Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας!!! Ραντεβού με Κατριβάνο για την άμεση λειτουργία του…


Πως δουλεύει το κέντρο τον τελευταίο καιρό; Η Υποδιοικήτρια της Περιφέρειας κ. Σκιαδοπούλου, αποσπά προσωπικό, προσωρινά και για μερικές ώρες, από τα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας, προκειμένου να λυθούν κάποια προβλήματα, έχει δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών με ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, που με την καθοδήγηση της Δ/ντριας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας κ. Καψάλη έχουν αρχίσει δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η απασχόληση των ανήλικων παιδιών στις φυλακές του Ελεώνα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης γι’ αυτά, με τα ελάχιστα οικονομικά που διαθέτουν έχουν ξεκινήσει τις όποιες μηχανολογικές επισκευές απαιτούνται, ζητήθηκε και η συνεργασία του Δήμου, προκειμένου να επαναδιαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος, ενώ παράλληλα έφτασε και το έγγραφο του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκε η πρόσληψη του Οικονομικού – Δθιοικητικού στελέχους.
«Του προτείναμε λύσεις που δέχτηκε και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στην στελέχωση προκειμένου να μπορέσει το κέντρο να εξυπηρετήσει τις πολλαπλές ανάγκες της περιοχής , τον ενημερώσαμε για την πρωτοβουλία μας να καταθέσουμε προτάσεις στο ΣΠΑ για την ενεργοποίηση του φιλοξενείου και την επανακατασκευή της θεραπευτικής πισίνας, θέματα για τα οποία συμφώνησε ο κ. Κατριβάνος» επισημαίνει ο κ. Φρούσιος, ο οποίος επίσης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην παράλληλη λειτουργία με το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ του Κέντρου Ψυχικής Υγείας , για το οποίο όμως, απαιτείται η δημιουργία οργανισμού, καθώς και προσλήψεις νέων επιστημόνων, γεγονός που επίσης αποδέχθηκε ο κ. Κατριβάνος, παροτρύνοντας τον να υποβάλει την πρόταση από κοινού με το Νοσοκομείο Θηβών.
Εύλογα ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα της υλοποίησης όλων των παραπάνω σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα, όπου γίνονται περικοπές ακόμα και στην Υγεία.
«Ο Γ.Γ μας διαβεβαίωσε ότι στους δύσκολους καιρούς, ειδικά για τα προνοιακά ιδρύματα και την στελέχωση νοσοκομείων θα υπάρξει εξαίρεση. Θεωρώ ότι θα τηρήσει την υπόσχεση του, γιατί σε αυτούς τους καιρούς δεν μπορούμε να απαξιώσουμε την προνοιακή πολιτική και να μην προσφερθούν υπηρεσίες σε ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας» επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, μιλώντας για ένα άλλο είδος «οικονομίας» στο θέμα της έλλειψης οδηγού, που θα μπορούσε να προέλθει από τις μετατάξεις των ΕΘΕΛ ή του ΟΣΕ.
Ιδιαίτερα όμως αναφέρεται στην «οικονομία κλίμακας», μιας συνεργασίας δηλαδή, Κέντρου και Νοσοκομείου Θήβας, όπου η διάθεση οδηγού από το ΓΝΝ με το αυτοκίνητο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει διπλά τους ανάπηρους, παθολογικά από την μία και θεραπευτικά από την άλλη.
Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Θήβας αποτελεί πραγματικότητα, το ίδιο και οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή, όχι μόνο στα ΑμεΑ αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες, αφού είναι μια ανοιχτή δομή φροντίδας που μπορεί να συνεργάζεται και να συντονίζεται με άλλες δομές ή οργανώσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές, υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες.