Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η συνέντευξη Σεβαστή - Γεωργίου



Και πρόσθεσε ο κ Σεβαστής: «Καθοριστική ήταν επίσης εκεί και η παρουσία του Γιώργου Κατσιμπάρδη που έδεσε όλα αυτά και εξακολουθεί ο ίδιος να είναι από τους βασικούς παράγοντες για τα όσα θα γίνουν στο Σχηματάρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Βέβαια εκεί, με τις συντονισμένες δραστηριότητες και ενέργειες όλων των παραγόντων και των παρευρισκομένων, της Δημοτικής αρχής δηλαδή και του σωματείου και την συμπαράσταση της Πολιτείας, αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται σημαντικά έργα και παράλληλα προετοιμάζονται πολύ σημαντικές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, τόσο σε ότι αφορά τη συναυλία της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και άλλα σχήματα που θα συμμετάσχουν, όσο και με την συνεργασία και την παρουσία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του».
Για να καταλήξει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ: «Πάμε λοιπόν σε ένα αθλητικό γεγονός που όμως θα έχει και πολύ σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, σε ένα τετραήμερο αθλητισμού και πολιτισμού που έχοντας υπόψη ότι στους αγώνες αυτούς μετέχουν νέοι και νέες ηλικίας μέχρι 19 ετών από όλη τη βαλκανική, φαίνεται ότι δεν θα περιοριστεί μόνο σε αθλητικά πλαίσια η εκδήλωση, αλλά θα έχει και πολύ σημαντικές προεκτάσεις και μηνύματα και στις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο. Ευχαριστώ το Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο γιατί ανέλαβε και το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος αυτής τη διοργάνωσης, αλλά και γιατί ανέλαβε και με τους συνεργάτες του να δώσει μια πολυποίκιλη προέκταση στους αγώνες με παράλληλες εκδηλώσεις. Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους ακόμη εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται για τους αγώνες. Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη για να φθάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ο Ευάγγελος Γεωργίου από την πλευρά του αφού αποκάλυψε ότι έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να παρακολουθήσει και κηρύξει την έναρξη των αγώνων, στους οποίους θα παραβρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ Σεβαστή, τον επίτιμο πρόεδρο Γιώργο Κατσιμπάρδη και όλους τους παράγοντες του ΣΕΓΑΣ οι οποίοι από την πρώτη ημέρας μας αγκάλιασαν με ιδιαίτερη ζεστασιά. Αυτό αποδεικνύει ότι στην Ομοσπονδία στίβου γίνεται δουλειά για τις υποδομές που θέλει να πάει στην πηγή του αθλητισμού, τον πραγματικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, στις μικρές κοινωνίες στην περιφέρεια, εκεί όπου ακόμη τα πράγματα είναι αρκετά καλά. Εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε Δημότη μας τον αείμνηστο Βαγγέλη Δεπάστα. Ήταν ένας άνθρωπος που έμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Σχηματάρι, αλλά δεν είχε παροπλιστεί. Αντιθέτως ήταν ένας άνθρωπος που συνέχισε να έχει όραμα. Αυτό το όραμα το πέρασε και σε μας και αρχίσαμε να κατασκευάζουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και υποδομές εδώ από 25 χρόνια. Στο στάδιο δώσαμε το όνομά του, γιατί τον ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια από κοντά και είχαμε ένα δέος απέναντί του βλέποντας το μεγαλείο του και πιστεύω ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σε ήθος αθλητές της χώρας μας. Τον αγκαλιάσαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε το Δήμο μας αθλητικό, με υποδομές, γιατί πιστεύουμε στους νέους μας. Πιστεύουμε ότι εκτός από το να έχεις καλά σχολεία, εκτός από το περιβάλλον, ο αθλητισμός είναι ένα από τα κομμάτια του πολιτισμού που έπρεπε να το στηρίξουμε. Ετσι φτιάξαμε αυτό το υπέροχο στάδιο με εννέα κουλουάρ που ένα ένα από τα καλύτερα της χώρας και στα μέσα Αυγούστου θα είναι απόλυτα έτοιμο με τις εξέδρες, τον προαύλιο χώρο και άλλες υποδομές. Κλείνοντας για τον Ευάγγελο Δεπάστα, θα ήθελα να πω ότι μας άφησε ένα μεγάλο φορτίο, μας λείπει από το Σχηματάρι, από τον αθλητισμό, από την Ελλάδα. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε».
Και κατέληξε ο Δήμαρχος Σχηματαρίου: «Θέλουμε να δώσουμε μια πολιτιστική διάσταση στους αγώνες. Συνεργαζόμαστε με τη Νομαρχία και την ευχαριστούμε για τη συμβολή της. Ουσιαστικά θα έχουμε ένα επταήμερο με πολιτιστικά δρώμενα, που έχουν να κάνουν με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, βραδιές βυζαντινής μουσικής, μικτής χορωδίας, παραδοσιακών χορών κ.α. Όλα τα αθλήματα που αναπτύσσονται στο Σχηματάρι θα παρουσιαστούν στην τελετή έναρξης, ενώ θα παραβρεθούν και αθλητικά τμήματα από την Ιρλανδία και την Ιταλία, από πόλεις με τις οποίες έχουμε αδελφοποιηθεί. Ο πραγματικός αθλητισμός ξεκινά από το στίβο, είναι η βάση όλων των αθλημάτων. Στο Σχηματάρι θέλουμε να έχουμε ένα αντάμωμα νέων, μια γιορτή νεολαίας. Θέλω να καλέσω όλους τους νέους της πόλης και τις ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσουν τους αγώνες, Οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο στάδιο και να τους δώσουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αθλητές και αθλήτριες από όλες τις βαλκανικές χώρες. Να γίνουμε εμείς οι πρεσβευτές για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί της χερσονήσου μας».
Από την πλευρά του ο κ Σταματόπουλος επεσήμανε ότι «είναι ευτυχής συγκυρία που οι αγώνες γίνονται σε αυτή την πόλη και στόχος μας είναι να μην υπολείπονται οργανωτικά από άλλους μεγάλους αγώνες της ομοσπονδίας», ενώ ο κ Θεοδώρου τόνισε ότι «η διοργάνωση τηρουμένων των αναλογιών είναι μεγάλη για το Δήμο μας αλλά επιθυμία μας είναι να φύγουν όλες οι αποστολές με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Σχηματάρι και να φέρουμε τους νέους μας κοντά στον αθλητισμό, αφού αυτό θα είναι ένα διαχρονικό κέρδος.
Τέλος ο κ Ράπτης είπε ότι η «απόφαση οργάνωσης των αγώνων στο Σχηματάρι ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα στο ξεκίνημά του, αλλά αποδείχθηκε ότι μέσα από την εργασία και τη συλλογικότητα όλα ξεπερνώνται. Μας περιμένει ακόμη δουλειά, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και όλα θα πάνε άριστα».