Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στην Θήβα τρέχουν να προλάβουν τα πρόστιμα οι Δήμοι!!!


Σημειωτέον ότι στο ΧΥΤΑ της επιχείρησης, έχει εγκατασταθεί κινητή μονάδα βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και λειτουργεί με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης.
Στην τελική φάση της επεξεργασίας αυτής επιτυγχάνεται η μετατροπή των στραγγισμάτων σε νερό, αρκετά υψηλής καθαρότητας και κατάλληλο για πάρα πολλές χρήσεις.
Εντύπωση προκάλεσε στους δυο εκπροσώπους η τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες, με τελευταία καλή εικόνα, το ψεκαστικό και απολυμαντικό των τροχών, όσων οχημάτων εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις, για να μη μεταφερθούν μικροβιακά φορτία από τις εγκαταστάσεις προς την πόλη.
Ο γενικότερος σχεδιασμός και προγραμματισμός, επιτρέπει στους διοικούντες την επιχείρηση να μιλάνε για μακροχρόνια βιωσιμότητα, ενώ οικονομικός προγραμματισμός εκτείνεται χρονικά και μέχρι 25 έτη μετά το κλείσιμο και την αποκατάστασή του, χρόνος που απαιτείται τόσο για την τελική επίχωση και αποκατάσταση όσο και τη μεταφροντίδα για 25 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο θα παράγεται βιοαέριο το οποίο είτε θα διατίθεται για ενέργεια, είτε όταν οι ποσότητες είναι μικρές, θα καίγεται.
Οι κκ. Καραμαζιώτης και Φακίρης θεώρησαν πολύ χρήσιμη τη συγκεκριμένη εξόρμηση στη Θήβα, μια και πέρα από τις απαντήσεις που έλαβαν από τον Διευθυντή της ΔΕΠΟΔΑΘ Χ.. Τσοκανή σε διάφορα ερωτήματα, εφοδιάστηκαν και με σχετικό έντυπο υλικό χρήσιμο για τον περαιτέρω σχεδιασμό του θέματος διαχείρισης αστικών απορριμμάτων.