Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

“Synergassia” Invest in Greece και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Ομιλίες παρέθεσαν επίσης ο κος Γ. Κανελλόπουλος, Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δρ. Γ. Αγερίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ, ο κος Λ. Μητρόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, ο κος Λ. Καράτζαλης, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Βοιωτίας, ο κος Κ. Τσιληλής, μέλος του Δ.Σ. την Ένωσης Οινοπαραγωγών και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας, κκ. Α. Διαμαντάρας, Π. Αιγνιάδης και Χ. Αρβανίτης, αντίστοιχα.
Αμέσως μετά, στο πλαίσιο των επιτόπιων επισκέψεων σε πρότυπες βιομηχανίες της Περιφέρειας, οι ξένοι Διπλωμάτες επισκέφθηκαν το «Κτήμα Χατζημιχάλη» στην Κοιλάδα της Αταλάντης - ένα σύνθετο όσο και μοναδικό αμπελοοινικό μωσαϊκό συνολικής έκτασης 2.200 ιδιόκτητων στρεμμάτων -, την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ» - εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος και η οποία αξιοποιεί τα Ελληνικά κοιτάσματα βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου - και τον Όμιλο Εταιρειών «SABO SA» - μια Ελληνική κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή μηχανημάτων κεραμοποιίας και φωτοβολταϊκών πάρκων.
Στη συνέχεια του προγράμματος, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις 40 περίπου επιχειρηματιών με κάθε έναν από τους 22 Διπλωμάτες, με στόχο τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας των Ελληνικών με ξένες εταιρείες των χωρών που αντιπροσωπεύονταν, αλλά και την προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς των χωρών αυτών. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών αναμένουμε να καταγραφούν σύντομα. Η επιτυχία τους ωστόσο, αποτυπώνεται καταρχήν στις δηλώσεις των συμμετεχόντων που ενδεικτικά αναφέρουν, ότι το όφελος από την αποστολή στη Στερεά Ελλάδα είναι σημαντικό και αμφίδρομο.
Ο κ. Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece σημειώνει: «Το πρόγραμμα Synergassia ταξίδεψε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως αποτέλεσμα της ήδη άριστης συνεργασίας που είχαμε με την Περιφερειάρχη, κα Διαμαντοπούλου, για την προετοιμασία της πρόσφατης επιτυχημένης συμμετοχής της Περιφέρειας στο 8ο Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο (World Investment Conference) στο La Baulle της Γαλλίας. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι η συνεργασία αυτή θα ενταθεί και μαζί θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Ευχαριστώ θερμά την Περιφερειάρχη και ασφαλώς, τους Διπλωμάτες για μία ακόμα επιτυχημένη αποστολή.»
----------------------------------------------------------------------------------------
Η εταιρεία Invest in Greece Α.Ε. είναι ο επίσημος φορέας προσέλκυσης, προώθησης και υποστήριξης επενδύσεων στην Ελλάδα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στόχος της εταιρείας είναι να λειτουργεί ως βασικός πυλώνας εξωστρέφειας για την Ελλάδα και ως αποτελεσματικός συνεργάτης των επενδυτών. Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες που καλύπτουν όλα τα στάδια μιας επένδυσης, παρέχοντας σε υπάρχοντες και δυνητικούς επενδυτές πληροφόρηση για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες.