Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Νίκου Σβίγγου στα Βάγια


«Γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το περιβάλλον και ιδιαίτερα με το σημαντικότερο στοιχείο της ζωής που είναι το νερό. Στη Θήβα λύσαμε αποτελεσματικά το θέμα της ύδρευσης εξαιτίας της μόλυνσης με την κατασκευή του διυλιστηρίου, ενός σύγχρονου έργου που θα αποτελέσει υπόδειγμα για παρόμοια έργα σε πολλούς Δήμους στο μέλλον. Εξασφαλίσαμε επίσης την χρηματοδότηση με 4,5 εκατ. ευρώ, ενός ακόμη μεγάλου έργου που αφορά την υδροδότηση του Νεοχωρακίου και του Ελεώνα με καθαρό νερό. Αναλαμβάνω την δέσμευση ότι και εδώ στα Βάγια θα φροντίσουμε να φέρουμε καθαρό νερό από το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΘ. Έχουμε την δύναμη αλλά κυρίως της εμπειρία και υποσχόμαστε ότι η δέσμευση αυτή θα γίνει πράξη».
Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων που είναι απαραίτητα σε έναν σύγχρονο Δήμο προς όφελος των πολιτών καθώς και στις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβουν οι Δήμοι όπως στην πρωτοβάθμια Υγεία, την Παιδεία αλλά και στο Περιβάλλον.
Σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική του Δήμου Θηβαίων τόνισε με έμφαση:
«Την τετραετία μας, στον Δήμο Θηβαίων, όχι μόνο δεν επιβάλαμε αύξηση των Δημοτικών τελών αλλά καταφέραμε να τα μειώσουμε σημαντικά. Συγκεκριμένα μειώσαμε κατά 50% τα τέλη στα ΑμεΑ, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους χρονίως πάσχοντες και κατά 80% στα τέλη των τελών για τις αγροτικές αποθήκες» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Αυτή η κοινωνική πολιτική θα εφαρμοστεί και στον νέο Καλλικρατικό Δήμο για όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα μας και για την τρίτη ηλικία.
Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ψυχαγωγήσουμε τα ηλικιωμένα άτομα αλλά και να τους προσφέρουμε μέσω των κοινωνικών μας υπηρεσιών ιατρικές υπηρεσίες».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε:
«Έχω την γνώση και την εμπειρία από την ενασχόληση μου με την Αυτοδιοίκηση. Εδώ στα Βάγια πλαισιωνόμαστε από νέα παιδιά, από επιστήμονες με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους. Σας καλώ να τους στηρίξετε. Να στηρίξετε τον Σύγχρονο Δήμο για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον».

Στην συνέχεια περιόδευσε στα Βάγια όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των Βαγίων ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσία του κ. Σβίγγου στην συνάντηση που διοργάνωσε η νεολαία του συνδυασμού στα Βάγια στο siento club-cafe, όπου η νεολαία των Βαγίων έδωσε δυναμικό παρόν.

Σημειώνουμε ότι η κεντρική ομιλία του Νίκου Σβίγγου στα Βάγια θα γίνει την Τετάρτη 3/11 ώρα 19:00.

Παρουσία πλήθους κόσμου η ομιλία Περγαντά στο Καρπενήσι


Γνωρίζουμε τις αξίες του Ευρυτάνα, του Στερεοελλαδίτη, γνωρίζουμε τις αξίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μεγαλώσαμε μ΄ αυτές τις αξίες», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στο μήνυμα του συνδυασμού «Δουλειά – Περιβάλλον – Ανάπτυξη» είπε ότι αυτό προσδιορίζει τις κεντρικές προτεραιότητές.
«Όλοι εμείς στο συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα» έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για να συνεχίσουν οι πολίτες να έχουν δουλειά, για να έχουν ευκαιρίες οι νέοι, για να αποκτήσει ο τόπος μας προοπτική. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές και τις υποδομές για την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Περγαντάς μιλώντας για το όραμά του για μια Περιφέρεια πρότυπο.
Ο Κλέαρχος Περγαντάς γνώστης των αναπτυξιακών ζητημάτων με οκτώ χρόνια συμμετοχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις Επιτροπές Παρακολούθησης με συμβολή, στον προγραμματισμό, την χρηματοδότηση έργων για την Ευρυτανία και για κάθε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται όπως είπε σε κοινή κατεύθυνση με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά για μια Στερεά Ελλάδα με κοινή περιφερειακή συνείδηση.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να οργανωθεί γρήγορα και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να αποδώσει έργο, να παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είναι κοντά στον πολίτη, να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας και να διαμορφώσει συμμετοχική τοπική δημοκρατία, με Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους τους πολίτες.

Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε σε πέντε στόχους λέγοντας :
• Να γίνει η Στερεά Ελλάδα τόπος ελκυστικός για κατοικία, για εργασία, για ποιότητα ζωής και φιλικός στον πολίτη.
• Να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά η Στερεά Ελλάδα.
• Να βάλουμε όριο στην ανεργία και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
• Να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή

Και ανέφερε πως θα προχωρήσει:
• Με ισόρροπη ανάπτυξη, χωρίς ανισότητες, με σωστό χωροταξικό σχεδιασμό.
• Με τη συνέχιση, την υλοποίηση και τη διεκδίκηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών.
• Με σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, στον πολιτισμό στον αθλητισμό.
• Με τη στήριξη της αγροτικής, κτηνοτροφικής, αλιευτικής και δασικής οικονομίας.
• Με την αξιοποίηση της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.
• Με νέες υπηρεσίες για το εμπόριο και σύγχρονους κλάδους βιομηχανικής παρουσίας.
• Με την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
• Με την επέκταση της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.
• Με διαρκή επιμόρφωση και δια βίου μάθηση.
• Με την εξυγίανση της βιομηχανικής παρουσίας και τη δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών και Πάρκων.
• Με τη φιλική στο περιβάλλον αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
• Με ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των νερών.
• Με κάλυψη των αναγκών σε βιολογικούς καθαρισμούς, ΧΥΤΑ και έργα διαχείρισης απορριμμάτων.
• Με την προστασία των ορεινών όγκων και την ανάδειξή τους σε ενιαίο περιβαλλοντικό πάρκο.
• Με την αναβάθμιση των νοσοκομείων, των κέντρων και των δομών υγείας.
• Με τη μέριμνα για την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
• Με την κατασκευή και λειτουργία μονάδων πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας για όλες τις κατηγορίες και τις ηλικιακές ομάδες πληθυσμού.

Όσον αφορά στην Ευρυτανία ο Κλέαρχος Περγαντάς έδωσε έμφαση στο οδικό δίκτυο που αποτελεί τη βασική υποδομή όχι μόνο για την ανάδειξη και αξιοποίηση του τόπου, αλλά και για τη διασύνδεση με τις γειτονικές περιφέρειες.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
- Στην ολοκλήρωση των μελετών και στην κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο.
- Στην ολοκλήρωση του δρόμου Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα. Το γνωρίζουμε αυτό το έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ξέρουμε τη σημασία του και την πορεία του. Πλησιάζει η ώρα που εμείς θα το ολοκληρώσουμε, από τη νέα μας θέση, ως πρώτη Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας.
-Στην κατασκευή του παρα – Μεγδόβιου οδικού δικτύου.
-Στη βελτίωση και κατασκευή δρόμων γύρω από τη λίμνη των Κρεμαστών.
-Στην αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου, για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας και της πρόσβασης σε τουριστικές περιοχές.

Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος οι στόχοι θα επιτευχθούν:
- Με σωστή χωροταξία και καθορισμό χρήσεων γης, που θα οργανώνουν τις οικιστικές, τουριστικές και παραγωγικές δραστηριότητες.
- Με αντιπλημμυρικά έργα στους οικισμούς και την ύπαιθρο.
- Με προστασία του δασικού πλούτου, των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και των υδάτινων πόρων.
- Με την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων και τον σύγχρονο σχεδιασμό για τα στερεά απόβλητα.

Μιλώντας για τους άξονες παρεμβάσεων στην Ευρυτανία έκανε λόγο για την τόνωση της οικονομίας και των δυνατοτήτων απασχόλησης που θα επιτευχθούν:
- Με την αξιοποίηση, ανάδειξη και ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά μνημεία του τόπου και σε περιοχές φυσικού κάλλους, που αφθονούν εδώ στην Ευρυτανία
- Με την βελτίωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, έτσι ώστε να γίνει σύγχρονος πόλος προορισμού για όλη την Ελλάδα.
- Με την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών.
- Με την ανάδειξη της Ευρυτανίας σε κέντρο για αθλητικό, φυσιολατρικό, πολιτιστικό, ορεινό τουρισμό.
- Με τη στήριξη της κτηνοτροφικής και δασικής οικονομίας.
- Με την ενεργοποίηση των προγραμμάτων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης: το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης Αλέξανδρος Μπαλτατζής και το LEADER.

Ένας ακόμα άξονας που θα κινηθεί είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και της ποιότητας ζωής :
«Ο τόπος χρειάζεται καλή υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες. Χρειάζεται να γίνει νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία στα χωριά και τις πόλεις της Ευρυτανίας πρέπει να αναβαθμιστούν. Πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές και υπηρεσίες πρόνοιας, για κάθε ηλικιακή ομάδα, για κάθε ευπαθή κατηγορία πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στον ίδιο και τον συνδυασμό του ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας: «Ζητάμε να μας κρίνετε στις εκλογές του Νοέμβρη. Να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στη Στερεά Ελλάδα. Με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στον τόπο μας, να δώσουμε αξία στη Στερεά. Να δώσουμε αξία στην εμπειρία, στην γνώση, στην αξιοπιστία, για τη Στερεά Ελλάδα που μας αξίζει».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αμέσως μετά παρουσίασε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς», Βασίλη Καραμπά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους τονίζοντας: «Είναι όλοι άνθρωποι με δημιουργική σκέψη και εμπειρία. Με γνώση και ικανότητες. Και προπαντός με αγάπη και διάθεση προσφοράς για την Ευρυτανία».


Ψηφοδέλτιο Ευρυτανίας

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας
ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Οικονομολόγος – Δήμαρχος Καρπενησίου


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

ΓΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Οικονομολόγος - πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας

ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός - Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός – Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ποταμιάς

ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Εκπαιδευτικός, Συνδικαλιστής Δ.Ο.Ε.

ΧΟΥΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μελετητής – Κατασκευαστής
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας

Ομιλία Γιώργου Μαρίνου στην Χαλκίδα


Βαδίστε μπροστά. Συναντηθείτε στον αγώνα και στην κάλπη με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Κάθε άλλη επιλογή θα σας φέρει πίσω, θα είναι οδυνηρή, θα είναι χαρακίρι και θα το μετανιώσετε για ακόμα μία φορά. Βαδίστε μπροστά, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Οι διαφορετικές θέσεις στο ένα ή το άλλο ζήτημα δεν ακυρώνονται, μπορούν να συζητηθούν συλλογικά μέσα στο δρόμο του αγώνα, έχοντας όμως πετύχει πραγματικά συγκέντρωση δυνάμεων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της επίθεσης της πλουτοκρατίας.
Αυτό το κάλεσμα ευθύνης στέλνουμε στις λαϊκές οικογένειες που ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα άλλα κόμματα, τους άλλους συνδυασμούς και σήμερα βιώνουν τη χειροτέρευση της κατάστασής τους.
Η απειλή, ο εκβιασμός ότι θα πτωχεύσει η χώρα χρησιμοποιείται για να αποκρύψει ότι αυτή την ώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ φτωχαίνει την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους για να δώσει ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, να δώσει ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα και το χρέος. Πληρώνει χρόνια βαριά φορολογία που την αρπάζει το αστικό κράτος για να τη δώσει στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, να τη διανείμει στην πλουτοκρατία για να τονώσει την αγωνιστικότητα και την κερδοφορία της.
Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να κρίνουν πολύ αυστηρά και να καταδικάσουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ο κ. Χειμάρας της ΝΔ, ο κ. Περγαντάς του ΠΑΣΟΚ ήταν νομάρχες στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία. Ο κ. Μπουραντάς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν νομάρχης στην Εύβοια και δεν μπορεί να υπάρξει κενό μνήμης. Όλοι τους αποτέλεσαν και αποτελούν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής όλα τα χρόνια.
Έχουν βάλει το χέρι τους στην κατάργηση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν ευθύνες για την άσχημη κατάσταση των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Ήταν και είναι με το μέρος των μεγάλων συμφερόντων γι' αυτό είναι απέναντι στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες. Δεν μπορούν να πούνε τίποτα. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι».

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Ν. Σβίγγου στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών


Σε ότι αφορά το πρόγραμμα έργων για την επόμενη Δημοτική θητεία της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών ανακοίνωσε τα εξής έργα:

-Ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού» στις Πλαταιές.

-Ολοκλήρωση του έργου «Διαμόρφωση κέντρου Αιωροπτερισμού» στον Κιθαιρώνα.
-Ένταξη της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών στο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Καθορισμός των Περιοχών Ειδικής Προστασίας, ζωνών παραγωγικών δραστηριοτήτων, ζωνών πολεοδόμησης.

-Νέα χωροταξική ρύθμιση στις παραλίες Λιβαδόστρας, Καλαμακίου και Αγίου Βασιλείου. Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

-Ανάπλαση και ανασχεδιασμός των παραλιών μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα προβλέπει την δημιουργία χώρου αγκυροβολίας σκαφών καθώς και την λύση του προβλήματος των ομβρίων.

-Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

-Ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην Λιβαδόστρα και που μέχρι σήμερα και παρά τον χαρακτηρισμό τους ως Α΄ Ζώνη δεν έχουν οριοθετηθεί και αξιοποιηθεί.

-Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού μνημείου του Τροπαίου της ιστορικής Μάχης των Λεύκτρων ( 371 π.Χ. ), και των αρχαιολογικών χώρων στις Πλαταιές. Συνέχιση των ανασκαφών στις Πλαταιές.
Συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Ελεούσας στις Πλαταιές.

-Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο Κοιμητήριο, τον Αγιο Ιωάννη και την Αγία Παρασκευή Λουτουφίου.

-Εκ νέου μελέτη για την κατασκευή πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων.

-Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

-Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευή ταμιευτήρων νερού στον Ασωπό ποταμό. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην πεδινή έκταση της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

-Κατασκευή – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

-Κατασκευή-βελτίωση του οδικού άξονα Θήβα – Λουτουφί – Μελισσοχώρι – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Πλαταιές.

-Διαπλάτυνση – διαμόρφωση του οδικού δικτύου Λουτουφί – Αμπελοχώρι.

-Μελέτες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας.

-Ανακατασκευή των αθλητικών χώρων στις τοπικές κοινότητες.

-Δημιουργία σύγχρονων Αγροτικών Ιατρείων.

-Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

-Δημιουργία Γραφείου Απασχόλησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στη Λάρκο ο Κλέαρχος Περγαντάς


Κοινή κατεύθυνση και κοινό αίτημα ήταν η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ακολούθως ο κ. Περγαντάς επισκέφθηκε διαδοχικά το Μαρτίνο και τη Μαλεσίνα όπου συνομίλησε με κατοίκους και με την παρουσία των βουλευτών της Φθιώτιδας συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Μιχαήλ Φουρλεμάδη και Δημοτικούς Συμβούλους.
Τα ζητήματα στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν αυτά της έλλειψης αστυνόμευσης και της ολοκλήρωσης προς την σωστή κατεύθυνση του κτηματολογίου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις Λιβανάτες όπου και εκεί συναντήθηκε με κατοίκους και τον δήμαρχο κ. Ανέστη Μαυροειδή ο οποίος έθεσε το θέμα των υποδομών και του βιολογικού καθαρισμού.
«Η ολοκλήρωση και η λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών στους δήμους του Μαλιακού ώστε να έχουμε καθαρές θάλασσες και καλή ποιότητα στο περιβάλλον αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Περγαντάς από την Αρκίτσα όπου ολοκλήρωσε το πρωινό πρόγραμμα των επισκέψεων.
Ο συνδυασμός «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς» συνεχίζει τις περιοδείες του στη Βοιωτία και τις συναντήσεις με πολίτες και φορείς.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφθηκαν τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, τους Εμπορικούς Συλλόγους Λιβαδειάς και Θήβας καθώς επίσης και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
Στα δύο Νοσοκομεία συναντήθηκαν με τα Διοικητικά Συμβούλια και το προσωπικό. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων τόσο από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς Κώστα Γκιζίμη όσο και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Θήβας Ευστάθιο Παπαλιάκο τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Επίσης συζητήθηκαν και τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος προμηθειών.
Στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς τονίστηκε η ανάγκη άμεσης πρόσληψης αναισθησιολόγου και παιδιάτρου ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη προοπτική δημιουργίας Μονάδας Αντιμετώπισης Εμφραγμάτων.
Στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς ο πρόεδρος Κώστας Παπασπύρου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, προβλήματα κοινά με εκείνα που έθεσαν επίσης ο πρόεδρος Νίκος Στρατέλος και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της Θήβας στην συζήτηση που έγινε με την συμμετοχή και του επίτιμου προέδρου Ανδρέα Γιαννόπουλου.
Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε ήταν αυτό της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση με τον πρόεδρο Γιάννη Σταθά και μέλη του Δ.Σ. ήταν η οικονομική κρίση, οι τρόποι ανάπτυξης, η διασφάλιση και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης φανερά ικανοποιημένος από την αποδοχή των κατοίκων της Βοιωτίας των οποίων η στάση στέλνει το μήνυμα της νίκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς και όλοι εμείς, όπως όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες και κοντά στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουμε τις δυνατότητες αλλά και χρέος να συνεχίσουμε με καλύτερους ρυθμούς, να προφέρουμε και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών».

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου 1940.Το Θαύμα της Πίστεως


Η Παναγία μας δια των γενναίων πρωτοβουλιών των Ιεραρχών και των απλών παπάδων της εποχής με τα συσσίτια, την συμπαράσταση στους τραυματίες, τις χαροκαμένες μάνες, τις χήρες και τα ορφανά, τις ηρωικές παρεμβάσεις υπέρ ομήρων, κρατουμένων και αντιστασιακών κ.α, πρώτη έβγαλε το μαντήλι για να σπογγίσουν οι Έλληνες τα τίμια δάκρυα τους την περίοδο του πολέμου της πείνας, της Κατοχής και του εμφύλιου σπαραγμού.
Η Παναγία μας όμως δεν στήριξε μόνον υλικώς τον Αγώνα του 40. Περπάτησε στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου δίπλα στους Έλληνες και ’’εφαπλώσασα αοράτως την υπέρφωτον Σκέπην της’’, τους προστάτευε και τους έδινε την δύναμη και το κουράγιο για να πολεμούν. Πολλοί την είδαν μπροστά τους, πολλοί την αισθάνθηκαν δίπλα τους και άλλοι άπλωσαν το χέρι τους και την άγγιξαν.

Στους Ιερούς βωμούς της θυσίας των Ελλήνων στα απρόσιτα και αφιλόξενα βουνά της Αλβανίας, εκεί που το πάναγνο χιόνι του Θεού, πέφτοντας σιωπηλά γινόταν το νεκρό σάβανο των ηρώων – νεκρών, πρώτη Εκείνη δίπλα τους, σαν να ήταν η μάννα τους και κατέγραφε τα ονόματα στις δέλτους των νεοελλήνων ηρώων.
Όταν το πρωί ο ήλιος ξανοιγόταν από τις χιονισμένες βουνοκορφές και το βράδυ έγερνε στη δύση του, προσθέτοντας στο ημερολόγιο του Πολέμου άλλοτε ημέρες νίκης και γιορτής και άλλοτε ημέρες απογοητεύσεως και ήττας, Εκείνη, με την παρουσία Της, ενίσχυε την υψηλή φρόνηση των Ελλήνων στρατιωτών και τους υποκινούσε να ζουν με την λαχτάρα να υψώσουν την Ελλάδα σαν του ελευθέρου πνεύματος και σαν υπόδειγμα αληθινής ελευθερίας, απέναντι στα μάτια όλου του κόσμου.

Τα ιερά της εικονίσματα μικρά, ξύλινα, χάρτινα, ταπεινά, ήταν κρυμμένα σαν φυλακτά πολύτιμα στις χλαίνες των πολεμιστών και στο γεμάτο από ουράνιο φως πρόσωπό Της, που μερικές φορές γινόταν πιο φωτεινό από τις λάμψεις των οβίδων που ανελέητα σκορπούσαν γύρο τους τον θάνατο, οι στρατιώτες έβλεπαν την προσφορά της αληθινής αγάπης του Θεού προς τον Κόσμο, αλλά και την ελπίδα ότι δεν θα πάλευαν μόνοι τους!(Σ.Δ).

Αυτός είναι ο λόγος που την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής ιδιαιτέρως τιμούμε την φωτοφόρο Σκέπη της Παναγίας και της απονέμουμε τα Ευχαριστήρια για το ότι σαν Υπέρμαχος Στρατηγός οδήγησε στην νίκη και στην ανεξαρτησία το ευσεβές Έθνος μας.
Ας την παρακαλούμε να διασώζει πάντοτε την Θεοτοκόφιλη πατρίδα μας από ορατούς και αοράτους κυνδίνους και ας ακούμε την φωνή της που μας προτρέπει να κάνουμε στην προσωπική αλλά και στην εθνική μας ζωή ότι μας λέει ο Πανάχραντος Υιός της.

π. Ευάγγελος
http://www.inagiounikolaoutouneou.gr/

Το πρόγραμμα του Νίκου Σβίγγου για την Δημοτική Ενότητα Πλαταιών



Ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού» στις Πλαταιές.

Ολοκλήρωση του έργου «Διαμόρφωση κέντρου Αιωροπτερισμού» στον Κιθαιρώνα.

Ένταξη της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών στο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Καθορισμός των Περιοχών Ειδικής Προστασίας, ζωνών παραγωγικών δραστηριοτήτων, ζωνών πολεοδόμησης.

Νέα χωροταξική ρύθμιση στις παραλίες Λιβαδόστρας, Καλαμακίου και Αγίου Βασιλείου. Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

Ανάπλαση και ανασχεδιασμός των παραλιών μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα προβλέπει την δημιουργία χώρου αγκυροβολίας σκαφών καθώς και την λύση του προβλήματος των ομβρίων.

Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

Ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην Λιβαδόστρα και που μέχρι σήμερα και παρά τον χαρακτηρισμό τους ως Α΄ Ζώνη δεν έχουν οριοθετηθεί και αξιοποιηθεί.

Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού μνημείου του Τροπαίου της ιστορικής Μάχης των Λεύκτρων ( 371 π.Χ. ), και των αρχαιολογικών χώρων στις Πλαταιές. Συνέχιση των ανασκαφών στις Πλαταιές.

Συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Ελεούσας στις Πλαταιές.
Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο Κοιμητήριο, τον Αγιο Ιωάννη και την Αγία Παρασκευή Λουτουφίου.

Εκ νέου μελέτη για την κατασκευή πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων.

Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευή ταμιευτήρων νερού στον Ασωπό ποταμό. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην πεδινή έκταση της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Κατασκευή – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

Κατασκευή-βελτίωση του οδικού άξονα Θήβα – Λουτουφί – Μελισσοχώρι – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Πλαταιές.

Διαπλάτυνση – διαμόρφωση του οδικού δικτύου Λουτουφί – Αμπελοχώρι.

Μελέτες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας.

Ανακατασκευή των αθλητικών χώρων στις τοπικές κοινότητες.

Δημιουργία σύγχρονων Αγροτικών Ιατρείων.

Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

Δημιουργία Γραφείου Απασχόλησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Αυτοί είναι οι άξονες της πρότασης που καταθέτουμε σήμερα.
Είναι το πρόγραμμα, στο οποίο θα βασιστούμε, θα εμπλουτίσουμε με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, και θα υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία.
Με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας εμπιστοσύνη και συμπαράσταση.
Μαζί, για το κοινό μας μέλλον.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Νίκος Σβίγγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων

Το πρόγραμμα του Νίκου Σβίγγου για την Δημοτική Ενότητα Θίσβης


Ουσιαστικές παρεμβάσεις και πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη βιομηχανική ζώνη Θίσβης, με σκοπό τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και με σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

Ενέργειες για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία λιμανιού στη βιομηχανική ζώνη, με σκοπό την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στις παραλίες.

Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

Δημιουργία – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις τοπικές κοινότητες.

Πρόνοια για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αξιοποίηση πηγών (Φύκεζα, Κάνταλος, Στέρνεζα, Παναγία Πιορίκι στα Χώστια). Υδρευση των ποιμνιοστασίων.

Βελτίωση και συντήρηση του υδροδοτικού δικτύου της «Τάτεζας» (Παλαιό δίκτυο υδροδότησης της Ελλοπίας).

Τοποθέτηση γεννητριών στα αντλιοστάσια.

Αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, ανακατασκευή πλατειών και δημιουργία νέων.
Ανακατασκευή και αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων. Δημιουργία χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ενέργειες για τη δημιουργία πολυδύναμου και εξοπλισμένου Ιατρείου στη Θίσβη.

Ανακατασκευή των γηπέδων με τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στις τοπικές κοινότητες. Κατασκευή νέου γηπέδο στην «Αγία Μαρίνα» Ελλοπίας.

Προβολή των παραμελημένων αρχαιολογικών χώρων (Θίσβη, Παλαιά Βρύση στα Χώστια).

Διασφάλιση και κατοχύρωση των δημοτικών εκτάσεων στις παραλίες.

Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης.

Εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης στους παραλιακούς οικισμούς Αλυκής, Σαράντι.

Πρόνοια για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και κατασκευή κοινοτικών τουαλετών στις παραλίες.

Διαμόρφωση των δρόμων, έργα υποδομής (κράσπεδα, φωτισμός).

Δράσεις για την ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης σε προγράμματα ενίσχυσης της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς. Δημιουργία σύγχρονης κεντρικής μονάδας ελαιοτριβείου στο Δήμο, για τη μείωση της σχετικής δαπάνης, προς όφελος των παραγωγών.
Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

Λήψη μέτρων πυρασφάλειας στις ευαίσθητες, επικίνδυνες και δυσπρόσιτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας. Δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας.

Ενεργοποίηση για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την προστασία της ασφάλειας των πολιτών.
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Αυτοί είναι οι άξονες της πρότασης που καταθέτουμε σήμερα.
Είναι το πρόγραμμα, στο οποίο θα βασιστούμε, θα εμπλουτίσουμε με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, και θα υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία.
Με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας εμπιστοσύνη και συμπαράσταση.
Μαζί, για το κοινό μας μέλλον.
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Νίκος Σβίγγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Κατερινας Διαμαντοπούλου για τον Καλλικράτη


Ο Καλλικράτης δεν είναι απλώς ένας νόμος. Είναι οι αρχές και οι αξίες μιας άλλου τύπου διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης που λέει ότι πρέπει να σταματήσει το κεντρικό γραφειοκρατικό πελατειακό αδιαφανές και εν πολλοίς διεφθαρμένο Αθηναϊκό κράτος, να αποφασίζει στο όνομα εκατομμυρίων Ελλήνων
Ο «Καλλικράτης» θεμελιώνει ένα εντελώς διαφορετικό οικοδόμημα:
Ισχυρούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη
Αιρετές περιφέρειες που σχεδιάζουν την ανάπτυξη
Αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση επιτελικού χαρακτήρα
Αναλυτικά

Συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.185.000.000 ευρώ από τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών και την ορθολογική αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων. Επιπλέον εξοικονόμηση 75.000.000 ευρώ ανά εκλογική περίοδο λόγω της σύμπτωσης με τις ευρωεκλογές. Για παράδειγμα, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων από 16.150 που είναι σήμερα περιορίζεται στους μισούς περίπου. Οι 195 θέσεις Αντινομαρχών αντικαθίστανται από τις μισές Αντιπεριφερειαρχών και οι 1.496 νομαρχιακοί σύμβουλοι αντικαθίστανται από 703 περιφερειακούς συμβούλους. Συνολικά οι περισσότερες από 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού μειώνονται σε 25.000 θέσεις. Μόνο από τη μείωση αυτών των θέσεων πραγματοποιείται εξοικονόμηση της τάξης του 60%.
• Τα 6.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και επιχειρήσεις των Δήμων που υπάρχουν σήμερα περιορίζονται σε λιγότερα από 2.000 . Τα 60.000 περίπου μέλη των διοικήσεων μειώνονται κατά 40.000 σε 20.000 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων δημοτικών επιχειρήσεων. Δημιουργείται ένα πλαίσιο διαφανούς και ορθολογικής λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αντίστοιχα.
• Οι εκλογές πλέον γίνονται κάθε (5) χρόνια μαζί με τις ευρωεκλογές, . Δίνεται περισσότερος ωφέλιμος χρόνος σε κάθε αυτοδιοικητική αρχή να εφαρμόσει τις πολιτικές της.
• Μεταφέρεται στην Περιφέρεια το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό. Οι αυτοδιοικούμενες Περιφέρειες γίνονται το θεσμικό όχημα της πράσινης ανάπτυξης.
• Οι Δήμοι αποκτούν αρμοδιότητες που σχετίζονται με τοπικά ζητήματα όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η κοινωνική πρόνοια και επαγγελματικές άδειες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.
• Οι Περιφέρειες αποκτούν ευρύτατες αρμοδιότητες που αποκεντρώνονται από υπουργεία, όπως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η Δημόσια Υγεία και η κατασκευή έργων.
• Τίθενται προϋποθέσεις και διαδικασίες για τη λήψη δανείου από τους ΟΤΑ. . Για να μην υπάρξουν στο μέλλον ξανά περιπτώσεις υπερδανεισμένων Δήμων καθιερώνονται αυστηρά όρια και κριτήρια δανεισμού.
• Θεσμοθετείται ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο υπάγονται οι υπερχρεωμένοι Δήμοι.
• Οι δαπάνες όλων των δήμων και των περιφερειών, όλων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων τους υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Για να μην ξοδεύεται ούτε ένα ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες.
• Το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιεί γενικευμένο προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ που συνάπτουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα καθώς και οι επιχειρήσεις τους.
• Ο ελεγκτής νομιμότητας, που προΐσταται της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., είναι ανώτατος υπάλληλος με πενταετή θητεία. Η επιλογή του γίνεται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων. Μέχρι σήμερα τον έλεγχο νομιμότητας ασκούσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μετακλητός υπάλληλος δηλαδή, διορισμένος από την εκάστοτε κυβέρνηση.
• Κάθε αρμοδιότητα, κάθε εξουσία πλησιάζει τον πολίτη στο εγγύτερο δυνατό σημείο. Σε κάθε συνενούμενο δήμο παραμένει το σύνολο των υπηρεσιών ενώ προβλέπεται αντιδήμαρχος που θα μεριμνά για τις τοπικές υποθέσεις. Θεσμοθετούνται αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες με τοπική αρμοδιότητα.
• Συστήνονται παντού Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που αντικαθιστούν τα σημερινά Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα. Γιατί η Κοινότητα, Δημοτική και Τοπική, είναι το κύτταρο των νέων ισχυρών Δήμων που αναζωογονεί ο «Καλλικράτης». Επιπλέον ενισχύεται η ενδοδημοτική αποκέντρωση με την απόδοση ενισχυμένων αρμοδιοτήτων στις κοινότητες.
• Oι νέοι μπορούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά από 18 ετών. Αίρεται το ελάχιστο του 21ου έτους για συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος να δώσουμε στους νέους από 18 ετών την ευκαιρία να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους.
• Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια με αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.
• Στους Δήμους και τις Περιφέρειες συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης. Η Επιτροπή Διαβούλευσης προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
• Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα 1.200 επιπλέον «Δημοτικά ηλεκτρονικά ΚΕΠ», σε κάθε γειτονιά ή χωριό ανάλογα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης, με τα οποία παρέχονται διοικητικές υπηρεσίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη.
• Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή στα ΚΕΠ, για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα δημοτικά ηλεκτρονικά ΚΕΠ.
• Εισάγεται η έξυπνη «κάρτα του Δημότη», ξεκινά η υλοποίηση της «κάρτας του πολίτη». Για την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και έκδοση πιστοποιητικών αλλά και για συμμετοχή σε τοπικά δημοψηφίσματα.
• Για κάθε όργανο των Δήμων, και όλων των Νομικών Προσώπων τους εισάγεται υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασής τους στο διαδίκτυο, προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή. Πλήρης διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις, ίση πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους πολίτες. Για να γνωρίζει ο πολίτης πού πηγαίνει κάθε ευρώ από τη φορολόγησή του.
Κυρίες και κύριοι:

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου αναμετρώνται δυο δυνάμεις, δυο Ελλάδες, δυο απόψεις, δυο αντιλήψεις για την Ελλάδα. Η μια, που θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί η αυτοδιοίκηση, το κράτος, η οικονομία, η χώρα, με λογικές πελατειακές, αναξιοκρατικές, αδιαφανείς, και μια άλλη αντίληψη, η οποία ήδη έχει πάρει το πολιτικό κόστος να κάνει όλες εκείνες τις αλλαγές ώστε να μπορεί η Ελλάδα να αναπνεύσει να φύγει από την υπανάπτυξη, να βγει στο φως της διαφάνειας της αξιοκρατίας της αντικειμενικότητας.»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Γρηγόρης Τασούλας, ενώ στο πάνελ ομιλητών συμμετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Μ. κ. Παναγιώτης Κουτσουμπέλης και ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Τανάγρας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Λαϊκής Συσπείρωσης ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ:

Παυλόπουλος Ν. Λάμπρος (Οινόφυτα), Μπούμπας Δημήτριος(Αγιος Θωμάς), Λαλιώτης Δημήτριος (Θήβα ), Γκούμας Δημήτριος (Θήβα), Σύρος Δημήτριος (Θίσβη), Κέλης Ανδρέας (Θίσβη), Γερογιάννης Φίλιππας (Καπαρέλι).

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ»

Ξένος Ευάγγελος του Παναγή Υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας
Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων
1. Κωνσταντοπούλου Ειρήνη του Χαραλάμπους Δήλεσι

2. Μουρίκης Παναγιώτης του Αναστασίου Στεφάνη

Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων
1. Γιαννίκης Απόστολος του Κωνσταντίνου Δήλεσι

2. Ζερβού Παρασκευή του Δημητρίου (Κοροβέση) Δήλεσι

3. Καββά Αφροδίτη του Ιωάννου Αγιος Θωμάς

4. Καββάς Γεώργιος του Ιωάννου -//-

5. Νάκος Σπυρίδων του Κωνσταντίνου Δήλεσι

6. Ντουρζιώτης Νικόλαος του Χρήστου Δήλεσι

7. Παντελής Γεώργιος του Παντελή Αγιος Θωμάς

8. Παπαδέδες Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου -//-

9. Ραφαηλάκη Βενετία του Κωνσταντίνου Κλειδί

10. Χαριστέα Ελένη του Θωμά Οινόφυτα

Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου

1. Βασίλακα Κωνσταντίνα του Ευαγγέλου (Μάρη) Δήλεσι

2. Γεράσης Θεοφάνης του Ηλία Σχηματάρι

3. Δρίτσα Καλλιόπη του Παρασκευά Αγιος Θωμάς

4. Θεοδώρου Γεώργιος του Ευαγγέλου Σχηματάρι

5. Λιάσκος Χρήστος του Κωνσταντίνου Σχηματάρι

6. Μάρης Δημήτριος του Γεωργίου Δήλεσι

7. Μπούμπα Βασιλική του Δημητρίου Αγιος Θωμάς

8. Σιμηστήρας Μηνάς του Γεωργίου Σχηματάρι

9. Τρυφωνόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου Σχηματάρι

10. Χαϊντούτης Ελευθέριος του Θεοδοσίου Σχηματάρι

Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας

1. Κανιάρης Αθανάσιος του Σεραφείμ Καλλιθέα

2. Μάρη Σοφία του Ευθυμίου Δήλεσι

3. Μάρης Γεώργιος του Δημητρίου -//-

4. Φευγαλά Νίκη τουΔημητρίου -//-

5. Φευγαλάς Στέφανος του Δημητρίου -//-

Δημοτική Κοινότητα Οινοφύτων

Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου

1. Θεοδώρου Ασημίνα του Ευαγγέλου Σχηματάρι

2. Μητροτάσιος Σοφοκλής του Δημητρίου -//-

3. Σιμηστήρα Αικατερίνη του Μηνά -//-

4. Σταμουλτάς Χρήστος του Δημητρίου -//-

Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά

1. Καββά Ασήμω του Θωμά Αγιος Θωμάς

Τοπική Κοινότητα Άρματος

Τοπική Κοινότητα Ασωπίας
Τοπική Κοινότητα Δάφνης

Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας

1. Νιχωρίτης Γεώργιος του Αναστασίου Καλλιθέα

Τοπική Κοινότητα Κλειδίου

Τοπική Κοινότητα Πύλης

Τοπική Κοινότητα Σκούρτων

1. Παναγόπουλος Δημήτριος του Σωτηρίου Σκούρτα

Τοπική Κοινότητα Στεφάνης

Τοπική Κοινότητα Τανάγρας

Νίκος Τούτουζας: "Η Θήβα στην κορυφή της Πυραμίδας"



Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμα του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" για την επόμενη Δημοτική περίοδο


1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Βελτίωση της υφιστάμενης Διαπεριφερειακής Ελευσίνα-Θήβα (Ανατολικός περιφερειακός Θήβας)
Το έργο έχει ήδη εγκριθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Νομαρχία Βοιωτίας, και επιτέλους σύντομα περνά τση φάση της υλοποίησής του.

Βελτίωση του άξονα Θήβα – Λειβαδιά - Αράχωβα - Άμφισσα (Βόρεια παράκαμψη Θήβας)

Κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής Θήβα-Θίσβη
Η λειτουργία της βιομηχανικής ζώνης στη Θίσβη, καθιστά το έργο αναγκαίο. Είναι στόχος μας, που θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

Λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου

Βελτίωση πρωτευουσών αστικών αρτηριών (Δυτική παρακαμπτήρια, Θηβών – Μουρικίου, κλπ)
Μελέτη βελτίωσης της Δυτικής παρακαμπτηρίου και των κόμβων της

Κατασκευή και βελτίωση έργων αστικής οδοποιϊας
Ανακατασκευή του πεζόδρομου της Επαμεινώνδα και της οδού Πινδάρου.
Οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Ο Δήμος Θηβαίων έχει ήδη εξασφαλίσει ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ, από τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ). Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και οι εργασίες αρχίζουν άμεσα.

Ολοκλήρωση του έργου "Κατασκευή πεζογέφυρας για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών του 2ου Δ. Σχολείου Θήβας". Ηδη αναμένεται η δικαστική απόφαση για τον καθορισμό τιμής μονάδας για την απαλλοτρίωση των ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή της πεζογέφυρας.


Αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές μελέτες
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Θήβας. Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο της ανάθεσης σύνταξης της σχετικής μελέτης. Οι διαδικασίες ολοκληρώνονται σύντομα, ώστε η Θήβα να αποκτήσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο εργαλείο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» η μελέτη συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης και συνεχούς ενημέρωσης των οδηγών, για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί τους πρώτους ηλεκτρονικούς πίνακες ενημέρωσης, που σύντομα θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία των οδών της θήβας.

Παρεμβάσεις-υποστήριξη για βελτίωση της συγκοινωνίας
Συνέχιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Συν-κοινωνία" μεταξύ του Δήμου και του ΚΤΕΛ Θήβας. Με το πρόγραμμα αυτό, έχουμε εξασφαλίσει την καθημερινή δωρεάν σύνδεση των τοπικών κοινοτήτων με την πόλη, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας. Επέκταση του προγράμματος, στο σύνολο του νέου καλλικρατικού Δήμου.


Εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στα όρια του Καλλικράτειου Δήμου Θηβαίων
Αναθεώρηση του υπάρχοντος Γ.Π.Σ της Θήβας & Επέκταση αυτού στα όρια του Καλλικράτειου Δήμου. Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που συντάξαμε στα όρια του παλιού Καποδιστριακού Δήμου, διασφαλίσαμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τομέων της οικονομικής ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Τώρα, πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Συνθέτουμε ένα νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, δεσμευόμενοι ότι με τον ίδιο τρόπο θα εντάξουμε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των νέων συμπολιτών μας σε ένα ολοκληρωμένο, ισόρροπο, αναπτυξιακό σχέδιο.

Προώθηση οικιστικών αναπλάσεων με αύξηση του αστικού πρασίνου και προτεραιότητα τους κρίσιμους χώρους της Καδμείας , των λόφων και των ρεμάτων

Αναπλάσεις στη Καδμεία, στους λόφους, τα ρέματα, τις πλατείες, τους πεζόδρομους

Ανακατασκευή πλατείας στις παλαιές εργατικές κατοικίες
Ανακατασκευή πλατείας στη περιοχή Κοντίτο
Διαμόρφωση Πλατείας Μητρόπολης
Κατασκευή πεζοδρομίων γύρω από τους λόφους Ισμηνίου και Καστελίων
Κατασκευή πλατείας μεταξύ Ο.Τ. 220-221-222 στα Σφαγεία θέση Ταμπάχνα
Επισκευές- Αποκαταστάσεις στην Κεντρική Πλατεία
Ανάπλαση περιοχής Νότια της Πλατείας Αγίων Θεοδώρων
Κατασκευή πλατείας Δημαρχείου
Κατασκευή παιδικών χαρών στις συνοικίες και τις Τοπικές Κοινότητες. Μετά από πολλά χρόνια, η Θήβα απέκτησε στο κέντρο της μια σύγχρονη παιδική χαρά, απόλυτα συμβατή με τις ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει πλέον η νομοθεσία, για την προστασία των παιδιών. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή παιδικής χαράς στον Ελεώνα.

Προστασία των σημαντικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος

Δημιουργία καθεστώτος προστασίας, Φορέα Διαχείρισης και οργάνωση αναψυχής στη ζώνη NATURA Υλίκη - Παραλίμνη

Ειδική περιβαλλοντική μελέτη της περιοχής NATURA Υλίκη-Παραλίμνη

Δημιουργία καθεστώτος προστασίας, Φορέα Διαχείρισης και οργάνωση δασικής αναψυχής στο δάσος Μοσχοποδίου Θήβας

Κατασκευή κεντρικού δρόμου Μοσχοποδίου από τη Ζωοδόχο Πηγή μέχρι το Νοσοκομείο
Επισκευή δημοτικού ξενώνα και δημιουργία εκθεσιακού χώρου για το δάσος Μοσχοποδίου
Κατασκευή συστήματος πυρόσβεσης στο δάσος Μοσχοποδίου
Κατασκευή γεώτρησης για πυρόσβεση στο δάσος Μοσχοποδίου
Κατασκευή παρατηρητηρίων στο δάσος Μοσχοποδίου
Κατασκευή δημοτικού αναψυκτηρίου στο δάσος Μοσχοποδίου
Κατασκευή δύο γηπέδων στο δάσος Μοσχοποδίου
Κατασκευή παιδότοπου στο δάσος Μοσχοποδίου
Οι σχετικές μελέτες ολοκληρώνονται σύντομα.


Έλεγχος κάθε μορφής ρύπανσης με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και ανάπτυξη επιτόπιων μηχανισμών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων - ποινών.
Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» δίνει επιτέλους λύση σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που επί δεκαετίες βασανίζει την περιοχή μας. Μέχρι σήμερα, η αρμοδιότητα του ελέγχου των βιομηχανιών της περιοχής μας, ανήκε στη Νομαρχία Βοιωτίας. Οι έλεγχοι ήταν ελλειπείς και ανεπαρκείς. Σήμερα, η αρμοδιότητα αυτή περνάει στους νέους Δήμους.
Ο Δήμος Θηβαίων είναι έτοιμος.
Εχουμε ήδη οργανώσει το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων, που θα παρεμβαίνει άμεσα και αποφασιστικά για την ποιότητα του νερού, του αέρα, του εδάφους, της ίδιας μας της ζωής.

Στήριξη της ΔΕΠΟΔΑΘ, Ρυθμίσεις, Παρεμβάσεις προς Ν.Α. Βοιωτίας, Περιφέρεια Σ. Ελλάδας και ΥΠΕΧΩΔΕ

Βελτίωση ύδρευσης και αποχέτευσης

Απόκτηση ποσοτικά επαρκούς και ποιοτικά κατάλληλου υδρευτικού πόρου
Υδροδότηση του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου.
Μετά από συνεχείς πιέσεις και παραστάσεις μας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσαν ήδη την έγκριση ποσού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης Ελεώνα και Νεοχωρακίου με το διυλιστήριο του Δήμου Θηβαίων. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2001.
Δεσμευόμαστε, ότι με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια μεθοδικότητα θα διασφαλίσουμε την ύδρευση των Βαγίων με καθαρό νερό.
Εγκαταστάσεις υδροδότησης και επεξεργασίας πόσιμου νερού Θήβας
Τηλεπίβλεψη-τηλεχειρισμός ύδρευσης (επέκταση) στο Δ. Θηβαίων

Βελτίωση των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων
Μελέτη και Κατασκευή δεξαμενών Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων

Κατασκευή και βελτίωση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων
Μελέτη κεντρικού συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων συνοικίων Πυριού και Πινδάρου Δ, Θηβαίων
Κατασκευή δικτύων ύδρευσης, ακαθάρτων και όμβριων υδάτων στην συνοικία ΄΄Πινδάρου΄΄ πόλεως Θηβών
Βελτίωση αποχέτευσης και ύδρευσης περιοχής Συνοικισμού και λοιπών περιοχών πόλεως Θηβών
Αποπεράτωση αντλιοστασίου Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλεως Θηβών
Δίκτυα Υδρευσης Ομβρίων και Ακαθάρτων Δ. Θηβαίων
Αντλιοστάσιο Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θήβας και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ
Αγωγός σύνδεσης Νοσοκομείου και Βιολογικού καθαρισμού Θήβας

Αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών
Ανακατασκευή και οριοθέτηση ρεύματος Νεοχωρακίου
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αντιλήφθηκαν πιά το μέγεθος του προβλήματος, και ενέκριναν τη μελέτη που καταθέσαμε. Η κατασκευή του έργου βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Βελτίωση καθαριότητας και διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Υλοποίηση προγράμματος ανακύκλωσης
Υλοποίηση προγράμματος κομποστοποίησης
Ο Δήμος Θηβαίων πρωτοστατεί πανελλαδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Για το λόγο αυτό, η Θήβα είναι η έδρα του πανελλήνιου δικτύου φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Δεν αρκούν τα συνθήματα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των βιομηχανικών αποβλήτων, των μπάζων, των αγροτικών υποπροϊόντων. Και δεν λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών μόνο ένας ΧΥΤΑ.
Εμείς δεν διστάζουμε να πάρουμε θέση. Δεν φοβούμαστε να προτείνουμε. Δεν ρίχνουμε συνθήματα, και δεν λαϊκίζουμε.
Η περιοχή μας είναι σε μεγάλο βαθμό αγροτική περιοχή. Τα αγροτικά υποπροϊόντα, μέχρι σήμερα, καταλήγουν σε χωράφια, ρέματα, αλάνες, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον. Η λύση υπάρχει. Και είναι η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ των αγροτικών υποπροϊόντων. Προχωράμε ήδη προς την κατεύθυνση αυτή. Η μέθοδος της κομποστοποίησης, είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, και μετατρέπει τα σκουπίδια σε λίπασμα. Η ΔΕΠΟΔΑΘ είναι έτοιμη για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας. Είναι έτοιμη για τη δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης των αγροτικών υποπροϊόντων, που θα ανήκει στη ΔΕΠΟΔΑΘ, δηλαδή στους Δήμους μας, στις τοπικές κοινωνίες.
Η περιοχή μας έχει μεγάλο αριθμό βιομηχανιών. Και οι βιομηχανίες παράγουν απόβλητα, πολλές φορές επικίνδυνα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από το Κράτος για τα απόβλητα αυτά. Εμείς λέμε: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, την ευθύνη της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων. ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ. Προτείνουμε, και επιμένουμε σε αυτό, να υπάρξει ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, υπό την επίβλεψη της ΔΕΠΟΔΑΘ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Αλλά και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ, ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ, με ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.
Η διαχείριση των απορριμάτων είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΖΗΤΗΜΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας. Για το λόγο αυτό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Εμείς είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τη λειτουργία της ΔΕΠΟΔΑΘ. Και φιλοδοξούμε να την καταστήσουμε φορέα διαχείρισης του ΣΥΝΟΛΟΥ των απορριμμάτων της περιοχής μας. ΤΗ ΔΕΠΟΔΑΘ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Υλοποίηση προμήθειας εξοπλισμού, για τη διαχείριση απορριμμάτων της 2ης ΔΕ Ν. Βοιωτίας, για την οργάνωση και ανάπτυξη των υπηρεσιών.



2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Στήριξη της απασχόλησης

Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση, την ένταξη στην αγορά εργασίας, και στη βελτίωση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

Ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια, προγράμματα δράσης και πρωτοβουλίες για την εφαρμογή και ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της απασχόλησης.


Εξασφάλιση νέων και βελτίωση των υφισταμένων υποδομών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στη διευκόλυνση του τριτογενή τομέα (χρηματοπιστωτικές εργασίες, αστικός-πολιτιστικός τουρισμός κλπ)

Δημιουργία δικτύων Πληροφορικής και Επικοινωνίας ευρυζωνικής τεχνολογίας και χρήσης τους για ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών

Κατασκευή Μητροπολιτικού Δικτύου
Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών Δήμου Θηβαίων
Προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών στο Δήμο Θηβαίων μέσω της υλοποίησης έργου επίδειξης των ευρυζωνικών δικτύων και εφαρμογών
Ο σύγχρονος ψηφιακός Δήμος Θηβαίων είναι έτοιμος. Λειτουργεί. Και τώρα ετοιμαζόμαστε για το επ όμενο μεγάλο και αναγκαίο βήμα. Την ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ του ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ. Εχει ήδη εγκριθεί η πρότασή μας, για την επέκταση του ψηφιακού Δήμου Θηβαίων , και στους Δήμους που ενώνονται σήμερα μαζί μας. Εχει ήδη υπογραφεί το συμφωνητικό της ψηφιακής σύγκλισης. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου, θα καλύπτουν πλέον τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού του νέου μας Δήμου.

Ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού (αστικός - αρχαιολογικός - πολιτιστικός, οικολογικός, θρησκευτικός, αθλητικός κλπ)

Οριοθέτηση και οργάνωση τουριστικών (αρχαιολογικών, οικολογικών) διαδρομών.

Τουριστική ενημέρωση & προβολή

Βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του εμπορίου

Βελτίωση των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Αγοράς
Μελέτη βελτίωσης της Δημοτικής αγοράς Θήβας

Βελτίωση υποδομών και στήριξη για τη διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης Θήβας

Διατήρηση και αναβάθμιση της βιομηχανικής εξειδίκευσης της περιοχής και επιδίωξη επέκτασης των τριτογενών διασυνδέσεών της

Πολεοδόμηση, Δίκτυα κοινής ωφέλειας, Οδοποιϊες, Κτήρια και υποδομές εξυπηρέτησης των ήδη υφιστάμενων πυρήνων του δευτερογενή τομέα

Έλεγχος της διάχυσης αποθηκών τύπου logistics (όγκος - χρώμα) και δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων. Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου για «ευγενείς» λειτουργίες


Αξιοποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και επέκταση των δικτύων ενέργειας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Εξοικονόμηση ενέργειας για την τόνωση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, καθώς και για κοινωφελείς σκοπούς

Διατήρηση του γεωργικού πλεονεκτήματος και προσαρμογή στις νέες συνθήκες

Βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, διάθεσης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής και ενθάρρυνση της διαφοροποίησης της αγροτικής οικονομίας .

Δημιουργία Γραφείων Ενημέρωσης των αγροτών και Κτηνοτρόφων στις Δημοτικές Ενότητες, για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων τους.


Εκσυγχρονισμός - συμπλήρωση της σφαγειοτεχνικής υποδομής με μετεγκατάσταση των δημοτικών σφαγείων Θήβας
Το έργο έχει ήδη ανατεθεί. Τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που σχετίζονται με την νομοθεσία για την προστασία της Υλίκης, σύντομα ξεπερνιούνται και η κατασκευή του έργου θα αρχίσει άμεσα.

Στήριξη των αγροτών για αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων, διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες, και δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Σε όλη την προηγούμενη περίοδο, και μέχρι σήμερα, τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας, και κατά συνέπεια το εισόδημα των αγροτών μας, δέχονται μια ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ. Χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς να υπάρχει καμία γνωμοδότηση κανενός αρμόδιου φορέα, κύκλοι που ενδιαφέρονται μόνο για να μας κάνουν αντιπολίτευση, και αδιαφορούν για την αγροτιά μας, συνεχίζουν την απαράδεκτη φημολογία για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Βασικές υπηρεσίες για τον αγροτικό πληθυσμό

Κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία, χώροι άσκησης πολιτιστικών δραστηριότητων, πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών

Βελτίωση οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων (πλακοστρώσεις - πεζοδρομήσεις, φωτισμός, κλπ) οικισμών των τοπικών διαμερισμάτων

Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς και ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων

Βελτίωση-σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, διαμόρφωση θέσεων θέας. Διατήρηση, αποκατάσταση, αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της αγροτικής υπαίθρου (γεφύρια, μύλοι, λιοτρίβια, πατητήρια, βρύσες).

Αποκατάσταση περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών, δενδροφυτεύσεις με ενδημικά είδη. Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για τη μετατροπή τους σε μουσεία-συλλογές-εκθετήρια που σχετίζονται με τη λαογραφική/ αγροτική/ πολιτιστική κληρονομιά.



3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας καθώς και της τρίτης ηλικίας

Βελτίωση και κατασκευή υποδομών κοινωνικής φροντίδας
Βελτίωση κτιρίων για τη στέγαση κοινωνικών υπηρεσιών. Ηδη, το κτίριο που θα στεγάσει το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ του Δήμου μας, είναι έτοιμο. Θα ενταχθεί η χρηματοδότηση της λειτουργίας του στο ΕΣΠΑ, και σύντομα οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο, άνετο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο καθημερινής επαφής, συμβίωσης και δημιουργίας.

Ίδρυση και λειτουργία νομικών προσώπων και ιδρυμάτων, όπως παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, κέντρων ανοικτής περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, κ.λπ.
Λειτουργία παιδικών σταθμών
Λειτουργία ΚΑΠΗ

Μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους άστεγους και τους οικονομικά αδύνατους δημότες

Συμβουλευτική στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά συνοικούντων προσώπων και κέντρων πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μέριμνα για τη στέγαση των αστέγων και οικονομικά αδύνατων δημοτών, με την παροχή χρηματικών βοηθημάτων, ειδών διαβίωσης και περίθαλψης σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης κατά τις προβλέψεις του Κώδικα

Επιχορήγηση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, για τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» και της Κοινωνικής Μέριμνας. Κάλυψη των αναγκών ολόκληρου του καλλικρατικού Δήμου.

Προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης

Δημιουργία τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών που θα δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου.

Δημιουργία-αναβάθμιση δημοτικών ιατρείων, κέντρων αγωγής υγείας, υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής υγείας κλπ

Λειτουργία υποστηρικτικών δημοτικών δομών δημόσιας υγείας
Λειτουργία δημοτικού κέντρου προληπτικής ιατρικής & δημόσιας υγείας

Ένταξη αθίγγανων και μεταναστών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας
Επιχορήγηση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, για τη λειτουργία Ιατροκοινωνικού κέντρου για τσιγγάνους στο Δήμο Θηβαίων, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου ‘‘Βοιωτικό Δίκτυο για την Απασχόληση’’
Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια χώρος υποδοχής μεγάλου αριθμού μεταναστών. Γνωρίζουμε καλά, ότι οι Θηβαίοι δεν είναι ρατσιστές. Γνωρίζουμε ότι δεν τρέφουν αισθήματα μισαλλοδοξίας. Γνωρίζουμε όμως, και ότι η ανέχεια, η ανεργία, η έλλειψη βασικών υποδομών και στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης, δημιουργούν προβλήματα. Προβλήματα για τη δημόσια υγεία. Προβλήματα για τη δημόσια ασφάλεια. Και η έλλειψη αστυνόμευσης εντείνει τέτοια φαινόμενα.
Δεν επιθυμούμε μια Θήβα αστυνομοκρατούμενη. Ούτε όμως μια Θήβα απροστάτευτη. Εχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε ειρηνικά, και με ασφάλεια. Και αυτό θα το απαιτήσουμε και θα το επιβάλουμε.
Απαιτούμε από την Πολιτεία να προχωρήσει επιτέλους σε μια συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη, αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Μια πολιτική που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες και των τοπικών κοινωνιών, και των μεταναστών. Θα παρέχει υπηρεσίες, ευκαιρίες και ασφάλεια. Εχουμε κάνει επανειλημμένες παραστάσεις στα αρμόδια Υπουργεία. Και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, μέχρι τη στιγμή που θα πετύχουμε την επίτευξη των όρων ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης. Χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς βία, χωρίς φόβο, χωρίς ανασφάλεια.

4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας
Ο Δήμος Θηβαίων έχει προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με τη Νομαρχία Βοιωτίας και το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για την ψηφιακή απεικόνιση του Μυκηναϊκού Ανακτόρου της Καδμείας.
Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η κατασκευή του θα ξεκινήσει εντός του 2010.

Εξασφάλιση των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος Παιδείας

Κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Βελτίωση σχολικών κτηρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Κατασκευή υγρομόνωσης – Ανακατασκευή ΤΕΕ Θήβας
Αντικατάσταση στέγης 4ου Νηπιαγωγείου Θηβών
Βελτίωση - αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θήβας
Κατασκευή περίφραξης 1ου ΣΕΚ και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου
Κατασκευή στέγης στο 7ο - 8ο δημοτικό σχολείο
Ανακατασκευή δαπέδων και οργανισμού πληρώσεως του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα

Βελτίωση του εξοπλισμού εκπαίδευσης της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Παρεμβάσεις για αναβάθμιση διεύρυνση και συμπλήρωση υποδομών της τριτοβάθμιας παιδείας


Βελτίωση της λειτουργίας (εκσυγχρονισμός ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας. Ενίσχυση της πρόσβασης σε γνωστικό υλικό.

Βελτίωση της λειτουργίας και του εξοπλισμού του Δημοτικού ωδείου Θήβας. Επέκτασή του στο νέο Καλλικρατικό Δήμο.

Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων καλών τεχνών
Λειτουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής

Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Υλίκη-Παραλίμνη και Μοσχοπόδι

Πολιτική προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου και των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς με συνετή διαχείριση

Οριοθέτηση και ανακήρυξη όλων των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, νεώτερων και αρχαίων και ιστορικών τόπων και τοπίων

Προβολή και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δημιουργία δικτύων - διαδρομών μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Συνεργασία με διεθνείς και υπερτοπικούς φορείς, εξειδικευμένα ινστιτούτα ή χορηγούς για την ενίσχυση των πολιτικών ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της πόλης της Θήβας (Ιδρυμα PACKARD)

Ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των σύγχρονων πολιτιστικών έργων. Ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού

Ενίσχυση υποδομών και γεγονότων τοπικού και σύγχρονου πολιτισμού
Βελτίωση θεάτρου Μοσχοποδίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Μελέτη και εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων και εφαρμογή πολιτικών για την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού

Διοργάνωση συνεδρίων για τον πολιτισμό, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ή συμμετοχή του Δήμου σε αυτά.

Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

Ενίσχυση δομών στήριξης του αθλητισμού
Λειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Θήβας

Κατασκευή, αθλητικών εγκαταστάσεων, στις τοπικές κοινότητες και τις συνοικίες.
Είμαστε περήφανοι για το έργο μας στον τομέα των αθλητικών υποδομών. Όταν αναλάβαμε τη διαχείριση του Δήμου Θηβαίων, υπήρχε ΜΟΝΟ ΕΝΑ γήπεδο που πληρούσε τις βασικές προδιαγραφές για την διεξαγωγή επίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων. Το γήπεδο της πόλης της Θήβας.
Σήμερα, έχουμε ένα νέο γήπεδο – στολίδι, σε κάθε Τοπική Κοινότητα της Θήβας. Και στο Αμπελοχώρι, και στον Ελεώνα, και στο Μουρίκι, και στο Νεοχωράκι, και στο Υπατο. Είμαστε περήφανοι για την κατασκευή πέντε νέων γηπέδων μέσα σε μια τετραετία. Και θα συνεχίσουμε την βελτίωση των αθλητικών υποδομών. Γιατί για εμάς ο αθλητισμός είναι θεμελιώδες στοιχείο του πολιτισμού και της κοινωνικότητας.

5. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών δοµών & σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, δημιουργήσαμε στο Δήμο μας:
Νομική Υπηρεσία
Τμήμα Περιβάλλοντος
Γραφείο Απασχόλησης
Οργανώσαμε και εξοπλίσαμε από την αρχή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τη Δημοτική Αστυνομία.
Ο Δήμος Θηβαίων εξελίσσεται συνεχώς, και βελτιώνει όλους τους τομείς παροχής υπηρεσιών στους δημότες.

Αναδιοργάνωση των Νομικών Προσώπων του νέου καλλικράτειου Δήμου Θηβαίων

Ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού

Στελέχωση της ιεραρχικής πυραµίδας των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του

Ψηφιακή σύγκλιση του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, και μετάβαση στη Τοπική Ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υποδομών
Ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του. Επέκταση στον καλλικρατικό Δήμο.

Αποτύπωση, ανασχεδιασμός και τυποποποίηση των διοικητικών διαδικασιών

Συµβάσεις συνεργασίας µε τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών στους ΟΤΑ

Βελτίωση οικονομικής κατάστασης - Αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας

Καταγραφή της περιουσίας και των τρεχουσών εκμεταλλεύσεων

Εκτίμηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης με συνδρομή διαφόρων χρηματοδοτικών πηγών και διαδικασιών (ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΠΕΠ κλπ)
Ανάδειξη συμβούλου ΣΔΙΤ για κατασκευή χώρων στάθμευσης - αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας - δημιουργία αθλητικών χώρων

Βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και κατάστασης του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του


Σχεδίαση, οργάνωση, συντονισμός και εφαρμογή προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για την πρόληψη της παραβατικότητας στην περιφέρεια του Δήμου, με τη δημιουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Θηβαίων.



ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΓΙΩΝ

Αμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης των Βαγίων με νερό απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο. Η αποφασιστική και ταχύτατη επίλυση του προβλήματος στη Θήβα, εγγυάται τη δυνατότητά μας για επίλυση του προβλήματος και στα Βάγια.

Βελτίωση του δικτύου υδροδότησης με κατασκευή δεξαμενών και διαχωρισμό της διανομής νερού σε τρία τμήματα (άνω-μέσο-κάτω).

Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και των αγωγών λυμάτων για βιολογικό καθαρισμό. Λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Βελτίωση του συστήματος ομβρίων υδάτων. Αποκατάσταση παλιών και δημιουργία νέων σχαρών απορρόφησης ομβρίων.

Σύνταξη σχεδίου πόλης και καθορισμός Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου.

Ενέργειες για την κατασκευή του νέου νεκροταφείου Βαγίων.

Βελτίωση της περιφερειακής οδού (άνοδος) και διαπλάτυνση πεζοδρομίων κεντρικής οδού (κάθοδος). Ονοματοδοσία σε όλη την πόλη.

Διαμόρφωση των πλατειών Βαγίων και Κασνεσίου. Παιδικές χαρές.

Βελτίωση της λειτουργίας αγροτικού ιατρείου. Προσπάθειες για την εκ περιτροπής λειτουργία του και στο Κασνέσι.

Διαμόρφωση της δημοτικής αίθουσας στο Κασνέσι.

Ανακατασκευή χώρων άθλησης, αποδυτηρίων του γηπέδου. Γήπεδα μπάσκετ – τένις.

Εξωραϊσμός των δημοτικών χώρων με δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, και δενδροφυτεύσεις.

Καθορισμός χρήσης αναπαλαιωμένου ελαιοτριβείου.















ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις και πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στη βιομηχανική ζώνη Θίσβης, με σκοπό τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και με σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

Ενέργειες για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία λιμανιού στη βιομηχανική ζώνη, με σκοπό την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στις παραλίες.

Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

Δημιουργία – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις τοπικές κοινότητες.

Πρόνοια για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αξιοποίηση πηγών (Φύκεζα, Κάνταλος, Στέρνεζα, Παναγία Πιορίκι στα Χώστια). Υδρευση των ποιμνιοστασίων.

Βελτίωση και συντήρηση του υδροδοτικού δικτύου της «Τάτεζας» (Παλαιό δίκτυο υδροδότησης της Ελλοπίας).

Τοποθέτηση γεννητριών στα αντλιοστάσια.

Αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, ανακατασκευή πλατειών και δημιουργία νέων.
Ανακατασκευή και αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων. Δημιουργία χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ενέργειες για τη δημιουργία πολυδύναμου και εξοπλισμένου Ιατρείου στη Θίσβη.

Ανακατασκευή των γηπέδων με τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στις τοπικές κοινότητες. Κατασκευή νέου γηπέδο στην «Αγία Μαρίνα» Ελλοπίας.

Προβολή των παραμελημένων αρχαιολογικών χώρων (Θίσβη, Παλαιά Βρύση στα Χώστια).

Διασφάλιση και κατοχύρωση των δημοτικών εκτάσεων στις παραλίες.

Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης.

Εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης στους παραλιακούς οικισμούς Αλυκής, Σαράντι.

Πρόνοια για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και κατασκευή κοινοτικών τουαλετών στις παραλίες.

Διαμόρφωση των δρόμων, έργα υποδομής (κράσπεδα, φωτισμός).

Δράσεις για την ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης σε προγράμματα ενίσχυσης της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς. Δημιουργία σύγχρονης κεντρικής μονάδας ελαιοτριβείου στο Δήμο, για τη μείωση της σχετικής δαπάνης, προς όφελος των παραγωγών.

Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

Λήψη μέτρων πυρασφάλειας στις ευαίσθητες, επικίνδυνες και δυσπρόσιτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας. Δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας.

Ενεργοποίηση για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ

Ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού» στις Πλαταιές.

Ολοκλήρωση του έργου «Διαμόρφωση κέντρου Αιωροπτερισμού» στον Κιθαιρώνα.

Ενταξη της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών στο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Καθορισμός των Περιοχών Ειδικής Προστασίας, ζωνών παραγωγικών δραστηριοτήτων, ζωνών πολεοδόμησης.

Νέα χωροταξική ρύθμιση στις παραλίες Λιβαδόστρας, Καλαμακίου και Αγίου Βασιλείου. Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

Ανάπλαση και ανασχεδιασμός των παραλιών μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα προβλέπει την δημιουργία χώρου αγκυροβολίας σκαφών καθώς και την λύση του προβλήματος των ομβρίων.

Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.


Ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην Λιβαδόστρα και που μέχρι σήμερα και παρά τον χαρακτηρισμό τους ως Α΄ Ζώνη δεν έχουν οριοθετηθεί και αξιοποιηθεί.

Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού μνημείου του Τροπαίου της ιστορικής Μάχης των Λεύκτρων ( 371 π.Χ. ), και των αρχαιολογικών χώρων στις Πλαταιές. Συνέχιση των ανασκαφών στις Πλαταιές.

Συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Ελεούσας στις Πλαταιές.
Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο Κοιμητήριο, τον Αγιο Ιωάννη και την Αγία Παρασκευή Λουτουφίου.

Εκ νέου μελέτη για την κατασκευή πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων.

Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευή ταμιευτήρων νερού στον Ασωπό ποταμό. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην πεδινή έκταση της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Κατασκευή – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

Κατασκευή-βελτίωση του οδικού άξονα Θήβα – Λουτουφί – Μελισσοχώρι – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Πλαταιές.
Διαπλάτυνση – διαμόρφωση του οδικού δικτύου Λουτουφί – Αμπελοχώρι.

Μελέτες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας.

Ανακατασκευή των αθλητικών χώρων στις τοπικές κοινότητες.
Δημιουργία σύγχρονων Αγροτικών Ιατρείων.

Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

Δημιουργία Γραφείου Απασχόλησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.


Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Αυτοί είναι οι άξονες της πρότασης που καταθέτουμε σήμερα.
Είναι το πρόγραμμα, στο οποίο θα βασιστούμε, θα εμπλουτίσουμε με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, και θα υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία.
Με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας εμπιστοσύνη και συμπαράσταση.
Μαζί, για το κοινό μας μέλλον.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
Νίκος Σβίγγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων

Το ψηφοδέλτιο του Ευάγγελου Γεωργίου στον Δήμο Τανάγρας


div>Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων
Παναγιωτίδης Κλεάνθης του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Πέτρου Χρήστος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Ρούσση Λίγγου Βασιλική του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)

Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων
Αικατερίνης Αθανάσιος του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Αναστασίου Ιωάννης του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Βλάχος Βασίλειος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Γακόπουλος Ευριπίδης του Βασιλείου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Γκίνης Ιωάννης του Σταύρου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Κακάλια Ευαγγελία (Λιάνα) του Χρήστου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Καμπιώτου Λιάπη Γεωργία (Γωγώ) του Ευσταθίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Κρητικός Πέτρος του Αθανασίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Μαγγίνας Ευάγγελος του Αθανασίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Μαραγκού Διαμαντή Αναστασία (Τασούλα) του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Μιχούλης Γεώργιος του Αντωνίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Μπάκας Κωνσταντίνος του Φιλίππου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Νίκας Αθανάσιος του Θεοδώρου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Στέρπης Γεώργιος (Τούδης) του Θεοδώρου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Τσαπάρα Ανδριάνα του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)

Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου
Γεντίκης Σωτήριος του Λεωνίδα (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Γραμματικού Κυριακούλα (Τούλα) του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Δουρδουβέλα Χαρίκλεια του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Ιωάννου Αντωνίου Αριστέα του Ηλία (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κανέλλος Αντώνιος του Κοσμά (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Καρακοβούνη Σοφία του Νικολάου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Καψάλης Απόστολος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κόκκαλης Γεώργιος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κορλός Γεώργιος του Θεοφάνη (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κουρουτός Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κουτρούμπα Λεμονή Κωνσταντίνα του Αγγέλου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Μιχάλα Ελπίς (Ελπίδα) του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Μούσιος Γεώργιος του Μιχαήλ (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Περγάλιας Βασίλειος του Παναγιώτη (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Φωτόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)

Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας
Βλάχος Γεώργιος του Χρήστου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Βρεττός Σωτήριος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Κανιάρης Αλέξανδρος του Ευαγγέλου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Μάντζαρης Κωνσταντίνος του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Μπλάνας Χρήστος του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Πανούσης Χρήστος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Παπαθανασίου Λαψάνης Κωνσταντίνος του Βασιλείου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Σφυρίδη Ευαγγελία του Αθανασίου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)

Δημοτική Κοινότητα Οινοφύτων
Δημητρακάκη Καρροπούλου Αγόρω (Ρούλα) του Χρήστου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Καμηνιώτης Ιωάννης του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Κοττής Παναγιώτης του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Κριμπά Αναστασία (Νατάσα) του Χαραλάμπου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Μπλατσιώτης Νικόλαος του Ταξιάρχη (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Σιμιτζής Νικόλαος του Θεοδώρου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)

Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου
Δημητρίου Χρήστος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Θεοδώρου Κωνσταντίνος (Ξενύχτης) του Παναγιώτη (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κάλλης Ηλίας του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Καραγκιόζη Αικατερίνη του Νικολάου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Κομπογιάννης Γεώργιος του Λάμπρου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)
Πιτσικάλη Αγγελική του Μάρκου (Εκλογική Περιφέρεια Σχηματαρίου)

Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά
Καββά Βασιλική (Κική) του Αθανασίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Κατσιφής Χρήστος του Βασιλείου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Παπαμήτρου Χρήστος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Ταμπουρατζής Χρήστος του Σπυρίδωνος (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)

Τοπική Κοινότητα Άρματος
Βρεττού Φωτεινή του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Κυριάκου Παναγιώτης του Αριστείδη (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Μελετίου Γρηγόριος του Σπυρίδωνος (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Σιαμπάνης Ιωάννης του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)

Τοπική Κοινότητα Ασωπίας
Δουγέκος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Πανούσης Ευθύμιος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Παπαθανασίου Χρήστος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Σαμπάνη Σωτηρία του Νικολάου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)

Τοπική Κοινότητα Δάφνης
Γρίβας Κωνσταντίνος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Τζαφέρης Μελέτιος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)

Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας
Μπαλτά Παρασκευή του Παναγιώτη (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Συκαράς Αλέξανδρος του Αποστόλου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Συκαράς Πέτρος του Νικολάου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)

Τοπική Κοινότητα Κλειδίου
Αγγελικάκη Μυττάκη Μαρία του Ευαγγέλου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Αικατερίνης Δημήτριος του Αθανασίου (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)
Κυριάκος Ευάγγελος του Μιχαήλ (Εκλογική Περιφέρεια Οινοφύτων)

Τοπική Κοινότητα Πύλης
Κόλλιας Στυλιανός του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Λάμπρου Κωνσταντίνος του Παύλου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Λίγγου Ευαγγελία του Παναγιώτη (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Μέμεζας Χρήστος του Περικλή (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)

Τοπική Κοινότητα Σκούρτων
Αγαθής Νικόλαος του Δημητρίου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Ίσσαρης Σωτήριος του Γεωργίου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Καλμπένη Πατρούλα του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Ντάρδας Χρήστος του Μελετίου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)

Τοπική Κοινότητα Στεφάνης
Φιλιππής Ιωάννης του Σωκράτη (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)
Φιλιππής Νικόλαος του Κωνσταντίνου (Εκλογική Περιφέρεια Δερβενοχωρίων)

Τοπική Κοινότητα Τανάγρας
Μπελεγράτης Αντώνιος του Ανδρέα (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Παπαβασιλείου Ρουσάκη Αναστασία (Τασούλα) του Ιωάννη (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Σιαμπάνης Χρήστος του Λουκά (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)
Τσουβάλας Λεωνίδας του Αντωνίου (Εκλογική Περιφέρεια Τανάγρας)

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Ν. Σβίγγου με τους υποψήφιους συμβούλους του Συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος"


Σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική είμαστε ο μόνος Δήμος που μειώσαμε κατά 50% τα Δημοτικά Τέλη για τα ΑμεΑ, τους χρονίως πάσχοντες, τρίτεκνους και πολύτεκνους, γιατί πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει την πολιτεία, τον Δήμο στο πλευρό του.
Επίσης στις αγροτικές αποθήκες, που φορολογούνταν ως οι Βιομηχανίες, μειώσαμε τα τέλη κατά 80% δίνοντας μεγάλη ανάσα στον αγρότη που υποφέρει.
Ανακοινώνω ότι πριν από δυο ημέρες υπεγράφη με 4,5 εκατ. ευρώ η υδροδότηση του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου από τον Μόρνο. Αυτό δεν προέκυψε από μόνο του. Από την πρώτη ημέρα του 2010 που ανέλαβα και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, έσκυψα στο πρόβλημα, με επανειλημμένες συναντήσεις στα Υπουργεία και την ΕΥΔΑΠ, βρίσκοντας ανταπόκριση. Το ίδιο υπόσχομαι να γίνει και για την Δημοτική Κοινότητα των Βαγίων λύνοντας, το ίδιο αποτελεσματικά με την Θήβα, το πρόβλημα της υδροδότησης με καθαρό νερό.
Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων είμαστε εμείς αυτοί που προβληματιστήκαμε. Κινήσαμε τις διαδικασίες για την διαχείριση των υπολοίπων στερεών αποβλήτων αγροτικά, μπάζα κτλ. Ψάξαμε, και μαζί με τους 11 Δημάρχους της πρώην επαρχίας Θήβας ταξιδέψαμε στο Παρίσι.
Ποιος Σβίγγος ήθελε να φέρει το εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών όταν Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη της ΔΕΠΟΔΑΘ, επιστήμονες κτλ., ήταν μαζί στην αποστολή στην Γαλλία;
Πήγαμε για να δούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη με τα σκουπίδια, συναντηθήκαμε με επιστήμονες και καταλήξαμε στην ΔΕΠΟΔΑΘ, της οποίας είμαι πρόεδρος, ότι στην Θήβα ΔΕΝ μπορεί να γίνει και ΔΕΝ θέλουμε τέτοιο εργοστάσιο.
Λένε κάποιοι ότι ο Σβίγγος έχει υπογράψει για να γίνει το εργοστάσιο καύσης. Φέρτε μου μια υπογραφή μου και παραιτούμαι από Δήμαρχος και εξαφανίζομαι από την κοινωνία της Θήβας. Περιμένω ακόμα να φέρουν αυτήν την περιβόητη υπογραφή.
Δεν ξέρω τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η προσπάθεια συκοφάντησης μου.
Δεν γνωρίζουν ότι ο Σβίγγος αποφασίζει μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους και δεν έχει ρόλο “αυτοκράτορα” στην ΔΕΠΟΔΑΘ;
Από το ΟΧΙ στο εργοστάσιο καύσης που είπαμε στην ΔΕΠΟΔΑΘ ακολουθήσαμε την οδό της λιπασματοποίησης-κομποστοποίσης των σκουπιδιών και προ ημερών δώσαμε εντολή να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης που είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την έναρξη κατασκευής του έργου.
Το έχουμε επιλέξει και το δημοπρατούμε σύντομα. Τελεία και παύλα. Από ‘κει και πέρα όποιος λέει οτιδήποτε είναι ψεύτης και συκοφάντης.
Όλοι αυτοί που είναι υποχείρια κάποιων θα λογοδοτήσουν στις 7 του Νοέμβρη.
Οι συκοφάντες θα εξαφανιστούν στις 8 του Νοέμβρη και θα πάνε στα σπίτια τους.
Έχετε μπροστά σας το φυλλάδιο με το έργο μας. Αλλά και την τετραετία 90-94 φτιάξαμε τον βιολογικό, το θέατρο στο Μοσχοπόδι, τον Δημοτικό Ξενώνα, 8 σύγχρονα σχολεία. Και τώρα, τον ΧΥΤΑ, το διυλιστήριο, τον ψηφιακό Δήμο και άλλα πολλά που θα χαίρονται οι συμπολίτες μας.
Εντάξαμε στο πνεύμα του Καλλικράτη και τους Δήμους που συνενώνονται με την Θήβα στην Ψηφιακή Σύγκλιση για να μπορούν και οι κάτοικοι των Βαγίων, των Πλαταιών και της Θίσβης να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες.
Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας. Το πρόγραμμα μας προβλέπει: Την σύνταξη του τετραετούς επιχειρησιακού προγράμματος για το οποίο εξασφαλίσαμε όλες τις χρηματοδοτήσεις.
Μαζί θα συντάξουμε το τελικό πρόγραμμα, αναδεικνύοντας πάνω απ’ όλα τις ανάγκες των χωριών και των συμπολιτών μας. Σας τονίζω ότι μόνο για τις ανάγκες του Καλλικράτη και για την κατασκευή έργων, υπηρεσιών, μέσα στο τελευταίο δίμηνο, εξασφαλίσαμε 7,5 εκατ. ευρώ.
Αξιοποιούμε την δυνατότητα που έχουμε, ενός εκ των ολίγων ισχυρών Δήμων της Περιφέρειαςε και η ανάπτυξη θα είναι για όλον τον Καλλικρατικό Δήμο. Αυτό σας το εγγυώμαι.
Προτάσσουμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλους τους Δήμους που συναρτώνται στην Θήβα. Ήδη σχεδιάζουμε μαζί σας την ανάπτυξη των παραλιών μας και την ανάδειξη των ιστορικών μας μνημείων, όπως επίσης και των ορεινών μας όγκων.
Όλα αυτά που λέμε θα γίνουν πράξη μαζί με εσάς, από την επόμενη ημέρα των εκλογών γιατί είμαστε η συνέχεια ενός Σύγχρονου Δήμου.
Δεν πετάμε στα σύννεφα. Κάθε ημέρα ζούμε τα προβλήματα. Κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι έρχονται μαζί μας και είναι πάντα καλοδεχούμενοι.
Γνωρίζουμε τον πολίτη, του λέμε την αλήθεια, του λέμε ότι μαζί θα πορευθούμε μέσα στον Καλλικράτη και του υποσχόμαστε ότι κάθε ημέρα θα είμαστε και καλύτεροι.
Αυτή είναι η αντίληψη μας.
Δίνουμε σήμερα από εδώ την υπόσχεση μας για έναν όμορφο, προεκλογικό αγώνα.
Εύχομαι καλό, αγώνα, με την νίκη και στις 8 του Νοέμβρη θα είμαστε εμείς και πάλι οι συνεχιστές αυτής της δημιουργικής πορείας που χαράξαμε. Καλή συνέχεια»

Εκλογικό Κέντρο: Επαμεινώνδα 109 τηλ: 22620 80108, fax: 22620 26003 www.svigos.blogspot.com email: sygxronos_dhmos@hotmail.gr

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση απόσυρσης της υποψηφιότητας για το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων του Γεωργίου Δ. Κατσέλη


Η «πολιτική» με την ευρεία έννοια αναφέρεται σε εκείνη την ανθρώπινη δραστηριότητα που το υποκείμενο καλείται να διαχειριστεί ζητήματα είτε αυστηρά προσωπικά είτε του οίκου του είτε μιας ευρύτερης συλλογικότητας είτε αυτής της ίδιας της κοινωνίας. Η πολιτική δεν εντάσσεται πάντοτε σε ορθολογικές νόρμες. Είναι κομμάτι αυτής της γνωσιακής επιστήμης, που ονομάζεται «ασαφής λογική». Αλλά δεν είναι μόνο ασαφής η λογική στην πολιτική. Τις περισσότερες φορές, είναι ασαφή και τα συναισθήματα που κυριαρχούν και εξυφαίνουν τις τελικές αποφάσεις αυτών που ασκούν την πολιτική. Για συναισθηματική ασάφεια σε μια πολιτική πράξη δεν μπορεί να κατηγορηθεί κανείς, όταν αυτή δεν έχει περιοδικότητα, αλλά προκύπτει εδώ και εκεί με μη συστηματικό τρόπο σε ένα συστημικό πολιτικό πλέγμα. Αν όμως η συναισθηματική ασάφεια έχει επαναληπτικότητα, τότε το λογικό συμπέρασμα που συνάγεται για το υποκείμενο της πολιτικής είναι ένα: ότι δεν έχει κανένα εσώτερο σύστημα αξιών, δεν έχει αρχές που δεν καταπατούνται και αρχές που οριοθετούν τόσο την πολιτική λογική του όσο και τα πολιτικά συναισθήματά του. Εγώ δεν ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία.

Έχω υπηρετήσει την εκπαίδευση για 39 χρόνια. Και υποθέτοντας ότι η εκπαίδευση είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της συλλογικής ζωής, έχω υπηρετήσει παράλληλα για 25 σχεδόν χρόνια συστηματικά την κοινωνία στο σύνολο της. Πριν από 4 μήνες ετέθη θέμα υποψηφιότητας μου για το αξίωμα του Δημάρχου στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Θηβαίων. Μη λαμβάνοντας το «καταχρηστικώς ονομαζόμενο κομματικό χρίσμα» και διαπνεόμενος από σαφείς αξίες και ιδέες, εκχώρησα τον ηγετικό ρόλο για μια κοινωνική κίνηση ανανέωσης της δημοτικής αρχής στο συνυποψήφιο μου κ. Δημήτρη Αγγέλου, του οποίου η κίνηση ονομάστηκε «Θηβαϊκή Συμπολιτεία». Με τεράστια προσπάθεια από εμένα και άλλα μέλη της κίνησης αυτής έγινε δυνατή η πλήρωση του ψηφοδελτίου μας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου υπήρξε μεγάλος προβληματισμός σχετικά με τη διάσπαση των τοπικών πολιτικών δυνάμεων του «κέντρου», καθώς οι πιο συντηρητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας μας εμφανίστηκαν με σχετική ομοιογένεια, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις πολλαπλές συνιστώσες του «αριστερού» προοδευτικού χώρου. Ο προβληματισμός αυτός κατέληξε σε μία άτυπη ζύμωση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να επιχειρηθεί συσπείρωση του κεντρώου και αριστερού προοδευτικού χώρου με γνώμονα την επιτυχέστερη πορεία στις εκλογές και την καλύτερη υπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος της κοινωνίας μέσα από μια ανασύνθεση δομών και μια ανανέωση αιρετών εκπροσώπων του νέου Καλλικράτειου Δήμου. Έτσι λοιπόν, όντας υπέρμαχος της συνένωσης των τοπικών δυνάμεων και σκεπτόμενος το δημόσιον συμφέρον, συμφώνησα στη συνένωση της Θηβαϊκής Συμπολιτείας και της κίνησης του κ. Χαλβατζή, παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις μου για το διαδικαστικό. Σημειώνω ότι στην κίνηση του κ. Χαλβατζή εμπεριέχονταν και οι πολλαπλές συνιστώσες του αριστερού προοδευτικού χώρου. Στην ανωτέρω συγχώνευση συμμετείχαν και τμήματα του λαϊκού συντηρητικού χώρου εκπροσωπούμενα από τους κους Τσεκέ Σωτήριο και Μπληζιώτη Φώτιο, τα οποία δέχτηκαν εκατέρωθεν υποσχέσεις τόσο από την κίνηση του κ. Αγγέλου όσο και από την κίνηση του κ. Χαλβατζή ότι θα συμμετείχαν ισοτίμως. Στόχος της ανωτέρω πολιτικής συμπράξεως ήταν ένα κοινό όραμα: να πάμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας ένα βήμα παρακάτω, μέσα από τις επαυξημένες δυνατότητες του Καλλικράτειου Δήμου Θηβαίων.

Και εδώ υπεισέρχεται το θέμα της ασαφούς λογικής/φιλοδοξίας και των ασαφών συναισθημάτων ορισμένων συμμετεχόντων στη συγχώνευση. Ενώ έγιναν αρχικές συμφωνίες ενότητας, τροχοπέδη στην αποτελεσματική συγχώνευση στάθηκαν οι ασαφείς λογικές και οι συναισθηματισμοί κάποιων μειονοτήτων του αριστερού χώρου να θέσουν ανυποχώρητο βέτο στη μη συμμετοχή κάποιων υποψηφίων της Θηβαϊκής Συμπολιτείας του κ. Αγγέλου, καθώς και του λαϊκού συντηρητικού χώρου στο σύνολό του. Στόχος μου ήταν η δημιουργία μιας πλουραλιστικής ιδεολογικά και πολιτικά κίνησης, που θα δημιουργούσε πλειοψηφικό ρεύμα στην τοπική κοινωνία με σκοπό το κοινό όραμα που προανέφερα. Διότι πιστεύω ότι η τοπική κοινωνική ατμομηχανή μπορεί να πάει γρήγορα μπροστά μόνο μέσα από πολυσυλλεκτικές συνθέσεις, οι οποίες λόγω του πλουραλισμού τους προάγουν το υπέρτατο αγαθό της Δημοκρατίας. Με όλους τους υποψηφίους για τους οποίους ετέθη βέτο από τις συγκεκριμένες πολιτικές μειονότητες, υπήρχαν ηθικές και πολιτικές δεσμεύσεις τόσο προσωπικές όσο και των δύο επικεφαλείς των κινήσεων. Η άσκηση του βέτο ήταν ειδικά μεθοδευμένη στο χρόνο, οι δε λόγοι υποστήριξής του στην πλειοψηφία τους καθαρά προσωπικοί και ίσως πολιτικά πονηροί και ύποπτοι. Αυτή η συμπεριφορά προσέκρουσε πάνω στις πολύ ευαίσθητες χορδές των προσωπικών μου αξιών και ιδεών. Και έτσι λοιπόν αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από Δημοτικός σύμβουλος.

Δηλώνω απερίφραστα ότι θα είμαι παρών στις πολιτικές εξελίξεις και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην επιτυχία του Καλλικράτειου εγχειρήματος, όπως εγώ το έχω οραματιστεί.
Γεώργιος Δ. Κατσέλης