Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διημερίδας του ΥΠ.Τ.ΑΝ.



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της διημερίδας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με θέμα «Η Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι σύγχρονες προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Holidays in Evia, στην Ερέτρια.
Σκοπός της διημερίδας ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η υποβολή προτάσεων από όλους τους συμμετέχοντες.
Ο μαζικός και ο εναλλακτικός τουρισμός είναι πρόκληση για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην προσπάθεια να αποκτήσει η Στερεά Ελλάδα εγκυρότητα στην τουριστική συνείδηση των πολιτών.
Η διημερίδα ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα με την ομιλία του Υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου.
Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι η πολιτική του Υπουργείου στηρίζεται σε δύο άξονες. Πρώτον, στην αποφασιστικότητα και στις ριζοσπαστικές αποφάσεις και δεύτερον στην απόλυτη συνεννόηση με όλους τους φορείς.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε:
«Η συνυπευθυνότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για να επιτευχθεί ο στόχος. Άλλωστε ο τουρισμός δεν έχει ιδεολογική χροιά. Όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας…».
«… Ο διάλογος για την κρίση θέλει αποφάσεις και όχι αναχώματα. Αρνούμαστε το μίζερο διάλογο. Η απάντηση στην κρίση, είναι η διαρκής δράση. Ο Υπουργός είναι ο manager μιας λαμπρής πολυμετοχικής εταιρίας της οποίας τα κέρδη είναι όλα δικά σας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά επί 24ωρου βάσεως, εντός και εκτός Ελλάδος για την ενίσχυση του τουρισμού ενώ θα υπάρξουν μέτρα για να καταστεί το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ήδη έχουμε επισκεφθεί πάνω από 15 κράτη. Επιπλέον πετύχαμε τον ίδιο αριθμό charter που είχαμε και πέρυσι».
Ο Υπουργός τόνισε επίσης την τεράστια δύναμη του εσωτερικού τουρισμού για την Ελλάδα και την οικονομία της.
Κάλεσε επίσης τους εκπροσώπους των ξενοδόχων σε διάλογο για το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Τέλος, ζήτησε τη συνδρομή όλων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης ενώ έκανε γνωστό ότι από το Υπουργείο θα υλοποιηθούν πρόγραμμα επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ.
Στη διημερίδα πλην των κεντρικών ομιλητών, του Γ. Γ. του ΥΠ.Τ.ΑΝ Μελέτη Τζαφέρη, του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠ.Τ.ΑΝ Εμμανουήλ Αλεξανδράκη, του Προέδρου του Ε.Ο.Τ. Γ. Κοφίνη, του Προέδρου του Ο.Τ.Ε.Κ. Χρήστου Αγραπίδη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Τ.Α. Χάρη Κοκκώση, της Διευθύνουσας Συμβούλου Αγροτουριστικής Α.Ε. Μπριγκίτα Παπασταύρου, τη διημερίδα εμπλούτισαν με τις τοποθετήσεις τους οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών Αττικής Μπ. Μανάτης και Στερεάς Ελλάδας Παντ. Σκλιάς, οι Πρόεδροι των ΤΕΔΚ Στεράς Ελλάδας, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι φορέων τουρισμού, κά.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν οι Μητροπολίτες Κύμης και Καρυστίας κ.κ. Σεραφείμ και Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.