Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Το Ε.Κ Θήβας για την απεργία της Πέμπτης


Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Συνταξιούχοι, Άνεργοι
Η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, είναι η απόλυτη ομολογία κατάρρευσης της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας. Η αδυναμία της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής (που έφτασε στα ύψη) οδήγησε στην εύκολη και σίγουρη πηγή εσόδων, χρεώνοντας και πάλι τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με θέσπιση κεφαλικού φόρου. Πρόκειται για την πλέον άδικη, αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική, η οποία πλήττει βάναυσα τους ανθρώπους της μίσθωσης εργασίας ενώ αφήνει στο απυρόβλητο και στην φορολογική ασυλία τα μεγάλα εισοδήματα και τους οικονομικά ισχυρούς, δηλαδή τους μόνιμα φοροδιαφεύγοντες!
Οι ασκούμενες πολιτικές, η μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, η κατάρρευση είσπραξης δημοσίων εσόδων, η έκρηξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής διευρύνουν προκλητικά τις εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες.
Με όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα, η οικονομία βρίσκεται σε νέα δεινά από την επερχόμενη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση που σε καμμιά περίπτωση δεν την προκάλεσαν και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι πολίτες. Να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και αυτοί είναι οι κυβερνώντας, οι πολιτικές τους και οι εργοδότες που επέτρεψαν την ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων και της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, μειώνοντας ή και εξαφανίζοντας το ρόλο του κράτους.
Η κυβέρνηση ζητά από τους εργαζόμενους σύνεση, υπομονή και υπευθυνότητα και ταυτόχρονα χρησιμοποίει το Δημόσιο Χρήμα για βοήθεια και στήριξη σε αναξιοπαθούντες και στις τράπεζες, χωρίς έλεγχο και δεσμεύσεις, για την αποφυγή των απολύσεων και ελαστικών μορφών απασχόλησης των εργαζομένων.
Οι επιχειρηματίες με πρόφαση την οικονομική κρίση και είναι αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή μας, προχωρούν ανενόχλητοι σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΩΝ. Τελευταία μάλιστα μπαίνει σε εφαρμογή και η μειωμένη απασχόληση (4ήμερα-3ήμερα) μισής αμοιβής και ασφάλισης δηλαδή πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.
Ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της ανασφάλειας, ειδικότερα οι νέοι και οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα με ανεργία από τις υψηλότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας.
Αντιδρούμε στην αντεργατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική γιατί φορτώνει ΟΛΑτα βάρη στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες και τους Τραπεζίτες που προκάλεσαν την κρίση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1.Άμεσα σχέδιο και πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης για την καταπολέμηση της ανεργίας.
2.Ενίσχυση της Εργασίας και της Απασχόλησης με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα από το κράτος και τους εργοδότες.
3.Πλήρη σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
4.Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού και διεύρυνση της χορήγησης του για (2) χρόνια.
5.Εξίσωση και αύξηση της αποζημίωσης των εργατών, με αυτή των υπαλλήλων.
6.Αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας.
7.Ενίσχυση και ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ) για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των επισφαλών μορφών απασχόλησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
8.Αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ, της Εργατικής Νομοθεσίας και Δημοκρατική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
9.Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Ανέργων για να τονωθεί η αγοραστική δύναμη και η ζήτηση στην αγορά.
10.Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση για τους άνδρες στα 60 χρόνια και στα 55 για τις γυναίκες.
11.Στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
12.Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Συνταξιούχοι, Άνεργοι
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ στις 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