Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΓΑΤIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Απάντηση στο εξώδικο της ΕΑΣ Λιβαδειάς


 Ο κ. Ανέστης όταν μιλάει λοιπόν για «μαϊμού Σωματεία» , εκτός του να προσβάλει τους εργαζόμενους και τους Αγρότες , προσβάλει την ίδια τη Δικαιοσύνη, αμφισβητεί το κράτος Δικαίου, κρίνοντας με τους δικούς του Νόμους .
 Όσον αφορά το ότι ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Λ. δεν πήγε πρώτα να ενημερωθεί, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του…., θυμίζουμε ότι η πρώτη επίσημη συνάντηση που έκανε ο κ. Σταθάς ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς μαζί με τον Αντιπρόεδρο τον κ.Κουτσούμπα , με τον κ. Ανέστη ήταν το μήνα Φεβρουάριο για το θέμα της κ. Καράμπελα για το οποίο ο κ.Ανέστης
υποσχέθηκε ότι θα διευθετηθεί σε μια βδομάδα και αυτό έγινε , μετά από πολλές πιέσεις μας, τον μήνα Σεπτέμβρη.
 Στην ίδια συνάντηση είχαν συζητηθεί πολλά θέματα, όπως πληρωμών των
εργαζομένων , διώξεων Προέδρου Σωματείου και άλλων εργαζομένων , για τα οποία ο κ.Ανέστης μας είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξουν για όλα, λύσεις. Εμείς
τονίσαμε ότι θέλουμε να έχουμε μια άψογη συνεργασία με την ΕΑΣ, χωρίς προβλήματα και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί.
Εμείς αποδείξαμε την υπομονή μας παρά το ότι έχουν περάσει 7 μήνες και
παρά τα όσα έχουν συμβεί (πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων κ.α).
 Επίσης γνωρίζετε ότι οι εκλογές του Σωματείου, έγιναν με την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου και δεν μπορείτε να τις αμφισβητήσετε με διάφορα αβάσιμα προσχήματα, εκτός αν δεν αναγνωρίζεται ούτε τη Δικαιοσύνη..
 Μολονότι γνωρίζετε ότι ο κ. Αίσωπος είναι Πρόεδρος του Σωματείου και προστατεύεται από το Ν. 1264/1982, προβήκατε στην απόλυσή του, ισχυριζόμενοι ότι τάχα δεν γνωρίζατε την συνδικαλιστική του ιδιότητα,
ενώ με την ιδιότητα του Προέδρου του Σωματείου, πολλές φορές τον είχατε καλέσει, του είχατε απευθύνει επιστολές, είχατε διαπραγματευθεί μαζί του, κλπ.
Τον κατηγορήσατε για ψευδορκία, ενώ από τα πρακτικά της σχετικής δίκης δεν αποδεικνύεται τέτοιου είδους αδίκημα.
Τον κατηγορήσατε για υπεξαίρεση, ενώ γνωρίζατε ότι μέρος των χρημάτων που κατείχε, κατασχέθηκαν στα χέρια του και για το υπόλοιπο ποσό, άσκησε νόμιμα το δικαίωμα της επίσχεσης.
Ούτε βέβαια για τη χαλκευμένη αυτή κατηγορία, ασκήσατε μήνυση, αφού γνωρίζατε ότι είναι παντελώς αβάσιμη και θα ετίθετο στο αρχείο.
Τον κατηγορήσατε με την μαρτυρία ενός μόνο μέλους σας, όχι γραπτή αλλά προφορική, αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους, παρόντες στη δίκη εργαζόμενους, ότι σας έθιξε αναφέροντας συκοφαντικές φράσεις, γνωρίζοντας την αβασιμότητα της κατηγορίας, για την οποία και πάλι δεν ασκήσατε μήνυση.
 Συνεχίζοντας την ίδια πρακτική, παραπέμψατε, χωρίς καν κατηγορητήριο, τις εργαζόμενες Στρου Βασιλική και Παναγιούλα Μπαφίνα, σε Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Σκόπιμα αναφέρετε αναλήθειες , ότι τάχα αφαίρεσαν έγγραφα από τα Αρχεία της Ένωσης, όπως σας ανέφερε «άτομο!!», χωρίς όμως να το κατονομάζετε, το οποίο τις είδε να βγαίνουν κρατώντας στα χέρια τους 3-4 βαριές λευκές τσάντες, που ήταν εμφανές?? ότι μέσα είχαν έγγραφα από τα αρχεία της Ένωσης .
Επειδή παραχωρήθηκε χώρος για το Σωματείο στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, η κ.Καράμπελα μετέφερε τα έγγραφα του Σωματείου, προκειμένου να τα τοποθετήσει στο Εργατικό Κέντρο.
Μόλις κλήθηκε να επιδείξει το περιεχόμενο, των εγγράφων που μετέφερε, χωρίς καμία αντίρρηση, με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς να έχει κάποια υποχρέωση, παρέδωσε όλα τα έγγραφα σε σας για έλεγχο.
Τα έγγραφα αυτά είναι έγγραφα του Σωματείου και φωτοαντίγραφα από διάφορα έγγραφα της Οργάνωσης, που αφορούν τους εργαζόμενους, δημοσιοποιημένα κατά καιρούς, και τα οποία είχαν παραλάβει από όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ., όπως ήταν και η κ. Μωραϊτη Τριάδα, η σημερινή Διευθύντρια.
Νόμιμα αποκτήθηκαν τα φωτοαντίγραφα αυτά και νόμιμα τα κατείχαν , ως Σωματείο.
Οι πομπώδεις εκφράσεις σας για υφαρπαγή και υπεξαγωγή εγγράφων δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην αλήθεια. Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενες παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο διότι είχαν το «θράσος», να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν στο Δ.Σ. των εργαζομένων.
Και το αποκορύφωμα ήταν να στείλετε τις εργαζόμενες να δουλέψουν στο Εκκοκιστήριο κάτω από άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες και να μας αναγκάσετε, ενώ μέχρι τότε κάναμε υπομονή, να παρέμβουμε με την Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία.
 Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έχει υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους και στους αγρότες, να υπερασπίζεται τα δίκια τους και όσοι προσπαθούν να τους διχάσουν θα μας βρουν απέναντι αργά ή γρήγορα.
 Υποδείξεις δεχόμαστε από τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τη θιγόμενη ελληνική κοινωνία.
Οι πράξεις σας λοιπόν, σας θίγουν και όχι η δική μας καταγγελία, καταγγελία η οποία βασίζεται στα γεγονότα και αποτελεί υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τις νόμιμες διεκδικήσεις των εργαζομένων.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