Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΘΗΒΑ: Κλείνουν την Π.Ε.Ο μέχρι να κατασκευαστεί ο ανατολικός Περιφερειακός…


Πρωτοφανής ήταν η παρουσία των πολιτών στην λαϊκή συνέλευση του Δήμου με
θέματα τους οικονομικούς μετανάστες και την οδό Μακαρίου.
Πολίτες, φορείς, Σύλλογοι, Σωματεία, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ του Νομού, εκπρόσωποι της Νομαρχίας και απόντες οι πολιτικοί!!!
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Ν. Σβίγγος ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και για τα δύο θέματα, έκανε λόγο για «αριθμητική ανυπαρξία της ΕΛ.ΑΣ» στην Υποδιεύθυνση Θήβας και καταφέρθηκε εναντίον του πρ. Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, που είχε υποσχεθεί την αύξηση της Αστυνομικής δύναμης λόγω της λειτουργίας των φυλακών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονούν από πιθανές μεταδοτικές ασθένειες των αλλοδαπών και το κλίμα ρατσισμού που παίρνει ήδη διαστάσεις στην περιοχή.
Στην συνοικία των Αγίων Θεοδώρων και τον Συνοικισμό το πρόβλημα μεγαλώνει, καθώς οι φασαρίες μεταξύ των αλλοδαπών, οι διαρρήξεις, κλοπές και άλλα έχουν οδηγήσει τους κατοίκους σε επικίνδυνο σημείο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα «εμπόλεμη κατάσταση» στην πόλη!
Στον Συνοικισμό μάλιστα, ο Δήμος προχωρά σε δραστικά μέτρα: «Όπου ενοικιάζονται σπίτια, τα οποία στερούνται της στοιχειώδους υγιεινής, θα υποβάλλονται μηνύσεις» ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Μαμμής, αναφερόμενος επίσης στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων και παραπηγμάτων «ώστε το φαινόμενο της διαμονής 20 – 30 ατόμων σε τρώγλες να σταματήσει οπωσδήποτε»!
Ο νέος Αστυνομικός Δ/ντής του Νομού Δ. Τσώτας, δήλωσε πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για λύση του προβλήματος, επεσήμανε όμως πως ο χρόνος κράτησης και απέλασης των αλλοδαπών αποτελούν επίσης σοβαρό πρόβλημα για την ΕΛ.ΑΣ!
Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα έδωσε ωστόσο ο Διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας Γ. Καφούκας, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους με την ειλικρινή περιγραφή της όλης κατάστασης. «Είμαι απαισιόδοξος» είπε, περιγράφοντας την απίστευτη γραφειοκρατία και νομοθεσία, που απαιτείται κατά την διάρκεια σύλληψης παράνομου αλλοδαπού (τρίμηνη παραμονή στο κρατητήριο), που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και προσωπικό για την φύλαξη του, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να ασχοληθεί με το «απίστευτο» επίσης πρόβλημα των Τσιγγάνων, τις καθημερινές μεταφορές – μεταγωγές φυλακισμένων γυναικών από τον Ελεώνα σε διάφορα νοσοκομεία και υπηρεσίες, το ποδόσφαιρο, την αυξημένη παραβατικότητα και την επιλεκτική αστυνόμευση!!!
«Αφού δεν στέλνουν δύναμη, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», «να αρματωθούμε» φωνάζουν οι πολίτες, κάνοντας λόγο για «ανεξέλεγκτη κατάσταση» και περιγράφοντας τραγικές καθημερινές εικόνες με τους τσιγγάνους να αφανίζουν τις περιουσίες τους, τα παιδιά από τα ναρκωτικά, τις ληστείες, διαρρήξεις και όλα τα παρεπόμενα!
Οι πολίτες ζητούν δραστικά μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τον τόπο που γεννήθηκαν και κατοικούν!
«Λειτουργούμε με το φιλότιμο» είπε ο κ. Τσιώτας και όλοι φάνηκαν να σέβονται την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΛ.ΑΣ!!!! γι’ αυτό και πρότειναν δυναμικές κινητοποιήσεις για την αύξηση της Αστυνομικής δύναμης στη Θήβα και δημιουργία τμήματος μεταγωγών ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…
Αγανάκτηση επικρατεί και για την οδό Μακαρίου, όπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι υποσχέσεις του νέου Γ.Γ της Περιφέρειας δεν φαίνεται να πείθουν πλέον κανέναν!
