Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

«Τραγωδία του Ασωπού» δεν είναι super market «ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ»


Χαρακτηριστικό επίσης και «το αγωνιστικό ξύπνημα» των δημάρχων των περιοχών μας. Έτσι, ένα πρωινό στα ξαφνικά συνέβη και πλέον εκφράζονται με «παχιά λόγια» και έλλειψη συγκεκριμένων ενεργειών, ανάσχεσης του τοπικού καημού!!!!. Προεξάρχοντας, ο Δήμαρχος Οινοφύτων. Πρόθυμος, για πολλοστή φορά, στην υλοποίηση κάθε «Άνωθεν μεθόδευσης» για «το εύσχημο ροκάνισμα του χρόνου»χωρίς λήψη-εφαρμογή μέτρων και «το ξεστράτισμα τις εφαρμογής συγκεκριμένων ενεργειών»προστασίας τις υγείας, από τον συγκεκριμένο χώρο-τόπο-στόχο. Προσπάθεια τους η μετάθεση των όποιων ενεργειών, στο «αόριστο υπερπέραν» που θα έκανε τους πάντες να «κυνηγάνε πεταλούδες». Οι νέες προσπάθειες, αυτής της πλευράς, είναι να εγκαταστήσουν τώρα!!! ιδιωτικό «παρατηρητήριο περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας» στην κόλαση που βράζει. Στο πιο ενεργό –εκτεταμένο πεδίο βιομηχανικής τοξίνωσης από εξασθενές χρώμιο και βαρέα μέταλλα. Ένα ιδιωτικό Παρατηρητήριο που δήθεν θα δραστηριοποιηθεί τώρα, για να μας σώσει, « συμβάλλοντας στην εκτίμηση αναγκών υπηρεσιών υγείας στην περιοχή»!!!(2) Ενώ στην ουσία θα ζει ροκανίζοντας «χρήμα και χρόνο» από τα δημόσια λεφτά σε μη αποτελεσματικές ενέργειες για τον κόσμο. Αυτά φτάνουν τώρα να προτείνουν, στον τόπο για υλοποίηση, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία μας. Την στιγμή, oπου τα πάντα, πρέπει να εξελιχτούν υπό την αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, της νέας Κυβέρνησης και του Συστήματος του ΕΣΥ, με την δραστηριοποίηση αποκλειστικά, των υπαρκτών, αρμόδιων κρατικών εργαστηριών και ειδικών κρατικών οργάνων υποστήριξης και υπηρέτησης τις Δημοσίας Υγείας!!.
Το πιο αστείο «προϊόν», που πλασάρεται τούτες τις κρίσιμες μέρες, έρχεται από τους χορηγούς αδειών ρύπανσης ((υπόλογους, ενώπιον τις δικαιοσύνης και κατηγορούμενους πλέον, για «μαϊμούδες άδειες λειτουργίας» στους ρυπαντές μας,) Πρώην και Νυν, Νομαρχιακούς μας Άρχοντες Βοιωτίας!! Στελέχη του κυβερνόντος κόμματος και αυτοι, Οι οποίοι μας ανακοινώνουν(3) ότι : Πέρα από τα ανεκτέλεστα: « μητρώα τοπικής ρυπαίνουσας βιομηχανίας»,την «μη- παροχή στοιχείων για τις υδροβορες βιομηχανίες στο υπουργείο», και την « Μη-χρηματοδότηση τις επικαιροποίησης τις μελέτης ΛοΪζϊδου»,τώρα, βάζουν στο χέρι κονδύλια του προγράμματος LIFE/E.E. για την Μελέτη!!! για 2,5 ακόμη χρόνια με θέμα την «τεχνολογική Συμβίωση με την βιομηχανία, με βάση τα απόβλητα»,με δικτύωση όλων των βιομηχανιών του Νομού(κύρια των Οινοφύτων –Σχηματαρίου) με ηλεκτρονικούς υπολογιστές!!! Με σκοπό να Παραχθούν(;;;; Θεούλη μου, Φύλαξε μας!!) οι περιβαλλοντικές επιπτώσεως στους δήμους αυτούς!!.
Καιρός λοιπόν, Να αναφωνήσουμε :«Αιδώς Αργείοι». Κάνατε τον καημό μας και τον οίκο μας «οίκο φτηνού εμπορίου»!!! Δεν ξέρω πια, πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω, απλά Αναμένω: Το Ποιοι;; και πότε;; θα «βουτήξουν το πολιτικό φραγγέλιο τους» και θα πάρουν, κάτι τέτοιους στο κυνήγι!!!!!.
Παραπομπές:
Ημερίδα 4-12-09 «Για το περιβαλλοντικό έγκλημα» οργάνωση ΕΥΕΠ/ΠΕΚΑ,3η ενότητα «Διαχείριση Κρίσεων» εισηγητής: Α. Παντελόγλου.
Δελτίο τύπου της Εταιρείας «partners in Prolepsis” για εκδηλώσει στον Δήμο Οινοφύτων στις 16-12-09.
Εφημερίδα «Εν Σχηματαριω Ελεύθερος λόγος» Δεκέμβριος 2009 σελ.11.