Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Το Σχηματάρι κέρδισε το στοίχημα των Βαλκανικών αγώνων


Στο Σχηματάρι βρέθηκαν αθλητές και αθλήτριες από 9 Βαλκανικές χώρες αφού απουσίασε μόνο η Αλβανία. Οι υπόλοιπες έδωσαν κανονικά το παρών και είναι οι Ελλάδα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Σερβία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Από ελληνικής πλευράς πρώτες νίκες σημείωσαν οι Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ με 3.90μ, που προσπάθησε και ψηλότερα (4.00μ) αλλά δεν τα κατάφερε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία με 49.07μ στις νεάνιδες, και στους έφηβους ο Γεράσιμος Θεοδώρου με 17.54μ στη σφαιροβολία. Την 2η θέση στο μήκος ήρε ο Νίκος Καψής και την 3η στο ύψος ο Γιώργος Σπυρόπουλος.
«Κατά την 1η ημέρα των αγώνων εντυπωσίασε η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς, η πρωταθλήτρια νεανλιδων του μήκους στο Νόβισαντ. Στο Σχηματάρι κέρδισε την 1η ημέρα χρυσό μετάλλιο τόσο στα 100μ, όσο και στα 4.100μ, ενώ αύριο θα διεκδικήσει και ένα τρίτο στο μήκος.
Κατά την 2η ημέρα των αγώνων δύο ακόμη χρυσά μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησαν οι Χρήστος Σελεμίδης στο επί κοντώ και Γιάννης Κώτσης στο επί κοντώ, ενώ ασημένια πήραν οι Μανώλης Πατεράκης στα 200μ, Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια και Αναστασία Καρακατσάνη στα 3.000μ.
Χάλκινα μετάλια κατέκτησαν οι Κώστας Κωστογλίδης στη σφύρα, Θανάσης Χρυσαειδής στα 110μ εμπόδια, Κώστας Τουρσέ στα 3.000μ, Δημήτρης Τσολακίδης στο δίσκο, Γρηγόρης Βουτσινάς στα 3.000μ στιπλ, Χρήστος Φιλιππίδης στον ακοντισμό, Βασιλική Ζαβλανού στη σφαίρα και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ νεανίδων.
Η πανέμορφη Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος το καλοκαίρι στο Νόβισαντ, ήταν εντυπωσιακή στους αγώνες και κατάφερε να κερδίσει και 3ο χρυσό , αυτή τη φορά στο αγώνισμά της, μετά τα 100μ και 4χ100μ την 1η ημέρα.
Να σημειώσουμε ότι οι 40 Βαλκανικοί αγώνες αποτελούσαν για το Σχηματαρι και την Βοιωτία αθλητικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός.
Έτσι στο ανακαινισμένο 2ο δημοτικό σχολείο του Σχηματαρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία με την λαίκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και με την συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών όπως η Μαρία Φαραντούρη και ο Δημήτρης Μπάσης.
Παρόντες, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, όσο και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, προς τιμήν των οποίων έγιναν οι αγώνες και τους οποίους τίμησε κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, μαζί με τον Δήμαρχο Σχηματαρίου Βαγγέλη Γεωργίου, για την μεγάλη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του Βαλκανικού πρωταθλήματος.
Από την πλευρά του ο κ Γεωργίου τίμησε τον κ Σεβαστή, τον Σπύρο Δεπάστα, γιο του αείμνηστου παλιού πρωταθλητή των 800μ και 1.500μ, Ευάγγελου Δεπάστα και το νεαρό πρωταθλητή μας του ακοντισμού, Σπύρο Λεμπέση ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Νέων του Κάουνας.
Την ευθύνη της διοργάνωσης μαζί με τον ΣΕΓΑΣ είχε ο Δήμος Σχηματαρίου, ο οποίος με πολύ ενεργά στελέχη συνέβαλε τα μέγιστα στην περαιτέρω αναβάθμιση των αγώνων, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους της περιοχής που μόνο ο στίβος ξέρει να προσφέρει, αλλά και την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να απολαύσουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία της πόλης, που θα φέρουν για πάντα στη μνήμη τους.
Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και με την συμπαράσταση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.