Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΠΟΕ ΟΤΑ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό


Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να προβάλλουν ταυτόχρονα και τα ιδιαίτερα κλαδικά τους αιτήματα με κύρια αιχμή:
Την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με στόχο το σπάσιμο της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης και την επέκτασή της σ’ όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας ή φορέα απασχόλησης.
Την τακτοποίηση του προσωπικού όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Την κατάργηση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού στους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α., ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, καθώς και την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την καταγγελία όλων των συμβάσεων για την ανακύκλωση και την μεταφορά της αρμοδιότητας αποκλειστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνάδελφοι,
Τα ζητήματα αυτά θα είναι και ζητήματα πρώτης προτεραιότητας αμέσως μετά το καλοκαίρι, όπου θα πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή της αντιπαράθεσής μας με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ Β.Α.Ε. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…
ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος
Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Τσούνης