Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ:«Επίκαιρες όσο ποτέ οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ»


Παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο συνεδριακό κέντρο η εκδήλωση της ΠΑΣΚ καθηγητών Βοιωτίας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος αναφέρθηκε στην κρίση των πολιτικών θεσμών της σύγχρονης κοινωνίας.
«Είμαι στη Θήβα μετά από πρόσκληση της ΠΑΣΚ Καθηγητών αλλά και στο πλαίσιο της πανελλήνιας εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις του σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα που πρέπει να είναι αυτά που θα προσανατολίσουν τη πορεία της χώρας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η κυβέρνηση που έχει κλείσει τον κύκλο της είναι κυβέρνηση αρνητική για την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία, γιατί οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μια πορεία για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη είναι όσο ποτέ επίκαιρες
» σημείωσε ο πρώην Υπουργός και συνέχισε «γύρω από αυτές τις προτάσεις επιδιώκουμε τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Και επειδή ξέρω την Θήβα, που έχω επισκεφθεί πολλές φορές ακόμη και ως υπουργός Παιδείας, δείχνει ανταπόκριση μέσα από τη σημερινή συγκέντρωση ότι το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίνεται σε αυτό το αίτημα πραγματικά.
Η πρόσκληση είναι για την παγκοσμιοποίηση και την κρίση πολιτικών και κοινωνικών θεσμών στη χώρα, αλλά ένα κομμάτι της ομιλίας μου θα είναι για την Παιδεία
».
Παράλληλα ο κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε και στην τιμητική, όπως χαρακτήρισε, τοποθέτηση του από τον πρόεδρο του κινήματος Γ. Παπανδρέου στον Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας τονίζοντας ότι «και αυτό το σχήμα προάγει την συλλογικότητα στις εκλογές. Το πρόγραμμα είναι το θεμέλιο της δράσης μας , άρα ανταποκρινόμαστε σε σωστό τρόπο στη πρόκληση και της σωστής αντιπολίτευσης και της επόμενης διακυβέρνησης».
Τέλος αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση της Ν.Δ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Καραμανλής θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές γιατί ο ελληνικός λαός με την ιστορική του πείρα και οξυδέρκεια του ξέρει ότι ο κ. Καραμανλής πια δεν μπορεί να επιδιώξει καμία νίκη .Όταν λοιπόν είναι δεδομένο πως ότι και να κάνεις νίκη δεν θα έχεις, γιατί ο ελληνικός λαός θα σε αποδοκιμάσει σκληρά το μόνο που του απομένει είναι να επιχειρήσει να διαχειριστεί την ήττα του, να τρέφει φαντασιώσεις. Δυστυχώς μόνο αρνητικά πρόσφερε στον τόπο και θα έπρεπε να είχε και την αξιοπρέπεια να πει στον ελληνικό λαό συγγνώμη».
Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΠΑΣΚ Καθηγητών Βοιωτίας Βασίλης Τσιάμαλος είπε: «Οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί βρίσκονται σε βαθειά κρίση που επηρεάζει τον πολίτη σε όλες του τις λειτουργίες. Εμείς σαν ΠΑΣΚ καθηγητών επειδή πιστεύουμε πως το έργο μας δεν τελειώνει μόνο μέσα στην αίθουσα, αλλά συνεχίζεται κι έξω στην κοινωνία, οργανώσαμε μαζί με την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ αυτήν την πολιτική εκδήλωση προβληματισμού που έχει να κάνει κυρίως με την ενεργοποίηση του πολίτη, αφού η κοινωνία μας τον χρειάζεται όχι στον καναπέ, αλλά να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει μαζί με τα πολιτικά κόμματα και τις απόψεις αλλά και τις θέσεις αλλά και την ιδεολογία που μια κοινωνία οφείλει να προωθεί. Θεωρώ ότι η σημερινή εκδήλωση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και μπορεί να διαμορφώσει ή να δημιουργήσει μια νέα δυναμική «ξυπνώντας» τους πολίτες από τον εφησυχασμό και δημιουργώντας μια νέα δυναμική στη κοινωνία μας».