Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Ελάτε να μάθουμε όλοι μαζί…»


Τον Ιανουάριο 2011 θα δημιουργηθούν Ομάδες Βιβλίου από μαθητές, που θα διαβάσουν ένα από τα βιβλία της φιλολόγου-συγγραφέα Νένας Κοκκινάκη, με τη δυνατότητα να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα στις 25 Ιανουαρίου 2011, στο χώρο της βιβλιοθήκης
Τα βιβλία είναι «Κι όμως …τη νύχτα η γη κοιμάται», εκδ. ΠΑΤΑΚΗ σελ.136, «Μου δανείζετε μια ιστορία παρακαλώ;» εκδ. ΠΑΤΑΚΗ σελ. 104, και «Πηνελόπη Δέλτα. Η ζωή και το έργο της σαν παραμύθι», εκδ. ΑΓΚΥΡΑ.
Οι ομάδες Βιβλίου παίζουν θέατρο διαβάζοντας μικρές ιστορίες, πραγματοποιούν αφιερώματα σε Έλληνες Λογοτέχνες, ενώ δραστηριοποιούνται σε Λογοτεχνία-Μουσική-Ζωγραφική-Φωτογραφία και Θάλασσα.
Μη ξεχνάμε πως στον χώρο του σχολείου λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα σε τρεις αίθουσες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης μιας άλλης εποχής, που μπορούν οι μαθητές να επισκέπτονται σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Στο 5ο Σχολείο Θήβας δημιουργείται και Λέσχη Ανάγνωσης με γονείς και παιδιά, καθώς «Μια σχολική βιβλιοθήκη έχει σαν κύριο στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν αναγνώστες βιβλίων. Όμως τα παιδιά έχουν πρότυπα τους γονείς τους. Έτσι δημιουργήσαμε μια Λέσχη Ανάγνωσης με γονείς και παιδιά-μαθητές του σχολείου μας- και ξεκινάμε να ταξιδέψουμε μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου κάθε δύο μήνες» εξηγεί η υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης Πασχαλία Παπαγεωργίου.
Οι συναντήσεις θα γίνονται την 1η Τετάρτη κάθε μήνα και το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο «ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» του Κώστα Ακρίβου εκδ. Μεταίχμιο, ενώ τα βιβλία τα δανείζει η σχολική βιβλιοθήκη και δεν επιβαρύνονται τα μέλη της Λέσχης.
Αφού διαβαστεί το βιβλίο θα συναντώνται στον φιλόξενο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και θα συζητούν γι αυτό!!!