέων
Συντηρήσεις εγκαταστάσεων παρόχθιων εκτάσεων ποταμού Έρκυνας (πάρκο Έρκυνας)
Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων (Συνοικισμός, Ρολόι, Πλατεία Ανάληψης).
Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α..
Έργα συντήρησης Πάρκων & Πρασίνων.
Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λιβαδειάς.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ
ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν.751
Το έργο ξεκίνησε στις 19-07-2008 με προϋπολογισμό 558.680,00 € με πιστώσεις ΣΑΤΑ. Πρόκειται για ένα έργο που βελτίωσε τις βασικές υποδομές σε νεόδμητες περιοχή της πόλης της Λιβαδειάς.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
Το έργο προϋπολογισμού 201.658,37,€ με υπογραφή σύμβασης στις 8-02-2008 και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις ΣΑΤΑ.
Οι εργασίες αφορούσαν περιοχές του κέντρου της Λιβαδειάς όπως τμήματα των οδών Γεωργαντά, Αριστοφάνους, Διστόμου, Καραγιαννοπούλου, Σοφοκλέους, Θεσσαλονίκης και Δαιδάλου. Θα γίνουν διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων, νέα καρασπεδόρειθρα και πλακοστρώσεις.
Έργα σε εξέλιξη
Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς. Έχει τελειώσει το φυσικό αντικείμενο του έργου. Ήδη όπως γνωρίζετε, κατασκευάστηκε ο υποσταθμός της ΔΕΗ για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης όλων των εγκαταστάσεων του σταδίου, ενώ με νέα χρηματοδότηση 475.000 ευρώ δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες υποδομές στον τομέα του στίβου με νέες βαλβίδες κλπ. Επίσης τοποθετήθηκαν σκέπαστρα στις κερκίδες.
Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδών (Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου και Φίλωνος). Έχει εκτελεστεί το 90% της οδού Πεσόντων Μαχητών (Δημάρχου Ανδρεαδάκη) και το 60% της οδού Αθηνών (Δημ. Παπασπύρου).
Δίκτυο Κοινοχρήστων χώρων Κέντρου. Ολοκλήρωση έργου Δεκέμβριος 2009.
Κατασκευή ΧΥΤΑ Β΄ Φάση. Το έργο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2009.
Βελτίωση Παιδικών Χαρών. Προϋπολογισμός έργου 107.493,022 ευρώ. Θα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο εντός του τρέχοντος μήνα.
Ανάπλαση Δημοτικών οδών Λάππα & Τσόγκα. Υπογράφηκε η σύμβαση.
Κυκλοφοριακή μελέτη Δήμου Λεβαδέων. Είναι σε εξέλιξη.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Λιβαδειάς, τόνισε ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα των δυόμιση ετών, καταφέραμε να σχεδιάζουμε από άλλη θέση το μέλλον της Λιβαδειάς και πλέον αρχίζουν να γίνονται ορατά και απτά τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους συμπολίτες, ότι ο Δήμος είναι πανέτοιμος για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ «ΤΗΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΣΗ


ΑΘΑΝ. ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ Ι.Τ.Α.Π
Η ρύπανση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα με τοξικά βαριά μέταλλα και η επιτρεπόμενη συνέχιση της διανομής και χρήσης των υδάτων αυτών για ανθρώπινες ανάγκες, στις περιοχές της Βοιωτίας, της Κεντρικής Εύβοιας, και τις ανατολικής Αττικής, μόνο με την κλινική εικόνα τις «γάγγραινας» μπορεί να παρομοιαστεί. Είναι δεδομένο πως την γάγγραινα με «κουκουλώματα» δεν την αντιμετωπίζεις ποτέ. Όταν δεν έχεις σύστημα να την προλαβαίνεις, και ειδικά όταν, συνδυάζεται με ρυπασμένο αναπνεόμενο αέρα, ρυπασμένα χώματα, και χτυπημένες από ρύπανση «τροφικές αλυσίδες», Τότε: Μόνο με επεμβάσεις, αποφασιστικές και καθοριστικές, μπορείς να την εξουδετερώσεις. Όμως, αυτές φέρνουν πόνο. Ο τρόπος με τον οποίο, η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι παραμένουσες τοπικές εξουσίες(πολλές εκφραζόμενες από το ΠΑΣΟΚ), κινήθηκαν 26 μήνες τώρα , γύρω από τα προβλήματα αυτά φαίνεται να στόχευε σε 3 σημεία: α) Να μην δοθούν ακριβείς εξηγήσεις για το Ποιος; και Πως;; δημιουργεί την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, του αέρα που αναπνέουμε και της γης που δουλεύουμε. β) Να μην αποκαλυφθούν, οι κρατικοί μηχανισμοί που, χρόνια τώρα, πατρονάρισαν και έθρεψαν την αυθαιρεσία των ρυπαντών, ενάντια στην δημόσια υγεία. γ) Να μην πληρώσουν οι ρυπαντές, για την ζημία που προκάλεσαν αλλά και να συνεχίσουν ανέξοδα την δουλεία τους, με την πολύ-αποσβεσμένη «βρώμικη τεχνολογία» που προτιμούν να εφαρμόζουν. Άραγε η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Τι αχνάρια θα ακολουθήσει;;; Η«επισήμανση», «το σταμάτημα» και « η αντιμετώπιση των συνεπειών» της αυθαίρετης βιομηχανικής ρύπανσης, προτείνω να είναι τα κριτήρια μας . Δηλαδή: Το να αποφευχθεί καταρχήν «το κουκούλωμα» τις ευθύνης των ρυπαντών και η απονομή της «άφεσης των αμαρτιών» τους, και στην συνέχεια, να σταματήσει η αγνόηση του προβλήματος τις δημοσίας υγείας που η τοξική ρύπανση δημιουργεί στους πολίτες των τόπων. Πιστεύω ότι αυτά μπορεί να είναι ,Οι σηματοδότες της πορείας της, που θα μας επιτρέψουν να την κρίνουμε. Σήμερα πλέον, μετά τα όσα, έχουν ειπωθεί, γραφτεί, και μεσολαβήσει μπορεί και πρέπει, « Η ποιότητα των εξουσιών μας», κάθε βαθμού, να κρίνεται , Όχι μόνο, από τα συσσωρευμένα λάθη χειρισμών του θέματος της ρύπανσης στο παρελθόν ,αλλά και από την αποτελεσματικότητα, πληρότητα και δικαιοσύνη, των λύσεων απορρύπανσης, που πρέπει να εφαρμόσουν τώρα και στο άμεσο μέλλον. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να τοξινώνει και να συνεχίζει να τοξινώνει . Για 26 μήνες τώρα , Τα κυβερνητικά όργανα, οι τοπικές Εξουσίες και η απελθούσα Κυβέρνηση, παραβαίνουν τον νόμο.( π.χ.13588/725). «Έκαναν ότι μπορούσαν» για να σταθούν εμπόδιο στον εντοπισμό των πηγών τις ρύπανσης. Το σταμάτημα τις θανατηφόρας διασποράς της και την απόδοση ευθυνών απορρύπανσης στους ρυπαντές. Οι τοπικές εξουσίες, καθοδηγούμενες ή μη, από ένα κέντρο παραλογισμού, προσπαθούν ακόμη και τωρα, να διαχειριστούν το καυτό –επείγον πρόβλημα, της καθημερινά συνεχιζόμενης τοξίνωσης του κόσμου, με επικοινωνιακά τρυκ και μονόπαντες πολιτικές λογικές που ροκανίζουν τον χρόνο. Ενώ η φύση των προβλημάτων, ζητά επείγουσες και ριζικές ,βιώσιμες λύσεις, «από χτες βράδυ». Τέτοιες όμως δεν μπορούν να προκύψουν, αν, ο κρατικός μηχανισμός, μαζί με τον κόσμο της περιοχής, επίσημα κατά τις προσταγές των υπαρκτών νόμων, δεν πάρουν «θέση δουλειάς στο πεδίο». Ο καθένας «στον προβλεπόμενο ρόλο του»,προκειμένου να «Τεκμηριώσουν θεσμικά» την παραβατική δράση των ρυπαντών, δηλαδή τους παραγωγούς τοξικών. Και, κατά την θεσμική υποχρέωση τους, να σταματήσουν την ρυπαντική δραστηριότητα. Δυστυχώς όμως , μέχρι τώρα, όλοι οι αρμόδιοι της εξουσίας, ενώ ξέρουν, προτιμούν να κρατούν τα αρμόδια υπαρκτά όργανα, εκτός πεδίου συμβάντος, υπηρετώντας τα δολοφονικά πλέον, συμφέροντα των λίγων ρυπαντών. στην ζωή και την υγεία των ψηφοφόρων αδικούμενων πολιτών των τόπων αυτών. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο κόσμος, συνεχώς ο αποδέκτης μιας «μονόπλευρης πολιτικής αντίληψης» που θα βάζει την δημόσια υγεία συνεχώς σε κίνδυνο. Δεν μπορεί , τα βρώμικα να τα σπρώχνουν συνεχώς και κατά σύστημα, «ουσιαστικά κάτω από το χαλί».
Η πιο πρόσφατη πρόταση για « χωροταξική παρέμβαση» στους τόπους αυτούς, που η προηγουμένη κυβέρνηση, είχε βγάλει στον αέρα, ήταν με «τα ειδικά σχέδια για την χωροταξία τις βιομηχανίας»,τις «ιδιωτικές βιομηχανικές περιοχές», και την πρόταση με το εύηχο, πλην παραπλανητικό, όνομα «υποδοχείς εξυγίανσης»!!!!! Άραγε η νέα κυβέρνηση τι σχέδια έχει για να εφαρμόσει;;; Διότι, για την ώρα μόνον αυτές είναι οι υπαρκτές προτάσεις και οι διατυπωμένοι σχεδιασμοί τις κεντρικής εξουσίας .Αυτοί είναι που υπάρχουν, έτοιμοι για να πάνε στην Βουλή. Και αυτές ,δεν λένε τίποτα: Για συγκεκριμένα ,προσδιορισμένα «μέτρα και έργα» εξυγίανσης των τόπων, αλλά και διασφάλιση «καθαρής λειτουργίας» των νέο-ερχομένων και των υπαρκτών εργοστασίων . Επιπλέον δεν προβλέπουν ,κατασκευή υποδομών, στο σύνολο του χώρου, της «μητροπολιτικής βιομηχανικής ζώνης» που ετοιμάζουν για φόρτιση και με νέα εργοστάσια. Δεν νοιάζονται καν για «το τι γίνονται» τα επικίνδυνα βιομηχανικά λύματα και τα ειδικά στερεά βιομηχανικά απόβλητα, και για το αν θα μπορούν άνθρωποι να ζουν και να δουλεύουν σε τέτοιους τόπους όπου εργοστάσια και κατοικίες είναι ένα κουβάρι πλέον.!. Οι απελθόντες, δεν νοιάζονταν πχ για την πολεοδομική ταχτοποίηση, ποταμιών, οικισμών και χωριών, για να ξεχωρίσουν σπίτια από εργοστάσια(ΖΟΕ). Το αν και πως;; θα υπάρξει καθαρό νερό για ζωή και παραγωγές. Πως θα γίνει διαχείριση υδατίνων πόρων κ.λ.π. Το αν θα υπάρξουμε, το άφησαν να εξαρτάται από το Αν θα γίνουν ,δεκτά σχετικά ιδιωτικά έργα στα πακέτα του ΕΣΠΑ.(4ο χρημ. Πρωτ. Ε.Ε.) . Δηλαδή: Από το αν βρεθεί ιδιώτης , είτε Συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου φορέα(ΣΙΔΤ)να κάνει τέτοιες προτάσεις έργων !!!!!!!!!. Έτσι τα παράτησαν οι απελθόντες τις κεντρικής εξουσίας, φέρνοντας μας εκεί όπου: Η εξυγίανση του χώρου, συζητείται μόνον με προϋπόθεση το ξόδεμα πάλι δημόσιου χρήματος!!! Δηλαδή: Εμείς να πληρώσουμε ξανά, για την απορρύπανση των καμωμάτων των βιομηχανικών ρυπαντών του χώρου !!. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Ξέρουμε ότι και οι παραμένουσες τοπικές εξουσίες μας (που πρόσκεινται στο νέο κόμμα εξουσίας) πολλάκις επικροτούσαν και σιγοντάριζαν τέτοια σενάρια, εις όφελος των ρυπαντών μας. Άραγε: Η νέα κυβέρνηση, τι λέει;;; για όλα αυτά τα πονηρά σχέδια της επιδοτούμενης «ανάπτυξης των ρυπαντών μας»:;;; ,«Τις δήθεν νέας χωροταξικής ταχτοποίησης στις περιοχές μας ,» που πονηρά έσπευδαν να κλείσουν το κεφάλαιο «τις ευθύνης ρυπαντών μας»;;, Αδημονούμε και ανησυχούμε διότι: Οι παράνομοι και παράλογοι αυτοί χωροταξικοί σχεδιασμοί- προτάσεις, τις απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, είναι επικίνδυνοι όσο είναι οι μόνοι υπαρκτοί (ακόμη και σε σχέδια Κ.Υ.Α),στα χέρια των υπηρεσιακών αρμόδιων, έτοιμοι για να πάνε στην Βουλή.Λοιπόν, Θα καταργηθούν;; Και αν ναι , τότε: Τι νέο έχει να προτείνει η νέα κυβέρνηση στους πολίτες του τόπου, για την εξυγίανση των τόπων;;. Για την προστασία τις υγείας με συνέχιση τις βιώσιμης παραγωγής για όλους στους τόπους αυτούς;;
Και ας μην ξεχνιόμαστε: Αυτός που ρυπαίνει πρέπει να πληρώσει την απορρύπανση και αποκατάσταση του χώρου!! και όχι να παίζουν με πρόστιμα τυπικών παραβάσεων ,που παίζουν ρόλο φερετζέ!!!!. Φυσικά ακολουθεί και μια επομένη ερώτηση: Πότε σκοπεύει η νέα κυβέρνηση, να δεσμεύσει αδειοδοτικά τον βιομηχανικό ρυπαντή, ώστε να μην ξανά-κάνει τα ίδια;;;.

Ερωτήματα ΙΤΑΠ προς την Ελληνική Κυβέρνηση


I.T.A.Π: Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Οινόφυτα Βοιωτίας
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ NΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την Ε.Ε. : Τα ερωτήματα αυτά τα διατυπώσαμε τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2009, στην τότε κυβέρνηση τις ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μετά την συνάντηση μας με τους αρμοδίους της Ε.Ε στις Βρυξέλες. Τώρα, και μετά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή, μια και η εξουσία μας έχει συνέχεια, θέλουμε να τα ξαναδιατυπώνουμε προς την νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Δυο χρόνια έχουν περάσει από τότε που τα γεγονότα έχουν τεκμηριωθεί
Έτσι ΡΩΤΑΜΕ:
1) Ποιοι τελικά είναι οι ρυπαντές μας; Τους ανακαλύψατε επιτέλους;; Ας μας πουν επιτέλους οι ελεγκτές περιβάλλοντος/ΥΠΕΧΩΔΕ, που το ψάχνουν τόσο καιρό κατά όπως υποχρεούνται Ποιοι;; είναι αυτοί που: α) Τοξίνωσαν τα νερά κάθε χρήσης με χρώμιο6,μόλυβδο, νικέλιο ,νιτρικά, χλωριούχα β)Τοξινώνουν τον αναπνεόμενο Αέρα με αναπνεόμενα οξείδια βαρέων μετάλλων. γ)Τοξινώνουν τους τόπους με λαθραία διάθεση των τοξικών-ειδικών στερεών αποβλήτων τους.
2) Γιατί ;; στις περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας, Ανατ. Αττικής δεν ισχύουν οι αρχές «τις προφύλαξης και τις πρόληψης»,όπως ο νόμος ορίζει, για τον «ενδεχόμενο κίνδυνο» και αφήνουν το πρόβλημα της «χρόνιας τοξίνωσης» του κόσμου μέσω του νερού ανθρώπινης χρήσης, να προχωρεί και να χειροτερεύει.
Πιστεύεται ότι υπηρετείται την διασφάλιση της δημόσιας υγείας ,επιτρέποντας στους δήμους να παράγουν και να παροχετεύουν στην κατανάλωση νερό με 1-49 μg/lt εξασθενές χρώμιο μετά από ανεξέλεγκτες αναμείξεις και αραιώσεις;;.
Πιστεύεται μήπως ότι την Δημόσια υγεία την διασφαλίζεται ,διασπείροντας ανεξέλεγκτα τα στερεά τοξικά βιομηχανικά απόβλητα και τον ρυπασμένο αέρα;;. Είτε αφήνοντας ανεξέλεγκτη την επιβαρημένη τοπική «αλυσίδα διατροφής»;;;
3) Γιατί;;; Δεν εφαρμόζουν σε αυτήν την μεγάλη περιοχή εγκατάστασης εργοστασίων, που την γέμισαν άναρχα με βιομηχανίες, τους νόμους και τους κανονισμούς ασφάλειας και υγείας, με τα επικίνδυνα χημικά και τα τοξικά υλικά, σαν μια ενιαία πολιτική «ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής με βιωσιμότητα»;;
Γιατί δεν ξεκινάτε μια ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Αρχίζοντας από τον χώρο δουλειάς μέσα και περνώντας μετά, στον Ασωπό, τον Λίλα ,τον Μεσσάπιο, τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, τον αέρα που αναπνέουμε, τους χώρους διαχείρισης στερεών αποβλήτων, τα χωράφια, την θάλασσα, ώστε να εξυγιάνετε κάποτε τον χώρο;;;.
4) Γιατί;; αφήνουν τους ρυπαντές υπεράνω των νόμων και δεν αναθεωρούν άμεσα τις Άδειες Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των εργοστασίων. Εφαρμόζοντας την νέα νομοθεσία όπως π.χ 13588/725/μαρτ.2006 και Η.Π.24944/1159/ ιουν,2006 .
Γιατί δεν δεσμεύουν άμεσα;;, τους παραγωγούς τοξικών αποβλήτων να δουλεύουν νόμιμα, σωστά, με εγγυήσεις για τις ενέργειες τους και με ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο της τύχης όλων των αποβλήτων τους καθημερινά.
5) Γιατί;; με προτεραιότητα, άμεσα, δεν ορίζουν τους τόπους μας «ζώνες περιβαλλοντικής αναβάθμισης».
Γιατί;; Δεν νομοθετούν ΖΟΕ.
Γιατί;; Δεν βάζουν μπροστά την άμεση πολεοδόμηση οικισμών, ανοίγοντας την δυνατότητα κατασκευής όμορφων, ασφαλών, υγιεινών, νόμιμων «σπιτιών μόνιμης κατοικίας» για τους παραγωγικούς ανθρώπους τις περιοχής;; και παράλληλα:
Γιατί δεν νομοθετούν την χωροταξία της περιοχής των υπαρκτών εργοστασίων, για να την κάνουν οργανωμένη ΒΙΟΠΕ-ΒΙΠΕ, με υποδομές δικτύων συλλογής αποβλήτων και κεντρικό βιολογικό καθαρισμό βιομηχανικών.
Αυτά είναι αναγκαία Έργα και προϋποθέσεις «σωστής βιώσιμης παραγωγής», και πρέπει να είχαν φτιαχτεί από χρόνια, πληρωμένα από αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται άγρια και τζάμπα τις περιοχές αυτές. Τώρα Οι ρυπαντές πρέπει να πληρώνουν τα καμώματα τους στο ακέραιο. Αυτοί διαλέγουν να δουλεύουν έτσι. Αν δεν τους συμφέρει, ας αλλάξουν τρόπους και τεχνολογία παραγωγής, και τότε θα τους μείνει να πληρώσουν μόνο, τα έξοδα εξυγίανσης του τόπου για τις ζημίες που έκαναν μέχρι τώρα, όπως οι υπαρκτοί νόμοι ορίζουν.
6) Γιατί;;;, οι ΟΤΑ ,οι Νομαρχίες, Το νέο ΥΠ.ΠΕΡ, ακολουθούν και αφήνουν να ισχύουν οι προηγούμενες πολιτικές και ταχτικές , και δεν ορίζουν και δεν κάνουν αμέσως π.χ.«τον ΑΣΩΠΟ ξανά ποτάμι», με χαρτογράφηση και οριοθέτηση κοίτης του, ορισμό ζωνών προστασίας, παρά-Ασώπιους δρόμους πρόσβασης, που θα προσφέρουν και προστασία από κατασκευή αυθαιρέτων αγωγών απόρριψης ανεπεξέργαστων βιομηχανικών απόβλητων.
Γιατί άμεσα δεν κάνουν την κατάργηση της ξεπερασμένης-παράνομης «Τρι-νομαρχιακής απόφασης» του 1969 και 1979, που τον όριζε αγωγό λυμάτων. Γιατί δεν προχωρούν στην άμεση Κατάργηση «των αδειών μαϊμού» για την απόρριψη υγρών αποβλήτων στο ποτάμι, που η ΝΑΒ /Δ/ση-Υγείας έσπευδε, παράνομα, να εφοδιάζει τα εργοστάσια που παράγουν τοξικά απόβλητα.
Οκτώβριος 2009

Αστυνομικό ρεπορτάζ


-Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Αλιάρτου, απογευματινές ώρες της 17/10/2009 στη χ/θ 5 της Επ. οδού Θηβών – Λιβαδειάς συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τ. Α. Θηβών δύο ημεδαποί κάτοικοι Αλιάρτου, ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, διότι στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 47,6 γραμμαρίων. Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ένας εκ των συλληφθέντων, δεχόταν επανειλημμένες κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό. Αστυνομικός του Τ.Α. Θηβών απάντησε στην κλήση και ο καλών του ζήτησε να αγοράσει ποσότητα ηρωίνης. Συμφωνήθηκε συνάντηση και όταν προσήλθε ο ανωτέρω, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 28 ετών κάτοικος Αλιάρτου, να παραλάβει την ναρκωτική ουσία, συνελήφθη. Δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως.
-Απογευματινές ώρες της 17/10/2009 στη Θήβα Βοιωτίας από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη ένας ημεδαπός κάτοικος Αλιάρτου, ηλικίας 32 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων. Εν συνεχεία σε γενόμενη έρευνα που έγινε στην οικία του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
-Μεσημβρινές ώρες της 17/10/2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας κάτοικος Λιβαδειάς, ηλικίας 36 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
-Πρώτες πρωινές ώρες της 21/10/2009 στη χ/θ 90 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, άγνωστος δράστης, φορώντας κράνος μοτοσικλέτας, εισήλθε στο κατάστημα με την επωνυμία «90» και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τον υπάλληλο που βρισκόταν στο ταμείο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.000 €, το οποίο προέρχονταν τις εισπράξεις του καταστήματος. Προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη του αγνώστου δράστη διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
-Πρωινές ώρες της 20/10/2009 στη Θήβα συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Τροχαίας Θηβών ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 37 ετών, ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ, ο οποίος περιφερόταν γυμνός έξωθεν καταστήματος Super Market. Κατά την σύλληψή του τραυμάτισε με τα χέρια ελαφρά ένα Αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών. Ο δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Θηβών.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από πληροφορίες, εντόπισαν στην Αράχωβα Βοιωτίας, εντός θαμνώδους βλάστησης, τρία δενδρύλλια κάνναβης. Αμέσως ο χώρος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση προς εντοπισμό και σύλληψη του αγνώστου δράστη. Πρώτες πρωινές ώρες της 19/10/2009 έγινε εκρίζωση των ανωτέρω δενδρυλλίων καθώς στο σημείο θα διενεργούταν χωματουργικές εργασίες και υπήρχε κίνδυνος για την καταστροφή τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
-Απογευματινές ώρες τις 20/10/2009 καταγγέλθηκε κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου από ιδιοκτήτη καντίνας. Συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 37 ετών, αφαίρεσε από τον εξωτερικό χώρο τις καντίνας 10 μπουκάλια μπύρας, τα οποία και κατανάλωσε. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη, ο οποίος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Θηβών
-Πρωινές ώρες της 20/10/2009 στο Δήλεσι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός καταστήματος ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 850 €. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
Βραδινές ώρες της 19 προς 20/10/2009 στο Σχηματάρι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός οικίας ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν μηχάνημα «νεροκόφτη πέτρας» αξίας 1.200 €. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΑΓΓΛΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΑΓΓΛΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 7.30 το πρωί.
8.00-9.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
9.25-10.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
11.00-11.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΑΓΓΛΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 13.30 το μεσημέρι.
14.00-15.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
15.20-16.10 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
16.30-17.00 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΑΓΓΛΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΑΓΓΛΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 7.30 το πρωί.
8.00-9.20 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
10.00-11.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
12.00-12.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΑΓΓΛΙΚΑ B1 «μέτρια γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΑΓΓΛΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΓΑΛΛΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΓΑΛΛΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 7.30 το πρωί.
8.00-9.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
9.25-10.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
11.30-12.00 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΓΑΛΛΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΜΕΣΗΜΕΡI: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 13.30 το μεσημέρι.
14.00-15.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
15.20-16.10 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
17.00-17.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΓΑΛΛΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΓΑΛΛΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 7.30 το πρωί.
8.00-9.20 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
10.00-11.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
12.30-13.00 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΓΑΛΛΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΓΑΛΛΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 8.30 το πρωί.
9.00-10.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
10.25-11.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
12.00-12.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΜΕΣΗΜΕΡΙ : Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 14.30 το μεσημέρι.
15.00-16.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
16.20-17.10 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
17.30-18.00 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 8.30 το πρωί.
9.00-10.20 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
11.00-12.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
13.00-13.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΙΤΑΛΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΙΤΑΛΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 8.30 το πρωί.
9.00-10.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
10.25-11.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
12.30-13.00 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΙΤΑΛΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 14.30 το μεσημέρι.
15.00-16.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
16.20-17.10 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
18.00-18.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΙΤΑΛΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΙΤΑΛΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 8.30 το πρωί.
9.00-10.20 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
11.00-12.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
13.30-14.00 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
ΙΤΑΛΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΙΤΑΛΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης. 5
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΙΣΠΑΝΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 9.30 το πρωί.
10.00-10.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
11.00-12.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
12.25-13.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
ΙΣΠΑΝΙΚΑ Γ1«πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΙΣΠΑΝΙΚΑ Β2 «καλή γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΙΣΠΑΝΙΚΑ Γ1 «πολύ καλή γνώση»
ΠΡΩΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 9.30 το πρωί.
10.00-10.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
11.00-12.20 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
13.00-14.30 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»
ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΤΟΥΡΚΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΠΡΩΙ : Προφορικές εξετάσεις
Έναρξη: 10.00 Ενότητα 4: «Παραγωγή προφορικού λόγου»
Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το εξεταστικό τους κέντρο για την ακριβή ώρα της προφορικής τους εξέτασης.
ΤΟΥΡΚΙΚΑ Β1 «μέτρια γνώση»
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Γραπτές εξετάσεις Προσέλευση των υποψηφίων στο εξεταστικό τους κέντρο το αργότερο στις 14.30 το μεσημέρι.
15.00-15.30 Ενότητα 3: «Κατανόηση προφορικού λόγου»
16.00-17.05 Ενότητα 1: «Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση»
17.30-18.20 Ενότητα 2: «Παραγωγή γραπτού λόγου»

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας


5.Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Ανακατασκευή Δημοτικών οδών Θήβας 2009».
6.Έγκριση παράτασης εργασιών για το έργο : «Κατασκευή Πλατείας Αγ.Θεοδώρων».
7.Λήψη απόφασης για την έγκριση της οριστικής παραλαβής του έργου : «Συμπληρωματικές εργασίες βελτίωσης οδών Περγάμου – Τσαλδάρη – Τειρεσίου».
8.Λήψη απόφασης για την έγκριση της οριστικής παραλαβής του έργου : «Ανάπλαση αστικής περιοχής Θήβας (β’ φάση)».
9.Λήψη απόφασης για την επικαιροποίηση τευχών δημοπράτησης του έργου : «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων».
10.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού – Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Κατασκευή πλατείας Αγ.Θεοδώρων».
11.Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της μελέτης για το έργο : «Βελτίωση κτιρίων για τη στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών».
12.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2010 και εφεξής.
13.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή τελών διαφήμισης για το έτος 2009 και εφεξής.
14.Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αύξηση του συντελεστή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων έτους 2010.
15.Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 85/07 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην κατάργηση του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικό Γυμναστήριο Δήμου Θηβαίων» ΦΕΚ 1377/β /3-8-07) ως προς το ακροτελεύτιο άρθρο.
16.Ενημέρωση και έγκριση των γενομένων διαδικασιών για την κλοπή στο Δημοτικό Κατάστημα της 16ης Απριλίου 2009 και λογιστική τακτοποίηση.
17.Αποδοχή της 3ης Τροποποίησης Απόφασης ένταξης για συγχρηματοδότηση, του έργου με τίτλο : «Επαγγελματική Κατάρτιση Νέων και Ατόμων από Μειονεκτούσες Κοινωνικές Ομάδες από το Δήμο Θήβας’’», στο Μέτρο 3.7 «Παρεμβάσεις Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τοπικές Ζώνες αστικών και ημιαστικών κέντρων» του Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2000-2006 και δήλωσης αποδοχής των όρων της.
18.Παράταση για την υλοποίηση του υποέργου «Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης και Διαχείρισης Πληροφοριακού Συστήματος» του έργου με τίτλο : «Πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Θηβαίων», στο Μέτρο 2.2 «Ηλεκτρονική κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη» του ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας» 2000-2006.
19.Εξέταση αίτησης της κ. Γεωργίας Τσιατσιμά η οποία ζητά αναγνώριση δικαιώματος βοσκής στο Δημοτικό Βοσκότοπο σε έκταση 300 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΤΣΙΚΑ» του Δήμου Θηβαίων.
20.Εξέταση αίτησης του κ. Γεωργίου Κικίδη ο οποίος ζητά αλλαγή της θέσης άσκησης δικαιώματος βοσκής από τον «ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟ» στο «ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ» του Δήμου Θηβαίων εκτάσεως 200 στρεμμάτων.
21.Καθορισμός της αξίας των ακινήτων στις περιοχές όπου δεν ισχύει αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας τους για την επιβολή του ΤΑΠ.
22.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό θέσεων πρακτικής άσκησης στο Δήμο Θηβαίων.
23.Συζήτηση επί των αιτημάτων του δημότη μας κ. Ιωάννη Κανέτη.

Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος Θα προλογίσει το βιβλίο του Γ. Κατσιμπάρδη


Ο συγγραφέας – παλιός αθλητής του στίβου και βαλκανιονίκης, που μπήκε στην πολιτική το 1977 από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχτηκε οκτώ συνεχείς φορές βουλευτής Βοιωτίας (1977-2000) – στον δεύτερο τόμο προσεγγίζει την περίοδο διαμόρφωσης των επτά μύθων. Συνδέεται με δύο πολύ σπουδαία γεγονότα. «Τη μεταλαμπάδευση της διονυσιακής λατρείας από τη Βοιωτία στην Αττική και την προσπάθεια νέων τότε λογοτεχνών να αξιοποιήσουν τους μύθους εκείνους – και την ελληνική μυθολογία στο σύνολό της – συνθέτοντας τραγωδίες που υπήρξαν προπομποί του θεάτρου, το οποίο από την αρχή συνδύαζε πολλές τέχνες, επιστήμες αλλά και τεχνικές: ποίηση, μυθολογία, λογοτεχνία, ιστορία, φιλολογία, φιλοσοφία, κοινωνιολογία, ηθοποιία, ενδυματολογία, σκηνοθεσία, σεναριογραφία, σκηνογραφία, απαγγελία, μουσική, χορό, τραγούδι, ηχητική, φωτιστική κ.α.», όπως λέει.
Επίσης, ερευνά ένα θέμα της πολιτικής τραγωδίας, το οποίο – εκτιμά – κάποτε εθεωρείτο «φιλολογικό ταμπού». Το ερώτημα που θέτει ο Γ. Κατσιμπάρδης και αποπειράται να του δώσει απάντηση είναι το εξής: «Καταπιάνονταν οι αρχαίοι δραματουργοί της Αθήνας με ζητήματα πολιτικής συγκυρίας; Και αν ναι, πώς τα επεξεργάζονταν και πώς τα παρουσίαζαν στους συμπολίτες τους θεατές; Και ακόμα: Προβάλλοντας τις απόψεις τους για θρησκευτικά, κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα, έθεταν μέσα από τις τραγωδίες τους προβληματισμούς από το ¨Πρόγραμμα Διδασκαλίας¨ των σοφιστών, του Πρωταγόρα, του Γοργία και του Αναξαγόρα, και με ποιους τρόπους;». Και ένα τελευταίο ερώτημα που θέτει: «Στην ανάδειξη αυτών των γεγονότων και των καταστάσεων – που ουσιαστικά συνέδεσαν διαλεκτικά τα μεγάλα, τα επικά κατορθώματα ηρώων της μυκηναϊκής εποχής με τα θρησκευτικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της κλασικής εποχής – έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι, εκτός από τους τραγικούς ποιητές, πρωτοστατούσαν και οι ίδιοι οι πολίτες;».
Την απάντηση την αναζήτησε στο κλασικό σύγγραμα των Easterling και Knox, «Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας», οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «οι Αθηναίοι, αφού συγκεντρώνονταν και συνδιαλέγονταν στην Εκκλησία του Δήμου, στη συνέχεια συναντιούνταν στο Διονυσιακό Θέατρο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν τραγωδίες».
Το εγχείρημα του Γιώργου Κατσιμπάρδη επαινεί ο προλογίσας Κώστας Γεωργουσόπουλος: «Λειτουργεί όπως οι παλαιογράφοι, δημιουργεί ¨στέμματα¨, δηλαδή αναζητεί τη γενεαλογία των μύθων, ψάχνει και βρίσκει τα αρχέτυπα, αναγνωρίζει τους απογόνους, εντοπίζει τα παρακλάδια, διακρίνει τα γνήσια τέκνα και τα νόθα, αλλά και τις υιοθεσίες. Και όταν συγκροτεί τον ¨χάρτη¨, αναζητεί και βρίσκει τη χρήση που τους έγινε από τους τραγικούς».

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Η αξία και η χρησιμότητα της Μελέτης Λοϊζίδου


Τότε , Σήμερα και στο Μέλλον

Αθαν. Παντελόγλου Ι.Τ.Α.Π.

ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το 1996 η άσχημη κατάσταση του Ασωπού και του περιβάλλοντος ένα γύρω στα υπαρκτά εργοστάσια , ήταν διαπιστωμένη και τεκμηριωμένη. Τότε ,επί νομαρχίας Σταμούλη στην Βοιωτία και Φράγκου στην Ανατ. Αττική , με υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ τον κ. Λαλιώτη, αναθέτουν στην καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. κ. Λοϊζίδου, «εκπόνηση ειδικής μελέτης» για επίλυση του προβλήματος των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή. Η μελέτη έγινε και έκτοτε έχει πολιτογραφηθεί σαν «Μελέτη Λοϊζίδου ή λύση Λοιϊζίδου». Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής: Για κάθε εργοστάσιο, για τις τότε δηλούμενες διαδικασίες παραγωγής τους, έγινε συστηματική ανίχνευση και καταγραφή, των πηγών εκπομπής των υγρών λυμάτων, καθώς και αναλύσεις τις σύστασης τους . Στην συνέχεια, έγιναν τεχνικές μελέτες κατασκευής, παρά-Ασώπιων δικτύων συλλογής τους και τελικής επιλογής του κατάλληλου τρόπου επεξεργασίας των συλλεγομένων. Ακολούθησε «μελέτη κατασκευής» της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας των συλλεγομένων , στην Θέση Στενό Αυλώνας στην Ανατ. Αττική. Μελετητικά και Τεχνικά λοιπόν, ήταν μια λύση εξάλειψης του προβλήματος τις ρύπανσης του Ασωπού, από τα παραγόμενα και απορριπτόμενα τότε, υγρά βιομηχανικά λύματα, από τις τότε βιομηχανίες. Η βασική σκέψη ήταν η ανάμειξη –αραίωση, με ανάλογες ποσότητες αστικών λυμάτων, σε τέτοιο βαθμό ώστε, να γίνονται το σύνολο, Βιολογήσημα-Επεξεργάσιμα σε κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Αυτό πρακτικά σήμαινε την: Ενοποίηση «Παρά –Ασώπιων» δικτύων συλλογής βιομηχανικών από Οινόφυτα-Σχηματάρι , με αστικά δίκτυα Αυλώνας και κατασκευή ενιαίου Κεντρικού σταθμού επεξεργασίας «μεικτών υγρών αποβλήτων» στο Στενό της Αυλώνας. Από εκεί τα επεξεργασμένα και ελεγχόμενα από υπηρεσίες της νομαρχίας Ανατ., Αττικής θα όδευαν μέσω Ασωπού, σε νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Τεχνικά μιλώντας, η μελέτη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ,σαν την πιο σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει για λύση στο πρόβλημα με τα υγρά απόβλητα, στην πολύπαθη «περιοχή του Ασωπού». Φαίνεται τότε ,ότι είχε την «αποδοχής από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» , διότι όλοι έπαιρναν από ένα σχετικό ευεργέτημα. και Τότε ,πολιτικά όλοι στα λόγια την έκριναν, σαν «ένα αναγκαίο έργο» και με προτεραιότητα, προωθήθηκε «σαν σχετική αποδεκτή λύση» για έγκριση χρηματοδότησης. Παρά το ότι άφηνε, αρκετά σημεία αδιευκρίνιστα για να λυθούν, σε επομένη φάση, όταν τα έργα θα είχαν υλοποιηθεί και αυτό «για να γίνει κάτι επιτέλους για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρύπανσης» και μετά βλέπουμε!!! . Τελικά η πρόταση κατετέθει το 1997, στο Β! πλαίσιο στήριξης, για συν-χρηματοδότηση κατά 75% από Ε.Ε και 25% από εθνικά κονδύλια. «Παρουσιάστηκε σαν ένα έργο που πλαισίωνε αστικές περιοχές με έργα υποδομών αποχέτευσης –επεξεργασίας υγρών αποβλήτων». Η πρόταση απερρίφθη, διότι περιελάμβανε τα βιομηχανικά απόβλητα, από εργοστάσια, «που είχαν, ήδη από χρόνια, επιλέξει να χρηματοδοτηθούν για κατασκευή ατομικών εργοστασιακών εγκαταστάσεων προ –επεξεργασίας, Αλλά και για εργοστασιακές εγκαταστάσεις για Τελική βιολογική επεξεργασία των λυμάτων τους». Έτσι, δεν μπορούσαν να ξανά- χρηματοδοτηθούν για τον ίδιο σκοπό. Όμως η ανάγκη για υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν αφήνει την υπόθεση να ξεχαστεί, έστω και αν τώρα η εξουσία έχει μοιραστεί .Το υπουργείο σε ΠΑΣΟΚ και οι Νομαρχίες σε Ν.Δ (Νομάρχης Βοιωτίας κ.Στάμος και Ανατ., Αττικής Φράγκος)). Περί το 2000, έγινε επάνα-υποβολή της μελέτης. Αυτήν την φόρα με επανασχεδιασμό και διεύρυνση της καλυπτόμενης αστικής περιοχής, «με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής αναγκαιότητας των έργων». οπότε, συμπεριέλαβαν μέσα στο ενιαίο έργο, την αποχέτευση των περιοχών Ωρωπού και Ωρωπό-χωρίων. Πάλι απερρίφθη η πρόταση . Λέγεται επιπρόσθετα, αυτή την φορά, ότι το έργο και η πρόταση, «δεν υποστηρίχτηκε «Θερμά» από τους μηχανισμούς προώθησης των έργων» για να γίνει η επιλογή του. Επίσημα καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί από τις τότε εξουσίες (ΠΑΣΟΚ, Υπ. ΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτης), για την συνεχή απόρριψη ενός τόσο αναγκεμένου έργου. Τελικά ξεγελάστηκαν οι πολίτες που υπόφεραν και ροκανίστηκαν πολύτιμα χρόνια. Λέγονται πολλά. Αλλά κανένας δεν ξεκαθαρίζει, αιτίες και αποτέλεσμα. Δηλαδή: δεν ξεκαθαρίζει γιατί;;; μια αντικειμενική ανάγκη απορρύπανσης- ταχτοποίησης μιας ευρύτερης πολύτιμης περιοχής με οικιστικό και βιομηχανικό ενδιαφέρον, δεν στάθηκε δυνατόν, να Χώρο-ταχτοποιηθεί στην εικοσαετία τις εξουσίας τους. Δεν οργανώθηκε σε νόμιμη βιομηχανική περιοχή και δεν εξοπλίστηκε, με τις αναγκαίες και αυτονόητες υποδομές, για την ανάπτυξη της. Κανένας δεν ξεκαθάρισε , Αν υπήρξαν εσωτερικές αντιδράσεις, «των εταίρων του έργου»,και αν υπήρξαν κάποιοι που δεν επιθυμούσαν δεσμεύσεις τέτοιους είδους. Οπωσδήποτε αυτή η καταστροφική- αποτυχημένη πολιτικά, διαχείριση του προβλήματος, κόστισε στο τότε κυβερνών κόμμα.
Κατά την άποψη μου, παραμένει χωρίς απάντηση ένα βασικό σημείο. Αν τα εγκατεστημένα εργοστάσια δέχονταν ή όχι, (Στους συσχετισμούς των δυνάμεων του 1997) να απορρίπτουν προ-επεξεργασμένα και επί πληρωμή τα απόβλητα τους σε συλλεκτήριους αγωγούς;;. Τις νέες υποχρεώσεις που προέκυπταν, για έλεγχο ύδρευσης, παραγωγής λυμάτων και αποχέτευση μετά από επεξεργασία εντός εργοστασίου, τις είδαν σαν κάτι που δεν τους συμφέρει, διότι είχαν διασφαλίσει «το ανεξέλεγκτο και δωρεάν δικαίωμα»απόρριψης στον Ασωπό, με τις τότε άδειες της δ/σης υγείας της Νομαρχίας Βοιωτίας (colpo Grosso). Έτσι, απέσυραν «την συναίνεση τους» στην κατασκευή τις λύσης αυτής. Καταφέρνοντας και να την ματαιώσουν, με τους πολιτικούς που είχαν απέναντι τους.
Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Το θέμα και η λύση του, «έμεινε στην κατάψυξη» για 12 χρόνια. Στο εν τω μεταξύ, Στην περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου , Πολλά κρίσιμα πράγματα άλλαξαν, στο πεδίο. Η βαριά, βιομηχανικής προέλευσης, ρύπανση του ποταμού, και της θάλασσας, γιγαντώθηκε σε ποσότητα και έφτασε να συνειδητοποιηθεί σε χαρακτήρα , χημική υφή και συνέπειες. Πέρασε η ρύπανση των τοξικών ,στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, χτυπώντας καίρια ,την υδροδότηση και τις άλλες χρήσεις νερού των περιοχών και δια μέσου αυτής, την δημόσια υγεία. Η εν τω μεταξύ, ισχύουσα ,νέα νομοθεσία του 2006, ξεκαθάρισε «νέες υποχρεώσεις» για την κάθε μια φάση και διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής, που γίνεται, στο εργοστάσιο του βιομηχανικού ρυπαντή. Επιπλέον κάθε πολίτικος και διοικητικός αρμόδιος, έφτασε πλέον, να μην μπορεί να «κάνει ότι του αρέσει» και να μεταφράζει τις παραγωγές όπως τον διατάζουν. Ειδικά για τα Τοξικά-Επικίνδυνα υγρά απόβλητα, Τώρα τα πράγματα, είναι σαφέστερα. Τώρα τα τοξικά έχουν κωδικούς. Έχουν αποσαφηνισμένη παρουσία σε κάθε Φάση της τεχνολογίας παραγωγής ,που επιλέγουν και δηλώνουν οι επενδυτές ότι θα χρησιμοποιήσουν. Υποχρεώνονται πλέον από τους νόμους, οι ρυπαντές : Να τα ελαχιστοποιήσουν. Μετά να τα εξουδετερώνουν από τις επικίνδυνες ιδιότητες τους, με απολύτως δικά τους έξοδα ,εντος εργοστασίου. Και τέλος με ελεγχόμενο ποιοτικά και ποσοτικά τρόπο να κάνουν την τελική διάθεση τους. Υποχρεώνονται, να εξυγιαίνουν τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες παραγωγής τους. Όσοι, για όσα τοξικά λύματα-απόβλητα, επιμένουν να παράγουν, ορίζεται πλέον ότι τα αντιμετωπίζουν με δικά τους, απολύτως έξοδα, και υποχρεούνται να τα οδηγούν , με απόλυτη δική τους ευθύνη ποσοτικά, σε ελεγχόμενους δρόμους τελικής διάθεσης. Εδώ Δημιουργήθηκε και ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» τις επικαιροποίησης της μελέτης ΑΕΠΟ κάθε εργοστασίου:
Στις «Περιοχές του Ασωπού» στο κράτος της Βοιωτίας, ,με τις «αδειοδοτημένες» επισήμως, ρυπαίνουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις!!!, Το πεδίο παραμένει παγωμένο στα όσα οι νόμοι όριζαν το 2004. Και αυτά παραμορφωμένα. Το όλο πεδίο «Άναρχο» στην δόμηση και λειτουργία του και «χωρίς χωροταξική οργάνωση γης».Ο Ασωπός παραμένει αχαρτογράφητος και συνεπώς «Ανύπαρκτος σαν ποταμός» για τους αρμοδίους. Άρα: Ο κάθε ένας μπορεί , να καταπατήσει τα «παραποτάμια όρια» προστασίας του και να κτίσει στις ακτές του ότι τον βολεύει. Να κλείσει την περιοχή, σαν «ατομική περιουσία του» και να απορρίπτει ότι τον βολεύει, απαγορεύοντας πρόσβαση στον κάθε άλλο πολίτη και ελεγκτή!!. Το όλον πεδίο, του «κάτω ρου του Ασωπού» (Κωδ.0730) δεν προσφέρει πλέον «ούτε σπιθαμή συνεχούς κοινόχρηστης παρά- ασώπιας γης» για να περάσουν δια αυτής, ανέμποδιστα, οι κοινόχρηστοι «Παρά Ασώπιοι» συλεκτήριοι αποχετευτικοί αγωγοί και οι παρόχθιοι δρόμοι , επισκεψιμότητας και έλεγχου του ποταμιού και τις κατάστασης του. Οπότε: Σήμερα πλέον:, Γίνεται προϋπόθεση, εφαρμογής κάθε μελέτης στο πεδίο αυτό, η χαρτογράφηση και οριοθέτηση του ποταμιού και η χωροταξική και πολεοδομική ταχτοποίηση του πεδίου με «τα εκτός σχεδίου κτισμένα εργοστάσια» στην άναρχα λειτουργημένη περιοχή και στις όχθες του Ασωπού. Επί πολλά χρόνια , τα εργοστάσια «πατροναρίστηκαν» σε μια ανεξέλεγκτη ,και «άγρια παραγωγική επέκταση » χωρίς έλεγχο και νόμιμη διαδικασία αναθεώρησης αδειών λειτουργίας και έκδοσης σύγχρονων Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) .Δεν υπάρχει, ακόμη ούτε ένα αξιόπιστο «μητρώο των υπαρχτών εργοστασίων» . Έτσι τώρα πλέον: Οι μονάδες έχουν αυξηθεί (1084 μονάδες-Αρχείο πυροσβεστικής υπηρεσίας) και γιγαντωθεί ανεξέλεγκτα( π.χ. μονάδα από 1600 ίππους κινητήρια πήγε σε26000 ίππους. Άλλη από 5 τον. ημερήσια παραγωγή μετάλλων πήγε σε 25 τον. χωρίς αναθεώρηση –επέκταση υποδομών επεξεργασίας αποβλήτων . Ετέρα δουλεύει με αδήλωτες διαδικασίες παραγωγής ,και αδήλωτες νέες πρώτες και βοηθητικές ύλες , κρισιμότατης σημασίας, όταν περνάνε στα απόβλητα τους. κ.ο.κ) και οι ρυπαντές αυξήθηκαν. Δυστυχώς «στο κράτος της Βοιωτίας» δεν έχουν εφαρμόσει, για κανέναν , την νέα νομοθεσία, αδειοδότησης εργοστασίων. Δεν έχουν αλλάξει οι Όροι Περιβαλλοντικής Λειτουργίας κανενός τους . Φτάνουν τώρα, οι νομαρχιακές υπηρεσίες της δ/σης υγείας, να Ξανά- εκδίδουν τις παράνομες παλιές «άδειες απορρίψεων βιομηχανικών τοξικών λυμάτων» στο ποτάμι!!!!! και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα!!!! Είτε τους αδειοδοτούν για να ποτίζουν με αυτά, δένδρα στην αυλή τους!!!.
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ: Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κάποιοι βάλθηκαν να μας Τρελάνουν. Από διάφορες πολιτικές πλευρές, διάφοροι κύκλοι «καλά πληροφορημένων»!! και κυβερνητικοί ξαπλώνουν τα διάφορα τους «για το τι;; θεωρούν λύση.» Π.χ. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, στην ανακοίνωση του τις 21-11-08, αναφέρει ,ότι: έγινε ανάθεση μελέτης στο Ε.Μ.Π, Ελπίζουμε να εννοεί την «μελέτη Λοϊζϊδου» και όχι έτερον τι. Διότι εκείνο που ανακοινώνει (σημ 4) είναι.: Η κατασκευή ενός ενιαίου ,συλλεκτικού δικτύου των «αποχετευμένων βιομηχανικών» , στην περιοχή. Βέβαια τα αναφέρει ότι θα είναι προ-επεξεργασμένα (εξουδετερωμένα ) βιομηχανικά απόβλητα και σίγουρα θα εννοεί επεξεργασμένα εντός εργοστασίου. Όμως δεν αναφέρει τίποτα για το που θα πηγαίνουν όταν συλλέγονται!! Δηλ. δεν λένε τίποτα, για κατασκευή κεντρικής μονάδας βιολογικής επεξεργασίας τους. Αυτό το υποσημειώνουμε ,διότι: Άλλοι μας μιλάνε μόνον για δίκτυο συλλεκτήριων αγωγών (ακέφαλο σώμα) και άλλοι μόνον για κεντρική μονάδα επεξεργασίας τους (ασώματη κεφαλή)(!!!;;;). Κανένας όμως δεν εξηγεί το πώς;; είναι δυνατόν να συνεργαστούν «δυο αξεχώριστα- ενιαία έργα» που θα τα κατασκευάσουν(;;) ξεχωριστά, για να βγάλουν κάθε μέρα, καθαρισμένα λύματα, στον Ευβοϊκό κόλπο!!!. Ακόμη, κανένας για την ώρα, από την εξουσία, δεν μιλάει για την διασφάλιση των κεφαλαίων κατασκευής των έργων. (Μόνο τα λεφτά επικαιροποίησης τις παλιάς «μελέτης Λοϊζιδου» λένε πως έχουν διασφαλιστεί!!!( Αλλά η ανακοίνωση του κ. Περγαντα στις 16-10-2009 για Πρόταση ένταξης το LIFE, για τα λεφτά ακόμη και τις επικαιροποίησης της μελέτης, Αποδεικνύει ότι και για αυτό έλεγαν ψέματα!!!). Όπως επίσης, κανένας δεν μιλάει για το που;;;. Σε ποιον τόπο και γη ;;;,έχουν προβλέψει ότι θα φτιαχτούν τα μελετώμενα έργα!! Αυτά «τα κρίσιμα στοιχεία» δεν τα λένε!! Και θέλουν να τους πιστέψουμε, ότι σοβαρά ασχολούνται με την υλοποίηση των λύσεων για Έργα που τα χρειαζόμασταν μερικά χρόνια πριν . (Τέλος εκείνο το ωραίο ο κ. Περγαντας για διεκδίκηση εθνικών πόρων για υλοποίηση τις επικαιροποιημένης μελέτης Λοιζίδου τι το θέλει;;;) Κύριοι, Της εξουσίας μας. Μήπως πιστεύεται πως απευθύνεστε σε αφελείς;;;;; . Σε άλλες άσχετες λεπτομέρειες είστε λαλίστατοι !!! {π.χ. Δηλώνουν ότι :Το δίκτυο συλλογής αυτό, θα είναι εμπλουτισμένο με σύγχρονο σύστημα αισθητήρων για αυτόματη μέτρηση ποιότητας και ποσότητας των επικίνδυνων αποβλήτων (!!!!!!!!;;;;;;;} Άραγε ποιος τους επέλεξε;;, Οι μελετητές τα έχουν εγκρίνει;; Ποιος θα τους συντηρεί σε λειτουργία;; Ποιος θα εγγυάται την ακρίβεια μετρήσεων ποιότητος-ποσότητος, που θα δίνουν τα αισθητήρια;;;; και για πόσο χρόνο θα δουλεύουν με ακρίβεια ;;;;;;;;;. Αλλά και σε άλλα σημαντικά σημεία τις λύσης, παραμένουν κρυψίνοες και ασαφείς: {π.χ. :Στην ίδια ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ . (σημ 6), συμπληρώνεται ότι : «Γίνεται μελέτη, από ομάδα ειδικών επιστημόνων (;;), για τον επανακαθορισμό των νέων ( !!) «οριακών τιμών» επικίνδυνων ουσιών, στα απορριπτόμενα σε αγωγούς «ειδικά υγρά βιομηχανικά απόβλητα και λύματα».!!!!! η μελέτη αυτή θα έχει τελειώσει 31-12-08.} .Για αυτό το ουσιαστικότατο σημείο απόδοσης των εγκαταστάσεων και «μυστικό όπλο» «αβανταρίσματος των ρυπαντών» δεν ανακοινώνουν τίποτα. 5 μήνες τώρα . Η «νέα μελέτη Λοϊζϊδου» για επεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων εξαρτάται απόλυτα ,από την παραπάνω απόφαση «νέων ορίων απορριπτόμενων,». Έτσι ρωτάμε: Τα «νέα όρια απόρριψης» έχουν την έγκριση του μελετητή της εγκατάστασης;;; Ετέρα βασική ερώτηση είναι: .Πότε ακριβώς είναι η ημερομηνία παράδοσης της «Μελέτης Λοϊζιδου»;;;;; και πότε θα αρχίσουν έργα;;;. Διότι: ο ΜΑΙΟΣ 2009 μας έφτασε ,και το όριο των 6 μηνών που είχατε ανακοινώσει συμπληρώνεται!!.(τώρα, 16-10-09 Η ανακοίνωση του κ. Περγαντα αναφέρει ότι ΘΑ διεκδικήσουν λεφτά από LIFE για επικαιροποίηση τις μελέτης!!) «Κρίτων το σιγάν» κ. Νομάρχα!!!!!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΡΑ: Γεννάτε εύλογα, το εξής βασικό ερώτημα: Ωραία θα Μελετήσουν καποτε το πώς θα φτιάξουν «δίκτυο συλλογής» και μετά;;; Σε ποια γη θα στήσουν την επεξεργασία τους;; Πότε;; και στο αναμεταξύ τα συλλεγόμενα Που θα τα πάνε;; Θα μελετηθεί ξεχωριστά νέος κεντρικός σταθμός επεξεργασίας τους ή όχι;;; Εδώ πλέον οι απορίες πνιγούν: Ο Ένας μίλαγε για κατασκευή «ασώματης Κεφαλής» . Ο έτερος ανακοινώνει Κατασκευή «ακέφαλου σώματος» !! και τέλος, να και οι «υβριδικές λύσεις». Θα τα πηγαίνουν λένε, στον υπαρκτό βιολογικό αστικών απόβλητων Οινόφυτων-Σχηματαρίου , αφού τον ανασκευάσουν!! Κατανοείται ότι :αναφέρονται σε αυτόν τον βιολογικό καθαρισμό, που κτίστηκε με χίλια βάσανα ,πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Τανάγρας και έκαναν 15 χρόνια να τον τελειώσουν , λόγο αρχαιοτήτων (και ο οποίος ποτέ δεν δούλεψε σωστά και είναι ένας βασικός ρυπαντής του Ασωπού). Επιπλέον τα σημεία συλλογής, του δικτύου, με φυσική ροη , θα συγκεντρώνουν τα λύματα των βιομηχανιών, σε σημεία που έχουν υψομετρική διαφορά 70-80 μέτρα και κάμποσα χιλιόμετρα απόσταση, από αυτόν τον «υπαρκτό αστικό βιολογικό» και θα χρειάζεται άντληση συλλεγόμενων μέχρι εκεί!!! Με τεράστιο λειτουργικό κόστος, σε βάρος των δημοτικών τελών !! δηλαδή τις τσέπης του κόσμου . Ειλικρινά. Μόνο στην Ελλάδα βγαίνουν «τέτοια κατασκευαστικά πατέντα» για να τρώγονται δημόσια λεφτά, δυστυχώς, χωρίς λειτουργικό αποτέλεσμα. Μα όπως λέγεται η λύση αυτή προβάλλεται, γιατί επιθυμούν να κρατηθεί ο λειτουργικός έλεγχος των εγκαταστάσεων και το «αποτέλεσμα της επεξεργασίας καθαρισμού» των λυμάτων, κάτω από την ίδια στέγη και στα χέρια των «ανύπαρκτων ελεγκτών» της Νομαρχίας Βοιωτίας ή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που θα ελέγχουν από Λαμία!!! Μιλούν και μας υπόσχονται , «επεξεργασμένα βιομηχανικά» στον Ασωπό και τον Ευβοϊκό κόλπο !!! κραδαίνοντας «τα χαρτιά μια μελέτης ακόμη που δεν έχουν βρει λεφτά να την επικαιροποιήσουν». Με τα χαρτιά όμως, δεν καθαρίζουν υγρά απόβλητα εργοστασίων. Επιμένουν λοιπόν, χωρίς να λένε Που;;, Πως;;; και από Ποιον;;. Δεν ξεκαθαρίζουν η υποχρέωση αυτή, Ποιανού ευθύνη θα είναι;;. Όπως δεν ξεκαθαρίζουν: Πότε ;; και Ποιος;; θα πληρώσει το κόστος για έργα –κατασκευές άλλα και για την λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών που εμείς τις χρειαζόμαστε από χτες βραδύ!!!. Δηλαδή :«ζήσε Μαϊ μου, να φας τριφύλλι» και απλά γεννάται το αίσθημα ότι η εξουσία μας εργάζεται . «Κοινώς μας Δουλεύει»!!!! Λοιπόν απάντηση χρειάζονται από τον κόσμο πια , από εσάς, τώρα είναι η στιγμή.
Υ.Γ Μέχρι να μαζευτούν οι απαντήσεις σε αυτά τα πρωταρχικά ερωτήματα ,είναι πρέπον και σωστό, να αποφύγουμε την διατύπωση του όποιου σχολίου, για την «απόψυξη» της λύσης Λοϊζίδου του 1996. Ας περιμένουμε λίγο ακόμη.

