Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Αστυνομικό ρεπορτάζ


-Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Αλιάρτου, απογευματινές ώρες της 17/10/2009 στη χ/θ 5 της Επ. οδού Θηβών – Λιβαδειάς συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τ. Α. Θηβών δύο ημεδαποί κάτοικοι Αλιάρτου, ηλικίας 25 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, διότι στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 47,6 γραμμαρίων. Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ένας εκ των συλληφθέντων, δεχόταν επανειλημμένες κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό. Αστυνομικός του Τ.Α. Θηβών απάντησε στην κλήση και ο καλών του ζήτησε να αγοράσει ποσότητα ηρωίνης. Συμφωνήθηκε συνάντηση και όταν προσήλθε ο ανωτέρω, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 28 ετών κάτοικος Αλιάρτου, να παραλάβει την ναρκωτική ουσία, συνελήφθη. Δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως.
-Απογευματινές ώρες της 17/10/2009 στη Θήβα Βοιωτίας από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη ένας ημεδαπός κάτοικος Αλιάρτου, ηλικίας 32 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων. Εν συνεχεία σε γενόμενη έρευνα που έγινε στην οικία του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
-Μεσημβρινές ώρες της 17/10/2009 στη Λιβαδειά Βοιωτίας από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας κάτοικος Λιβαδειάς, ηλικίας 36 ετών, διότι στην κατοχή του ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε αρμοδίως.
-Πρώτες πρωινές ώρες της 21/10/2009 στη χ/θ 90 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, άγνωστος δράστης, φορώντας κράνος μοτοσικλέτας, εισήλθε στο κατάστημα με την επωνυμία «90» και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τον υπάλληλο που βρισκόταν στο ταμείο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.000 €, το οποίο προέρχονταν τις εισπράξεις του καταστήματος. Προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη του αγνώστου δράστη διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
-Πρωινές ώρες της 20/10/2009 στη Θήβα συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Τροχαίας Θηβών ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 37 ετών, ευρισκόμενος υπό την επήρεια αλκοόλ, ο οποίος περιφερόταν γυμνός έξωθεν καταστήματος Super Market. Κατά την σύλληψή του τραυμάτισε με τα χέρια ελαφρά ένα Αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών. Ο δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Θηβών.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από πληροφορίες, εντόπισαν στην Αράχωβα Βοιωτίας, εντός θαμνώδους βλάστησης, τρία δενδρύλλια κάνναβης. Αμέσως ο χώρος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση προς εντοπισμό και σύλληψη του αγνώστου δράστη. Πρώτες πρωινές ώρες της 19/10/2009 έγινε εκρίζωση των ανωτέρω δενδρυλλίων καθώς στο σημείο θα διενεργούταν χωματουργικές εργασίες και υπήρχε κίνδυνος για την καταστροφή τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
-Απογευματινές ώρες τις 20/10/2009 καταγγέλθηκε κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου από ιδιοκτήτη καντίνας. Συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 37 ετών, αφαίρεσε από τον εξωτερικό χώρο τις καντίνας 10 μπουκάλια μπύρας, τα οποία και κατανάλωσε. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη, ο οποίος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Θηβών
-Πρωινές ώρες της 20/10/2009 στο Δήλεσι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός καταστήματος ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 850 €. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
Βραδινές ώρες της 19 προς 20/10/2009 στο Σχηματάρι Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός οικίας ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν μηχάνημα «νεροκόφτη πέτρας» αξίας 1.200 €. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.