Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μια νύχτα στην Ακρόπολη με τον Λ. Σάντα και τον Μ. Γλέζο!!!


Πρόκειται για ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Λάκη Σάντα «Μια νύχτα στην Ακρόπολη…» τότε που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο πήραν την απόφαση να χτυπήσουν κατάκαρδα τον Χίτλερ…
Το βιβλίο παρουσίασαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας και ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», το μεσημέρι της Κυριακής, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, σε μια συγκινητική εκδήλωση, καθώς εκεί παρόντες ήσαν και δυο αγωνιστές της περιοχής μας: Ο Γιάννης Μιχαλάκης, ετών 95 σήμερα, που έλαβε μέρος στην Μάχη της Πύλης και σε άλλες πολλές και ο Νίκος . Μαργώνης, ο τρομερός σαμποτέρ της Θήβας!!
Με τον συντονισμό του Γ. Μαστροδήμου και αμέσως μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τον ιστορικό – κριτικό Στρατή Μπουρνάζο, οι δυο αγωνιστές της περιοχής μας θυμήθηκαν γεγονότα των ημερών εκείνων, τα περιέγραψαν, συγκινήθηκαν και συγκίνησαν τους παρόντες, ενώ το τιμώμενο πρόσωπο ο Λ. Σάντας είπε ακόμη περισσότερα για εκείνη την βραδιά, για άλλα βράδια και μέρες στην Ελλάδα, αλλά και στην Θήβα. «Από την Θήβα έχω ιστορικές μνήμες και για πρώτη φορά μπήκα στην πόλη τον Οκτώβρη του 1944 μαζί με τη 2η μεραρχία του ΕΛΑΣ…» είπε, εξιστορώντας τα γεγονότα και δίνοντας το δικό του μήνυμα: «Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε ο μοναδικός λαός στην Ευρώπη, και καταφέραμε όχι μόνο να ανατρέψουμε τον γερμανοιταλικό στρατό αλλά και τον κατανικήσαμε . Κι εκτός αυτού έχουμε μεταδώσει τον πολιτισμό μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτόν τον καιρό πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, γιατί βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική κρίση και δυστυχώς με όλους εναντίον μας. Όμως, εμείς οι Έλληνες πρέπει να σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι» είπε και όλοι πετάχτηκαν όρθιοι χειροκροτώντας…
Την αφήγηση αποσπασμάτων του βιβλίου από τον ηθοποιό Λ. Τσάγκα, συνόδεψαν η Λύρα του Απόλλωνα και η τοξωτή παντομίμα με τον Μιχάλη Καραβασίλη!
«Το γεγονός συνέβη στον ιερό Βράχο κατά συνέπεια έχει άμεση σχέση η αρχαία ελληνική μουσική και η πνευματικότητα του χώρου της Ακρόπολης» επεσήμανε ο κ. Καραβασίλης, μιλώντας για τα δυο μουσικά όργανα, την 17χορδη λύρα, που χρησιμοποιείτο στα Ασκληπιεία για θεραπεία και την τοξωτή παντομίμα, κυρίως όμως, για την πρόθεσή του να αναδείξει το ενδιαφέρον για την αναβίωση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και της εξαίρετης αρχαίας ελληνική κουλτούρας.
«Το βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες, πρέπει όμως να μπει και στα σχολεία» τόνισε ο Λ. Τσάγκας, θεωρώντας ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση, προκειμένου να μεταφέρει τις εικόνες την δράση και τις πράξεις στο κοινό, έτσι όπως ο ίδιος τις έχει νοιώσει και τις έχει αποκωδικοποιήσει από το βιβλίο.
«Αυτή τους η πράξη ήταν ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, που πλήγωσε καίρια τον κυρίαρχο του πλανήτη» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» Τ. Φρούσιος, που μαζί με τον Μ. Καραβασίλη και την συνοδεία της Λύρας του Απόλλωνα και της κιθάρας έκλεισαν την εκδήλωση με «τα 4 λάθη» του Βάρναλη που ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου μελοποίησε.
Αναμνηστικές συμβολικές πλακέτες έλαβαν οι τρεις ήρωες της αντίστασης Λ. Σάντας, Γ. Μιχαλάκης και Ν. Μαργώνης, ενώ ο κ. Σάντας υπέγραψε τα βιβλία όλων των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Νίκος Σβίγγος: "Δεν υπάρχει ζήτημα με την λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας"


Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, με τα δεδομένα που υπάρχουν και με την έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την βιωσιμότητα του, να κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας,.
Αν θα δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν σε έγκριτη εφημερίδα θα διαπιστώσετε ότι στην αποδοτικότητα το Νοσοκομείο μας έχει άριστη βαθμολογία σε αντίθεση με άλλα γειτονικά νοσοκομεία.
Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο της Θήβας βρίσκεται σε προτεραιότητα και αυτά τα στοιχεία πρέπει να ανησυχούν άλλες πόλεις και όχι εμάς.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα και το δεύτερο είναι ότι όλοι εμείς έχουμε δώσει μεγάλες μάχες για να φτιάξουμε αυτό το νοσοκομείο.
Η προσπάθεια μας θα είναι να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Να λειτουργήσουν και άλλα τμήματα που είναι αναγκαία καθώς διαπιστώνουμε ότι κινδυνεύουν ζωές σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο κατά την μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας
».

Παράλληλα έκανε γνωστό στους παρευρισκόμενους ότι επιτέλους προχωρά από τα αρμόδια Υπουργεία η αδειοδότηση του Βιολογικού καθαρισμού που θα έχει ως αποτέλεσμα την άδεια λειτουργίας του Νοσοκομείου και την κατασκευή των νέων Δημοτικών Σφαγείων.
«Επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες αλλά και τις συναντήσεις μας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΕΥΔΑΠ πήραμε σήμερα την διαβεβαίωση για το τελικό σχήμα και την απόφαση του ΥΠΕΚΑ που αφορά την τροποποίηση και την έκδοση της ΚΥΑ για την αδειοδότηση του Βιολογικού καθαρισμού. Με την απόφαση αυτή ανάβει το πράσινο φως για την κατασκευή των Δημοτικών Σφαγείων και δίνουμε λύση για την διάθεση των νοσοκομειακών λυμάτων αλλά και την διαχείριση των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ.
Αυτή η εξέλιξη μας ικανοποιεί απόλυτα γιατί η επίλυση αυτών των τεράστιων προβλημάτων ήταν αν θέλετε και ένα προσωπικό στοίχημα καθώς σηματοδοτεί και την αδειοδότηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας
».

Τα αιτήματα των Τρίτεκνων Ελλάδας


Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών, και με το πρόσχημα εντολών του ΔΝΤ,ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τουλάχιστον για 300.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω τα πενιχρότατα πολυτεκνικά επιδόματα καθιερώνοντας απαράδεκτα κριτήρια. Με την παρούσα οικονομική κρίση και αυτά τα ποσά είναι αναγκαία για την οικογένειες, που έχουν δεί μέχρι τώρα να μειώνεται το εισόδημά τους τουλάχιστον 20% με επακόλουθο το ποσοστό φτώχειας στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω να ξεπερνά το 33%. Η εφαρμογή εισοδηματικού κριτηρίου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και του επιδόματος τρίτου παιδιού σε μητέρες με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα στο παρελθόν έχει εκπέσει από το ΣτΕ και προσπαθεί τώρα η Κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο επικαλούμενο λόγους εθνικού συμφέροντος. Μα και το δημογραφικό πρόβλημα με δείκτη γονιμότητος ουσιαστικά μόλις το 1 είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των προνοιακών επιδομάτων από τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχωρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα.
Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους γονείς με τρία παιδιά και άνω:
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, ώρα 9.00 π.μ. μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10 ( περιοχή Συντάγματος),Παράλληλα θα επιδοθούν υπομνήματα Υπουργό Οικονομικών, στα πολιτικά κόμματα, στην Βουλή των Ελλήνων και στον Πρωθυπουργό.
Οι τρίτεκνοι γονείς ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση:
-Να υλοποιήσει τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
-Να σταματήσει άμεσα να τιμωρεί την οικογένεια με τρία παιδιά και άνω.
-Να θεσμοθετήσει αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.
-Να υποστηρίξει την οικογένεια και μάλιστα αυτήν με πολλά παιδιά(τρία και άνω) με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζει ή καταργεί υφιστάμενα.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΟΠΟΤΤΕ)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ(ΠΕΣΠΟ3Τ)

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΛ. ΜΑΜΜΗΣ: Θα υπάρξει και επόμενο θύμα;;


Ας μου επιτραπεί μια πρώτη προσέγγιση.
Κατ’ αρχήν, το ότι το Νοσοκομείο της πόλης μας συγκεντρώνει θετικά σχόλια από την έρευνα αυτή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό, ως προς την διαπιστωμένη ανεπάρκεια στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας. Τα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών είναι διαπιστωμένα σε πανελλαδικό επίπεδο. Και βεβαίως είναι δικαίωμα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη η παροχή υψηλών υπηρεσιών. Αν λοιπόν υπάρχει ένα πρώτο συμπέρασμα, δεν είναι ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας. Είναι ότι, με βάση τα περιορισμένα μέσα και την ελλιπή χρηματοδότηση, το προσωπικό του Νοσοκομείου παράγει έργο σε πολύ καλύτερο βαθμό από την συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων κρατικών Νοσοκομείων. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Επί της ουσίας: Πού βασίζονται λοιπόν οι φήμες για δήθεν κλείσιμο του Νοσοκομείου;;; Ποιοι και γιατί τις διακινούν;;;
Το φαινόμενο να χορεύει η πόλη στους ρυθμούς φημολογιών δεν είναι καινούργιο. Το ζήσαμε έντονα τα τελευταία χρόνια.
Το ζήσαμε με το θέμα των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, που οδηγήθηκαν στην απαξίωση. Οι αγρότες μας αδυνατούν να βρούν αγοραστές των προϊόντων τους, χωρίς εντούτοις να υπάρχει καμία επίσημη επιστημονική μελέτη που να διαπιστώνει την ακαταλληλότητά τους.
Το ζήσαμε με την ιστορία του εργοστασίου καύσης των απορριμμάτων. Μάθαμε από δημοσίευμα μικρομεσαίας εφημερίδας, ότι…τα ΜΑΤ προστάτευαν το…εργοτάξιο του εργοστασίου, από τους εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής, αλλά η…σωτήρια παρέμβαση τοπικής βουλευτού έλυσε το πρόβλημα. Ειρήσθω εν παρόδω: της ίδιας βουλευτού, που πρόσφατα…επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Υγείας, και…έλυσε και το πρόβλημα του νοσοκομείου…Το ότι ποτέ δεν στήθηκε εργοτάξιο, και ποτέ δεν ήρθαν τα ΜΑΤ στη Θήβα, δεν απασχόλησε κανέναν…
Ζούμε το ίδιο σκηνικό πάλι, με τις φήμες για το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Ανυπόστατες, αβάσιμες, χωρίς καμία επαλήθευση, χωρίς κανένα ενδεικτικό έστω στοιχείο.

Είμαι βέβαιος, ότι, μετά τη δημοσίευση της έρευνας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ούτε οι κάτοικοι της Λιβαδειάς, ούτε οι κάτοικοι της Λαμίας, ούτε οι κάτοικοι της Χαλκίδας, της Άμφισσας ή του Καρπενησίου, θα αναγάγουν σε μείζον ζήτημα το ενδεχόμενο να κλείσει το Νοσοκομείο της πόλης τους. Στις δικές τους πόλεις, η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων είναι διαφορετική. Στις δικές τους πόλεις, δεν ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.
Εδώ; Εδώ, όλα δείχνουν ότι μια μικρή ομάδα κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων επιχειρεί απεγνωσμένα να κατοχυρώσει την παρουσία της, πρωτοστατώντας σε αγώνες ενάντια στην…καταστροφή της πόλης. Καταστροφή, που συνήθως δεν επέρχεται. Και φυσικά, δεν επέρχεται, επειδή…οι ίδιοι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα…Το ίδιο έκανε και ο Δον Κιχώτης. Ο συμπαθής ήρωας του Θερβάντες έδινε μάχες ενάντια σε ανεμόμυλους, τους οποίους βάφτιζε «εχθρούς», και οι οποίοι βεβαίως στο τέλος γνώριζαν την ήττα…Εκείνος όμως είχε τουλάχιστον το ακαταλόγιστο…

Και βέβαια, στις υπόλοιπες πόλεις της περιοχής μας, όσοι ασχολούνται με τα Μ.Μ.Ε. και την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, δείχνουν μια σοβαρότητα ως προς τη διασταύρωση των ειδήσεων που αφορούν τις πόλεις τους. Εδώ;; Εδώ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Θήβας, σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού, σχεδόν υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τις παρουσιάστριες του δελτίου, επειδή τόλμησε να ισχυριστεί ότι το Νοσοκομείο της Θήβας δεν καταρρέει… Προφανώς, οι εδώ εκκολαπτόμενοι σταρ της δημοσιογραφίας, αλλιώς είχαν παρουσιάσει τα πράγματα…

Και το ερώτημα είναι: Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα όσων αγωνιούν να δείξουν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και τις αγωνιστικές τους διαθέσεις, αφού πρώτα θα έχουν κανιβαλίσει όσο μπορούν την τοπική κοινωνία, προκαλώντας αγωνία και πανικό;;
Ποιος άλλος τομέας της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της Θήβας, θα δεχθεί την απαιτούμενη δυσφήμιση, ώστε στη συνέχεια να βγούν στο προσκήνιο οι…σωτήρες;;;

Ελπίζω πραγματικά, η Θήβα να μην έχει την ίδια αντιμετώπιση στο μέλλον.
Ελπίζω, για το καλό της πόλης μας και όλων μας, να μη μπει με τις ίδιες μεθόδους στο στόχαστρο, η νέα δημοτική αρχή.
Δεν ανησυχώ για το αν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας.
Ανησυχώ για το τι ακόμα θα αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία, όσο δεν απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά η μικρή αυτή μερίδα ανθρώπων που προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία τους, δεν έχουν κανένα, μα κανένα, πολιτικό, κοινωνικό ή ηθικό φραγμό…

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Νέα πρόσωπα στο τραγούδι: Νεκτάριος Μανίκας

Λαμβάνει μέρος σε έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού στον Πειραιά και παίρνει το Α΄ βραβείο. Ξεκίνησε να τραγουδά σε μια κοσμική ταβέρνα που μέχρι σήμερα θεωρεί οτι ήταν το καλύτερο σχολείο κι από κει βρίσκεται στα μεγάλα και γνωστά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας. Σύντομα του γίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από μια ορχήστρα - manager της οποίας είναι ο ντράμερ του Νότη Σφακιανάκη - και ο Νεκτάριος αρχίζει έναν κύκλο συνεργασίας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Θεματικές βραδιές σε νυχτερινά κέντρα και clubs με guest καλλιτέχνες όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Χάρης Ακριτίδης, ο Αλέκος Ζαζόπουλος, η Αντζελα Δημητρίου, η Κατερίνα Στανίση, ο Νίκος Οικονομόπουλος και πολλοί άλλοι αξιόλογοι και καταξιωμένοι ερμηνευτές έκαναν το Νεκτάριο να θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό και να πάρει την απόφαση για το πρώτο του δισκογραφικό βήμα.
Δύο τραγούδια εκ των οποίων το "Ιδιαίτερα" σε μουσική και στίχους του Θοδωρή Ζάνα και το "Μάζεψέ τα", σε στίχους του Διονύση Αλεξίου και μουσική του Γιάννη Φουστέρη.
Ο Νεκτάριος συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε clubs της Αθήνας ενώ συζητά και το ενδεχόμενο συνεργασίας του με γνωστό νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας.

Η Συνέντευξη

1)ΕΡΩΤ.Είσαι νέο και φρέσκο πρόσωπο στο χώρο του τραγουδιού.Πώς έγιναν τα πρώτα σου βήματα στο χώρο αυτό?
ΑΠΑΝ.Απο μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει μουσική. Όλα όμως ξεκίνησαν όταν έλαβα μέρος σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό και πήρα το Ά βραβείο! Μετά απο αυτό έκλεισα την πρώτη μου δουλειά...και όλα πήραν το δρόμο τους.

2)ΕΡΩΤ.Κατάγεσαι απο αυτό που λέμε "μουσική οικογένεια"? Εχεις σπουδάσει σχετικά με αυτό που επέλεξες,αγαπάς και κάνεις?
ΑΠΑΝ.Δεν κατάγομαι απο μουσική οικογένεια...είμαι ο πρώτος που ασχολείται με αυτό το επάγγελμα.συνεχίζω τις σπουδές μου στη φωνητική και στη θεωρία μουσικής!
3)ΕΡΩΤ.Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν δυο τραγούδια σου! Θέλεις να μας μιλήσεις γι αυτά?
ΑΠΑΝ.Έχω την τύχη να έχω ηχογραφήσει 2 τραγούδια τα οποία ελπίζω να έχουν θετική απήχηση! Το πρώτο είναι σε στίχους και μουσική Θοδωρή Ζάνα με τίτλο "Ιδιαίτερα" και το δέυτερο σε στίχους Διονύση Αλεξίου και μουσική Γιάννη Φουστέρη με τίτλο 'Μαζεψέ τα". Τα τραγούδια δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη σε cd, αλλά κυκλοφορουν στο διαδίκτυο!
4)ΕΡΩΤ.Βλέπεις κι εσύ φαντάζομαι οτι όλα γΙνονται μεσω διαδικτύου.Αυτό είναι καλό, κακό η, και τα δύο?
ΑΠΑΝ.Το διαδίκτυο γενικά έχει προσφέρει πολλές λύσεις σε διάφορους προβληματισμούς, έχει ομως παράλληλα δημιουργήσει και πολλά προβλήματα! Ετσι λοιπόν και στο χώρο μας. Μπορει να σου προσφέρει τη δυνατότητα να προβληθείς πιο εύκολα, απ΄ την αλλη όμως δεχόμενος ο κόσμος καταιγισμό νέων προσώπων, κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια σου να σταθεροποιηθείς στη συνείδησή του!
5)ΕΡΩΤ.Θεωρείς οτι να έχει κανείς τα τυπικά προσόντα και μόνο..αρκεί για να γίνει "πρώτο όνομα"?
ΑΠΑΝ.Στην εποχή που ζούμε ειναι πολύ εύκολο να το πείς αυτό. θεωρώ όμως οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Για να γίνει κάποιος πρώτο όνομα πιστεύω οτι πρέπει να έχει το "κάτι" παραπάνω!Γι αυτό και όσοι το έχουν καταφέρει είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

6)ΕΡΩΤ.Μίλησέ μας για τις εμφανίσεις σου αυτό το διάστημα.
ΑΠΑΝ.Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας και οχι μονο, έχοντας τη
δυνατότητα να παρουσιάζω τη δουλειά μου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!
7)ΕΡΩΤ.Κάποιες συνεργασίες που σου άφησαν πολύ δυνατές εντυπώσεις?
ΑΠΑΝ.Είχα την τύχη κάποιες στιγμές να βρεθώ στον ίδιο χώρο εργασίας με πολύ αξιόλογους ανθρώπους και καλλιτέχνες όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης,ο Αλέκος Ζαζόπουλος, η Κατερίνα Στανίση, η Μαριάντα Πιερίδη και άλλους πολύ γνωστούς και σημαντικούς στον χώρο του τραγουδιού.
8)ΕΡΩΤ.Πώς ονειρεύεσαι η, φαντάζεσαι η, σκέφτεσαι τον εαυτό σου καλλιτεχνικά?
ΑΠΑΝ.Θα ήταν ψέμματα αν έλεγα πως δεν ονειρεύομαι...καποια στιγμή να έχω την απήχηση που έχουν τα "μεγάλα ονόματα" του χώρου! Προς το παρόν όμως θέλω να μου δίνει ο Θεός δύναμη ώστε να κάνω όσο το δύνατον πιο εύστοχες επιλογές για την καριέρα μου!

9)ΕΡΩΤ.Άλλες δραστηριότητες και ενδιαφέροντα πέραν του τραγουδιού?
ΑΠΑΝ.Είμαι φαν του αθλητισμού! Μου αρέσει και να αθλούμαι...αλλα μπορώ να παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο! Επίσης, μου αρεσει το διάβασμα...και να παρακολουθώ ταινιες και ειδικα τα θρίλερ. Γενικά, μου αρέσει οτιδήποτε ανεβάζει την αδρεναλίνη!
10)ΕΡΩΤ.Επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια?
ΑΠΑΝ.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στη διαδικασία αναζήτησης δύο ακόμη τραγουδιών και στη συζήτηση με διαφορες δισκογραφικές εταιρείες έτσι ώστε να καταφέρω να κυκλοφορήσω το πρώτο μου cd-single!
(Ευχαριστούμε την φίλη παραγωγό Λένα Καρά για την συνέντευξη και τις φωτογραφίες)

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μάνατζμεντ, ηγεσίας και στρατηγικής, πανεπιστημιακού επιπέδου, για τις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Θα στηριχθεί σε πρωτοποριακές, εργαστηριακές μεθόδους μάθησης, όπως οι μελέτες πραγματικών περιπτώσεων, ασκήσεις, ομαδικές εργασίες, ταινίες. Το περιεχόμενό των παρουσιάσεων θα βασιστεί στις σύγχρονες υποδειγματικές πρακτικές (best practices) και στις ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό που θα διανεμηθεί, θα εμπεριέχει διαγνωστικά εργαλεία και οδηγούς βελτίωσης στην πράξη.

Στόχος του προγράμματος είναι:

ü Να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το μοντέλο Μάνατζμεντ που εξασφαλίζει τη διαρκή ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική επιτυχία.
ü Να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τους διοικητικούς και ηγετικούς ρόλους που πρέπει ν’ ασκούν ως ανώτατα στελέχη.
ü Να βελτιώσουν συγκεκριμένες ικανότητες όπως:
§ Ικανότητες διαμόρφωσης και υλοποίησης επιχειρησιακής στρατηγικής, στρατηγικής μάρκετινγκ και εξαγωγών.
§ Ικανότητα δημιουργικής λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων.
§ Ικανότητα κινητοποίησης και ανάπτυξης των εργαζομένων για υψηλές επιδόσεις.
§ Ικανότητα διαμόρφωσης κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης.
ü Γενικότερα να ενδυναμωθούν οι επιχειρηματίες, παλαιοί και νέοι, που επιθυμούν να βοηθήσουν την επιχείρησή τους να προσαρμοστεί και να ανθήσει στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, επικοινωνώντας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
e-mail: sterea@otenet.gr, fax: 22310-39622, Τηλέφωνο: 22310-38955

Αναλυτικά το περιεχόμενο του προγράμματος έχει ως εξής:

Ι. Επιχειρησιακή Στρατηγική (16 ώρες) – 3/12 και 4/12

§ Εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης
§ Στρατηγικές ανταγωνισμού και ανταγωνιστικότητας
§ Διαμόρφωση στρατηγικής – λήψη στρατηγικών αποφάσεων
§ Αξιολόγηση της στρατηγικής

Εισηγητής: Βασίλης Παπαδάκης, Καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής, Λήψης Στρατηγικών Αποφάσεων και Εξαγορών-Συγχωνεύσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για το διδακτικό του έργο έχει τιμηθεί με Αριστείa Διδασκαλίας, από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα: α) Στελεχών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA), β) MBA International (πρώην Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Επιστήμες των Αποφάσεων) και γ) Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες.

ΙΙ. Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηγεσία (16 ώρες), 09/12 και 10/12
Διαρκώς επιτυχημένη επιχείρηση
Αποτελεσματική διοικητική και ηγετική συμπεριφορά
Δημιουργική λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων
Παρακίνηση – κινητοποίηση συνεργατών
Ανάπτυξη εργαζόμενων – διαμόρφωση κατάλληλης κουλτούρας

Εισηγητής: Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Ηγεσίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΙΙΙ. Στρατηγική Μάρκετινγκ και Εξαγωγών (16 ώρες) – 17/12 και 18/12

§ Θέματα Μάρκετινγκ για περιόδους ύφεσης
§ Στρατηγικές διείσδυσης στις ξένες αγορές
§ Το μείγμα του Μάρκετινγκ για τις διεθνείς αγορές (προϊόν, τιμή, προώθηση, διανομή)

Εισηγητής: Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (M.Sc), “Marketing & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες”, για Στελέχη Επιχειρήσεων. Πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Έχει προσκληθεί από πολλούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις για να διδάξει σε Σεμινάρια και Προγράμματα για Ανώτερα και Ανώτατα Στελέχη και έχει διατελέσει Σύμβουλος σε θέματα Στρατηγικής Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 50 Ελληνικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

«Ο κοινωνικοοικονομικός ρόλος των γυναικών στην κοινωνία»

Η ομιλία της Β. Τσόνογλου στην Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ισότητας των Κοινοβουλίων της Ε.Ε (NCEO)

Κυρίες και κύριοι,
Μια επίπονη και χρόνια προσπάθεια για την διασφάλιση της ισότητας των φύλων και την εδραίωση της πολιτικής των ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ολοκληρώνεται πλέον με την κατοχύρωση του δικαιώματος της απρόσκοπτης εκπροσώπησης, συμμετοχής και εξέλιξης της γυναίκας σε ηγετικές θέσεις ευθύνης. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ο αγώνας για την άρση των ανισοτήτων, περνάει σε ένα ανώτερο αλλά τελικό επίπεδο. Οι γυναίκες δεν διεκδικούν απλώς την ποσοτική κατοχύρωση θέσεων απασχόλησης ή εισόδου στα κοινά, αλλά την εξασφάλιση της ισότιμης με τους άνδρες πρόσβασης, σε ανώτερες θέσεις ευθύνης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Η θέση της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία έχει βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Χρόνιες αδυναμίες και λανθασμένες αντιλήψεις που για αιώνες επικρατούσαν στη χώρα αναφορικά με τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι έχουν παρέλθει οριστικά. Άλλωστε, με το άρθρο. 4 παρ. 2 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η έννοια της ισότητας των φύλων και ενισχύεται από μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών αλλά και από ειδικευμένα προγράμματα, τα οποία συνολικά βελτίωσαν και συνέβαλλαν καθοριστικά στην αναστροφή του δυσμενούς για τις γυναίκες κλίματος το οποίο επικρατούσε στη χώρα το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα. Παρόλα αυτά, πολλά ακόμα θα μπορούν να γίνουν στην προσπάθεια για την κατοχύρωση της ισοτιμίας των φύλων στην επαγγελματική και πολιτική ανέλιξη.
Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παραπάνω προσπάθεια ήταν και παραμένει να είναι εξίσου σημαντική, καθώς μέσω του πρωτογενούς και δευτερογενούς δικαίου της, αλλά και μέσω των χρηματοδοτικών της οργάνων, στηρίζει τις δράσεις, τις πολιτικές, τις ειδικευμένες πρωτοβουλίες, για την εδραίωση της ισότητας των φύλων και την άρση των υπολειπόμενων διακρίσεων στη γηραιά ήπειρο. Την ίδια στιγμή, η αλλαγή των αντιλήψεων οικογένειας για το ρόλο και τη θέση τν γυναικών στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου έχει μεταστραφεί οριστικά, αποβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά στερεότυπα, τα κατάλοιπα και τους αρτηριοσκληρωτικά δομημένους παραδοσιακούς ρόλους του πρόσφατου παρελθόντος.

Θεωρώ ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναπτύσσεται μία νέα συνείδηση, μία νέα πολιτική βούληση, έτσι ώστε η ισότητα των φύλων να συμπεριλάβει το σύνολο των σχέσεων (κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών), διαπνέοντας και επηρεάζοντας το σύνολο των επιμέρους πολιτικών. Οι καιροί επιτάσσουν να μετουσιωθούν οι νόμοι σε πράξη. Αυτό συνεπάγεται να περάσουμε από την επίσημη και τυπική ισότητα στην ουσιαστική και λειτουργική ισότητα, στη δίκαιη δηλαδή κατανομή των ευθυνών και των υποχρεώσεων ανάμεσα στα δύο φύλα.

