Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΛΑ.Ο.Σ ΘΗΒΩΝ: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Εμπορικό Σύλλογο Θηβών


Ποιος θα μας διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την κατασκευή τους πάμφθηνα αλλά από χρόνια απαγορευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση καρκινογόνα χημικά;
Ποιος θα μας διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν εισαχθεί παράνομα από ασιατικές ή αφρικανικές χώρες; Ποιος θα μας διαβεβαιώσει ότι τα εμπορεύματα αυτά δεν είναι προϊόντα εγκλήματος;
Σωρεία τα αναπάντητα ερωτήματα.
Το παραεμπόριο είναι ένα σοβαρότατο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που απαξιώνει την ελληνική παραγωγή και εμπορική δραστηριότητα, σπάζοντας τους κρίκους όλης της αλυσίδας και οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο επίθεσης στην ίδια την εθνική οικονομία.
Ποιος από τους εμπλεκομένους στο παραεμπόριο καταβάλει φόρους, ποιος καταβάλει δασμούς, ποιος καταβάλει τέλη, ποιος καταβάλει ενοίκια, ποιος καταβάλει Φ.Π.Α.;(Το φορολογικό σαφάρι είναι μόνο για τους Έλληνες;)
Εκτός από τα παραπάνω οι έμποροι μας επιβαρύνονται και από κόστος λειτουργικό (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Νερό, κοινόχρηστα, μισθοί προσωπικού και ασφάλιση αυτών κτλ).
Ενδεικτική και η πρώτη έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας «με το παραεμπόριο στην πόλη μας, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα…» Γιατί αφήνουμε απροστάτευτους αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί δίνουν ζωή στην πόλη μας και δουλειά στα παιδιά μας. Η αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία είναι εξοργιστική.
Για να μη φτάσουμε στο σημείο να δούμε τα φώτα στο πεζόδρομο της πόλης μας και αλλού ένα-ένα να σβήνουν και τους εμπόρους συμπολίτες μας να γίνονται υπάλληλοι των 600€ σε αλυσίδες πολυεθνικών ή ακόμα χειρότερα να γράφονται στο ταμείο ανεργίας, πρέπει ΤΩΡΑ να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος.
Σαν ΛΑ.Ο.Σ. Θηβών συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα εμπορικά μαγαζιά της πόλης μας, γιατί έχουν ελεγμένα ποιοτικά ασφαλή προϊόντα, γιατί μειώνουν την τοπική ανεργία, γιατί μέσο των φόρων συνεισφέρουν ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο στον κρατικό προϋπολογισμό.
Κλείνοντας θα συμφωνήσουμε επίσης με την εναντίωση του εμπορικού συλλόγου Θηβών, στην καθιέρωση οχτώ εργάσιμων (προς το παρόν) Κυριακών το χρόνο. Ψευδώς υποστηρίζουν μερικοί «ειδήμονες» ότι με αυτό τον τρόπο θα ανέβει ο τζίρος των καταστημάτων. Από τη στιγμή που πέφτει η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή αυτή η πρακτική συσσωρεύει επιπλέον λειτουργικά έξοδα στις επιχειρήσεις και καταπονεί τους ιδιοκτήτες τους.
Είναι όμως βούτυρο στο ψωμί των πολυεθνικών αλυσίδων που περιμένουν στη γωνιά.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΟΣ ΘΗΒΩΝ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