Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ:«Οι εκτιμήσεις του κ. Σκορδά προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών»



Tην ώρα που από όλη την Ελλάδα, έρχονται εξαιρετικά ανησυχητικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μείωση τζίρου στην αγορά, αύξηση των απολύσεων, αναστολή λειτουργίας πολλών εταιρειών. Την ώρα που η κατάσταση της οικονομίας στην Χώρα βαίνει κάθε μέρα προς το χειρότερο. Αυτή την ώρα, στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκορδάς βλέπει μια «Μαγική Εικόνα» για την Στερεά Ελλάδα.
Ο κ . Σκορδάς ανέφερε ότι «Το κατά Κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν είναι 20.645€, υψηλότερο από το μέσο όρο της Χώρας κατά 1.452€ και αυξάνεται»…
Ξεχνά να μας πει ο ΓΓ το έτος που αναφέρεται και την πηγή του. Εμείς πάντως του λέμε ότι για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας άλλη είναι η πραγματικότητα. Του παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα, που σύμφωνα με αυτό, η Στερεά Ελλάδα έκανε βήματα πίσω και σήμερα το κατά Κεφαλή Ακαθάριστο ΕΠ είναι στα επίπεδα των ετών 2000-2002.
ΕΤΟΣ 2000 2001 2002 2003 2004 2005
ΕΛΛΑΔΑ 12483 13357 14342 15536 16745 17886
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 13883 15430 15885 17214 18155 18996
ΔΙΑΦΟΡΑ (+) 1400 2073 1543 1678 1410 1110
Σημ. ΠΗΓΗ ΕΣΥΕ για τα έτη 2006-2008 δεν υπάρχουν στοιχεία.

Οι εκτιμήσεις του κ. Σκορδά προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών, ενώ όλοι οι δείκτες της οικονομίας χειροτερεύουν -όπως π.χ. ο ρυθμός ανάπτυξης, η ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση. Η ανεργία μαγικά μειώνεται και παράλληλα αυξάνεται η απασχόληση!
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, Οι «νέες» θέσεις εργασίας και η πάταξη της ανεργίας έχουν μερικά ενδιαφέροντα ποιοτικά χαρακτηριστικά:
1 στις 4 θέσεις προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση (έναντι 1 στις 9 θέσεις την περίοδο 2000-2003) παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις …..
1 στις 4 θέσεις που δημιουργούνται στο δημόσιο τομέα είναι μερικής και/ή προσωρινής απασχόλησης (πηγή ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, 2007).
74 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε θέσεις ημι-απασχόλησης.
27 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε θέσεις ημι-απασχόλησης γιατί δεν μπορούν να βρουν πλήρη και σταθερή εργασία..
Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι αυξήθηκαν σε τρία μόλις χρόνια κατά 18,4%. Η πλειονότητα όσων έχουν δεύτερη εργασία, αμείβεται με μαύρες αποδοχές και το 84% απ’ αυτούς είναι ανασφάλιστοι.
Από το 2003 έως το 2006 οι συμβάσεις έργου ή οι συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, δηλαδή τα μπλοκάκια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυξήθηκαν κατά 77%.
…. Και συνεχίζει να βλέπει ο κ. Σκορδάς την εικονική πραγματικότητα «Στα νοσοκομεία της Περιφέρειας προστέθηκαν 150 κλίνες την περίοδο 2004-2007».
Αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα στο χώρο της υγείας. Πέντε χρόνια ακούμε ότι όλα καλυτερεύουν. Η πραγματικότητα όμως, είναι δραματική, είναι εφιαλτική για τον πολίτη.
Δεν λέει λέξη για την πορεία ίδρυσης του Νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας. Χειρουργεία και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δεν λειτουργούν. Ουσιαστική κατάργηση απογευματινών ιατρείων. Νοσοκομεία χωρίς στοιχειώδη υλικά εξ αιτίας των χρεών τους προς τους προμηθευτές. Ελάχιστες προσλήψεις νοσηλευτών και το προσωπικό δεν τα βγάζει πέρα. Την ώρα που η κυβέρνηση τακτοποίησε άμεσα τους κομματικούς της φίλους με την Αγροφυλακή, αλλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορούσε να κάνει προσλήψεις. Κακοδιαχείριση παντού. Τα χρέη έχουν εκτοξευτεί λόγω κακής, αδιαφανούς και κομματικής διαχείρισης, σε 4,5 δις. Οι δαπάνες για την ιδιωτική υγεία έχουν εκτοξευτεί στο 60% από το 45% που ήταν πριν από 5 χρόνια. Μειώνετε συνεχώς η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
…Τι βλέπει ακόμη ο κ. Σκορδάς… ότι «Στο επίπεδο της εκπαίδευσης καταγράφεται η ουσιαστική κατάργηση της διπλοβάρδιας των σχολείων».
Ο Λαός όμως βιώνει μια διαφορετική πραγματικότητα. Εμείς αφού του υπενθυμίσουμε ότι η διπλοβάρδια στα σχολεία της περιφέρειάς μας έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον ενημερώνουμε για να έχει μια πιο καλή εικόνα. Οι δαπάνες για την παιδεία όχι μόνο δεν αυξάνονται, αλλά κάθε χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ μειώνονται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Φέτος δε είναι στο μικρότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων. Από 3,61% το 2004 έφτασαν στο 3,09% το 2008. Σωρεία προβλημάτων εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την εκπαίδευση: Υποβάθμιση των Ολοήμερων Σχολείων με στόχο την κατάργηση τους, κανένας προγραμματισμός για νέα κτήρια στα αστικά κέντρα, μειώσεις διορισμών, μεγάλος αριθμός νηπίων έξω από την εκπαίδευση. Καμία πρόβλεψη για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για τις Πανεπιστημιακές σχολές που εξαγγέλλονται και δεν ιδρύονται, όπως το Πανεπιστήμιο της Χαλκίδας.
Ο κύριος Σκορδάς αδυνατεί να αντιληφθεί αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά της εξουσίας βλέπει έναν άλλο κόσμο από τον πραγματικό. Πανηγυρίζει για το δήθεν έργο του, μιμούμενους τους υπουργούς της κυβέρνησής του που δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι ολοκλήρωσαν το (ανύπαρκτο) έργο τους. Δε γνωρίζουμε αν προσδοκούσε κάτι από τον ανασχηματισμό παρωδία που έκανε ο αδύναμος Πρωθυπουργός. Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα η βεβαιότητα είναι μία. Θα τον "ανασχηματίσει" ο λαός στις επερχόμενες εκλογές, στέλνοντας τον σπίτι του, μαζί με την ακατάλληλη και επικίνδυνη κυβέρνηση που τον διόρισε
Απαιτείται άμεσα σχέδιο, απαιτούνται πρωτοβουλίες.
«Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει γιατί είναι δραματικά επιζήμια για τον παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας»