Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση-καταγγελία για ΔΕΠΟΔΑΘ


Υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και είναι τεράστιο, με αρνητικές επιπτώσεις και στο περιβάλλον και στους πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή στηρίζει την κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου, επιδοτεί το Ελληνικό Κράτος, το οποίο με την σειρά του, αναθέτει σε ιδιώτες να διαχειριστούν τα κάθε είδους απόβλητα, με αποτέλεσμα την κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ακόμη και στα σκουπίδια….
Η αποκομιδή και διαχείριση, πρέπει να γίνεται από δημόσιους φορείς και όχι από ανώνυμες εταιρίες, που πρέπει να κλείσουν τους ισολογισμούς τους με κέρδος. Στο όνομα του κέρδους δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ούτε για την μόλυνση του περιβάλλοντος, ούτε για το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι πολίτες, ούτε καν για τους ενδεχόμενους κινδύνους της υγείας όλων μας. Η σχέση δε με τους εργαζόμενους της θα είναι σχέση πλήρους εκμετάλλευσης.
Προτείνουμε δε, για το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών τα εξής:
• Ελαχιστοποίηση
• Ανακύκλωση
• Κομποστοποίηση
• Απενεργοποίηση των τοξικών αποβλήτων των βιοτεχνιών και βιομηχανιών.
:Απαιτούμε πραγματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων κατευθείαν από την πηγή τους, και με αρμόδιους γι’ αυτά αποκλειστικά τις υπηρεσίες των Δήμων, και όχι από ιδιώτες και Δημοτικές επιχειρήσεις Α.Ε, ώστε να εξασφαλιστεί σταθερή, πλήρης και μόνιμη εργασία σε Δημότες, μικρότερο κόστος και αυξημένη ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΙ
Ζητάμε την συμβολή όλων σας στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.