Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Εγκαίνια δανειστικής βιβλιοθήκης στο Λεοντάρι


«Ανοίγει στο Λεοντάρι ένα παράθυρο πολιτισμού, με την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ν. Κόλλια, που γεννημένος στο Λεοντάρι δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του. Αυτός ο πολυχώρος, δίνει την δυνατότητα στον νέο, το παιδί και σε όλους , που παρέμειναν στην περιοχή να βρούν την πηγή της γνώσης» τονισε η Β. Τσόνογλου, ευχόμενη το παράδειγμα του κ. Κόλλια να μιμηθούν και άλλοι.
«Ιδιαίτερη ημέρα για Λεοντάρι και τον Δήμο Θεσπιέων σήμερα! Με την συγκινητική προσπάθεια του κ. Κόλλια χιλιάδες βιβλία βρίσκονται πλέον εδώ» επεσήμανε ο Μ. Γιαννάκης, συγχαίροντας τον Κ. Κόλλια για την πρωτοβουλία του!
«Εύχομαι το παράδειγμα του κ. Κόλλια να το ακολουθήσουν και άλλοι συμπατριώτες μας που έχουν και την δυνατότητα και την γνώση να προσφέρουν τέτοιες πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμες» πρόσθεσε ,υποσχόμενος να βοηθήσει, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να μη σταματήσει, αλλά να αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία της περιοχής και ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους.
«Αξιος ο κ. Κόλλιας για την πρωτοβουλία που πήρε κόντρα στην ταχύτητα της εποχής που προβλέπει συνθήκες μέσω διαδικτύου. Παραχώρησε το σπίτι του για 10.000 περίπου βιβλία. Οι υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβάνθυση αλλά το αισθητήριο που υπάρχει μεταξύ βιβλίου και αναγνώστη δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ» τόνισε ο Γ. Καράμπελας, που για αρκετή ώρα φυλλομετρούσε τα βιβλία στα ράφια της νέας βιβλιοθήκης!
«Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις κάτι από την προσωπική σου περιουσία για το κοινό καλό» είπε η Α. Αγάτσα , συγχαίροντας τον κ. Κόλλια για την πρωτοβουλία του και παροτρύνοντας όλους να βοηθήσουν προκειμένου να γίνουν περισσότερα τα βιβλία για το καλό του χωριού και της ευρύτερης περιοχής!
Η Βιβλιοθήκη πάντως είναι ανοιχτή πλέον στις επισκέψεις τμημάτων ή τάξεων Σχολείων καθώς και στους γονείς καθημερινά !!!