Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

«Στόχος η εδραίωση σχέσεων οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στη Βοιωτία και την Περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας»


Στην αποστολή των Κινέζων εκπροσώπων επικεφαλής ήταν ο κ.Fu Kecheng, Πρόεδρος της Λαικής Συνέλευσης της Περιφέρειας Jiangxi (στην οποία ζουν περί τα 40.000.000 κάτοικοι) ενώ συμμετείχε ακόμη ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα κ. Liang Shuhe και ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κων. Γιαννίδης.
Την υποδοχή της αποστολής έκαναν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας ο αρμόδιος Αντινομάρχης Εμπορίου κ Λουκάς Καράντζαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και μέλη της Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτίας κ. Νίκος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ Κων Παπασπύρου, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη βοιωτικών επιχειρήσεωντων τομέων της Μεταλλουργίας, των αγροτικών προιόντων λάδι και κρασί και του τουρισμού.
Στην συνάντηση –συζήτηση έγιναν τοποθετήσεις –παρεμβάσεις από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, εκπροσώπων φορέων και επιχειρηματιών Βοιωτίας και Jiangxi.
Η συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο της Λιβαδειάς ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων. Στην διπλανή αίθουσα του «ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ» είχε οργανωθεί εκδήλωση ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ και στην οποία η Κινεζική αποστολή δοκίμασε εκλεκτά τοπικά κρασιά από τα Οινοποιεία ΙΝΟ, Ζαχαρία, Χατζημιχάλη, Κατρισιώση Παν, Παπακωνσταντίνου Χρ κλπ.
Την δεύτερη μέρα οι Κινέζοι αντιπρόσωποι, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τη Μονή του Οσίου Λουκά, την πόλη της Θήβας, όπου και τους παρατέθηκε γεύμα, και εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής.
Με το πέρας των εργασιών του διημέρου ο Αντινομάρχης Εμπορίου Λουκάς Καράντζαλης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του διημέρου καταγράφονται ως ιδιαίτερα θετικά.
Υιοθετήθηκε η πρόταση της Βοιωτίας για την από κοινού ανάπτυξη Πληροφοριακού συστήματος προβολής των επιχειρήσεων Βοιωτίας και Περιφέρειας Jiangxi, στη Ελληνική, την Αγγλική και την Κινέζικη γλώσσα, ώστε να διευκολύνονται οι συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο περιοχών.
Εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρασιά μας και το λάδι, μαγευτήκανε από τα αξιοθέατα που είδαν (Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά, Λιβαδειά και Θήβα) και έδειξαν ενδιαφέρον για οργάνωση τουριστικών επισκέψεων στην περιοχή μας. Παράλληλα δόθηκε το μήνυμα ότι υπάρχει η δυνατότητα για συνεργασίες σε πολλά προιόντα αγροτικά και βιομηχανικά.
Αυτό που απαιτείται, και είναι το μεγάλο στοίχημα, είναι η οργάνωση με μεθοδικότητα και συνέχεια της ενίσχυσης της επικοινωνίας των τοπικών αρχών και των επιχειρήσεων, ώστε να παραχθεί πρακτικό οικονομικό αποτέλεσμα».