Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας στην τακτική συνεδρίαση της, στις 08/12/2008, κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον τραγικό & άδικο θάνατο χαμό του 15χρόνου μαθητή & την ταραγμένη & εκρηκτική κατάσταση που επακολουθεί.
Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια & χαρακτηρίζει το γεγονός ακραίο για τις δημοκρατικές αξίες. Βιώνουμε την συσσωρευμένη ένταση από την δολοφονία του ΑΛΕΞΗ στον κέντρο της Αθήνας & τα γενικευμένα επεισόδια που ακολούθησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αστυνομική βία. Επεισόδια που έχουν τον χαρακτήρα κοινωνικής αναταραχής & εκφράζουν το γενικό κλίμα της παρακμής του συστήματος, στο οποίο οι μόνοι θεσμοί που λειτουργούν αποτελεσματικά, είναι αυτοί της καταστολής.
Το γεγονός δεν είναι παρά το αποκορύφωμα της έκφρασης των πραγματικών προβλημάτων της Νεολαίας, η οποία πλήττεται καθημερινά από την ανεργία, την ανασφάλεια, την επιβολή κέρδους στην Παιδεία & την έλλειψη προσδοκιών & προοπτικής.
Υπερασπιζόμαστε τις ανθρώπινες ζωές των παιδιών ως υπέρτατο αγαθό μιας ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους και καταγγέλλουμε τις πολιτικές της κρατικής βίας, της τρομοκρατίας – του κοινωνικού φόβου & του αυταρχισμού.
Στόχος δε ενός κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, της φτώχειας, της ανεργίας & της οικονομικής περιθωριοποίησης, που θα φέρει σταδιακά την έξοδο του συστήματος από την κρίση & την αποκλιμάκωση της καταστολής.
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