Μέχρι και πρόσφατα οι δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου προσανατολίζονταν και επικεντρώνονταν κατά κύριο λόγο σε ποσοτικές μεταβλητές. Και αυτό βέβαια όχι άδικα καθώς υπήρχε μεγάλη ανάγκη για την κάλυψη του χρόνου του ελλείμματος που παρουσίαζε η γυναικεία συμμετοχή στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η γυναίκα αναζητούσε και διεκδικούσε την απρόσκοπτη συμμετοχή της στον επαγγελματικό και πολιτικό βίο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι ανώτερες πολιτικές και επαγγελματικές θέσεις εξακολουθούν να ανδροκρατούνται, με τη γυναικεία συμμετοχή να υπολείπεται κατά πολύ της ανδρικής. Η ανάγκη για την απρόσκοπτη εξέλιξη και ανέλιξη της γυναίκας σε θέσεις ευθύνης ήρθε αργότερα ως συνέπεια της σταδιακής αύξησης της γυναικείας συμμετοχής στον επαγγελματικό και πολιτικό τομέα.

Άρα ο αγώνας για την εδραίωση της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει περάσει σε πιο ποιοτικό στάδιο. Πλέον οι γυναίκες δεν διεκδικούν την ισότητα, η οποία θεωρείται δεδομένη, αλλά την ισοτιμία τους απέναντι στους άνδρες. η απρόσκοπτη ανέλιξη και είσοδος των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, ολοκληρώνει την χρόνια, δύσκολη και επίπονη προσπάθεια των γυναικών για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της θέσης τους στην πολιτική, την παραγωγή και την κοινωνία εν γένει.
Οι πολιτικές προτάσεις που διαμορφώνονται θα πρέπει να είναι αξιόπιστες, να υπηρετούν τον στόχο της ισότητας των φύλων και να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της αύξησης της γυναικείας συμμετοχής στις θέσεις ευθύνης, καθώς επίσης να διέπονται από αρχές οι οποίες θα τις εντάσσουν σε ένα ευρύτερο και κοινά αποδεκτό πλαίσιο αναφοράς.

Με τον παραπάνω τρόπο οι προτάσεις θα ευθυγραμμίζονται με την κοινωνία και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, θα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτει, ενώ τελικά θα συμβάλλουν καθοριστικά:
- στην ενίσχυση της δημοκρατίας, των θεσμών αλλά και των διαδικασιών που η τελευταία ακολουθεί,
- στην καλύτερη εμπέδωση και εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, αλλά και στην ενσυνείδητη αποδοχή των θεμελιωδών αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
- στην ορθή εφαρμογή της Συνταγματικής αρχής της ισότητας των φύλων
- στην άρση των τελευταίων εμποδίων, νοοτροπιών, στάσεων που παρεμποδίζουν την γυναικεία συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης,
- στην αποτελεσματική χρήση του ανθρώπινου στελεχιακού δυναμικού,
- στην άρση χρόνιων αδικιών εις βάρος των γυναικών,
- και στην διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών και προοπτικών για τις επερχόμενες γενιές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μου Γεώργιος Παπανδρέου είναι αυτός που πρώτος θεσμοθέτησε την εκπροσώπηση των γυναικών κατά 40% σε όλα τα εκλεγμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ και αυτό ήταν μία σημαντική τομή. Όπως ο ίδιος άλλωστε τονίζει επανειλημμένα «Οι γυναίκες προάγουν τις παγκόσμιες αξίες σε έναν κόσμο μ διαφορετικές πολιτισμικές πραγματικότητες. Η απελευθέρωση του τεράστιου γυναικείου δυναμικού της κοινωνίας μας αποτελεί προϋπόθεση για τη Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρωθυπουργός της χώρας μου ταυτίστηκε με ριζικές θεσμικές αλλαγές στην Ελλάδα για την ισότητα».

Η σημερινή κυβέρνηση της χώρας μου έθεσε ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής τν γυναικών και των ανδρών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εργάζεται για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους του τομείς της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου σχεδίασε το Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013 έχοντας ως γνώμονα τέσσερις στρατηγικούς στόχους:
1. Την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των γυναικών μέσω της προώθησης της ισότητας των φύλων και του προσανατολισμού των παρεμβάσεων στις ομάδες γυναικών με πολλαπλές διακρίσεις.
2. Την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.
3. Τη στήριξη της απασχόλησης των γυναικών και της οικονομικής τους αυτοτέλειας.
4. Την αξιοποίηση της πολιτιστικής δημιουργίας για την ανάδειξη του στόχου της ισότητας των φύλων.

Για τον σχεδιασμό του προγράμματος εφαρμόστηκαν μέθοδοι και καλές πρακτικές των διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και σύμφωνα με αυτές πρέπει και απαιτείται να αναπτυχθούν ταυτόχρονα:
- εξειδικευμένες πολιτικές ισότητας που απευθύνονται σε γυναίκες ή άνδρες στους τομείς που υποεκπροσωπούνται,
- οριζόντιες παρεμβάσεις σε όλο το εύρος της δημόσιας πολιτικής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έμφυλες διακρίσεις σε κάθε πεδίο άσκησης πολιτικής.

Η κατεύθυνση αυτών των παρεμβάσεων είναι διπλή και αποτελεί τη διεθνώς εφαρμοζόμενη στρατηγική για την προώθηση της ισότητας των φύλων από το 1995 (Πλατφόρμα του Πεκίνου του ΟΗΕ και Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το gender mainstreaming).

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα όπως: η βελτίωση, η ενίσχυση και εφαρμογή της νομοθεσίας, η ανάπτυξη θετικών δράσεων για ορισμένες ομάδες γυναικών, η ένταξη της ισότητας στις δημόσιες πολιτικές περιλαμβανομένης και της δημοσιονομικής πολιτικής, η ενίσχυση των διοικητικών μηχανισμών, η ενδυνάμωση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και των γυναικείων οργανώσεων, καθώς επίσης και η οργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με στόχο την πρόληψη και την αλλαγή των στερεότυπων ρόλων των γυναικών και των ανδρών.

Κεντρικό χρηματοδοτικό πλαίσιο των πολιτικών αποτελεί το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Το Πρόγραμμα συνδέεται με την επιστημονική κοινότητα, την έρευνα και τις σπουδές φύλου (gender studies), καθώς επίσης και με την κοινωνία των πολιτών, τις γυναίκες και φεμινιστικές οργανώσεις, ώστε να αξιοποιεί τα αποτελέσματα της επιστημονικής γνώσης στα θέματα φύλου, καθώς και την εμπειρία των ενεργώ πολιτών.

Η διαρκής διαβούλευση και λογοδοσία αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για τη βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των πολιτικών, απαιτεί την ενίσχυση των θεσμών παραγωγής, εφαρμογής και παρακολούθησης των πολιτικών ισότητας των φύλων. Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία στην υλοποίηση του παρόντος προγράμματος θα πραγματοποιείται αναλυτική αποτίμηση της επίτευξης των στόχων και της αποτελεσματικότητας των δράσεων, η οποία θα αποτυπώνεται σε συστηματικές Ετήσιες Απολογιστικές Εκθέσεις. Η συνεχής και συστηματική διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος θα υποστηρίζεται από Όργανα και Δομές με τα οποία συντονίζεται η δράση όλων των συναρμόδιων κυβερνητικών φορέων.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρείς πυλώνες που περιλαμβάνουν αντίστοιχα:
Α) τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που βελτιώνουν το οικογενειακό δίκαιο, αναμορφώνουν και ενισχύουν τους νόμους για τη βία και εισάγουν νέες διατάξεις με στόχο την ουσιαστική ισότητα των φύλων,

Β) τις εξειδικευμένες πολιτικές για την ισότητα των φύλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (παρεμβάσεις σε επιλεγμένα θεματικά πεδία δημόσιας πολιτικής και δημιουργία θεσμών, δομών και οργάνων παραγωγής πολιτικής και
Γ) τις παρεμβάσεις των άλλων Υπουργείων και δημόσιων φορέων με τις οποίες εντάσσουν την ισότητα των φύλων στις δημόσιες πολιτικές (gender mainstreaming).

Κυρίες και κύριοι,
Δεν πρέπει να αφήσουμε να αναπαραχθούν ξανά οι αποκλεισμοί και εγκλεισμοί των γυναικών που έκαναν την εμφάνισή τους κατά το παρελθόν, γιατί αν το αφήσουμε να συμβεί, αυτό θα σημάνει το τέλος των χρόνιων κι επίπονων προσπαθειών μας και για άλλη μία φορά την κοινωνική μας χειραφέτηση. Οι αγώνες συνεχίζονται έως ότου σπάσουν τα στερεότυπα και οι γυναίκες αποκτήσουν στην κοινωνία την θέση που τους ανήκει. Εκφράζω την ευχή έως του χρόνου σε αυτό το σημείο να είμαστε όλες μαζί! Γιατί μαζί μπορούμε!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

“Καταλόγια” (Δοκιμή πάνω σε τρεις Παραλογές με κοινό θέμα τη Θυσία)



Τα συγκεκριμένα κείμενα εκτός από τέλεια συμπυκνωμένες τραγωδίες αποτελούν επίσης και τον μόνο συνδετικό κρίκο της νεοελληνικής λογοτεχνίας με την κλασική εποχή. Συνιστούν, εξάλλου, καταγραφές ακουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ιστορίες που δε έχουν συγγραφέα, αλλά γεννήθηκαν μέσα από αφηγήσεις πραγματικών γεγονότων και πήραν τη μορφή ποιήματος (αργότερα τραγουδήθηκαν κιόλας) που μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά. Αυτό τους το ιδιαίτερο στοιχείο τα καθιστά άρτια λογοτεχνικά και ικανά να στηρίξουν επαρκώς την αναπαράστασή τους μέσα από τους κώδικες του αρχαιοελληνικού θεάτρου.
Επίσης, αυτό που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παραγωγή είναι η χρήση μασκών, κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών, με στόχο να αναπαρασταθούν οι βασικές μας ιστορίες, τα τρία ποιήματα.
Αυτές οι τεχνικές δίνουν την δυνατότητα αναπαράστασης εικόνων πολύπλοκων και απαιτητικών μέσα στη διάρκεια του έργου, όπως εμφανίσεις εξωπραγματικών πλασμάτων, σκηνών πλήθους, χωροχρονικών αλλαγών και πολλών άλλων.
Με αυτόν τον τρόπο, οι ερμηνευτές μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο με μεγαλύτερες δυνατότητες στην αναπαραγωγή εικόνων και δράσεων, δίνοντας παράλληλα και μια διαφορετική οπτική στην αισθητική της παράστασης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει μοιρολόγια, πολυφωνικά τραγούδια και ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς, συνυφασμένα με τις πλοκές των ιστοριών.
Να σημειωθεί ότι η μουσική της παράστασης ακούγεται ζωντανά από μια κιθάρα κι ένα μαντολίνο.
Χώρος: Οι παραστάσεις θα δοθούν στον χώρο τέχνης της εταιρείας Σύνθεση “Βρυσάκι”, Βρυσακίου 17, στην Πλάκα ενώ τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί ο χώρος όπου θα παίζεται το έργο μετά την ολοκλήρωση του κύκλου στο Βρυσάκι.
Πρεμιέρα : 8 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και στη συνέχεια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2011.
Ωρα έναρξης : 21:30
Διάρκεια παράστασης : 60'
Τιμή εισιτηρίου : 10 Ευρώ
Διεύθυνση : Βρυσακίου 17 Πλάκα (Πρόσβαση από Μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο για κρατήσεις : Κα Ευαγγελία Σκρομπόλα 6972547075
Συντελεστές :
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Κύκλος.
Σύλληψη-Δημιουργία-Σκηνοθεσία : Θοδωρής Οικονομίδης
Κατασκευή κούκλας: Ομάδα κουκλοθεάτρου ‘’Καραμπόλα’’ (Φεβρωνία Ρειζίδου και Χριστίνα Στουραϊτη)
Μουσική: Θοδωρής Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίσα Κωτσάκη.
Ερμηνευτές:
Ιωάννα Μιχαλά
Θοδωρής Οικονομίδης
Μελίσα Κωτσάκη
Δήμητρα Μητροπούλου
Ιωάννα Πιατά
Φεβρωνία Ρειζίδου
Χριστίνα Στουραίτη
Εφη Μπάρλα
Χάρης Χιώτης
Οργανα: Κιθάρα Μελίσα Κωτσάκη, μαντολίνο Θ. Οικονομίδης.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Θα κλείσει ή θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Θήβας;;;;


«Πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Το νοσοκομείο χτίστηκε με αγώνες μετά από προσπάθεια των εργαζομένων της περιοχής , των βιομηχανικών εργατών και της Τ.Α κι έχει πάρα πολλές προοπτικές, αρκεί να το στηρίξουμε, να το βοηθήσουμε., να το ενισχύσουμε και η πολιτεία να κάτσει δίπλα και να το κάνει νοσοκομείο».
Ο κ. Καλμπένης αναφέρεται στους 15 νέους γιατρούς, που αναμένονται το επόμενο διάστημα, αλλά και στον αξονικό τομογράφο επίσης, που εντάχθηκε στον εξοπλισμό, προκειμένου το νοσοκομείο να λειτουργεί ακόμη καλύτερα.
«Θα πρέπει να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από το νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να κλείσει» επαναλαμβάνει, εξηγώντας τα όσα ακούγονται περί συγχωνεύσεων: «είναι πολιτική του Υπουργείου Υγείας για την καλύτερη λειτουργία όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών».
Το μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου δίνει απάντηση και στο θέμα παραίτησης του Διοικητή: «Έχει προφασιστεί προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους εδώ και πολύ καιρό, τους οποίους οφείλουμε να σεβαστούμε».
«Αν αντιλαμβανόσασταν πως το νοσοκομείο κινδυνεύει να κλείσει, τι θα κάνατε;», ρωτήσαμε τόσο τον κ. Καλμπένη όσο και τον Χ. Σάλτα, Αποθηκάριο του Γ.Ν.Ν.
«Θα πρέπει να βγούμε όλοι έξω να διαμαρτυρηθούμε, καθώς έχουν δαπανηθεί εκατ. ευρώ. Είναι δυνατό να πετάξει όλα αυτά τα χρήματα το ελληνικό κράτος;» απαντά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ενώ ο κ. Σάλτας προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση: «Βάζουμε πλάτη να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό και όποιος επιχειρήσει το αντίθετο θα μας βρει αντιμέτωπους».
Ευχή όλων αποτελεί η συνέχεια της λειτουργίας του νοσοκομείου της περιοχής μας, όμως η διοικητική ενοποίηση τριών νοσοκομείων, που προβλέπει μεταξύ άλλων ένα εκτεταμένο σχέδιο συγχωνεύσεων μονάδων που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, άλλα προμηνύουν…
Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει τη διοικητική ενοποίηση, δηλαδή την ύπαρξη μιας διοίκησης για δύο ή τρία νοσοκομεία, και τη μετατροπή των μικρότερων νοσοκομείων σε ενισχυμένα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. Αυτό, στην πράξη, σημαίνει ότι ορισμένες κλινικές των μικρών νοσοκομείων θα καταργηθούν, ώστε να στελεχωθούν καλύτερα οι κλινικές των νοσοκομείων-εδρών. Ανάλογες προτάσεις για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ είχαν γίνει και στο παρελθόν, το 2000 επί ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας του Αλ. Παπαδόπουλου αλλά και το 2007 επί ηγεσίας Νικήτα Κακλαμάνη. Οι προτάσεις αυτές ουδέποτε υλοποιήθηκαν αλλά παρέμειναν στα συρτάρια ως μελέτες που θα εξυπηρετήσουν τις «οικονομίες κλίμακος» και τώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ανάγκης περιστολής δαπανών, επικαιροποιούνται.
Ήδη λήφθηκαν οι πρώτες πρωτοβουλίες για συγχώνευση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ακολουθεί το νοσοκομείο Πάτρας και τα πέριξ νοσοκομεία και οι ενοποιήσεις θα συνεχιστούν με τα Ιωάννινα και την Κρήτη.
Αν και επισήμως δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση, σε επίπεδο ανακοινώσεων, το θέμα έχει ήδη συζητηθεί και έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το νομό της Δράμας, όπου έγινε γνωστό ότι η περιοχή θα υπαχθεί, για τα σοβαρά περιστατικά στο νοσοκομείο της Καβάλας. Κάτι τέτοιο θα σημάνει οριστική κατάργηση κάποιων κλινικών, περιορισμούς στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό και τελικά υποβαθμισμένη νοσηλεία για τους κατοίκους της περιοχής.

«Πολλαπλά τα οφέλη της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής»


Στη Συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ως παράδειγμα η υπεροχής της "ελάχιστα επεμβατικής" έναντι της ανοιχτής χειρουργικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου, οπου έχει καλύτερα αποτελέσματα ως προς την νοσηρότητα, την παραμονή στο νοσοκομείο (χρόνος νοσηλείας), και συγκρίσιμα ως προς την υποτροπή του νεοπλάσματος και την σχετιζόμενη με τον καρκίνο θνητότητα.
Μάλιστα τονίστηκε ότι εμφανίζονται ετησίως στην Ευρώπη 150.000 νέα περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού. Οι νεότερες ογκολογικές τεχνικές απαιτούν την εκτεταμένη εκτομή του νεοπλάσματος και την αποφυγή χειρισμών που μπορεί να προκαλέσουν την διασπορά των καρκινικών κυττάρων.
Η εφαρμογή της "ελάχιστα επεμβατική" χειρουργικής βελτίωσε σημαντικά τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και συνέβαλλε στην ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς μετά από την χειρουργική αντιμετώπιση. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες, οι νεότερες μελέτες αποδεικνύουν μικρότερες πιθανότητες υποτροπής του καρκίνου σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε λαπαροσκοπική επέμβαση σε σχέση με αυτούς που αντιμετωπίστηκαν ανοικτά. Επιπροσθέτως, είναι πολύ πιθανόν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επιβίωση μετά από την λαπαροσκοπική επέμβαση να σχετίζονται με την διατήρηση σε καλό επίπεδο του ανοσολογικού μηχανισμού του ασθενούς και στην μείωση της επίδρασης του μείζονος χειρουργικού τραύματος.
Οι τυχαιοποιημένες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί αποδεικνύουν την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών, με τις λιγότερες επιπλοκές, την μικρότερη νοσηλεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Όπως τονίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, η εξειδίκευση του χειρουργού στον τομέα της "ελάχιστα επεμβατικής" χειρουργικής είναι απαραίτητη και αναγκαία , προκειμένου ο εκπαιδευμένος χειρουργός να αξιοποιήσει σωστά τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει.
Συγκεκριμένα ο χειρουργός :
Έχει τρισδιάστατη έγχρωμη εικόνα των οργάνων του ασθενούς (Μόνο στη Ρομποτική)
Αίσθηση ότι τα μάτια και τα χέρια του βρίσκονται μέσα στο σώμα του ασθενούς(Ρομποτικη).
Βλέπει άριστα σε σημεία που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμιά οπτική πρόσβαση.
Χειρουργεί σε απρόσιτα μέχρι σήμερα σημεία με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια.
Στη ρομποτική χειρουργική το ρομπότ δρα σαν συνεργάτης υπό τον πλήρη έλεγχο του .

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Τα οφέλη για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με την μείωση των επιπλοκών , της παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο και την ταχεία επάνοδο στη εργασία του είναι πολύ μεγάλα. Μάλιστα χωρίς υπερβολή αριθμούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Γενική Χειρουργική για:
Τοποθέτηση δακτυλίου στομάχου ή γαστρικού bypass για νοσογόνο παχυσαρκία.
Διόρθωση διαφραγματοκήλης και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Αποκατάσταση αχαλασίας οισοφάγου.
Χολοκυστεκτομή, μετεγχειρητικές; κήλες, βουβωνοκήλες, κιρσοκήλες.
Διερεύνηση χοληδόχου πόρου.
Εκτομές κύστεων ήπατος, νεφρού ,παγκρέατος, σπληνός.
Αφαίρεση παγκρέατος.
Επινεφριδεκτομή.
Αποκατάσταση βουβωνοκήλης και κοιλιοκήλης με πλέγμα.
Κολεκτομή, σπληνεκτομή, παγκρεατεκτομή, ηπατεκτομή, γαστρεκτομή, σκωληκοειδεκτομή, λύση συμφύσεων κ.α.
Καρδιοχειρουργική – Θωρακοχειρουργική για:
Aντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας, by pass στεφανιαίας αρτηρίας ,
Αποκατάσταση μεσοκολπικής επικοινωνίας, κ,α.
Ουρολογία για :
Προστατεκτομή με διατήρηση των στυτικών νεύρων αποφεύγοντας έτσι την απώλεια της στυτικής λειτουργίας σε ποσοστό άνω του 95% ,νεφρεκτομή κ,α .
Πυελοπλαστική,
Αφαίρεση λίθων από τον ουρητήρα, λεμφαδένων, κύστεων νεφρού.
Αποκατάσταση κιρσοκήλης, κ,α.
Γυναικολογία :
Αφαίρεση κύστεων ωοθηκών, ινομυωμάτων, σαλπίγγων, εξωμητρίου κυήσεως.
Λεμφαδενικό καθαρισμό, υστερεκτομή, κ,α.
Επίσης έχει εφαρμογές στη: Παιδοχειρουργική, Αγγειοχειρουργική, Νευροχειρουργική.
Την γραμματειακή υποστήριξη του 27ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής έχει η εταιρεία AFEA S.A. Travel & Congress Services, τα στελέχη της οποίας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα της διοργάνωσης συνεδρίων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
E-MAIL: ngara@otenet.gr . FAX: 210 5058795. www. cosmosep. gr.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας


7. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 38 MW της εταιρείας «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ALPENER A.E.» στη θέση «Κάρκαρος» του Δήμου Δεσφίνας Ν. Φωκίδας και Κοινότητας Αντίκυρας Ν. Βοιωτίας.

8. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του έργου: Κατασκευή και λειτουργία κάτω διάβασης στον ΣΣ Αλιάρτου (ΧΘ 120+895).

9. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), της βιομηχανίας αποθήκευσης και ανασυσκευασίας ειδών διατροφής της «UNILEVER-KNORR ABEE» στο Δήμο Σχηματαρίου-Ν. Βοιωτίας.

10. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την εγκατάσταση και λειτουργία εμπορικής αποθήκης της εταιρείας «Α&G PAPER A.E.B.E.» στη θέση «ΚΟΝΤΙΤΟ» Οινόης του Δήμου Σχηματαρίου Ν. Βοιωτίας.

11. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), της βιομηχανίας επεξεργασίας-μορφοποίησης χαλυβουργικών προϊόντων της ΣΙΔΜΑ Α.Ε. που βρίσκεται στη θέση «ΛΥΣΙΑ» Δήμου Οινοφύτων- Ν. Βοιωτίας.
12. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4,9 MW της εταιρείας «ΗΡΙΔΙΑΝΟΣ Ε.Π.Ε..» στη θέση «ΣΤΡΩΜΑ ΚΟΥΤΣΙ» του Δ.Δ. Κάστρου - Δήμου Ακραιφνίας Ν. Βοιωτίας.

13. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6 ΜW της εταιρείας «ENDESA ΗΕLLAS Α.Ε.» στην θέση «Σφίγγιο» του Δήμου Βαγίων Ν. Βοιωτίας.

14. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,994 ΜW της εταιρείας «ΚΟΥΜΠΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» στη θέση «Κοκορέτσια» του Δ.Δ.Μουρικίου του Δήμου Θηβαίων Ν. Βοιωτίας.

15. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 3,119 MW της εταιρείας «ΑΛΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» στη θέση «Λούτσικο» του Δήμου Θηβαίων Ν. Βοιωτίας.

16. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 42 MW της εταιρείας «ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», στη θέση «ΜΑΡΙΣΤΙ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» του Δήμου Θίσβης, Ν. Βοιωτίας.

17. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), του φωτοβολταϊκού (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,16 MW της εταιρείας «ΒΟΡΕΑΣ Α.Ε.» στη θέση «Μαυροβούνι» του Δήμου Θίσβης Ν. Βοιωτίας, εντός του γηπέδου εγκατάστασης αιολικού σταθμού ισχύος 4,95 MW της ίδιας εταιρείας στη θέση «Λαιμός» του Δήμου Θίσβης - Ν. Βοιωτίας.

18. Αξιολόγηση του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΙΚΩΝΟΣ Γ.Λ. ΜΠΑΡΛΟΣ Α.Β.Ε.Μ.Ε.» για το έργο που αφορά στην έρευνα βωξιτικών κοιτασμάτων σε χώρους συνολικής έκτασης 27.863.300,00 τ.μ., που βρίσκονται στη θέση «ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ – ΕΛΑΤΟΣ» Κοινότητας Κυριακίου και Δ.Δ. Στειρίου, Δήμου Διστόμου Ν. Βοιωτίας, καθώς και στην εκμετάλλευση (υπόγεια) βωξιτικών κοιτασμάτων σε χώρους συνολικής έκτασης 86.830,50 τ.μ. που βρίσκονται στις θέσεις «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΒΥΘΙΣΜΑ- ΛΟΥΤΣΑΣ» και «ΛΥΣΙ» Κοινότητας Κυριακίου, Ν. Βοιωτίας και στη θέση «ΣΠΙΘΑΡΙΑ» Δ.Δ. Στειρίου, Δήμου Διστόμου Ν. Βοιωτίας.

19. Αξιολόγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για ερευνητικές εργασίες για εξόρυξη σχιστολιθικών πλακών σε δημόσια λατομική έκταση εμβαδού 20.000,34 m2 από την ΚΟΝΔΥΛΩ ΣΤΑΥΡΟΥ στη θέση «ΤΖΟΥΜΑ ΑΒΟΡΙΤΗ» της Κοινότητας Κυριακίου, Ν. Βοιωτίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

Προγράμματα ΟΑΕΔ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες


ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
Στα προγράμματα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, και συγκεκριμένα:
AμεΑ με πιστοποιημένη αναπηρία 50% και άνω,
Αποφυλακισμένα,
Απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες,
Νεαρά Παραβατικά άτομα (δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα ΝΕΕ) ή
Νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.
Οι άνεργοι που εντάσσονται στα προγράμματα θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν Υπηκοότητα Ελληνική ή Κράτους - Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Έλληνες Ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο Έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Στο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων δεν μπορούν να ενταχθούν άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98, ούτε άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, είχαν απασχοληθεί στην ίδια επιχείρηση. Είναι, κατ’ εξαίρεση, δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων για την απασχόληση των ίδιων ατόμων, εφ’ όσον:
Η επιχείρηση είχε υπαχθεί σε προηγούμενο πρόγραμμα Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου για την απασχόληση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και έληξε κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης,
Τα άτομα βρίσκονται το ανώτερο πέντε χρόνια πριν την θεμελίωση δικαιώματος πλήρους συνταξιοδότησής,
Πρόκειται για άτομα με ψυχική διαταραχή ή με νοητική υστέρηση ή τύφλωση ή παραπληγία/τετραπληγία ή μυΐκή δυστροφία ή αυτά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Επίσης για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλαμβάνουν άτομα για άσκηση επαγγέλματος μέσω τηλεργασίας με έδρα την οικία των εργαζομένων εφ όσον τα άτομα αυτά, λόγω της αναπηρίας τους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους και συγκεκριμένα άτομα με παραπληγία/τετραπληγία ή μυϊκή δυστροφίσα ή τύφλωση ή αυτά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Στις περιπτώσεις αυτές ένας χώρος της οικίας του εργαζόμενου θα πρέπει να μετατραπεί σε τυπικό γραφείο και να εξοπλιστεί αναλόγως με τις απαιτήσεις του αντικειμένου της εργασίας τους.

Για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών οι άνεργοι πρέπει επίσης να έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 και μετά, να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου καθώς και τα νόμιμα πιστοποιητικά (άδεια άσκησης επαγγέλματος) για την άσκηση της δραστηριότητάς τους, όπου αυτά απαιτούνται (οι ίδιοι ή ένας τουλάχιστον από τους εργαζόμενους στην επιχείρησή τους). Ο άντρες υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Κατ’ εξαίρεση των γενικών προγραμμάτων ΝΕΕ του ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα στους επαγγελματίες οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ- μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι και δικηγόροι) και σε μέλη Συνεταιρισμών ή Κοινοπραξιών (η επιχορήγηση δίνεται το ανώτερο σε πέντε μέλη του ίδιου εταιρικού σχήματος).
Οι άνεργοι που εντάσσονται και στα δύο προγράμματα απαιτείται να διαθέτουν:
Για τα ΑμεΑ: Απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.
Για τους αποφυλακισμένους: Αποφυλακιστήριο με χρονολογία από 01-01-2006 και μετά, Εισηγητική Έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή του διευθυντή του Σωφρονιστικού καταστήματος και να έχουν εκτίσει συνεχή φυλάκιση έξι (6) τουλάχιστον μηνών.
Για Απεξαρτημένα Άτομα: Αποδεικτικό απεξάρτησης ότι το άτομο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης από το 2006 και μετά, ή βεβαίωση ότι το άτομο βρίσκεται στο Στάδιο Κοινωνικής Επανένταξης στην οποία θα ορίζεται και επιστημονικός σύμβουλος για τη στήριξη του απασχολούμενου.
Για Νεαρά Παραβατικά Άτομα ή Νεαρά Άτομα σε κοινωνικό κίνδυνο: Εισηγητική Έκθεση Κοινωνικών Υπηρεσιών Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων ή Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων ή Δικαστηρίων Ανηλίκων κλπ ότι το άτομο βρίσκεται σε ειδικές κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, Βιβλιάριο ανηλίκου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Αναλυτικά, τα προγράμματα που ενέκρινε το ΔΣ του ΟΑΕΔ έχουν ως εξής:
Πρόγραμμα για την πρόσληψη 2.300 ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Σκοπός του ειδικού τριετούς προγράμματος ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση αντίστοιχη των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ατόμων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα πλήρους (2.200 θέσεις) ή μερικής απασχόλησης (100 θέσεις).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Στο πρόγραμμα εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα.
Η επιχείρηση δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Στο πρόγραμμα απασχόλησης μπορούν επίσης να ενταχθούν συνεταιρισμοί, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά όχι για τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων. Εντάσσονται επίσης επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση ΑμεΑ (σε εφαρμογή του Ν.3812/28-12-2009, άρθρο1, παρ.ιη), καθώς και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το ΚΕΘΕΑ, ο Ο.ΚΑ.ΝΑ, το Ψ.Ν.Α και το Ψ.Ν.Θ. για την απασχόληση θεραπευτών στους ίδιους φορείς, πρώην τοξικομανείς για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά (Ν. 3812/2009 άρθρο 1 πρ. 1 στ).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ
Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο δικτυακό τόπο www.oaed.gr του Οργανισμού. Πραγματοποιείται επιτόπιος έλεγχος για τη δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα. Ακολουθεί η απόφαση έγκρισης υπαγωγής η οποία κοινοποιείται στο ΙΚΑ, ελέγχεται η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχει καθορίσει η επιχείρηση για τις θέσεις απασχόλησης, γίνεται παραπομπή των ανέργων στις επιχειρήσεις και η επιχείρηση οφείλει να προχωρήσει στην πρόσληψη εντός 35 ημερών από την εγκριτική απόφαση.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Η επιχορήγηση αντιστοιχεί στο σύνολο (100%) των ασφαλιστικών εισφορών,( εργοδοτών και εργαζομένων) που αντιστοιχούν στην πλήρη ή τη μερική απασχόληση και για τα τρία έτη. Διαρκεί 36 μήνες, μετά τη λήξη των οποίων οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση οφείλει να διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της (παλαιό και νέο) καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Το ποσό της επιχορήγησης είναι ίσο με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ καθώς και αυτών που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης. Ως βάση υπολογισμού λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 30.500.000 ευρώ για τα έτη 2011-2015. Οι δαπάνες για την εφαρμογή του προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΟΑΕΔ και τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό για τα Άτομα με αναπηρίες.
2.Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση στην απασχόληση 800 ανέργων, ατόμων που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών τους.
Οι 600 θέσεις θα καλυφθούν από άνεργα άτομα με αναπηρίες, ηλικίας 18-64 ετών,
Οι 100 θέσεις θα καλυφθούν από άνεργα άτομα Απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες ηλικίας 18-64 ετών και
Οι 100 θέσεις θα καλυφθούν από άνεργα άτομα Αποφυλακισμένα ηλικίας 18-64 ετών.
Στο πρόγραμμα μπορεί να υπαχθεί μέλος Ομόρρυθμης Εταιρείας (Ο.Ε.), Ε.Π.Ε ή Ετερόρρυθμης Εταιρείας (μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της) υπό την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε νέο Επαγγελματία που εντάσσεται στο πρόγραμμα ορίζεται σε 36 μήνες, ενώ το ύψος της καθορίζεται στις 28.000 ευρώ καταβαλλόμενο σε επτά δόσεις (η πρώτη δόση ύψους 7.000 ευρώ καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα σε έξι ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις των 3.500 ευρώ στο τέλος κάθε εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης και μετά από επιτόπιο έλεγχο).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ειδική περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Της υποβολής της αίτησης προηγούνται εξατομικευμένη παρέμβαση και υποβολή του επιχειρηματικού σχεδίου του ενδιαφερόμενου στον Εργασιακό Σύμβουλο με στόχο την παροχή συμβουλευτικής πριν την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ. Σε διάστημα ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης η επιχείρηση του υποψηφίου πρέπει να είναι έτοιμη να ελεγχθεί από τον ΟΑΕΔ. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο των δικαιολογητικών και των δαπανών τεκμηρίωσης λειτουργίας της επιχείρησης εκδίδεται εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 22.400.000 ευρώ, κατανεμημένος στα έτη 2010-2015.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Καλλικράτης: Ναι ή όχι;


Το σύστημα αυτό (καπιταλιστικό) αποδείχθηκε στην πράξη πιο ανθεκτικό, ίσως γιατί είναι καλύτερα εναρμονισμένο με τις παραπάνω ανθρώπινες αδυναμίες. Παραταύτα, τα σενάρια περί αυτορύθμισης του καπιταλισμού από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς δείχνουν να εξανεμίζονται και το καπιταλιστικό σύστημα είτε θα οδηγήσει στην καταστροφή του πλανήτη είτε θα ανατραπεί από τις ίδιες τις κοινωνίες, καθώς οδηγεί σταδιακά σε έναν ληστρικό παγκόσμιο ολιγαρχισμό και στην ευημερία των «ολίγων».

Οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, στην Οικονομία, στην Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία και στην Υγεία εμφανίζονται συνήθως ως «απάντηση» στις διάφορες επιστημονικές, τεχνολογικές και συνακόλουθα οικονομικές προκλήσεις που εξυφαίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Στις προκλήσεις αυτές καλούνται οι διάφοροι σχεδιαστές εθνικών (κυρίως) πολιτικών, οι κυβερνώντες, να ανταποκριθούν προτείνοντας τις σωστές μεταρρυθμίσεις. Ανάλογα με το βαθμό κατανόησης της διεθνούς και εσωτερικής πραγματικότητας που έχουν, οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να σπρώξουν μπροστά μια χώρα και την οικονομία της ή να την αποτρέψουν από την επιβίβαση στο τρένο της ιστορίας.
Κάθε αυτοδιοικητική δομή πρέπει να καταργείται όταν χαρακτηρίζεται από πολλές αγκυλώσεις που δεν ωθούν μπροστά το κοινωνικό όχημα ή όταν είναι ανίκανη να παρακολουθήσει τις αλλαγές στο εθνικό και διεθνές μοντέλο οικονομίας, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τον τοπικό κοινωνικό ιστό, τον απορυθμίζουν, προκαλούν την αύξηση της εντροπίας του και τον οδηγούν στην αποσύνθεσή του.

Η διοικητική δόμηση της κοινωνίας πρέπει να έχει τους εξής στόχους: (i) την ευελιξία στη λήψη αποφάσεων (ii) την ταχύτητα και την ποιότητα των δράσεων σε επίπεδο έργων και παροχής υπηρεσιών (iii) την καλή και υπεύθυνη διαχείριση των κονδυλίων (iv) τον ευελισφαλή (ευέλικτο και ασφαλή-flexicure) έλεγχο αυτών που διαχειρίζονται τα κονδύλια. Η παρούσα εθνική συγκυρία καθώς και η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας με την ολοένα και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του κράτους στις σχεδόν ολιστικά φιλελεύθερες αλλά και ισχυρές οικονομίες της Δύσης επιβάλλουν αλλαγές στην αυτοδιοικητική δομή της χώρας μας. Μιας χώρας που είναι στη βάση της πιο κοινωνικό κράτος, με ισχυρές πλέον σοσιαλιστικές καταβολές και που πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο τα προβλήματα του τεράστιου χρέους της όσο και να ανταγωνιστεί τις δυτικές και τις αναδυόμενες ανατολικές οικονομίες για να μην αφανιστεί κάτω από τις παραπάνω εσωτερικές και εξωτερικές συμπιέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα όποια λάθη του στο επίπεδο της οικονομίας και της οργάνωσης του πολιτικού συστήματος, έχει σίγουρα συνδέσει την ιστορική του πορεία με σημαντικές αποφάσεις και καινοτομίες για το έθνος. Και οφείλει να βάλει την πατρίδα σε κίνηση προς τα εμπρός με την επιλογή κατάλληλων θεσμικών αλλαγών και την τοποθέτηση υπεύθυνων και ικανών προσώπων στα σημαντικά διοικητικά πόστα. Το ΠΑΣΟΚ, κυρίως με τους αείμνηστους Ανδρέα Παπανδρέου και Γεώργιο Γεννηματά καθώς και άλλα στελέχη του μεταγενεστέρως, εισήγαγε τους Πρωτοβάθμιους και Δευτεροβάθμιους θεσμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Αναδόμηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1982-83, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση 1994, Πρόγραμμα «Καποδίστριας» 1998).

Οι αυτοδιοικητικοί αυτοί θεσμοί είχαν στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων και προβλημάτων. Αγκυλώσεις και προβλήματα έγινε προσπάθεια να αρθούν με την εισαγωγή του προγράμματος «Καποδίστριας» από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη. Το θεσμικό πλαίσιο του Καποδίστρια είχε και αυτό στόχο να δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο εν όψει της τότε ευρωπαϊκής προοπτικής του τόπου. Σήμερα έρχεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου να καινοτομήσει με μία νέα αρχιτεκτονική αυτοδιοίκησης, το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Φυσικά, όπως είναι γνωστό στη μαθηματική επιστήμη, «δεν υπάρχει συνεπές και κλειστό σύστημα». Αυτό σημαίνει ότι και το σχέδιο Καλλικράτης θα έχει τις αδυναμίες και τις «τρύπες/ασυνέχειές» του, οι οποίες θα αναδειχθούν στην πράξη.

Πάντως, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις για να ενταχθεί η αυτοδιοίκηση σε μια τέτοια πορεία που θα ωφελείται η οικονομία της πατρίδας μας και συνακόλουθα η ευημερία του έθνους μας.
Δεν θα επιχειρήσουμε διεξοδική αναφορά των καινοτομιών του σχεδίου «Καλλικράτης». Ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει στο σχετικό νόμο (3852/7.6.2010) και να μάθει όλες τις λεπτομέρειες που επιθυμεί. Θα αναφερθούμε όμως στους κεντρικούς άξονες αυτού του νέου νόμου. Το πρώτο που επιτυγχάνει ο Καλλικράτης είναι να ενισχύσει την αποκέντρωση των εξουσιών και πόρων από άλλα επίπεδα στους νέους δήμους και τις περιφέρειες.

Δεύτερον, εμπλουτίζει και εκχωρεί νέες αρμοδιότητες σε σχέση με την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική προστασία και την Ανάπτυξη στους νέους θεσμούς αυτοδιοίκησης (δήμους-περιφέρειες). Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού είναι προφανές ότι τα προβλήματα λύνονται αποτελεσματικότερα από ανθρώπους που τα ζουν και τα ξέρουν καλά και όχι από κεντρικές κυβερνήσεις που μαθαίνουν τα προβλήματα μέσα από διαστρεβλωτικούς διαύλους επικοινωνίας. Τρίτον, γίνεται αναδιανομή πόρων με σκληρή φειδώ, έλεγχο και διαφανή διαχείριση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με την διαχείριση του τεράστιου δημοσίου χρέους της πατρίδας μας και των απίστευτων ελλειμμάτων που προκλήθηκαν από ένα ανίκανο, γραφειοκρατικό, διεφθαρμένο, σπάταλο και αναξιοκρατικό κράτος. Τέταρτον, προβλέπεται νέο σύστημα περιφερειακής και δημοτικής διακυβέρνησης με μονομελή και πολυμελή όργανα διοίκησης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων. Αυτό το νέο σύστημα θα ενισχύει πιθανότατα την δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Πέμπτον, προβλέπεται η ελεξιμότητα και η εποπτεία της αυτοδιοίκησης με νέους θεσμούς όπως ο Ελεγκτής
Νομιμότητας, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Έκτον, εισάγονται νέες υπηρεσίες και αναδιαρθρώνονται οι υπάρχουσες γεωγραφικά και λειτουργικά με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της σκληρής καθημερινότητας και της προσφοράς στην ποιότητα ζωής του πολίτη. Έβδομον, στηρίζει τους αδύναμους, φτωχούς και άνεργους πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Όγδοον, συντελεί στην αποτελεσματικότητα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Ένατον, το κεντρικό μήνυμα του Καλλικράτη είναι ότι αποτελεί γροθιά στην τόσο εξουθενωτική και οπισθοδρομική γραφειοκρατία των υπηρεσιών μας στη σημερινή τους μορφή. Τέλος, συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού μειώνεται ο αριθμός των δήμων και των περιφερειών (των υφισταμένων νομαρχιών, υπερνομαρχιών κλπ) και άρα ο αριθμός των έμμισθων θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα υπηρεσίες συγχωνεύονται ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και με λιγότερο προσωπικό.

