Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Περιοδείες Νίκου Σβίγγου στις συνοικίες της Θήβας


Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά και στον θόρυβο που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες σχετικά με την δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η Θήβα δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ μια τέτοια δραστηριότητα.
«Η Θήβα βιώνει τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης βιομηχανιών. Δεν αντέχει άλλη δοκιμασία και για αυτό είπαμε και λέμε ΟΧΙ στο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο και θέλοντας να διαχειριστούμε, όπως κάνουμε σήμερα, τα απορρίμματα προωθούμε την διαδικασία της κομποστοποίησης, όπου θα επεξεργαζόμαστε και τα αγροτικά υπολείμματα. Προκάλεσα και προκαλώ αυτούς που διαδίδουν ότι ο Δήμαρχος έχει υπογράψει, να δείξουν μια υπογραφή μου για το εργοστάσιο. Δεν το έκαναν και ούτε πρόκειται να το κάνουν γιατί δεν υπάρχει καμία υπογραφή και τους καλώ να σταματήσουν να διαδίδουν αυτά τα ψεύδη. Όταν επισκεφθήκαμε την Γαλλία, ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΟΔΑΘ, ήταν μαζί μας Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι της πρώην επαρχίας Θήβας.
Επιστρέφοντας, συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι αυτό το εργοστάσιο δεν κάνει για την Θήβα και την ευρύτερη περιοχή.
Που είναι λοιπόν το πρόβλημα και γιατί επιτέλους δεν βάζουν ένα τέλος σε αυτή την ιστορία όπως κάναμε και εμείς στην ΔΕΠΟΔΑΘ εξ αρχής; Το κάνουν γιατί δεν έχουν να αντιπαρατεθούν σε τίποτα τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
».
Ο Δήμαρχος Θηβαίων μίλησε επίσης και για ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι συνοικίες του Πυριού και του Συνοικισμού εξαιτίας της παρουσίας μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο Δήμαρχος δεν έχει ιδιότητα αστυνόμου για να επιτηρεί και να ελέγχει τους παραβάτες τσιγγάνους και τους λαθρομετανάστες που δημιουργούν προβλήματα. Ο Δήμαρχος όμως μπορεί να μεταφέρει το πρόβλημα στην κεντρική εξουσία και το έκανε. Επισκέφθηκα πολλές φορές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου μετέφερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Σε μια από αυτές συμμετείχαν μετά από πρόσκληση μου και κάτοικοι του Πυριού. Απαιτούμε συνεχώς την αύξηση της δύναμης της Αστυνομίας στη Θήβα, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε ο Δήμος με κυριότερο την μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 50% στα ΑμεΑ, σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και χρονίως πάσχοντες και κατά 80% στις αγροτικές αποθήκες.
Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό για την επόμενη δημοτική θητεία τόνισε: «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει 7,5 εκατ. ευρώ για έργα στον Δήμο Θηβαίων και προχωράμε δυναμικά με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Δρομολογούμε την κατασκευή αθλητικού πάρκου στα αλώνια και ενός σύγχρονου γηπέδου, όπως κάναμε και στα χωριά, προς όφελος των παιδιών μας και της νεολαίας » και κάλεσε τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και τον συνδυασμό “Σύγχρονος Δήμος”.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη Δημοτική θητεία μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση: www.nsviggos.blogspot.com/2010/10/blog-post.html