Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημερωτικό σημείωμα της ΔΕΥΑΘ!


Στην κατεύθυνση της διοικητικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης συντάξαμε και εγκρίναμε νέο Κανονισμό λειτουργίας, ενώ συγχρόνως αναδιατάξαμε και ενισχύσαμε τις Διοικητικές & Τεχνικές υπηρεσίες μας, εκμεταλλευόμενοι και προγράμματα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο παραγωγικές και αποτελεσματικές στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών μας, ο ορθολογικότερος προγραμματισμός του έργου και η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των βλαβών των δικτύων μας, βελτίωσε τα αποτελέσματα στον τομέα των εξόδων.
Η άμεση και επιτυχής παρέμβαση σε θέματα αντικατάστασης παλαιών αγωγών και υδρομέτρων, ο ρυθμός αύξησης νέων συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, η είσπραξη παλαιών οφειλών και η ορθολογικότερη τιμολόγηση των υπηρεσιών μας, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων.
Απόρροια όλων αυτών είναι η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων που σας παρουσιάζουμε στο παρόν ενημερωτικό έντυπο. ‘Οπως διαπιστώνετε για το πρώτο έτος της θητείας μας (2007) πετύχαμε ελαφριά μείωση της ζημιάς κατά την χρήση (745 το 2007 έναντι 793 το 2006) ενώ το 2008 που άρχισαν να αποδίδουν οι παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αφού επετεύχθη η μείωση της ζημιάς περίπου στο μισό.
Για το τρέχον έτος 2009 συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο και βαθμό ευθύνης, που μας επιβάλλει η προσήλωσή μας στο «γενικό συμφέρον» τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου εντυπωσιακά, πετυχαίνοντας ελαχιστοποίηση της ζημιάς.
Η ολοκληρωτική ένταξη του νέου Διυλιστηρίου, το οποίο λειτουργεί δοκιμαστικά από τις αρχές Αυγούστου, ως μοναδική πηγή τροφοδοσίας του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ για την πόλη της Θήβας εντός του Σεπτεμβρίου, πέρα από την εξασφάλιση ποιοτικού και ασφαλούς για τη Δημόσια υγεία πόσιμου νερού, θα μειώσει σημαντικά το κόστος της επιχείρησης, εις ότι αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και στην τιμή αγοράς από την ΕΥΔΑΠ, ενώ θα αυξήσει και τα έσοδα, λόγω αύξησης της κατανάλωσης.
Επίσης η σχεδιαζόμενη από καιρό μεταφορά των Διοικητικών & Τεχνικών υπηρεσιών μας στο ιδιόκτητο κτήριο, στο χώρο των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, εντός του Σεπτεμβρίου, αφού τελείωσαν οι όποιες εργασίες βελτίωσης απαιτούνταν καθώς και της Αποθήκης και των Συνεργείων στους επόμενους μήνες, δίνουν μεγαλύτερη δυνατότητα συντονισμού και οργάνωσης του έργου στους επικεφαλείς της Επιχείρησης και βεβαίως μειώνουν το κόστος, από εξάλειψη των καταβαλλόμενων σήμερα ενοικίων.
Με όλα τα παραπάνω, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας για το αύριο της ΔΕΥΑΘ, για την δημιουργία του οποίου έχουν συμβάλλει πρώτα και πάνω απ’όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.
Δική μας ευθύνη ήταν να οργανώσουμε όλη αυτή την προσπάθεια και να εμφυσήσουμε αυτό το πνεύμα της αλλαγής στους εργαζόμενους, προκειμένου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για τις αλλαγές που αποφασίσαμε και εφαρμόσαμε.
Πιστεύω μας είναι ότι εάν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, η ΔΕΥΑΘ θα μπορέσει να συμβάλλει δημιουργικά και παραγωγικά στην καλύτερη εικόνα του Δήμου μας, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του πολίτη.
Για τη ΔΕΥΑΘ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Σταμάτης Χαλβατζής