Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου στα εργοστάσια της Κεντρικής Εύβοιας


Η στάση της κυβέρνησης, η αποτελεσματική απάντηση, η απάντηση που φοβούνται είναι: Καθημερινή δράση με το ΠΑΜΕ, με τις ταξικές δυνάμεις, ψήφος, δύναμη στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στο ΚΚΕ.
Καταδίκη των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, καταδίκη των συνδυασμών που στηρίζουν όλα τα χρόνια την αντεργατική πολιτική και ενίσχυση του ΚΚΕ που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, στη δουλειά, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στη μόρφωση των παιδιών, στη λαϊκή κατοικία, στο καθαρό περιβάλλον, στην προστασία από τις πλημμύρες, τις φωτιές, για όλα τα προβλήματα.
Αυτή η αποφασιστική στάση αντιστοιχεί στα εργατικά συμφέροντα κι αυτό επιβάλλεται να εκφραστεί στις εκλογές του Νοέμβρη και σε κάθε πολιτική μάχη.
Οι άλλοι συνδυασμοί λένε με πονηριά: Μα τώρα είναι τοπικές εκλογές, δεν είναι βουλευτικές. Κοροϊδεύουν το λαό, για να του κλέψουν την ψήφο.
Το βράδυ των εκλογών θα μετράνε τους πράσινους και μπλε δήμους και Περιφέρειες και θα ανταλλάσουν συγχαρητήρια με τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Μην τους δίνετε αυτή τη χαρά. Γιατί η δική τους χαρά θα φέρει σε σας περισσότερα βάσανα και στεναχώριες.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι αντεργατικές δυνάμεις είναι σε ένα μπλοκ.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι συνδυασμοί τους, οι δικοί τους δήμαρχοι και νομάρχες, μαζί με τα κάθε λογής αναχώματα. Και όλοι αυτοί μαζί με τους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν για να κάνουν τις δουλειές τους.
Να γίνεται πιο αυστηροί και απαιτητικοί.
Που ήταν αυτοί που ζητάνε την ψήφο σας όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταργούσαν τα δικά σας δικαιώματα, σας απειλούσαν οι εργοδότες, σας απέλυαν;
Ήταν μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική και τους εργοδότες, υποστηριχτές της κερδοφορίας τους.
Έχετε πείρα, έχετε ψηθεί από μικρή ηλικία και το λάθος δεν συχωριέται.
Ο εργαζόμενος στα σφαγεία και στα χοιροστάσια δεν μπορεί να ψηφίσει το συνδυασμό που στηρίζει ο εργοδότης. Ούτε ο μεταλλεργάτης και εργαζόμενος στη φαρμακοβιομηχανία μπορεί να επιλέξει το συνδυασμό που στηρίζει το «αφεντικό».
Η ταξική σας θέση οδηγεί σε έναν και μοναδικό δρόμο. Τώρα και πάντα με το ΚΚΕ και το συνδυασμό που στηρίζει.