Οι μεταβολές του Καλλικράτη αποτελούν πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό άλμα. Το τεράστιο δημόσιο χρέος, τα ποικίλα ελλείμματα (δημοσιονομικό, εμπορικό, ανταγωνιστικότητας, ηθικό, αξιακό), η κατάρρευση της αγοράς, η αυτοκτονική απελπισία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, η αύξηση της ανεργίας, η οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων, το μνημόνιο, η οικονομική ύφεση και άλλα καταδεικνύουν την αναγκαιότητα επαναστατικών αλλαγών: (i) στο Σύνταγμα (ii) στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με καθιέρωση δύο (2) θητειών σε όλα τα αξιώματα εξουσίας και διεξοδικού ελέγχου όλων των οικονομικών και ιδιοκτησιακών δεδομένων των διοικούντων και του περιβάλλοντος των.

Ιδιαίτερα δε, με νομοθετική ρύθμιση ευθυνών, όταν αξιωματούχος παραλαμβάνει να διοικήσει οποιασδήποτε φύσης τομέα με χρέος Α και μετά την θητεία του τον παραδίδει με χρέος Β>Α. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά Β-Α να επιστρέφεται από τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του διοικούντος και να είναι εφεξής απόβλητος από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ο εν λόγω αξιωματούχος να οδηγείται κατόπιν ταχύτατων δικαστικών αποφάσεων στη φυλακή. (iii) στην οργάνωση και τη λειτουργία του κράτους (iv) στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο σύστημα υγείας και τέλος (v) στη συστηματική και δι’ όλων των μέσων σταδιακή και σε βάθος χρόνου μετάλλαξη του συστήματος αξιών καθενός από εμάς προς όφελος της πατρίδας και του έθνους.

**καθηγητή Μαθηματικών
τ. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων
τ. αντιδημάρχου του Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα εκλογών Θήβας

ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
Νικολάου Σπυρίδων του Ευαγγέλου
(υποψήφιος δήμαρχος)
Εκλογική Περιφέρεια Βαγίων
Δρένιος Σωτήριος του Χαραλάμπους 409
Μάγκα Κωνσταντίνα του Ευαγγέλου 326
Τσαραμπάρης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου 932
Φάκκας Αθανάσιος του Αναστασίου 353
Φροσυνός Δημήτριος του Αναστασίου 413
Χατζίνα Αικατερίνη του Αναστασίου 395
Εκλογική Περιφέρεια Θηβαίων
Αργύρη Δήμητρα-Παρασκευή του Θεοφάνη 187
Βλάχος Σωτήριος του Ευαγγέλου 254
Γελέκας Παναγιώτης του Γεωργίου 812
Γιαννίκας Δημήτριος του Ευαγγέλου 440
Γεωργακόπουλος Γεώργιος του Σωτηρίου 612
Δέδες Αναστάσιος του Αθηνογένη 263
Δόσης Οδυσσέας του Ευαγγέλου 321
Κάλλης Παναγιώτης του Θωμά 240
Κίτσου-Κυριάκου Κωνσταντίνα του Δημητρίου 289
Κοκοντίνης Αθανάσιος του Μιχαήλ 607
Κοντού Ιουλία του Ιωάννη 398
Κουντούπης Δημήτριος του Ηλία 360
Κυριαζής Σπυρίδων του Δημοσθένη 217
Λιάγκα Ελένη του Χριστοφόρου 231
Νικολάου Αναστάσιος του Αποστόλου 338
Παπαδημητρίου Ιωάννης του Βασιλείου 956
Πέτραινας Ηλίας του Αλεξάνδρου 411
Προκοπίου Δωροθέα του Νικολάου 164
Σδόνας Γεώργιος του Σπυρίδων 613
Σκαλτσάς Μάριος-Ελευθέριος του Ιωάννη 183
Στάϊκος Αλέκος του Δημητρίου 777
Στρατέλος Νικόλαος του Στυλιανού 642
Σχίζας Παναγιώτης του Βασιλείου 150
Τζιώτη Γεωργία του Οδυσσέα 69
Τζουμανέκα Αφροδίτη του Ιωάννη 243
Τζούμαρη Ελένη του Γεωργίου 242
Τσάγκας Δημήτριος του Παναγιώτη 129
Τσίτρας Χαράλαμπος του Δημητρίου 368
Φίλος Γεώργιος του Βασιλείου 408
Χατζησταμάτης Ανδρέας του Δημητρίου 1272
Εκλογική Περιφέρεια Θίσβης
Βόζης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη 515
Γριπιώτη Δήμητρα του Δημητρίου 94
Κοβάνης Βασίλειος του Νάκου 479
Μίχας Πέτρος του Επαμεινώνδα 547
Σκαλής Γεώργιος του Δημητρίου 556
Εκλογική Περιφέρεια Πλαταιών
Γεραλή Αλεξάνδρα του Δημητρίου 177
Ζερικιώτης Παναγιώτης(Πανούσης)του Σωτηρίου 1475
Κατσάρας Βασίλειος του Γεωργίου 782
Κουτσοδήμος Δημήτριος(Τζίμης) του Κωνσταντίνου 800
Λακιώτης Ζωγράφος του Ευαγγέλου 447
Ρόκας Στυλιανός του Ευαγγέλου 832
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΓΙΩΝ
Ανδρούτσου Ελένη του Δημητρίου 52
Θεοδώρου Θεόδωρος του Κωνσταντίνου 290
Παπαλουκάς Ευάγγελος του Ιωάννη 193
Σιαμανδούρας Αγγελής του Σωτηρίου 59
Τσαρουχά Αικατερίνη του Θεμιστοκλή 163
Τσέλλος Γεώργιος του Ελευθερίου 297
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΙΩΝ
Αποστόλου Νικόλαος του Ανδρέα 126
Αργύρης Θεοφάνης του Δημητρίου 317
Γιαννάκη Μαρία του Γεωργίου 142
Γιάννου Παναγιώτα(Πέννυ) του Ιωάννη 252
Κάμπαξης Σωκράτης του Λεωνίδα 464
Κυριάκου Ευάγγελος του Στυλιανού 309
Μέρκου-Σακάρογλου Χρυσάνθη(Λούλα) του Παναγιώτη 292
Παπαγεωργίου Αναστασία του Αντωνίου 199
Σαμιώτης Παναγιώτης του Λεωνίδα 660
Τζουμανέκας Αθανάσιος του Χρήστου 275
Χαρέμης Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους 687
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
Κοκοντίνης Χρήστος του Γεωργίου 84
Κουτσούκου Ανδρονίκη του Νικολάου 44
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΒΡΑΙΝΗΣ
Αναγνωσταρά Ιωάννα του Παναγιώτη 23
Κιούσης Γεώργιος του Ιωάννη 95
Μπαρδώσας Παναγιώτης του Επαμεινώνδα 59
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΩΝΟΣ
Δέδες Κωνσταντίνος(Ντίνος)του Μιλτιάδη 32
Κατσέλη Δέσποινα του Βασιλείου 134
Κατσιφής Γκίκας του Θεοδώρου 46
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ
Δημητούλη Μαρία του Χαραλάμπους 3
Καρβούνης Λουκάς του Γεωργίου 68
Σέγκος Αντώνιος του Σεραφείμ 21
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
Θανάσαινας Γεώργιος του Βασιλείου 259
Κοροβέσης Επαμεινώνδας του Χρήστου 176
Στοιχειού Μαρία του Αθανασίου 116
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ
Μητσάκης Γεώργιος του Διαμαντή 121
Μπαγδάτογλους Ευδοξία του Βασιλείου 23
Φάκα Ελένη του Θεοδώρου 35
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ
Μπεκρή Αναστασία του Παντελή 21
Μπεκρής Δημήτριος του Ιωάννη 76
Παύλου Αγησίαλος του Αποστόλου 21
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Γιάννενας Γεράσιμος του Αθανασίου 95
Νίκας Αθανάσιος του Φωτίου 25
Τσοκανή Μαργαρίτα του Στυλιανού 20
Χρήστου Αριστείδης του Αναστασίου 92
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Κανινή Παναγιώτα του Νικολάου 24
Κατσίνας Κωνσταντίνος του Δημητρίου 62
Χατζάρας Στέφανος του Νικολάου 39
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ
Κατσέλης Αλκιβιάδης του Δημητρίου 130
Κατσέλη Ανδρονίκη του Κωνσταντίνου 0
Κατσέλης Γεώργιος(Μπίλιας) του Κωνσταντίνου 5
Κατσέλης Κωνσταντίνος του Δημητρίου 110
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ
Θεοδωρή Αναστασία του Ηλία 12
Κεφαλάς Ευστάθιος του Γεωργίου 128
Κυριάκου Άγγελος του Θωμά 50
Σπύρου Ευαγγελία του Επαμεινώνδα 35
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
Γεωργίου Αικατερίνη του Βασιλείου 23
Κοσμάς Ιωάννης του Δημητρίου 39
Κουτσοδήμος Χαράλαμπος του Μενελάου 61
Σοφός Κωνσταντίνος του Παναγιώτη 104
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΩΣΤΙΩΝ
Αποστολίδης Απόστολος του Δημητρίου 11
Καρακεκέ Γεωργία του Χαραλάμπους 113
Κοβάνης Όμηρος του Γεωργίου 66
Παλληκάρης Δημήτριος του Γεωργίου 32
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΤΟΥ
Βάθης Δημήτριος του Ευαγγέλου 133
Παπαγεωργίου Στυλιανός του Αθανασίου 10
Παπαστάμου Γεωργία του Δημητρίου 2
Παπαστάμου Δημήτριος του Σωτηρίου 18


ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΒΙΓΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΒΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου 279
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κωνσταντίνου 249
ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου 279
ΜΟΥΛΚΙΑΡΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη 144
ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου 420
ΤΖΟΥΝΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Δημητρίου 302

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΛΜΠΑΝΗ-ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Χρήστου 407
ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου 394
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη 680
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου 581
ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου 143
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΚΗ-ΚΑΝΔΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ του Αποστόλου 70
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του Γεωργίου 325
ΚΑΒΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Ιωάννη 216
ΚΕΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πολυχρόνη 194
ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Στυλιανού 75
ΜΑΜΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου 187
ΜΑΜΜΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) του Αντωνίου 403
ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ του Γεωργίου 224
ΜΑΡΓΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Βασιλείου 89
ΜΑΣΟΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ του Αριστοτέλη 186
ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κωνσταντίνου 260
ΜΠΑΡΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη 125
ΜΠΕΚΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Δημητρίου 250
ΜΠΛΗΖΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Μιχαήλ 290
ΝΟΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Αθανασίου 601
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Αναστασίου 277
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σπύρου 230
ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Αναστασίου 127
ΠΕΤΙΚΑ-ΠΟΛΥΤΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ του Κωνσταντίνου 489
ΣΒΙΓΓΟΣ ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ του Παναγιώτη 384
ΣΟΒΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 141
ΣΟΡΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Βάιου 244
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου 129
ΤΖΟΥΒΕ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου 175
ΦΩΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μιχαήλ 354

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΙΣΒΗΣ
ΔΕΔΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ) του Δημητρίου 513
ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 526
ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλέξανδρου 325
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλέξανδρου 502

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΓΚΙΟΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Αναστασίου 117
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Λουκά 577
ΜΠΟΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μιχαήλ 261
ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου 481
ΠΕΡΑΜΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ευαγγέλου 456
ΧΡΗΣΤΟΥ – ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΝΤΑ) του Χαράλαμπου 401

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΣΗΜΩ του Χαράλαμπου 129
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Θεόδωρου 172
ΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Παναγιώτη 140
ΣΤΕΦΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαράλαμπου 150
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Λαζάρου 300
ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Πέτρου 136
ΚΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Στυλιανού 153
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αντωνίου 120
ΜΙΧΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 45
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ του Σωτηρίου 124
ΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αναστασίου 168
ΠΕΝΤΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Χρήστου 141
ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ ΝΙΚΗ του Ηλία 208
ΡΑΠΤΗ-ΡΟΥΠΑΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Χρήστου 321
ΣΒΙΓΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σταύρου 491
ΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ευαγγέλου 52
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΛΗ – ΚΟΛΥΜΠΙΡΗ ΜΑΡΙΝΑ του Οδυσσέα 18
ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 40
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου 63
ΒΙΕΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου 55
ΛΟΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου 11
ΧΑΛΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου 71
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΩΝΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΟΠΙΑΣ

ΚΟΛΥΜΠΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αθανασίου 47
ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου 54
ΜΕΪΔΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Σπυρίδωνα 33
ΣΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του Δημητρίου 59
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ
ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ του Δημητρίου 4
ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ ΛΟΥΚΙΑ του Παναγιώτη 6
ΡΕΠΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Αναστασίου 2
ΣΑΛΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου 50
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΑΝΑΔΙΩΤΟΥ – ΑΓΑΠΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Σωτηρίου 161
ΘΑΝΑΣΑΙΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Δημητρίου 21
ΚΑΤΣΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου 22
ΝΟΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Γεωργίου 56
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ
ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου 9
ΜΟΥΡΙΚΗ ΠΑΤΡΑ του Ιωάννη 4
ΡΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αθανασίου 88
ΡΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 157
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ
ΚΟΛΕΣΙΑ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου 5
ΝΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ του Ευαγγέλου 57
ΣΤΑΘΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Κωνσταντίνου 14
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σωτηρίου 55
ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σωτηρίου 25
ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Αναστασίου 84
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου 27
ΠΕΠΠΑ – ΖΑΝΤΖΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Κωνσταντίνου 12
ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου 252
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ
ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου 17
ΜΠΟΓΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Χαράλαμπου 26
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Αγγελή 6
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ του Ιωάννη 71
ΚΑΛΟΓΡΗΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ του Χαράλαμπου 10
ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Ιωάννη 13
ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου 123
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ευαγγέλου 105
ΡΑΧΟΥΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου 53
ΦΙΛΗ – ΡΕΝΔΟΥΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Ιωάννη 30
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΤΟΥ
ΑΝΔΡΙΩΤΗ – ΠΕΡΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Φωτίου 2
ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΤΖΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Βασιλείου 17
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Θεοδώρου 25
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του Θεοδώρου 45
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΩΣΤΙΩΝ
ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 82
ΔΗΜΗΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 26
ΤΡΙΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Γεωργίου 109
ΤΡΙΠΕΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου 31

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Α) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) ΒΑΓΙΩΝ
ΠΑΠΑΝΑΓΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 162
ΧΑΪΔΟΓΙΑΝΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 119
ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 239
ΧΑΤΖΙΝΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 267

Β) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) ΘΗΒΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 447
ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 383
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 278
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΓΑΘΟΚΛΗ 88
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΟΣ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 269
ΒΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 336
ΓΑΣΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 439
ΓΟΥΡΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 232
ΔΕΒΕΤΖΗ – ΓΡΥΠΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 227
ΚΑΦΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ 65
ΚΑΝΕΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 158
ΚΑΠΟΥΛΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 46
ΚΑΡΑΤΣΩΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 170
ΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΚΕΝΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 40
ΚΟΒΟΤΣΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 58
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 116
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 188
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 93
ΜΙΧΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 32
ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 75
ΜΠΕΚΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 252
ΝΤΑΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ 270
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 113
ΠΕΡΡΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 18
ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΖΩΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 38
ΡΟΥΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 153
ΣΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 695
ΣΟΪΛΕΔΗ – ΣΤΡΑΤΗ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 59
ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 137
ΤΣΙΑΜΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 145
ΦΡΟΥΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 242
ΧΡΗΣΤΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΜΙΧΑΗΛ 356

Γ) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) ΘΙΣΒΗΣ
ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 243
ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 165
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 155
ΠΗΛΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 241

Δ) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 352
ΜΠΟΒΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 256
ΡΑΧΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ 310
ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 192
ΦΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 280

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Α) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΓΙΩΝ
Β) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 234
ΒΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 277
ΓΑΣΤΟΥΝΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 251
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 155
ΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 268
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 112
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 284
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Τοπική Κοινότητα Ελεώνα
ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 58
ΚΩΣΤΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 29
ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 70
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 17
Τοπική Κοινότητα Μουρικίου
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ 42
ΒΟΛΗ ΣΟΦΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 23
ΜΑΜΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 57
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου
ΣΚΑΛΑΦΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19
Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας
ΚΩΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 22
ΜΠΑΡΔΩΣΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 37
ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 77
Τοπική Κοινότητα Θίσβης
ΔΟΥΝΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 18
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 26
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 34
Τοπική Κοινότητα Χωστίων
ΚΟΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΛΟΥΚΑ 72
Τοπική Κοινότητα Πλαταιών
ΣΟΦΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ 139

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Υποψήφιος Δήμαρχος Τουλουμάκος Αντώνιος του Σπύρου

Εκλογική Περιφέρεια Βαγίων
Γκούμας Απόστολος του Σωτηρίου 109
Μέξης Χαράλαμπος του Παναγιώτη 185
Μπακόλα Κωνσταντίνα του Παναγιώτη 123
Χριστόπουλος Δημήτριος του Κλεομένη 102

Εκλογική Περιφέρεια Θήβας
Αναστασίου – Δεληκωνσταντής Παναγιώτης του Αναστασίου 147
Ανδρώνη Ειρήνη του Αναστασίου 63
Βόλης Θεόδωρος του Γεωργίου 64
Βουγάς Ευάγγελος του Αναστασίου 72
Βράχα Διαμαντίνα του Σπύρου 65
Γκιόκας Παναγιώτης του Σπύρου 53
Ζεγγέλη Αικατερίνη του Δημητρίου 46
Θώμου Ιωάννα του Αριστείδη 78
Καβάλος Γεώργιος του Θεοδώρου 240
Καρανάσιου Ελένη του Αθανασίου 45
Καριτζής Γεώργιος του Αντωνίου 48
Κατσαβός Αναστάσιος του Γεωργίου 158
Κόλλιας Ιωάννης (Μπελιάς) του Δημητρίου 132
Κολοβός Βασίλειος του Νικολάου 92
Λαλιώτη Γεωργία του Δημητρίου 127
Λιαμπότης Θεόδωρος του Γεωργίου 73
Λοΐζος Ανδρέας του Παναγιώτη 425
Λυμπερίου Στυλιανός του Ηλία 82
Μπαρακάκος Αθανάσιος του Δημητρίου 55
Παπακωνσταντίνου Σπυρίδων του Λεωνίδα 45
Παπαναστασίου Ιωάννης του Ξενοφώντος 53
Πρεβεζάνος Ηλίας του Σπυρίδωνος 72
Ρενδούμη Παναγιώτα του Ιωάννη 71
Ρωμανάς Παναγιώτης – Επαμεινώνδας του Δημητρίου 301
Σάλτα Αφροδίτη του Θεοφάνη 232
Ψούνης Χρήστος του Σπυρίδωνος 156

Εκλογική Περιφέρεια Θίσβης
Γκιζιώτη Βασιλική του Ανδρέα 120
Κολιγιάννης Λάζαρος του Δημητρίου 248
Κουτσούρης Γεώργιος του Αλεξάνδρου 188
Λαζάρου Βασιλική του Θεμιστοκλή 130
Μπεκρής Ιωάννης του Σπυρίδωνος 155
Φραντζής Σεραφείμ του Αναστασίου 241
Εκλογική Περιφέρεια Πλαταιών
Γκούμας Μελέτιος του Θεοδώρου 169
Κατσογιάννη Στέλλα του Γεωργίου 144
Παπαναστασίου Παναγιώτης του Σπυρίδωνος 228
Ρήγου Μαρία του Αναστασίου 160
Δημοτική Κοινότητα Θήβας
Βράχας Γεώργιος του Λάμπρου 159
Ζγκούρη Διονύς του Βασίλ 22
Κολοβός Δημήτριος του Βασιλείου 163
Κούστας Αλέξανδρος του Αναστασίου 44
Λιάκος Ρέϋχαν – Γεώργιος του Γιουσούφ 39
Μελισσάρης Πελοπίδας του Νικολάου 88
Μπακόλα Σοφία του Ιωάννη 76
Παπακωνσταντίνου Λεωνίδας του Σπυρίδωνος 74
Σκένδρου Παναγιώτα του Γεωργίου 187
Σταματάκη Δήμητρα του Αντωνίου 62
Σταύρου Παρασκευή του Χρήστου 69
Σύρος Ιωάννης – Ανδρέας του Αλεξάνδρου 87

Τοπική Κοινότητα Αμπελοχωρίου
Νίκας Ιωάννης του Θωμά 21
Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας
Καβάλλας Σωτήριος του Σεραφείμ 31
Τοπική Κοινότητα Ελεώνα
Πόκας Ευάγγελος του Βασιλείου 9
Τοπική Κοινότητα Ελλοπίας
Κουλουριώτης Δημήτριος του Γεωργίου 41
Μποκούζης Σύρος του Χρήστου 70
Σύρος Γεώργιος του Σταματίου 45
Σύρου Σοφία του Γεωργίου 12
Τοπική Κοινότητα Θίσβης
Γκιζιώτη Κατίνα του Χαράλαμπου 8
Νικολάου Αντώνιος του Νικολάου 4
Τοπική Κοινότητα Καπαρελλίου
Ηλίας Νικόλαος του Παναγιώτη 37
Σίννη Τριγώνα του Ιωάννη 48
Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων
Βρεττός Αριστείδης του Δημητρίου 29
Ζογγός Θωμάς του Γεωργίου 18
Κατσιμίχας Λουκάς του Κωνσταντίνου 43
Μητσάκη Παρασκευή του Ιωάννη 7
Τοπική Κοινότητα Μουρικίου – Πλατανακίου
Τσιριγώτης Γεώργιος του Κωνσταντίνου 1
Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής
Παπαδοπούλου Μαρίνα του Αλεξάνδρου 2
Παπανικολάου Σπυρίδων του Ιωάννη 12
Σκαλής Αντώνιος του Ελευθερίου 4
Σπύρου Γεώργιος του Παναγιώτη 7
Τοπική Κοινότητα Πλαταιών
Κουτσοδήμος Ιωάννης του Νικολάου 52
Τοπική Κοινότητα Χωστίων
Αργύρης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 36
Βλάχου Χαράλαμπος του Γεωργίου 12
Ντομόρα Αφροδίτη του Χρίστου 36
Τζουτζουκλάρης – Κλαρίδης Στέργιος του Ιωάννη 5

Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ
ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΓΓΕΛΗ 57
ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 49
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 54
ΣΑΚΑΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 44

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΒΡΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 48
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 20
ΑΝΔΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 5
ΑΞΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 68
ΑΞΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 29
ΑΣΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 55
ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21
ΔΗΛΑΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10
ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 22
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 17
ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΤΕΛΗ 16
ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ 10
ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 12
ΚΑΦΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 49
ΚΟΥΡΟΥΤΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ του ΙΩΑΝΝΗ 24
ΛΙΑΚΟΥΡΙΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 25
ΛΙΑΚΟΥΡΙΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 24
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 35
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ 9
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 43
ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 53
ΠΕΤΣΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 57
ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 24
ΡΟΧΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 16
ΣΔΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 20
ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 29
ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 70
ΤΟΥΡΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 45
ΤΣΑΪΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 12
ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΛΟΥΚΑ 20
ΣΑΚΑΤΗ ΑΡΓΥΡΩ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 16
ΧΑΤΖΗΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 3
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
ΓΡΙΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 0
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΜΕΛΕΤΙΟΥ 10
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ
ΒΟΥΡΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 1
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΤΟΥ
ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 3

Ομιλία Κλέαρχου Περγαντά στους ετεροδημότες της Αθήνας


Όλοι εμείς στο Συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα» ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Αλλά ακόμα περισσότερο γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική του.
Γνωρίζουμε τις αξίες του Στερεοελλαδίτη, γνωρίζουμε τις αξίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μεγαλώσαμε μ΄ αυτές τις αξίες. Αξίες που πηγάζουν από την παράδοση, αλλά και από τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Αξίες όπως η εργατικότητα, η ευαισθησία, η αλληλεγγύη, η ευρηματικότητα, η αισιοδοξία, είναι όλα αυτά που μας δίνουν τη δύναμη και τη σιγουριά ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα. Απ΄ τη μια μεριά η οικονομική κατάσταση, που επηρεάζει άμεσα τον καθένα από μας, που ασκεί πιέσεις στην κοινωνία. Κι απ΄ την άλλη μεριά η νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση. Η εποχή του Καλλικράτη, με τις νέες ευκαιρίες για τον τόπο και την κοινωνία.

Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα, πρέπει να ξεπεράσουμε την αμηχανία και τους δισταγμούς. Να ανατρέψουμε εμείς οι ίδιοι τη στασιμότητα. Να φανούμε ικανοί. Να προχωρήσουμε να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα.

Σ΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να μείνουμε και να επιμείνουμε στην ουσία. Κι ουσία είναι ότι, με την αιρετή Περιφέρεια, αποκτούμε την κυριότητα των τοπικών μας υποθέσεων. Περνούμε σε μια ιστορική αλλαγή στη διαδρομή της Αυτοδιοίκησης. Ξεπερνούμε την παθογένεια του κρατισμού και του συγκεντρωτισμού. Μπαίνει τέλος στο αποτυχημένο κρατικό μοντέλο, με τον απρόσωπο και αναποτελεσματικό χαρακτήρα των πολιτικών που εκπορεύονται από το κέντρο.

Ο Καλλικράτης έρχεται να βάλει τη σφραγίδα του στο άνοιγμα της αποκέντρωσης. Είναι ένα ιστορικό βήμα για να πορευτούμε ως χώρα, με περισσότερη συμμετοχή, με περισσότερη δημοκρατία. Και κυρίως με αναπτυξιακές πολιτικές που θα είναι διαμορφωμένες από εμάς και θα απευθύνονται σε εμάς.
Στις εκλογές του Νοέμβρη ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη. Ψηφίζουμε με ευθύνη. Ψηφίζουμε για Αυτοδιοίκηση ικανή να κάνει την καθημερινότητα και τη ζωή μας καλύτερη.

Γιατί, ο Καλλικράτης, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, να γίνει η Στερεά Ελλάδα μια περιφέρεια σύγχρονη, ανθρώπινη, δυναμική.
Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, εμείς οι ίδιοι, οι Στερεοελλαδίτες, να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε το δικό μας πρόγραμμα, με τις δικές μας ανάγκες, με τις δικές μας προτεραιότητες.
Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, το Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα λειτουργεί για πρώτη φορά, με εκλεγμένους εκπροσώπους, με αυτούς που οι ίδιοι οι πολίτες θέλουν, να μας εκφράζει πραγματικά. Να εκφράζει τον τόπο, να είναι η φωνή της κοινωνίας των πολιτών.

Μπροστά μας, φίλες και φίλοι, είναι η νέα εποχή. Για την Αυτοδιοίκηση και για το δικό μας Αύριο. Αυτή τη νέα εποχή, οι εξελίξεις επιταχύνονται. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις διαρκώς μεγεθύνονται. Η Στερεά Ελλάδα χρειάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στο καινούργιο και οι πολίτες να συντονίσουν τα βήματά τους με τις νέες δυνατότητες.

Είναι η ίδια η πραγματικότητα λοιπόν, που μας επιβάλλει, όχι μόνο να δούμε τα πράγματα με νέα ματιά, αλλά να συμμετέχουμε, να προσπαθήσουμε και να εργαστούμε για τη Στερεά Ελλάδα που μας αξίζει.

