Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Γιώργου Μαρίνου στην Χαλκίδα


Βαδίστε μπροστά. Συναντηθείτε στον αγώνα και στην κάλπη με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Κάθε άλλη επιλογή θα σας φέρει πίσω, θα είναι οδυνηρή, θα είναι χαρακίρι και θα το μετανιώσετε για ακόμα μία φορά. Βαδίστε μπροστά, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Οι διαφορετικές θέσεις στο ένα ή το άλλο ζήτημα δεν ακυρώνονται, μπορούν να συζητηθούν συλλογικά μέσα στο δρόμο του αγώνα, έχοντας όμως πετύχει πραγματικά συγκέντρωση δυνάμεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης της πλουτοκρατίας.
Αυτό το κάλεσμα ευθύνης στέλνουμε στις λαϊκές οικογένειες που ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα άλλα κόμματα, τους άλλους συνδυασμούς και σήμερα βιώνουν τη χειροτέρευση της κατάστασής τους.
Η απειλή, ο εκβιασμός ότι θα πτωχεύσει η χώρα χρησιμοποιείται για να αποκρύψει ότι αυτή την ώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ φτωχαίνει την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους για να δώσει ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, να δώσει ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα και το χρέος. Πληρώνει χρόνια βαριά φορολογία που την αρπάζει το αστικό κράτος για να τη δώσει στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, να τη διανείμει στην πλουτοκρατία για να τονώσει την αγωνιστικότητα και την κερδοφορία της.
Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να κρίνουν πολύ αυστηρά και να καταδικάσουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ο κ. Χειμάρας της ΝΔ, ο κ. Περγαντάς του ΠΑΣΟΚ ήταν νομάρχες στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία. Ο κ. Μπουραντάς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν νομάρχης στην Εύβοια και δεν μπορεί να υπάρξει κενό μνήμης. Όλοι τους αποτέλεσαν και αποτελούν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής όλα τα χρόνια.
Έχουν βάλει το χέρι τους στην κατάργηση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν ευθύνες για την άσχημη κατάσταση των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Ήταν και είναι με το μέρος των μεγάλων συμφερόντων γι' αυτό είναι απέναντι στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες. Δεν μπορούν να πούνε τίποτα. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι».