Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Αισιόδοξος ο Γιάννης Ραγκούσης


Μήνυμα νίκης για το ΠΑΣΟΚ έστειλε από την Λιβαδειά ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στον ετήσιο χορό της νομαρχιακής επιτροπής Βοιωτίας. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του νομού, φίλοι αλλά και εκπρόσωποι του κινήματος από την περιφέρεια.
Ο κ. Ραγκούσης ξεκινώντας την ομιλία του, και αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στην παράταξη σημειώνοντας πώς «το Κίνημα πέτυχε να δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό λαό, σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα μας. Σε μια κρίσιμη χρονιά. Μια χρονιά όπως ήταν το 2008, όπου ουσιαστικά εκεί κρίθηκαν πάρα πολλά απ’ αυτά που θα δούμε να εξελίσσονται στην Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια».
Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι μοναδική λύση για να βγει από το αδιέξοδο η χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη Κυβέρνηση. «Αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, και λέω δυστυχώς γιατί δεν είναι για το καλό της χώρας να είμαστε η μοναδική λύση. Εμείς, φίλες και φίλοι, θέλουμε να είμαστε η καλύτερη λύση. Αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν είμαστε απλώς η καλύτερη λύση, είμαστε και η μοναδική λύση για τη χώρα.
Και είμαστε η μοναδική λύση γιατί αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψαν τους πάντες και τα πάντα. Επί πέντε χρόνια, χωρίς εμείς αυτό να το ισχυριζόμαστε από κανέναν αντιπολιτευτικό εξτρεμισμό ή καμία ακραία αντιπολιτευτική διάθεση, ουσιαστικά δεν κατάφεραν παρά το μόνο, να κοροϊδέψουν αυτούς που τους ψήφισαν. Να εξυπηρετήσουν σταθερά αυτούς που ήθελαν από την αρχή να εξυπηρετήσουν και να υπηρετήσουν, δηλαδή τους λίγους και ισχυρούς, και από κει και πέρα να αφήσουν τη χώρα να μπει σε μια τροχιά, δυστυχώς, ελεύθερης πτώσης.
Μια τροχιά ελεύθερης πτώσης που με τον πιο δυσοίωνο τρόπο επιβεβαιώνεται αυτά τα τελευταία 24ωρα, όπως ξέρετε πολύ καλά, και με την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας πρόσφατα, αλλά και με αυτά που θα δουν το φως της δημοσιότητας επίσημα από Δευτέρα, δηλαδή τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες προβλέπουν μηδενική ανάπτυξη για τη χώρα μας.
Μία μηδενική ανάπτυξη για την Ελλάδα, που πρακτικά αυτό για τους Έλληνες πολίτες, δυστυχώς, σημαίνει ύφεση, ανεργία και σημαίνει για το Ελληνικό κράτος, ότι τα πάντα είναι στον αέρα. Ο προϋπολογισμός που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε είναι στον αέρα, άρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι κυριολεκτικά στον αέρα
».
Σε ότι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Γραμματέας του κινήματος σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να δείξει «ότι δήθεν κάτι πάει να αλλάξει, ότι δήθεν αλλάζουν πρόσωπα, αλλάζει η οικονομική πολιτική. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται ούτε για αλλαγές ούτε οικονομικών επιτελείων, δεν πρόκειται ούτε για αλλαγές πολιτικής.
Είναι παλινωδίες όλα αυτά ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που κυριολεκτικά άγονται και φέρονται. Άγονται και φέρονται από τον πανικό που τους έχει καταλάβει, γιατί βεβαίως αυτά που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες της κοινής γνώμης δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτά που πραγματικά πιστεύει ο Ελληνικός λαός γι’ αυτόν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.
Και πολύ απλά, αυτά όλα μεταφράζονται σε μία φράση: Δεν τους έχει πια κανείς εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τους εμπιστεύεται κανένας. Ούτε οι πολίτες στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό οι αγορές. Και αυτό αποτυπώνεται με όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Γιατί; Γιατί δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πορεία, δεν έχουν σταθερότητα, δεν έχουν πρόγραμμα
».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και τους αγρότες οι οποίοι ήδη έχουν «ανάψει» τις μηχανές των τρακτέρ τονίζοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός υποτιμά την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού και κοροϊδεύει τους αγρότες. «Οι Έλληνες αγρότες δεν ξεχνούν, ότι το ’90-’93 είχε στην ευθύνη του τον αγροτικό τομέα της χώρας, ο κ. Χατζηγάκης, ήταν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη υπουργός Γεωργίας και ήταν ο υπουργός που διαπραγματεύτηκε με τα χειρότερα αποτελέσματα κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τους αγρότες.
