Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα νίκης στην Κεντρική ομιλία του Ν. Σβίγγου στα Βάγια


Ένα ακόμη μεγάλο έργο που κατασκευάσαμε και αφορά όλους μας, και εσάς τους κατοίκους των Βαγίων, είναι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ένα έργο μοναδικό και που συμβάλλει καθοριστικά στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος αφού κλείσαμε όλες τις χωματερές. Η Θήβα σήμερα είναι κέντρο της Ελλάδας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων καθώς μετά από αγώνες αλλά και σκληρή δουλειά καταφέραμε να γίνουμε η έδρα του Πανελλήνιου Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε ότι αφορά το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων θα ξαναπώ για πολλοστή φορά ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Προχωρούμε το φιλόδοξο πρόγραμμα της κομποστοποίησης προστατεύοντας το περιβάλλον και ήδη καταθέσαμε σχετική πρόταση στην Περιφέρεια Στερεάς.

Επιπλέον κάναμε τον Δήμο Θηβαίων, ψηφιακό, με πιστοποιημένες υπηρεσίες. Με δωρεάν ίντερνετ για όλους τους πολίτες αλλά και με την Φωνητική – Διαδικτυακή Πύλη για την άμεση πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες μας και την πληροφόρηση. Τα συστήματα αυτά θα επεκταθούν και στον νέο μας Δήμο για να έχετε όλοι καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση.

Κατασκευάσαμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές σε όλα τα χωριά του Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων. Με τον ίδιο τρόπο, ισόρροπα και αποτελεσματικά θα προχωρήσουμε και στον Καλλικρατικό Δήμο

Επίσης το 1994 κατασκευάσαμε τον βιολογικό καθαρισμό, το θέατρο και τον ξενώνα στο Μοσχοπόδι, το συνεδριακό κέντρο, τον πεζόδρομο, 8 νέα σχολεία και άλλα πολλά
».

Παράλληλα μίλησε και για την κοινωνική πολιτική του Δήμου με τις σημαντικότατες μειώσεις των Δημοτικών Τελών στις ευπαθείς ομάδες, την λειτουργία του ΚΑΠΗ, την δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικωμένων και του κτιρίου που κατασκευάστηκε για την φιλοξενία της δομής αυτής, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στις γυναίκες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τους αλλαδαπούς, την προσφορά στα Άτομα με αναπηρία, το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς των πολιτών με το ΚΤΕΛ μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ κ.α

«Έτσι αντιμετωπίσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου αυτήν την τετραετία τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων και έτσι, φίλες και φίλοι, θα συνεχίσουμε και στον Καλλικρατικό Δήμο. Μεθοδευμένα, στοχευμένα, με προγραμματισμό, έμπνευση και αποτελεσματικότητα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας» είπε στην ομιλία του, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο τετραετίας που ήδη έχει καταρτιστεί και περιλαμβάνει εγκεκριμένα έργα με διασφαλισμένους τους πόρους.

Ο κ. Σβίγγος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα με την μετεγκατάσταση ομάδας τσιγγάνων στην περιοχή “Κότσικας” και αμέσως μετά αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα έργων και δράσεων του συνδυασμού για τον Δήμο Βαγίων για την επόμενη Δημοτική θητεία.

-Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης των Βαγίων με νερό απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο. Η αποφασιστική και ταχύτατη επίλυση του προβλήματος στη Θήβα, εγγυάται τη δυνατότητά μας για επίλυση του προβλήματος και στα Βάγια.

-Συνέχιση ενεργειών της Νομαρχίας για την άμεση κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην διασταύρωση των Βαγίων

-Βελτίωση του δικτύου υδροδότησης με κατασκευή δεξαμενών και διαχωρισμό της διανομής νερού σε τρία τμήματα (άνω-μέσο-κάτω).

-Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και των αγωγών λυμάτων για βιολογικό καθαρισμό. Λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Βελτίωση του συστήματος ομβρίων υδάτων. Αποκατάσταση παλιών και δημιουργία νέων σχαρών απορρόφησης ομβρίων.

-Σύνταξη σχεδίου πόλης και καθορισμός Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου.

-Ενέργειες για την κατασκευή του νέου νεκροταφείου Βαγίων.

-Βελτίωση της περιφερειακής οδού (άνοδος) και διαπλάτυνση πεζοδρομίων κεντρικής οδού (κάθοδος). Ονοματοδοσία σε όλη την πόλη.

-Διαμόρφωση των πλατειών Βαγίων και Κασνεσίου. Παιδικές χαρές.

-Κατασκευή κτιρίου για την στέγαση του ΚΑΠΗ, συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», εξυπηρέτηση από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Θήβας.

-Βελτίωση της λειτουργίας αγροτικού ιατρείου. Προσπάθειες για την εκ περιτροπής λειτουργία του και στο Κασνέσι.

-Διαμόρφωση της δημοτικής αίθουσας στο Κασνέσι.

-Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, Ανακατασκευή χώρων άθλησης, αποδυτηρίων του γηπέδου. Γήπεδα μπάσκετ – τένις.

-Εξωραϊσμός των δημοτικών χώρων με δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, και δενδροφυτεύσεις.

-Καθορισμός χρήσης αναπαλαιωμένου ελαιοτριβείου.

«Φίλες και Φίλοι, παρουσιάσαμε σήμερα ενώπιον σας, το έργο που υλοποιήσαμε στον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων. Ένα έργο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις των συμπολιτών μας και με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Κατάθεσα επίσης και το πρόγραμμα μας για τον Καλλικρατικό Δήμο Βαγίων.

Ένα πρόγραμμα, ρεαλιστικό, φιλόδοξο και αναπτυξιακό το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Σας καλώ να στηρίξετε δυναμικά και μαζικά τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» και τους υποψηφίους μας οι οποίοι είναι άξιοι και ικανοί να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.

Όλοι μαζί για την νίκη. Σας ευχαριστώ
»


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΒΙΓΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΒΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου
ΜΟΥΛΚΙΑΡΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη
ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου
ΤΖΟΥΝΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Δημητρίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΣΗΜΩ του Χαράλαμπου
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Θεόδωρου
ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Παναγιώτη
ΣΤΕΦΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαράλαμπου