Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

"Γέφυρα Αγάπης" στα παιδιά της Ουκρανίας


Όπως είπε στη συνέχεια «Από το 1988 ξεκινήσαμε τα πρώτα προσκυνηματικά ταξίδια στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κάναμε την κίνηση να φιλοξενήσουμε φοιτητές και νέους προκειμένου να κάνουμε αυτή την επικοινωνία πιο ζωντανή. Από το 1996 και μετά η επικοινωνία μας έγινε πιο δυνατή με την Κριμαία, όπου και ανακαλύψαμε ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που είναι η εγκατάλειψη των παιδιών από τους γονείς τους. Είναι κάτι που στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε να συμβαίνει, όπως εκεί λόγο κυρίως του αλκοολισμού και της ανέχειας, οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και τα οποία το κράτος τα φιλοξενεί σε Ιδρύματα μαζί με την τοπική Εκκλησία. Έτσι στην αρχή στέλναμε ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, όμως, αυτό που τους έλειπε ήταν και λίγη χαρά, γι` αυτό και από το 2005 σταδιακά αρχίσαμε να καθιερώνουμε τη «ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», ένα πρόγραμμα φιλοξενίας αυτών των παιδιών στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Παρνασσό»
Να σημειώσουμε ότι Πέρυσι φιλοξενήθηκαν περίπου τα 400 παιδιά και φέτος στόχος είναι η φιλοξενία 500 παιδιών. Μάλιστα τις μέρες της παραμονής τους η Μητρόπολη και το Κέντρο Νεότητας διοργανώνουν εκδρομές σε όλη την Ελλάδα ώστε τα παιδιά από την Κριμαία, την Τασκένδη, την Σιβηρία να επισκεφθούν τα κυριότερα μνημεία και προσκυνήματα της πατρίδας μας.
«Θέλω να τονίσω πως η κίνησή μας αυτή είναι ένα εθνικό έργο αφού τα παιδιά αυτά γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Δείχνουν με καμάρι την επίσκεψή τους στην χώρα μας. Απόδειξη του πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή η φιλοξενία στις σχέσεις με αυτά τα κράτη είναι πως πέρυσι η Κυβέρνηση της Κριμαίας βράβευσε με το ανώτερο βραβείο τον Μακαριότατο κκ. Ιερώνυμο και το Κέντρο Νεότητας γι` αυτή την προσφορά, γεγονός που πήρε μεγάλες διαστάσεις» καταλήγει ο π. Νεκτάριος. Θυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο που μας πέρασε το Κέντρο Νεότητας κυκλοφόρησε την νεότερη έκδοση του βιβλίου «Μέσα από τους ανθρώπους εξορίστηκα- Συνοδοιπορία με τα παιδιά του πουθενά και του κανένα».
Την επιμέλεια της έκδοσης έχει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά και αναφέρεται στα οδοιπορικά αυτά. Μέσα στην έκδοση καταγράφονται οι συγκλονιστικές ιστορίες αυτών των παιδιών. Το βιβλίο πωλείται και όλα τα έσοδα από την έκδοση αυτή, όπως και όλων των άλλων εκδόσεων της Μονής Σαγματά και του Κέντρου Νεότητας προσφέρονται για την πραγματοποίηση αυτού του κοινωνικού έργου και την ανακούφιση αυτών των παιδιών.
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Σωσώ Μανάρα, η Πρόεδρος κα. Μιμίκα Αγάτσα και το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Θηβών.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν το έργο της «ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» του Κέντρου Νεότητας Θηβών μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 22620 25526. Η πρώτη επίσκεψη των παιδιών θα γίνει στις 9 Ιουνίου 2009 και στις 21 Ιουνίου θα γίνει μια μεγάλη γιορτή με βαπτίσεις παιδιών όπου μπορείτε να παρευρεθείτε.
Ευχαριστούμε τον κ. Λάμπρο Ρόδη για το υλικό