Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Καταγγελία αγροτών κατά του ALPHA και του Νίκου Μάνεση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με την «πρόσκληση» του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα στα…χέρια έμειναν οι αγρότες της Θήβας αφού την τελευταία στιγμή η εκπομπή του Νίκου Μάνεση studio ALPHA αποφάσισε να μην τους παρουσιάσει στο πάνελ που είχε θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Τι λέει όμως ο κ. Γιάννης Σκούμας (φωτό) υπεύθυνος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών;
«Μας είχε καλέσει ο κ. Μάνεσης στην εκπομπή του να μιλήσουμε για τα αιτήματα και τις θέσεις των αγροτών της Θήβας, αλλά όταν πήγαμε συναντήσαμε την αρνητική στάση του καναλιού για ενημέρωση από τους ανεξάρτητους και χρεωμένους αγρότες.
Μίλησαν με τους κατευθυνόμενους γαλάζιους αγρότες, που πέρασαν την δική τους φιλοαγροτική πολιτική, αλλά πλησιάζουν οι Απόκριες, πέφτουν οι μάσκες και αποδεικνύεται ποια είναι η φιλοαγροτική πολιτική της Ν.Δ, την οποία διαπιστώσαμε και από τα μπλόκα της συγκέντρωσης των Κρητών αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά. Τη βλέπουμε από τα εισοδήματά μας που μειώνονται καθημερινά, από τα κατά πολύ ανεβασμένα κοστολόγιά μας, από την επαρχία Θήβας, όπου οι αγρότες δεν έλαβαν από καμία καλλιέργεια ούτε καν από τις τρείς μεγάλες , βαμβακιού δηλαδή, σιτηρών, καλαμποκιού, αλλά και τις άλλες επιμέρους που κατά κόρον καλλιεργούν εδώ οι αγρότες (πατάτα, κρεμμύδι, και όλα τα κηπευτικά), των οποίων τα κοστολόγια είναι πολύ ανεβασμένα και οι τιμές μας πολύ κάτω από το κοστολόγιο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διανύουμε έναν δύσκολο χειμώνα όχι μόνο για τις οικογένειές μας αλλά και για τη συνέχιση του επαγγέλματός μας.
Καταγγέλλω την ενημέρωση του ΑΛΦΑ και την δημοκρατική εκπομπή του Μάνεση , που «τα λέει όλα», χωρίς να φοβάται τίποτα, παρά μόνο την χρηματοδότηση της Ν.Δ για να μπορέσει να συνεχίσει το δύσκολο έργο του
».
Τι μεσολάβησε;
«Σε αυτή την εκπομπή πήγαν καριερίστες συνδικαλιστές που πληρώνονται, συνεχίζοντας ένα έργο κατά την γνώμη τους «φιλοαγροτικό», το οποίο παράγουν οι Σιδηρόπουλος - Κοκκινούλης Αραμπατζής και το οποίο ως γνωστό δεν ωφελεί τους αγρότες , που πρέπει να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους.
Καταγγέλλω αυτού του είδους πρακτικές και πολιτικές κακής ενημέρωσης από διάφορα κανάλια
».
Ποιος μεσολάβησε για να μη βγείτε;
«Ο κ. Σιδηρόπουλος δεν θέλει να βρεθούμε αντιμέτωποι σαν να έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς αγρότες. Τα αιτήματα των αγροτών από τη μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη είναι γνωστά και πρέπει να λυθούν . Δεν υπάρχει στρατηγική και σχεδιασμός και αυτή την πολιτική εξυπηρετεί ο κ. Σιδηρόπουλος».