Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ζητήματα της Θήβας και οι εκλογές


.-Η Θήβα είναι η μοναδική πόλη χωρίς παρακαμπτήρια οδό. Η πυκνή κυκλοφορία βαρέων οχημάτων από την Ελευσίνα προς την Βόρεια Ελλάδα επιβαρύνει βάναυσα τον οικιστικό ιστό της πόλης. Μια μελέτη που άρχισε το 1990!! παραμένει ημιτελής
-Αντί μέριμνα για δασοπροστασία, στις πρόσφατες πυρκαγιές στο δάσος του Μοσχοποδιού, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε με πρόσχημα την δασοπροστασία την χρηματοδότηση ενός ξένου με την περιοχή συλλόγου (Η ΤΕΡΑ) ικανοποιώντας πελατειακές σχέσεις.
-Το έργο του κολυμβητηρίου ακυρώθηκε από τις Δημόσιες Επενδύσεις και παραπέμφθηκε στην ατελέσφορη διαδικασία των «νεοφιλελεύθερων» ΣΔΙΤ
-Το νέο Μουσείο της Θήβας καρκινοβατεί
-Έργα άρδευσης των εύφορων πεδιάδων ανύπαρκτα κ.α.
Τούτων δοθέντων και ενόψει των Εκλογών της 4ης Οκτώβρη, οι τοπικοί υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. οφείλουν να απαντήσουν απολογούμενοι και η θέση τους είναι όντος δύσκολη και άχαρη.
Αλλά και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, που το κόμμα τους διεκδικεί την εξουσία, οφείλουν να πάρουν θέση έναντι όλων αυτών των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή. Θέση, που να τους διαχωρίζει από την στάση ορισμένων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσκεινται στο κόμμα τους,.
Ειδικότερα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα πρέπει να πείσουν ότι εκλεγόμενοι θ’ ανατρέψουν τις πολιτικές της Ν.Δ. για την περιοχή.
Προς τούτο είναι υποχρεωμένοι τώρα – πριν τις εκλογές – να διαχωρίσουν την θέση τους δημόσια και να στηλιτεύσουν τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του, που όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκε στις επιλογές της Κυβέρνησης και δεν διεκδίκησε δυναμικά τη λύση των προβλημάτων, αλλά αντίθετα λειτουργώντας παθητικά υιοθέτησε κυβερνητικές επιλογές όπως π.χ.
• Στο βασικό όσο και σημαντικό έργο υποδομής, στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που οι προτάσεις της σημερινής Δημοτικής αρχής ανταγωνίζονται την «πράσινη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται ο Γ. Παπανδρέου
(πρότειναν: -την μείωση της ζώνης προστασίας του Ασωπού
-τον περιορισμό της γεωργικής γης υπέρ των
βιομηχανιών
-τον μη χαρακτηρισμό της Καδμείας ως «Ιστορικό τόπο»
-την μη μείωση των συντελεστών δόμησης
και άλλα «μη πράσινα»)
• Στο σκάνδαλο της χρηματοδότησης του συλλόγου “Η ΤΕΡΑ”, που συνεργάστηκαν αρμονικότατα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο
• Στο ζήτημα της προώθησης του έργου της παρακαμπτήριου οδού, που δεν κινητοποίησαν τους πολίτες. Αρκέστηκαν σε δημόσιες σχέσεις με τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας.
• Στο ζήτημα του κολυμβητηρίου που επέλεξαν την κυβερνητική μέθοδο των ΣΔΙΤ και εγκατέλειψαν την προώθηση του έργου από τις Δημόσιες επενδύσεις.
• Στην προετοιμαζόμενη εγκατάσταση στη Θήβα, εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, και δη της Αττικής, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, που η στάση τους εγείρει ερωτηματικά. Εξ’άλλου η πρωτοβουλία της «κίνησης πολιτών» για την αντιμετώπιση του εξασθενούς χρωμίου στο νερό τους υποχρέωσε να δρομολογήσουν την υδροδότηση της πόλης από τον Μόρνο.
Υποψήφιοι Βουλευτες ΣΥΡΙΖΑ Θήβα
ΘΗΒΑ28/9/2009
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΕΛΒΕΝΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