Μάιος 2009

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας


Tην ίδια ώρα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσιεύει έκθεση όπου κατηγορεί την Ελλάδα για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των προσφύγων και την άρνηση για νόμιμη πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου. Η προβολή του γεγονότος από το BBC, όπου υπογραμμίζεται η κακοποίηση του νεαρού πακιστανού και η ταύτισή της με το Αbou Graib στο Ιράκ πρέπει να μας προβληματίζει. Πλέον τίθεται με τον πιο άμεσο τρόπο το ζήτημα μιας κοινής ανθρωπιστικής μεταναστευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής και τα κράτη μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Πρακτικές τέτοιου είδους από τα επίσημα κρατικά όργανα επιβολής της τάξης δεν μας αφήνουν αδιάφορους αλλά τα καταγγέλλουμε απερίφραστα. Θεωρούμε πως η ελληνική αστυνομία αν θέλει να βρεθεί δίπλα στον πολίτη, να ανακτήσει την εκτίμηση της κοινωνίας και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας πρέπει να φροντίσει τέτοια γεγονότα να πάψουν να υφίστανται. Η προστασία του πολίτη, του κάθε ανθρώπου που ζει σε αυτή τη χώρα και η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στις αρχές πρέπει να είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του νέου υπουργείου Προστασίας του πολίτη και της ελληνικής αστυνομίας.
Χωρίς να εισερχόμαστε στη θέση της Δικαιοσύνης και αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του γεγονότος λέμε τα εξής:
• άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ,
• άμεση παραπομπή των ενόχων στη δικαιοσύνη
• καμία συγκάλυψη ρατσιστικών επιθέσεων και γεγονότων αστυνομικής βίας
• κάλεσμα στη νεολαία και σε όλη την κοινωνία ειδικά των Αθηνών να πάρει θέση
• αλληλεγγύη στους μετανάστες-θύματα ρατσιστικών επιθέσεων
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η Μάχη της Πύλης! 66 χρόνια μετά …. οι επιζώντες θυμούνται ….


Ταυτόχρονα θα συλληφθεί και ο Επαμεινώνδας Ντάρδας 45 χρόνων περίπου, κτηνοτρόφος από την Πάνακτο, που εντελώς τυχαία περνούσε με το κοπάδι του και σε μικρή απόσταση άλλοι τρεις Πυλιώτες που και αυτοί διανυκτέρευαν εκεί με τα κοπάδια τους. Είναι ο Παύλος Ευσταθίου Μαλιάτσης 29 ετών, ο Αναστάσιος Αθανασίου Τσιρώνης 19 ετών, και ο Κωνσταντίνος Χρήστου Γεώργας 43 ετών, που αντιλαμβάνονται τη σύλληψη των υπόλοιπων παιδιών και με βήματα σταθερά σπεύδουν να απομακρυνθούν προς την Πάνακτο.
Στο μεταξύ, έχει φωτίσει καλά και το χωριό είναι στο πόδι. Άντρες, γυναίκες, παιδιά ακόμα και γέροι ξεχύνονται στους δρόμους. Φεύγουν προς την ανατολική πλευρά του χωριού, ακριβώς αντίθετα από τη δυτική απ’ όπου έρχονται οι Γερμανοί, ενώ όσοι άνδρες κρατούν όπλα θα πιάσουν θέση στον Πύργο, στο λόφο Προφήτη Ηλία.
Μερικοί Πυλιώτες βρίσκουν το κουράγιο να κατευθυνθούν στην «Αποθήκη» εκεί που φυλάσσονται τα όπλα και τα πυρομαχικά. Σπάνε την πόρτα και παίρνουν όσα μπορούν περισσότερα γιατί ξέρουν ότι θα τους χρειαστούν.
Ο κύριος όγκος των Γερμανών δεν απέχει παρά 500 περίπου μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού και ολοένα πλησιάζει. Μπροστά από το σχηματισμό, ανθρώπινη ζωντανή ασπίδα, βαδίζουν τα νεαρά Πυλιωτόπουλα. Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι οι συγχωριανοί τους δε θα τολμήσουν να πυροβολήσουν από το φόβο ότι θα σκότωναν τα ίδια τα παιδιά τους. Στη θέση Μπουνί θα σταματήσει η φάλαγγα. Μία ομάδα από 15 περίπου Γερμανούς με ένα βαρύ πολυβόλο θα αποτελέσει την πλαγιοφυλακή. Θα ακολουθήσει τη διαδρομή Μάζι – Ραπτόσα – «Γκούρι Στιπίζες» - «Άγιος Θανάσης». Εκεί, σε ένα μικρό λατομείο και ακριβώς απέναντι από τον Πύργο, όπου έχουν πάρει θέσεις μάχης οι Πυλιώτες, θα στήσει το βαρύ πολυβόλο, όμως βάδιζε προς τη συγκεκριμένη θέση, είχε ένα αναπάντεχο συναπάντημα: Στην τοποθεσία «Γκούρι Στιπίζες» έρχεται αντιμέτωπη με έναν 70χρονο Πυλιώτη που ζωσμένος στ’ άρματα κινείται εναντίον τους για να τους φράξει το δρόμο. Είναι ο μπαρμπα – Γιώργης ο Σταμάτης. Λίγα μέτρα ξωπίσω του ένα νεαρό παιδί τον ακολουθεί. Είναι ο Δήμος ο Ραπτοδήμος 17 ετών. Οι Γερμανοί αιφνιδιάζονται καθώς τους βλέπουν να ξεπροβάλλουν μπροστά τους. Γρήγορα όμως συνέρχονται και πριν ο γέρος προλάβει τον ρίχνουν κάτω νεκρό με μία ριπή. Είναι ο πρώτος νεκρός της μάχης ο μπαρμπα – Γιώργης.
Στον Πύργο έχει ξεκινήσει ένα σύντομο πολεμικό συμβούλιο. Παίρνουν μέρος σε αυτό όσοι κρατούν όπλα. Αρχηγός της ένοπλης ομάδας ήταν ο Στέφας Μαλιάτσης, 43 χρόνων, λοχίας της μικρασιατικής εκστρατείας, που κατά τραγική σύμπτωση ο γιος του ο Γιωργής βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά που οι Γερμανοί κρατούν αιχμάλωτα.
Αμίλητοι οι Πυλιώτες περιμένουν την απόφαση του αρχηγού. Και ο παλαίμαχος Στέφας δεν άργησε να την πάρει: «Θα πολεμήσουμε, μωρέ, για να σωθούν οι χωριανοί μας, οι πολλοί». Σκέφτηκε τότε το γιο του κι η καρδιά του έκανε ένα «κρακ». Όμως, ύστερα σκέφτηκε το Χωριό και την Πατρίδα και τους φωνάζει: «Πάμε, παιδιά». Αποφασίζεται τότε η εξουδετέρωση του εχθρικού πολυβολείου που θα την αναλάβουν τρεις ψυχωμένοι Πυλιώτες μαχητές. Ο Γιώργος Ιωάννου Νέος (Γουλιάς) 32 ετών , ο Γιώργος Νικ. Λίγγος 25 χρονών και ο Αναστάσιος Γεωργίου Σταμάτης 45 ετών. Με κυκλωτική κίνηση πλησιάζουν το πολυβολείο των Γερμανών και το ανατινάζουν με ρίψη χειροβομβίδων. Οι Γερμανοί της εμπροσθοφυλακής εξοντώνονται όλοι και μόνο δύο κατορθώνουν να διαφύγουν μέσα από τα σπίτια του χωριού αλλά και αυτοί ύστερα από λίγο θα έχουν την ίδια τύχη. Προηγουμένως, όμως, εκτέλεσαν στην εξώθυρα του σπιτιού του τον ανάπηρο πολέμου Γεώργιο Μελ. Κόλλια.
Οι πυλιώτες μαχητές, κινούνται κατά των υπόλοιπων Γερμανώνμε την κύρια δύναμη να ακολουθεί αντίστροφη διαδρομή από εκείνη που ακολούθησε η γερμανική εμπροσθοφυλακή και καταλαμβάνει το ύψωμα «Μάμι Ραμπτώσα».
Η θέση των Γερμανών χειροτερεύει όταν βρίσκονται ανάμεσα σε δύο πυρά, ενώ σε ενίσχυση τους θα έρθει μικρή ομάδα ενόπλων από τα Σκούρτα με επικεφαλής τον Αθανάσιο Παπαθανασίου (Γιαταγάνα). Η μάχη συνεχίζεται με λύσσα ως τις 4 το απόγευμα οπότε οι 42 Γερμανοί που είχαν απομείνει από τη μάχη παραδίνονται.
Από τους Πυλιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη ο Γιώργος Νέος (Γουλιάς) και ο Αλέξανδρος Κώνστας, καθώς και ένας νεαρός αντάρτης (Εκτορας), τραυματίστηκε επίσης έναν Πυλιώτης, ο Παναγής Δημ. Λίγγος και από τα τσοπανόπουλα που κρατούσαν ομήρους οι Γερμανοί βρέθηκαν σκοτωμένοι ο Σωτήρης Ευσ. Μαλιάτσης, ο Γεώργιος Στεφ. Μαλιάτσης, ο Περικλής Στυλ. Λίγγος και ο Βαγγέλης Ηρακλ. Βλάχος και τραυματισμένοι ο Ζήσης Ν. Λίγγος, ο Δημήτρης Αθ. Λίγγος και ο Επαμεινώνδας Ντάρδας ενώ διασώθηκε μόνο ένας, ο Δημήτριος Λίγγος.
Ο Στέφας Μαλιάτσης ψάχνοντας ανάμεσα στα πτώματα βρίσκει τον Γιώργη του. Τον κρατάει στην αγκαλιά του νεκρό πια, απομακρύνεται από τους συντρόφους του που πανηγυρίζουν, τον κλαίει και μονολογεί: «Αγόρι μου, δική μου ήταν η σφαίρα που σε βρήκε ή των Γερμανών;»
Την άλλη μέρα, 17 του Οκτώβρη, ισχυρές γερμανικές δυνάμεις με τεθωρακισμένα και πυροβολικό θα καταλάβουν τις απογευματινές ώρες το χωριό και θα το παραδώσουν στις φλόγες, καταστρέφοντάς το ολοκληρωτικά, ανοίγοντας όμως νέο κύκλο αίματος ανοίγεται. Δολοφονήθηκαν ή αποτεφρώθηκαν μέσα στα σπίτια τους όσοι γέροι ή ασθενείς Πυλιώτες δεν μπόρεσαν να τα εγκαταλείψουν. Ο Νικόλαος Γκέλης 75 ετών, η Ελευθερία Παπαγεωργίου 70 ετών, ο Γεώργιος Παπαθανασίου 70 ετών και η Ασήμω Στυλιανοπούλου 70 ετών.
Έτσι άρχισε και τελείωσε η «Μάχη της Πύλης» στις 16 Οκτώβρη 1943.
Ιωάννης Λίγγος,
Αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικού κι Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δερβενοχωρίων

Απάντηση ΔΕΠΟΔΑΘ για την ανακοίνωση-καταγγελία


Το άρθρο 30 του Νόμου 3536/2007 ορίζει σαφώς ότι την ευθύνη διαχείρισης των έργων υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) θα έχουν οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), όπως αυτοί προσδιορίζονται από τον ΠΕΣΔΑ, η δε Νομική τους μορφή θα είναι είτε Σύνδεσμοι των Ο.Τ.Α είτε Ανώνυμες εταιρείες των Ο.Τ.Α.
Στην παράγραφο 7 του άρθρου 30 του Νόμου 3536/2007 αναφέρεται επίσης ότι υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί με ίδιο αντικείμενο, υποχρεωτικά μετατρέπονται σε Ανώνυμες εταιρείες των Ο.Τ.Α.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ, η οποία συστήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2001 ως ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ επιχείρηση, σε εφαρμογή της προαναφερόμενης διάταξης μετατράπηκε από 27 Δεκεμβρίου 2007 σε Ανώνυμη εταιρεία των Ο.Τ.Α.
Να σημειώσουμε ότι η Νομική μορφή της επιχείρησης διέπεται τόσο από τον Νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων εταιριών όσο και από το άρθρο 265 του Νόμου 3463/2006 (Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων).
Να σημειώσουμε επίσης ότι το σύνολο των Μετόχων στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε είναι μόνο οι 11 Δήμοι που συμμετέχουν σε αυτήν και κανείς ιδιώτης καθώς και ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ 2527/2009, οι προϋπολογισμοί της επιχείρησης είναι ισοσκελισμένοι χωρίς να προβλέπεται κέρδος. Σε περίπτωση δε που στο τέλος του έτους υπάρχει αδιάθετο υπόλοιπο, αυτό μεταφέρεται στο επόμενο έτος και μειώνει αναλογικά το κόστος λειτουργίας.
Επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης συμμετέχει το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων – Μελών της επιχείρησης.
Είναι λοιπόν σαφές ότι η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε είναι μια επιχείρηση με 100% συμμετοχή των Ο.Τ.Α, που δεν έχει ως σκοπό το κέδρος και που διασφαλίζει απόλυτα τον Δημόσιο χαρακτήρα της.
Όλα τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά και με σαφήνεια στους σκοπούς του καταστατικού της επιχείρησης.
Σχετικά με τα αναφερόμενα για την ανάθεση της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων σε ιδιώτες και για αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Παρόλο που ο Νόμος 3613/2007 δίνει την δυνατότητα στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, μετά από σχετική ανάθεση από τους Δήμους, να πραγματοποιεί την αποκομιδή των σύμμεικτων απορριμμάτων, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (11 Δήμων), αυτή η αρμοδιότητα παραμένει στους Δήμους.
Με την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ και το κλείσιμο του συνόλου των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ (Χωματερών) όλοι οι Δήμοι μεταφέρουν τα απορρίμματα από τον Δήμο τους στον ΧΥΤΑ που βρίσκεται στην θέση Τσαρτσάλι του Δήμου Θηβαίων.
Η μεγάλη απόσταση των Δήμων από τον ΧΥΤΑ, ανέδειξε το πρόβλημα και την ανάγκη ενίσχυσης τόσο των αυτοκινήτων αποκομιδής όσο και του προσωπικού, αφού με το υπάρχοντα στόλο ήταν αδύνατη η άρτια εκτέλεση της αποκομιδής.
Η επιχείρηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα όσων Δήμων είχαν ανάγκη, προχώρησε σε ενοικίαση απορριμματοφόρων και πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν την άμεση ανάγκη.
Τα απορριμματοφόρα μαζί με το προσωπικό, εντάχθηκαν στην δύναμη αποκομιδής του κάθε Δήμου, ο οποίος έχει τον σχεδιασμό και την ευθύνη της αποκομιδής, και δεν παραχωρήθηκε σε κανέναν ιδιώτη αυτή η παροχή υπηρεσίας.
Να σημειώσουμε ότι Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε για την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος έχει υποβάλλει από τις 10/09/2009 πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, με το ποσό των 2.500.000 ευρώ για να προμηθευτεί καινούργιο εξοπλισμό διαχείρισης απορριμμάτων (όπως απορριμματοφόρα, αυτοκίνητα μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων κ.α), προκειμένου να ενισχύσει τους Δήμους.
Παράλληλα η επιχείρηση, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει υπογράψει συμβάσεις με το σύνολο των εγκεκριμένων συστημάτων ανακύκλωσης (για τα υλικά συσκευασίας, φορητές μπαταρίες, ηλεκτρικό & ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α.) και σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη της υλοποιεί αυτές τις δράσεις.
Όσον αφορά το θέμα της κατασκευής μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων από την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε, από την πρώτη στιγμή που αυτό έγινε γνωστό η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε έλαβε ξεκάθαρη θέση και προχώρησε στα παρακάτω βήματα.
- Απέστειλε επιστολή στην ΕΑΡΘ – Τμήμα βιομηχανιών του ΥΠΕΧΩΔΕ και ζητά την πλήρη μελέτη που κατέθεσε η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε, προκειμένου να γνωρίζει τα δεδομένα.
- Τα ίδια στοιχεία ζήτησε τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού μας, όπου είχε σταλεί ο σχετικός φάκελος.
- Με επιστολή προς την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε ζήτησε διευκρινίσεις και σε συνέχεια αυτής πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 21-07-2009 στα γραφεία της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, όπου παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου (των Δημάρχων) εκφράσθηκε η πλήρης αντίθεση αλλά και η βούληση του Φορέα να μην επιτρέψει την δημιουργία ανάλογης μονάδας στην περιοχή μας.
- Την θέση αυτήν έχουν εκφράσει τόσο η Διοίκηση όσο και Υπηρεσιακοί παράγοντες της επιχείρησης σε συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά διαστήματα για αυτό το θέμα με πρωτοβουλία διαφόρων Φορέων της περιοχής μας.
- Τέλος, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, μέσω του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε στις 29/06/2009, κάνει γνωστή την θέση της στην οποία ενσωματώνονται τα προαναφερόμενα.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε από το 2005 που ξεκίνησε η ενεργός λειτουργία της έχει πραγματοποιήσει σειρά ενημερώσεων τόσο των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων – Μελών της όσο και Φορέων της περιοχής. Παράλληλα μέσω δεκάδων επιστολών & ανακοινώσεων προς τους Δήμους αλλά και με ενημερώσεις του προσωπικού αυτών, έχει κάνει γνωστό τόσο τον τρόπο λειτουργίας της όσο και την χαρακτήρα της επιχείρησης.
Μας λυπεί το γεγονός ότι ένα συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο γνωρίζει την πραγματικότητα, προβάλλει ανυπόστατα επιχειρήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στους Δήμους.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε μια επιχείρηση όχι μόνο Δημόσιου αλλά και Κοινωνικού χαρακτήρα λειτουργεί ένα μεγάλο και σύνθετο έργο, αυτό του ΧΥΤΑ, σε μια επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή αυτήν της Ανατολικής Βοιωτίας.
Στόχος της επιχείρησης είναι να λειτουργήσει ένα Δημόσιο έργο μέσα από τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Στόχος επίσης είναι να αποκαταστήσει την αξιοπιστία, που σήμερα είναι ζητούμενο, στην τήρηση των περιβαλλοντικών κριτηρίων, που πρέπει να χαρακτηρίζουν την λειτουργία αυτών των έργων.
Σε αυτήν την προσπάθεια ζητούμε τον έλεγχο, την συμμετοχή αλλά και την συμπαράσταση τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων στους Δήμους.
Για την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α. ΑΕ
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Νικόλαος Σβίγγος

Ανακοίνωση-καταγγελία για ΔΕΠΟΔΑΘ


Υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και είναι τεράστιο, με αρνητικές επιπτώσεις και στο περιβάλλον και στους πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή στηρίζει την κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου, επιδοτεί το Ελληνικό Κράτος, το οποίο με την σειρά του, αναθέτει σε ιδιώτες να διαχειριστούν τα κάθε είδους απόβλητα, με αποτέλεσμα την κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ακόμη και στα σκουπίδια….
Η αποκομιδή και διαχείριση, πρέπει να γίνεται από δημόσιους φορείς και όχι από ανώνυμες εταιρίες, που πρέπει να κλείσουν τους ισολογισμούς τους με κέρδος. Στο όνομα του κέρδους δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ούτε για την μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε για το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι πολίτες, ούτε καν για τους ενδεχόμενους κινδύνους της υγείας όλων μας. Η σχέση δε με τους εργαζόμενους της θα είναι σχέση πλήρους εκμετάλλευσης.
Προτείνουμε δε, για το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών τα εξής:
• Ελαχιστοποίηση
• Ανακύκλωση
• Κομποστοποίηση
• Απενεργοποίηση των τοξικών αποβλήτων των βιοτεχνιών και βιομηχανιών.
:Απαιτούμε πραγματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων κατευθείαν από την πηγή τους, και με αρμόδιους γι’ αυτά αποκλειστικά τις υπηρεσίες των Δήμων, και όχι από ιδιώτες και Δημοτικές επιχειρήσεις Α.Ε, ώστε να εξασφαλιστεί σταθερή, πλήρης και μόνιμη εργασία σε Δημότες, μικρότερο κόστος και αυξημένη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΙ
Ζητάμε την συμβολή όλων σας στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Άμεση παρέμβαση του Νομάρχη Βοιωτίας και φορέων της Αυτοδιοίκησης για τα νέα διόδια


Παράλληλα, το νέο σύστημα είσπραξης διοδίων (νέα διόδια στο ύψος της Θήβας και νέα πλευρικά διόδια στη Θήβα, στα Οινόφυτα, στο Καπανδρίτι, κ.λ.π.) επιβάλλει μια οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της Βοιωτίας που χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό για τις μετακινήσεις τους εντός του Νομού Βοιωτίας και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που μετακινούνται για εργασία στην ανατολική πλευρά του Νομού (Θήβα – Σχηματάρι, Οινόφυτα, Τανάγρα, κ.λ.π.)»
Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, αποφασίστηκε από κοινού η διαμόρφωση προτάσεων και η άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Σε επιστολή προς το Υπουργείο, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής :
«Θεωρούμε πως, το νέο σύστημα διοδίων, που διαμορφώνει μια ακόμα οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της Βοιωτίας και επιβαρύνει κυκλοφοριακά υπέρμετρα το εσωτερικό δίκτυο του Νομού, καθιστά ακόμα πιο επιτακτικές και αναγκαίες τις παρεμβάσεις της πολιτείας (ΥΠΕΧΩΔΕ – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) για :
-Επανεξέταση της επιβολής διοδίων, ειδικά στο ύψος της Θήβας.
Διεύρυνση του πλάτους των διοδίων, στο ύψος της Θήβας, δεδομένου ότι δημιουργείται συνωστισμός, ακόμα και υπό συνήθεις συνθήκες.
-Κατασκευή και διαμόρφωση της ΠΕΟ Θηβών – Λιβαδειάς – Λαμίας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με παρακάμψεις των κατοικημένων περιοχών (Αλίαρτος, Αγία Παρασκευή, Θούριο, Χαιρώνεια). Πρόσθετος λόγος για να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο έργο, είναι η επιβάρυνση του οδικού άξονα από Παρασκευή έως Κυριακή, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό.
-Άμεση κατασκευή της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας.
-Βελτίωση και αναβάθμιση των παρόδιων της Εθνικής, ειδικά στην περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Θήβας.
-Κατασκευή των ημικόμβων Οινόης – Σχηματαρίου και Οινοφύτων.
-Επαναλειτουργία των στάσεων του ΚΤΕΛ, μέχρι την υλοποίηση των νέων στάσεων του αυτοκινητόδρομου και κατασκευή των συνοδών έργων.
Εκτιμούμε πως, επειδή τα διόδια έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα έργα που θα αποσυμφορήσουν τη Βοιωτία, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας στο Νομό.
Οι παραπάνω προτάσεις διαμορφώθηκαν σε κοινή σύσκεψη με φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και συνυπογράφονται και από τους Δήμους : Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Θηβαίων, Αλιάρτου, Κορώνειας, Λεβαδέων και Χαιρώνειας.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε άμεση συνάντηση στο Υπουργείο σας, προκειμένου να ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική συνεργασία για το δημόσιο συμφέρον.»

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Χάος με τα δημοτικά σφαγεία!


