Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Λουκάς Αποστολίδης υποψήφιος στη Β΄Αθηνών;


Αγαπητοί εργαζόμενοι –ες,
Οι πολίτες επιλέγουν και αποφασίζουν.
Σε μια περίοδο βαθιάς κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης, οι επιλογές σας σε παρατάξεις και πρόσωπα θα προσδιορίσουν το μέλλον σου και την πορεία του τόπου. Γνωρίζετε ότι:
Εργατικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις δεκαετιών αμφισβητούνται και πε-ριορίζονται. Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα, ελευθερίες βρίσκονται σε μεγάλη δοκιμασία.
Η παραγωγική βάση (βιομηχανία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ) συ-νεχώς περιορίζεται και οι εργαζόμενοι πρώτοι πληρώνουν την κρίση με τις Απολύσεις και τους περιορισμούς στους Μισθούς.
Το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται και τα δημόσια αγαθά και οι υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία, Συντάξεις, κ.α.) ιδιωτικοποιούνται.
Το ασφαλιστικό, από προστατευτική ομπρέλα ασφαλείας, πρόνοιας και κοι-νωνικής αλληλεγγύης έγινε ο φόβος και ο τρόμος για κάθε ασφαλισμένο και συντα-ξιούχο.
Από τη δεκαετία του ΄80 ως δικηγόρος της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες, ΠΟΣ/ΙΚΑ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, Αττικό Με-τρό, Τραμ, ΤΕΟ, Νοσοκομεία, Συγκοινωνίες, κ.α.) μέχρι σήμερα έχω παραστεί σε εκατοντάδες δίκες για την προάσπιση των εργατικών και ασφαλιστικών θεμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα, ομολογώ ότι υπάρχει το χαμηλότερο επίπεδο νομικής προστασίας της εργασίας και των συνταξιουχικών δικαιωμάτων (βλ. συμβασιούχους, κατάργηση σ.σ. εργασίας). Με σκληρούς συνδι-καλιστικούς και δικαστικούς αγώνες, τα συνδικάτα αγωνίζονται να προστατέ-ψουν τα δικαιώματα τους.
Σε σοβαρές δίκες κερδίσαμε τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, το εφάπαξ, το οι-κογενειακό επίδομα, το επίδομα Εθνικής Αντίστασης, κ.α. Στο χώρο του Δημοσίου, της Εκπαίδευσης, των ΟΤΑ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, η αναξιοκρατία, η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών ήταν πρωτοφανής. Ως Γραμματέας Συνδικαλιστικού και Κοινωνικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια έχω βαθιά γνώση των εργατικών και κοινωνικών θεμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ και εγώ (ως μέλος της Γραμματείας Απασχόλησης και Κοινωνι-κής Πολιτικής) έχουμε δεσμευτεί:
Α) Να αλλάξει άμεσα ο ασφαλιστικός νόμος 3655/2008
Β) Να αλλάξουν οι αντεργατικοί νόμοι της τελευταίας πενταετίας
Γ) Να υπάρξει δίκαια αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα και με ενίσχυση των εισοδημάτων και με την εγγύηση αξιοπρεπών συντάξεων
Δ) Να ενισχυθούν άμεσα τα Νοσοκομεία με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία
Ε) Να ανορθώσουμε την παραγωγική βάση με την πράσινη ανάπτυξη και να δη-μιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για να καταπολεμήσουμε την ανεργία
ΣΤ) Να ενισχυθούν και να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απα-σχολούν 1 εκ. 200 χιλ. εργαζομένους
Η) Να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να δώσουμε νέες ευκαιρίες απασχόλη-σης στη ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ που βρίσκεται σε κατάσταση δίκαιας και με αιτία εξέ-γερσης.
Όπως ο Α. Παπανδρέου με την Αλλαγή του 1982 έδωσε γενναίες εφ’ άπαξ αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στην ίδια γραμμή και ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να κινηθεί για ενίσχυση των εισοδημάτων και πραγματική σύγκλιση με τους μισθούς και τις συντάξεις της Ε.Ε.
Όλα αυτά τα μέτρα στοχεύουν στο να οικοδομήσουμε ένα νέο, σύγχρονο και δίκαιο κοινωνικό κράτος.
Έχω βαθειά γνώση, εμπειρία και θέληση να υπερασπιστώ με πάθος το δίκαιο των εργαζομένων (περίπου 4 εκατ. πολίτες) και των συνταξιούχων, που σήμερα ξεπερνούν τα 2 εκατ. 200 χιλ.
Προσπαθώ με όλες τις δυνάμεις μου (αρθρογραφώντας, εκδίδοντας βιβλία, συνηγορώντας σε δίκες, κ.α.) να φέρω τα κοινωνικά ζητήματα στο επίκεντρο της κοινωνικο – πολιτικής ζωής. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αποτελούν τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ζήσουν με Ασφάλεια, με Αξιοπρέπεια, με Ευη-μερία και Σιγουριά για το μέλλον.
Γι’ αυτά θα δουλέψω με πάθος στη Βουλή. Ζητώ τη βοήθεια σου και των φίλων σου για να εκλεγώ στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.
Φιλικά,
Λουκάς Αποστολίδης