Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ερώτηση Γιαννάκη στον Ραγκούση για τις προσλήψεις στην ΔΕΠΟΔΑΘ


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΘΕΜΑ: «Προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ από τη Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε»
Κύριε Υπουργέ,
Ο περιφερειακός τύπος της επαρχίας Θηβών βρίθει δημοσιευμάτων και καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Οργάνωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε) έχει πραγματοποιήσει από την έναρξη της λειτουργίας της δεκάδες προσλήψεις στελεχών με διαδικασίες που δεν ακολουθούν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του Ν. 2190/1994.
Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες μάλιστα, οι προσλήψεις στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, μετά την ισχύ του Ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με τον οποίο οι διαδικασίες του Ν. 2190/1994 (περί ΑΣΕΠ) εφαρμόζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους.
Επίσης, καταγγέλλεται ότι ο αριθμός των προσλαμβανόμενων στελεχών υπερβαίνει τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε.
Επειδή η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις καταγγελίες αυτές.
Επειδή η αξιοκρατία και η διαφάνεια στη λειτουργία των Φορέων του Δημοσίου θα πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Είναι νόμιμες οι διαδικασίες πρόσληψης όλων των στελεχών της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. από την ίδρυσή της έως σήμερα;
-Εάν αποδειχθεί ότι υπάρχουν προσλήψεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι σχετικοί Νόμοι, με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί η νομιμότητα;
-Ποια μέτρα θα πάρετε για να διασφαλίσετε την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2190/1994 (περί ΑΣΕΠ) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις τους;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