Φίλες και φίλοι,
Εμείς συμμετέχουμε στις εκλογές για να διαμορφώσουμε μια νέα συνθήκη στη σχέση της περιφέρειας με τον πολίτη. Εμείς επιδιώκουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα της κάλπης, φιλοδοξώντας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Εμείς βαδίζουμε στις 14 Νοεμβρίου για να δουλέψουμε με συνέπεια και σχέδιο.
Σχέδιο για να κάνουμε τον Καλλικράτη εργαλείο ανάπτυξης. Να πάρουμε στα χέρια μας και να έχουμε λόγο στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής, το ΕΛΛΑΔΑ 2010, το LEADER και το πρόγραμμα Μπαλτατζής και άλλα διαθέσιμα κονδύλια. Κι αυτά τα χρήματα να τα κάνουμε έργα και ευκαιρίες απασχόλησης.

Γιατί, όλοι εμείς στο συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα» έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για να συνεχίσουν οι πολίτες να έχουν δουλειά, για να έχουν ευκαιρίες οι νέοι, για να αποκτήσει ο τόπος μας προοπτική. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές και τις υποδομές για την ανάπτυξη.

Κι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι συμμερίζεστε κι εσείς αυτούς τους στόχους,
ότι συμπορεύεστε σ΄ αυτή την προσπάθεια,
ότι μας εμπιστεύεστε για να πάμε τον τόπο μας μπροστά,
είναι η παρουσία σας εδώ σήμερα.

Αγαπητοί συμπατριώτες
Η επιδίωξή μας για το Σήμερα και το Αύριο, της Στερεάς Ελλάδας,
η προσδοκία όλων μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί απέχουμε από μικροπολιτικές λογικές, λαϊκισμούς, στείρες αρνήσεις,

Είναι αυτά που μας ενώνουν για να προχωρήσουμε ΤΩΡΑ

Να προχωρήσουμε
ΤΩΡΑ,
Γιατί, το στοίχημα για τον τόπο μας, για τη ζωή μας, για την κοινωνία μας, κρίνεται σ΄ αυτές τις εκλογές, στις 14 του Νοέμβρη.

ΤΩΡΑ,
Γιατί, η αιρετή Περιφέρεια διαχειρίζεται απευθείας εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Κονδύλια που μπορούμε και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, για έργα και δουλειές που περιμένει ο τόπος μας.

ΤΩΡΑ,
Γιατί, σε όλη την Ευρώπη, οι περιφέρειες είναι αυτές που πρωταγωνιστούν στην τοπική ανάπτυξη.

ΤΩΡΑ,
Γιατί, είμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη τετραετία που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΤΩΡΑ,
Γιατί, είναι ανάγκη η Στερεά Ελλάδα, όχι απλώς να δηλώσει παρούσα, αλλά να δράσει ΤΩΡΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για τα μικρότερα, τα καθημερινά, αλλά και τα μεγαλύτερα και μελλοντικά.

Με ανοιχτές συνεργασίες, με καθαρό λόγο, διαφάνεια και αξιοκρατία, ξεκάθαρους στόχους, επενδύοντας στις πόλεις, στα χωριά, στην ύπαιθρο,
κυρίως όμως και προπαντός
με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών
σχεδιάζουμε και τολμούμε βήματα για να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα «Περιφέρεια – πρότυπο».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Σ΄ αυτό τον τόπο, στη Στερεά Ελλάδα, δεν είμαστε άγνωστοι. Αντίθετα είμαστε 8 χρόνια γνώριμοι. Γνώριμοι και πάντα δυναμικά παρόντες για τα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου. Έχουμε μια οκταετία συμμετοχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις Επιτροπές Παρακολούθησης του Τρίτου και τώρα του Τέταρτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Μια οκταετία, που, μέσα απ΄ αυτά τα όργανα, προγραμματίσαμε, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε έργα για κάθε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δουλέψαμε πάντα σε κοινή κατεύθυνση για τα θέματα του τόπου. Μοιραστήκαμε προβληματισμούς, συνθέσαμε προτάσεις, δρομολογήσαμε λύσεις. Με κοινή συνείδηση, περιφερειακή, για τη συνοχή όλων των Νομών, για τη συνοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Συμμετέχοντας, λοιπόν, δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή της Στερεάς Ελλάδας, αποφασίσαμε να συναντηθούμε στην πιο κρίσιμη φάση για το μέλλον της. Με τους νέους θεσμικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς όρους, που φέρνει η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Εξάλλου, από την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, της ΕΝΑΕ, που έχω την τιμή να είμαι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο, εμείς δουλέψαμε απ΄ την αρχή, για τη νέα αρχιτεκτονική της μεταρρύθμισης, τον Καλλικράτη. Στηρίξαμε θερμά αυτό το μεγάλο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και γι΄ αυτό μπορούμε με την ίδια θέρμη να την υπηρετήσουμε.

Φίλες και φίλοι,
Σε λίγους μήνες, η λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας, με εκλεγμένο Περιφερειάρχη και εκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα είναι γεγονός.

Απ΄την αρχή της δρομολόγησης του Καλλικράτη δηλώσαμε παρόντες. Η συνέχεια μας έχει φτάσει μόλις ένα βήμα από το να γίνουμε η πρώτη περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας. Όλα δείχνουν, με τον πιο προφανή τρόπο, ότι από την 1/1/2011 θα υπηρετούμε από άλλη θέση τη Στερεά Ελλάδα. Ναι, από άλλη θέση, αλλά πάντα με την ίδια συνέπεια και με πρόγραμμα που απαντάει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Με το τρίπτυχο μήνυμα του συνδυασμού μας «Δουλειά – Περιβάλλον – Ανάπτυξη» προσδιορίζουμε τις κεντρικές μας προτεραιότητές. Δίνουμε ταυτότητα στο πρόγραμμά μας.

Αυτή η δύσκολη εποχή απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Λύσεις που δίνουν προοπτική, μέσα από έναν αξιόπιστο σχεδιασμό.

Οι πολίτες απαιτούν και αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που ζουν. Θέλουν και αξίζουν ασφάλεια, σιγουριά, καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής γι΄ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Εμείς μπορούμε. Μπορούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, και να εγγυηθούμε γι΄ αυτό. Γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας, κι όλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, ίσως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα τις δυσκολίες των καιρών. Κι εμείς, αγαπητοί συμπατριώτες, θέλουμε, μετά από μια τετραετία, να μπορούμε να σας κοιτάμε όλους στα μάτια. Με πραγματική ικανοποίηση γιατί με το έργο μας θα ΄χουμε καταφέρει να μην διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε : εδώ με την παρουσία σας απόψε, με το νικηφόρο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής και με τη συμμετοχή σας στην κάλπη στις 14 Νοεμβρίου.

Το προγραμματικό πλαίσιο του Συνδυασμού μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς» είναι μια πρόταση - απάντηση στις προκλήσεις της εποχής. Είναι η δέσμευσή μας. Απέναντί σας. Απέναντι σε κάθε πολίτη της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόταση αυτή είναι καρπός της οκτάχρονης εμπειρίας και της γνώσης από την ενασχόλησή μας με την Αυτοδιοίκηση και την αναπτυξιακή διαδρομή του τόπου μας. Είναι καρπός της επικοινωνίας που έχουμε όλο αυτό τον καιρό, οι συνεργάτες μου κι εγώ, με τους πολίτες και τους φορείς σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόταση του συνδυασμού μας, βάζει πολύπλευρους και σημαντικούς στόχους. Όλοι ρεαλιστικοί. Όλοι πραγματοποιήσιμοι. Περιγράφει ένα όραμα για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Πάνω απ΄ όλα όμως, βάζει τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον κάτοικο της Στερεάς Ελλάδας, όπου κι αν αυτός βρίσκεται.

Με τη στήριξή σας επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας :
• Να οργανωθεί γρήγορα και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να αποδώσει έργο.
• Να παρέχει σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να είναι κοντά στον πολίτη.
• Να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτήσεις για τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας.
• Να διαμορφώσει συμμετοχική τοπική δημοκρατία, με Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους τους πολίτες.

Με τη δική σας στήριξη, επιδιώκουμε και δεσμευόμαστε σε πέντε στόχους :

• Να γίνει η Στερεά Ελλάδα τόπος ελκυστικός για κατοικία, για εργασία, για ποιότητα ζωής και φιλικός στον πολίτη.
• Να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά η Στερεά Ελλάδα.
• Να βάλουμε όριο στην ανεργία και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
• Να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, η ισόρροπη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας είναι κυρίαρχο μέλημά μας. Δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε σε μια θητεία, με ισονομία, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη και σεβασμό στους πολίτες. Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε με προσήλωση κι αληθινό ενδιαφέρον στα μικρά και μεγάλα προβλήματα όλης της Στερεάς Ελλάδας. Εκείνο προπαντός που εγγυώμαστε είναι πως θα προσπαθήσουμε σκληρά και χωρίς χρονοτριβή, να αξιοποιήσουμε όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Να ικανοποιήσουμε, τις ανάγκες του τόπου, τις ανάγκες των πολιτών, άμεσα, αποτελεσματικά και στοχευμένα.

Άλλωστε, αυτός ο καιρός, που κάνουμε μια στενότερη γνωριμία με όλη τη Στερεά Ελλάδα, είναι μια δυνατή εμπειρία. Παίρνουμε το μήνυμα της προσδοκίας του κόσμου, για καλύτερη ζωή, με αισιοδοξία και σιγουριά. Παίρνουμε το μήνυμα, ότι στρέφονται στους συντοπίτες που μπορούν να δώσουν διέξοδο στην πιεστική κατάσταση που ζούμε. Παίρνουμε το μήνυμα ότι στις κάλπες θα αναδείξουν για Περιφερειάρχη τον άνθρωπο που θέλει, που ξέρει, που μπορεί να δώσει νέα προοπτική στον τόπο. Εμπιστεύονται το συνδυασμό μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς». Μας το έδειξαν ήδη, οι συμπατριώτες μας, οι Στερεοελλαδίτες, την Κυριακή στις 7 Νοέμβρη. Μας τίμησαν με την προτίμησή τους και μας έδωσαν ένα δυνατό προβάδισμα για την αιρετή Περιφέρεια.

Κρατάμε στα χέρια μας το εισιτήριο για το νέο, μεγάλο μας ξεκίνημα ως πρώτη Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας. Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δικαιώνει τη στάση μας, τη συνέπειά μας, τις αξίες μας. Γιατί εμείς, αγαπητοί φίλοι, υπηρετούμε με συνέπεια την Αυτοδιοίκηση 8 χρόνια.
Υπηρετούμε τον τόπο μας, με σεβασμό στον πολίτη.
Δουλεύουμε αποτελεσματικά κι αυτό είναι αποτυπωμένο στο μεγάλο μας έργο.

Φάνηκε λοιπόν καθαρά, ότι όχι μόνο εκεί που μας ξέρουν, αλλά σ΄ όλη τη Στερεά Ελλάδα θέλουν να υπηρετήσουμε τον τόπο από την αιρετή Περιφέρεια. Φάνηκε πως, για εμάς, το έργο είναι στην υπηρεσία του λόγου, κι όχι ο λόγος στην υπηρεσία του έργου. Άλλωστε, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Κι εμείς 8 χρόνια διαμορφώνουμε μια νέα πραγματικότητα για τον τόπο και την κοινωνία. Κι οι πολίτες το αναγνώρισαν.

Όπως πάντα, και τώρα, εσείς και όλοι οι πολίτες είστε ο οδηγός μας. Θα πορευτούμε μαζί. Εσείς δίνετε την εντολή. Σε σας θα δώσουμε λογαριασμό. Σ΄ αυτή την Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε. Αυτή την Αυτοδιοίκηση υπηρετούμε.

Αυτή την κρίσιμη Κυριακή, πρέπει και πάλι να πάμε στις κάλπες. Πρέπει να δυναμώσουμε τη συσπείρωσή μας, τη συστράτευσή μας, τη συμμετοχή μας. Πρέπει το νικηφόρο μήνυμα της 7ης Νοέμβρη, όχι μόνο να το κρατήσουμε, αλλά να το διευρύνουμε, να το μεγεθύνουμε.
Αυτή την κρίσιμη Κυριακή στις 14 του Νοέμβρη, χρειάζεται να επιβεβαιωθεί η επιλογή των πολιτών. Χρειάζεται να επιβεβαιωθεί η δική τους κρίση. Πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, είναι ανάγκη να βρεθούμε στον τόπο μας και να δώσουμε με την ψήφο μας, μια νέα μεγάλη νίκη στο Συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα». Γιατί η νίκη του Συνδυασμού μας, είναι η νίκη, είναι η δύναμη των πολιτών.

Αγαπητοί φίλοι,
Για τη σταθερή μας στάση μας, για την ξεκάθαρη θέση μας, για τη δημόσια παρουσία μας…
Γι΄ αυτά που δουλεύουμε, γι΄ αυτά που προγραμματίζουμε, για τον τόπο μας, για τις πόλεις μας, για τα χωριά μας, για τους ανθρώπους…
Γι΄ αυτά που επιδιώκουμε με επιμονή, σχέδιο, αποφασιστικότητα και κυρίως σε συνεργασία μαζί σας….
Ζητάμε να μας στηρίξετε και πάλι, στις εκλογές, στις 14 του Νοέμβρη.
Να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στη Στερεά Ελλάδα.

Γιατί, οι συνεργάτες μου κι εγώ, προχωρούμε με εφόδια τις ικανότητές μας και τη συνέπειά μας. Με γνωρίσματα την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, το ήθος μας. Είμαστε οι συνεργάτες, οι συμμέτοχοι μιας προσπάθειας, που μόνο σκοπό έχει τη δημιουργία και την ανάπτυξη. Με κέντρο τον άνθρωπο, τον Στερεοελλαδίτη.

Είμαστε πάνω απ΄ όλα πολίτες πρώτης γραμμής κι όχι πολιτικοί πρώτης γραμμής.

Είμαστε εδώ μαζί σας, και σας θέλουμε δίπλα μας, για να συνεχίσουμε την πορεία για το αύριο όλων μας. Με εμπιστοσύνη και σιγουριά για το μέλλον.

Σας καλούμε στις 14 Νοέμβρη,
Με την ψήφο μας, να δυναμώσουμε τη νίκη μας.
Με την ψήφο μας να δώσουμε αξία, στον τόπο μας, στη Στερεά Ελλάδα.
Να δώσουμε αξία στην εμπειρία, στην γνώση, στην αξιοπιστία, στο πρόγραμμα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!