Οι κάτοικοι της οδού Μακαρίου μάλιστα, μοίρασαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τις υπογραφές τους, προς τον Δήμαρχο Θηβαίων και τον Νομάρχη Βοιωτίας, με το οποίο καταγγέλλουν την όλη κατάσταση και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών για την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος αλλά και μέτρα για τον περιορισμό των διερχόμενων οχημάτων σε ότι αφορά τον αριθμό και το μέγιστο βάρος διέλευσης.
«Οποιαδήποτε καθυστέρηση λήψης μέτρων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την περιουσία όλων μας" προειδοποιούν και την ίδια ώρα αποφάσισαν όλοι δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου το ΥΠΕΧΩΔΕ να λάβει το μήνυμα αγανάκτησης για την άμεση λύση του προβλήματος!
«Και τα δυο θέματα δεν άπτονται της ΝΑΒ, η οποία όμως θα είναι παρούσα να γίνει εταίρος στις προτάσεις του Δήμου και τις κινητοποιήσεις για την επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων» δηλώνει η εκπρόσωπος του Νομάρχη Φ. Παπαθωμά, ενώ αλληλέγγυοι στις αποφάσεις των πολιτών τάσσονται και ο Αντινομάρχης Λ. Καράντζαλης καθώς και ο Δ. Αγγέλου.
Κοινή διαπίστωση πάντως, της χθεσινής λαϊκής συνέλευσης ήταν η ευθύνη της πολιτείας, η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της Θήβας, ενώ διαβάστε τι δηλώνουν πολίτες και φορείς για τα όσα συμβαίνουν στη περιοχή!
Τ. Λαζάρου: «Είναι πολύ σοβαρά και τα δυο θέματα. Υπεύθυνη και υπόλογη είναι η πολιτεία έναντι της Θήβας . Εμείς δεν μπορούν να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση γι’ αυτό και θα λάβουμε δραστικά μέτρα. Η απουσία των βουλευτών αποδεικνύει πως αδιαφορούν για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της πόλης που τους ανέδειξαν. Δεν επαρκεί η αστυνομική δύναμη να καλύψουμε τις ανάγκες της πόλης! Επαρκεί όμως για τις φυλακές και τη φύλαξη των πολιτικών; Θα διεκδικήσουμε δυναμικά τα κεκτημένα μας».
Κάτοικοι της οδού Μακαρίου: «Έχουν καταστραφεί τα σπίτια μας από τα υπέρβαρα φορτία και τα έχουμε απλήρωτα ακόμα. Απειλούμαστε από καρκίνους λόγω της σκόνης και των καυσαερίων . Πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα για να μας ακούσουν».
Κάτοικοι Πυριού, Αγ. Θεοδώρων, Συνοικισμού: «Θα αρματωθούμε όλοι για να φυλάξουμε τα παιδιά μας, τις περιουσίες και τις ζωές μας».
Αποτέλεσμα της λαϊκής συνέλευσης; Από την Παρασκευή και για αρχή θα τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες για άνω των 10 τόνων οχήματα μέχρι την κατασκευή του ανατολικού περιφερειακού, καθώς όλες οι πόλεις διαθέτουν εκτός της Θήβας και στη συνέχεια είναι αποφασισμένοι να κλείσουν την Π.Ε.Ο επ’ αόριστον!!!
Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα «νομιμοποιήσει» τις αποφάσεις!
«Η κρατική αδιαφορία, η μη ύπαρξη εθνικής στρατηγικής φέρνει σε αντιπαράθεση την περιοχή Θήβας που αριθμεί αρκετές χιλιάδες αλλοδαπούς. Δεχόμαστε κάτω από προϋποθέσεις να συζητήσουμε την παρουσία τους εδώ, όχι με πνεύμα ξενοφοβίας ή ρατσισμού αλλά με ανθρωπιά και απαιτούμε την χρηματοδότηση του Δήμου για δημιουργία κέντρου υποδοχής» δηλώνει ο Δήμαρχος Θηβαίων για το θέμα των μεταναστών, ενώ για την οδό Μακαρίου απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης του ανατ. Περιφερειακού και την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα!
Σε κοινή συστράτευση για την διεκδίκηση άμεσων λύσεων κάλεσε τους πολίτες και ο πρ. Δήμαρχος Θ. Σκούμας, υπενθυμίζοντας παλαιότερη πρότασή του για δυναμικές κινητοποιήσεις ως απάντηση στην αδιαφορία του κράτους στα θέματα που άπτονται άμεσης παρέμβασης για την ανάπτυξη της περιοχής και της ασφάλειας των πολιτών!