Κλέαρχος Περγαντάς: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας υιοθέτησε την πρότασή μου ώστε να πάμε σε αλλαγή της υγειονομικής διάταξης του 83 και να μπορέσουμε κατά παρέκκλιση να αδειοδοτήσουμε και τον βιολογικό καθαρισμό και τα Σφαγεία Θήβας. Η υγειονομική αυτή διάταξη είναι που δημιουργεί τα προβλήματα , πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορούμε κατά παρέκκλιση να αλλάξουμε το καθεστώς . Εγώ, ο Δήμαρχος και 4 βουλευτές του Νομού σε μια άμεση συνάντηση με την αρμόδια υπουργό υγείας θα δώσουμε λύση σε ένα θέμα υποδομών που αφορά την Θήβα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Νίκος Σβίγγος: «Είναι απορίας άξιο πως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την τύχη της αδειοδότησης του βιολογικού καθαρισμού λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία μας.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε χωροθετήσει τα σφαγεία σε μια προβληματική περιοχή. Με την μελέτη του 2007 χωροθετήσαμε σε άλλη περιοχή εκτός των 5 χιλιομέτρων , όπου δεν ισχύουν οι υγειονομικές διατάξεις της ΕΥΔΑΠ. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΝΑΒ προσπαθούμε να βρούμε λύση. Δόθηκε αρχικά η εξήγηση ότι αν είχαμε την σύμφωνη γνώμη της ΕΥΔΑΠ, που αφορά την διάθεση των αποβλήτων , την οποία καταθέσαμε, διαπιστώθηκε εκ των υστέρων από την ΝΑΒ ότι δεν υπάρχει αδειοδότηση βιολογικού, συνεπώς δεν υπάρχει αποδέκτης των λυμάτων. Πραγματικά χρήσιμη η συνάντηση σήμερα και βγήκε ένα συμπέρασμα. Πρέπει να αναζητηθεί πολιτική λύση και να πάψει να καταδυναστεύει η υγειονομική διάταξη την περιοχή της Θήβας. Θα συναντήσουμε την νέα υπουργό και θα ζητήσουμε την κατά παρέκλιση αδειοδότηση του βιολογικού μας που λειτουργεί άψογα όπως και την έγκριση της άδειας διάθεσης των Δημ. Σφαγείων να σταματήσει επιτέλους αυτή η αμαρτία που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα τους Βοιωτούς, επιβαρύνοντας εκτός από περιβάλλον την τοπική οικονομία και την τσέπη των επαγγελματιών
Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστέι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ το 20% με προϋπολογισμό 2,5 εκατ.
Αναγκαστικά θα μεταφερθούν στον ΘΗΣΕΑ2, νέες διαδικασίες και αυτό θα είναι σε βάρος της τοπικής κοινωνίας καθώς τα παλαιά σφαγεία σφραγίστηκαν και οι έχοντες σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα αναγκαστούν και πάλι να ταξιδεύουν μακριά από την Θήβα.

Μιχάλης Λύγγος: Από λάθη ολιγωρίες της παρούσας δημοτικής αρχής ένα μεγάλο έργο για την πόλη οδεύει προς ματαίωση. Αποδεχθήκαμε την πρόταση του Νομάρχη για τροποποίηση κατ εξαίρεση των όρων της υπουργικής απόφασης , φοβάμαι όμως ότι και πάλι δεν θα βρούμε άκρη κι ένα μεγάλο έργο χάνεται οριστικά για την πόλη.

Θανάσης Σκούμας: Η σημερινή τροπή του έργου των Δημοτικών Σφαγείων ουσιαστικά έχει να κάνει με την έλλειψη για πολλά χρόνια της άδειας λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού. Λόγω της μη κατασκευής συγκεκριμένων έργων που έπρεπε να είχαν γίνει σύμφωνα με την άδεια των περιβαλλοντικών όρων. Παρά την υποβολή προς τα αρμόδια χρηματοδοτικά όργανα δεν έχουν μέχρι σήμερα χρηματοδοτηθεί. Παρόλα αυτά υπάρχει λύση να δοθεί άμεσα η δυνατότητα της κατασκευής , αφού σύμφωνα με την έγκριση από το 2006 η συγκεκριμένη χωροθέτηση είναι εκτός των 5 χιλιομέτρων. Η αποδοχή της πρότασης του Νομάρχη οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων αυτών κι εμείς είμαστε στην κατεύθυνση να λυθεί το πρόβλημα με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ομόθυμη συμφωνία όλων των πλευρών.

Πάμε για Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου εφήβων-νεανίδων!


Στην Επιτροπή μετέχουν οι:
Γιώργος Κατσιμπάρδης, επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρ. υφυπουργός Εσωτερικών
κ. Γεώργιος, μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας
Κλέαρχος Περγαντάς, νομάρχης Βοιωτίας
Νίκος Σβίγγος, δήμαρχος Θήβας
Ηλίας Χότζιας – Δημητρίου, δήμαρχος Σχηματαρίου
Βασίλης Τόγιας, βουλευτής Βοιωτίας
Βάσω Τσόνογλου - Βυλλιώτη, βουλευτής Βοιωτίας
Άρια Αγάτσα, βουλευτής Βοιωτίας
Μιχάλης Γιαννάκης, βουλευτής Βοιωτίας
Κων/νος Βενιζέλος, αντιδήμαρχος Θήβας, πρόεδρος ¨Γ.Σ. Πίνδαρος¨ Θήβας
Δημήτριος Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σχηματαρίου (ΔΑΟΣ) και πρόεδρος του ¨Γ.Σ. Ερμής¨ Σχηματαρίου
Αρετή Μπακοδήμου, μέλος του ΔΑΟΣ (ως γραμματέας της Επιτροπής Διεκδίκησης)
Θεόδωρος Βλαχογιάννης, γενικός γραμματέας του Δήμου της Θήβας
Βασίλης Περγάλιας, δημοτικός σύμβουλος Σχηματαρίου, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του ΔΑΟΣ
Σπύρος Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος Θήβας και μέλος του Δημοτικού Αθλητισμού Οργανισμού Θήβας (ΔΑΟΘ)
Θανάσης Χατζηχρονόγλου, πρόεδρος ¨Α.Σ. Πελοπίδα 2004 ¨ Θήβας
Βασιλική Αλμπάνη – Γερμανού, αντιπρόεδρος ΔΑΟΘ
Οι Πανευρωπαϊκοί αυτοί αγώνες θα ζητηθεί να τελεστούν ταυτόχρονα στα Στάδια της Θήβας (όπου το 2003 διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου Α–Γ, το 2008 και 2009 οι τελικοί του Grant Prix Στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) και του Σχηματαρίου (όπου το 2009 διοργανώθηκαν, επίσης με μεγάλη επιτυχία, οι Βαλκανικοί Αγώνες Στίβου Ε-Ν)
Οι δαπάνες των αγώνων θα καλυφθούν από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Γ.Γ.Α. Οι δύο Δήμοι, Θήβας και Σχηματαρίου, και η Νομαρχία Βοιωτίας, θα επιβαρυνθούν μόνο με τα έξοδα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων που, εφόσον το επιθυμούν, θα προγραμματίσουν και θα πραγματοποιήσουν στις πόλεις τους.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Επιτροπή θα προτείνει στο μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο οι Πανευρωπαϊκοί αυτοί αγώνες να τεθούν υπό την αιγίδα του και, επίσης, υπό την αιγίδα της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου, και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η νέα εξουσία, ο πολίτης και ο κόσμος


Ο Γ. Παπανδρέου έχει ήδη σηματοδοτήσει με εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, θεμελιωμένο σ’ ένα πλαίσιο αρχών και πανανθρώπινων αξιών, όπως:
Η αξιοπρέπεια του Πολίτη
Ο Σεβασμός στα δικαιώματα του
Η Αλληλεγγύη στις ανάγκες του
Η αξιοκρατία και η Διαφάνεια στη στελέχωση των θεσμών και την άσκηση των κα-θηκόντων τους.
Η νέα εξουσία φιλοδοξεί να αλλάξει πέραν της δομής και του τρόπου άσκηση της, και τις στρατηγικές της σε δύο αλληλοσυμπληρούμενες κατευθύνσεις.
Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται να κινείται σε μια «κοσμοπολίτικη» γραμμή άσκησης της εξουσίας, στο «πλανητικό χωριό», εκμεταλλευόμενος τους πόρους της Ε.Ε., τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες και τη «φαιά» ουσία του ανθρώπινου κεφαλαίου από το διεθνή χώρο για να βάλει μπροστά το «τραίνο» της ανάκαμψης της οικονομίας και της «πράσινης» ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο νέος Πρωθυπουργός φαίνεται να βάζει σε προτεραιότητα για τη νέα εξουσία το ανθρώπινο κεφάλαιο, την κοινωνία, τον πολίτη. Φαίνεται να κερδίζουν οι «ανάγκες της κοινωνίας» έναντι των παραδοσιακών «αναγκών της εξουσίας». Η ζωή θα δείξει.
Συνοπτικά η πορεία της νέας εξουσίας στη νέα εποχή έχει μια διπλή κατεύθυνση, από τη μια την κοσμοπολίτικη στρατηγική (αυτό πάει «γάντι» στο Γ. Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) και από την άλλη μια ανθρωποκεντρική
στρατηγική γύρω από τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Η πρώτη κατεύθυνση αφορά τη θέση, το ρόλο και την εικόνα της χώρας στο διεθνή χώρο και ειδικότερα στο πεδίο της Ε.Ε. όπου κρίνονται ζωτικά, άμεσα, καθημερινά κρίσιμα ζητήματα για την πορεία του τόπου μας. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά τις «αντοχές» της ελληνικής κοινωνίας, από τις συνέπειες μιας νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης έξι ετών, καθώς και τα ατομικά και κοινωνικοοικονομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαϊκών στρωμάτων, του Έλληνα πολίτη.
Για να πετύχουν και οι δύο αυτές βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής της νέας εξου-σίας χρειάζονται δύο βασικές προϋποθέσεις:
Να αλλάξει το ύφος, το ήθος και ο τρόπος άσκησης της εξουσίας χωρίς ηγεμονισμούς, διαχωρισμούς και διακρίσεις.
Να κερδηθεί ο «πόλεμος» των ιδεών, της εμπιστοσύνης ο πολίτης στους θεσμούς και στα πρόσωπα, διότι έτσι μονάχα θα συμμετάσχει στο κάλεσμα της νέας εξουσίας για αλλαγή στην πορεία του τόπου και για την ευημερία των πολιτών.
Δικηγόρος, Πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής,
Υφ. Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής
Τηλ.: 2103619650, 2103610116
Fax: 2103619760
Email: lapostol@otenet.gr
www.loukasapostolidislawfirm.gr

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τα αποτελέσματα της 4ης Οκτωβρίου


Αναλυτικά στον Νομό μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έλαβαν:
Στο ΠΑΣΟΚ έλαβαν (τα αποτελέσματα αφορούν 218 ET επί συνόλου 220):
ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 16.177,
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ 13.901
ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (ΑΡΙΑ) ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ 10.999
ΒΑΓΙΑΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 9.926 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 6.179
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ 5.669
Στην Νέα Δημοκρατία (τα αποτελέσματα αφορούν 218 ET επί συνόλου 220)
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 10.344
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 7.197
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 6.948
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 6.700
ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 3.061
ΜΑΝΑΡΑ-ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2.060
Στο ΚΚΕ έλαβαν (τα αποτελέσματα αφορούν 216 ET επί συνόλου 220)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ 2.332
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1.341
ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 1.302
ΤΟΓΙΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 1.241
ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ 882
ΞΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ 772
Στον ΣΥΝ έλαβαν (τα αποτελέσματα αφορούν 211 ET επί συνόλου 220)
ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 764
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 682
ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 671
ΔΕΛΒΕΝΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 453
ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΜΙΧΟΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 433
ΑΛΕΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 391
Στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό έλαβαν (τα αποτελέσματα αφορούν 218 ET επί συνόλου 220)
ΖΗΤΟΥΝΙΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2.355
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 845
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 776
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 763
ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 529
ΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 389
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έλαβαν (τα αποτελέσματα αφορούν 202 ET επί συνόλου 220)
ΚΑΤΩΠΗ ΕΛΛΗ-ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 422
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 376
ΡΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 366
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 160