Όσοι από εσάς ξέρετε πολύ καλά, θα θυμούνται το περίφημο θέμα με τις ποσοστώσεις του γάλακτος. Ένα θέμα που ταλάνισε και ακόμη ταλανίζει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα της χώρας μας.
Και τώρα αρχίζουν πάλι να ψιθυρίζουν: τι θα γίνει, θα κλείσουν οι αγρότες τους δρόμους; Και το ψιθυρίζει αυτό η κυβέρνηση και το διασπείρει της οποίας υπουργός Γεωργίας είναι ο κ. Χατζηγάκης, που ακόμη τώρα τον έχουν τα τηλεοπτικά πλάνα στα τρακτέρ να κλείνει δρόμους.
Παίζοντας ένα ανεύθυνο λαϊκιστικό παιχνίδι από την πιο λαϊκιστική αντιπολίτευση που έγινε ποτέ στη χώρα, και αυτή έγινε από τον σημερινό πρωθυπουργό, κ. Καραμανλή
».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
«Έχει γίνει πια σαφές σε όλους τους Έλληνες, ότι η χώρα πρέπει πολύ γρήγορα να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που πρέπει να έχει και βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά πρέπει να έχει πια και τις βάσεις για μία μεσοπρόθεσμη αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μας.
Η Βοιωτία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε να υλοποιήσουμε στην Ελλάδα τις επόμενες χρονιές και όχι μόνο, την πράσινη ανάπτυξη. Και υπ’ αυτή την έννοια αγαπητέ Γραμματέα θα γίνει «πράσινη» η Βοιωτία, και με την έννοια την πολιτική, και με βάση τον αγώνα που δίνετε, τον τόσο πολύ πετυχημένο, αλλά θα γίνει πράσινη και μπορεί να γίνει πράσινη, να γίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πράσινης ανάπτυξης.
Δηλαδή μιας ανάπτυξης που ταιριάζει τη βιομηχανία με το περιβάλλον, που ταιριάζει το περιβάλλον με τη γνώση, με την καινοτομία. Και που δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να μπορούν να παράξουν ποιοτικά προϊόντα τα οποία να είναι ανταγωνιστικά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αυτό το μοντέλο είναι αυτό που επίσης χρειάζεται η χώρα μας, μαζί με βραχυπρόθεσμα μέτρα εξόδου από την κρίση. Μέτρα που χρειάζονται και οι αγρότες μας. Αγρότες που, όπως βλέπετε, πολλά ακούν αλλά τίποτα δεν βλέπουν από τη σημερινή κυβέρνηση
».
ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ
Τέλος ο Γραμματέας του Κινήματος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αρχή, χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια. Χρειάζεται όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε, χρειάζεται όλοι μαζί να παλέψουμε και να αγωνιστούμε με όρους δικαιοσύνης σε συνθήκες εντιμότητας στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, με ξεκάθαρους στόχους και ξεκάθαρες συμφωνίες.
Δεν θα λυμαίνονται πια οι λίγοι τους πολλούς. Τελεία και παύλα. Αυτή τη νέα αρχή μπορεί να κάνει το Κίνημά μας και την κάνει και σε τοπικό επίπεδο. Το βλέπετε με τα στελέχη μας τα τοπικά, με το βουλευτή μας, με τους ανθρώπους μας στην Αυτοδιοίκηση. Το κάνουμε στη Βοιωτία.
Αυτό πολύ σύντομα με την απόφαση και την έγκριση του Ελληνικού λαού θα το κάνουμε και σε επίπεδο χώρας. Θα το κάνουμε και σε επίπεδο χώρας, γιατί πράγματι να είσαστε βέβαιοι, και θέλω σήμερα από εδώ να φύγετε με μια μεγάλη σιγουριά, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τώρα είναι όσο ποτέ έτοιμοι να γράψουν μια νέα λαμπρή σελίδα. Μια νέα λαμπρή σελίδα προσφοράς, όπως έγραψαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, όπως έγραψαν οι μεγάλες ιστορικές κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.
Μια μεγάλη λαμπρή σελίδα η οποία θα έχει έναν αποδέκτη και έναν μόνο ωφελημένο , τον Ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολίτες και στο τέλος της οποίας θα μας κάνει όλους να κοιτάμε, γιατί όλοι μας έχουμε παιδιά, τα παιδιά μας στα μάτια και να είμαστε υπερήφανοι και να τους λέμε με περηφάνια ότι συμμετείχαμε σε μια νέα δημιουργική πολύ όμορφη φάση δουλειάς, εργασίας και προσφοράς στην Ελλάδα που έκανε ξανά τους Έλληνες να νιώθουν αυτό που πραγματικά αξίζουν. Υπερήφανοι για τον πρωθυπουργό τους, υπερήφανοι για τη χώρα τους, υπερήφανοι για την πορεία του τόπου τους
».