Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έντονες οι αντιδράσεις για την κατάργηση του ΣΕΠΕ στην Θήβα!!!


«Υπάρχει προηγούμενο, καθώς το 1997 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει το Γραφείο Επιθεωρητών στο Σχηματάρι. Θα είναι τραγικό αν καταργηθεί το ΣΕΠΕ Θήβας Θα πρέπει βουλευτές φορείς εργαζόμενοι και ΕΚΘ να πιέσουμε να στελεχωθεί το γραφείο και όχι να κλείσει» δηλώνει κατηγορηματικά ο Μ. Γιαννάκης ενώ την «χαριστική βολή» δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης: «Η άποψη την οποία έχουν κάποιοι της γραφειοκρατίας ότι θέλουν να καταργήσουν το ΣΕΠΕ στην Θήβα, είναι τουλάχιστον αφελής για να μην πω αστεία. Δεν συζητάμε για κατάργηση της υπηρεσίας στην καρδιά της βιομηχανίας. Πρέπει να ήταν φραστικό λάθος..»!
«Η εν λόγω πρόθεση της κυβέρνησης, αποτελεί επιλογή πλήρους υποβάθμισης της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής της και πιθανότατα εντάσσεται σε συνολικότερο σχεδιασμό αποδυνάμωσης αφενός μεν των διοικητικών λειτουργιών της, αφετέρου δε των εργασιακών και κοινωνικών διεκδικήσεων των εργαζομένων της περιοχής της Θήβας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη στη Βοιωτία» τονίζει ο πρ. Δήμαρχος Θ. Σκούμας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Θηβαίων σε άμεση κινητοποίηση , καθώς και άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για τη λήψη αποφάσεων και τον συντονισμό των ενεργειών . .
Την αντίθεση του Εργατικού Κέντρου Θήβας για το θέμα εκφράζει ο Δ. Δημητρίου, δηλώνοντας πως θα στείλουν άμεσα σχετικό έγγραφο προς το υπουργείο και σε περίπτωση που αυτό δεν συγκινηθεί, αναμένεται συνδικαλιστική κινητοποίηση.
Το νομοσχέδιο πάντως, έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και από την 1η Ιουλίου του 2011 αρχίζει η εγκατάσταση στους χώρους εργασίας των επιχειρήσεων του ηλεκτρονικού συστήματος (κάρτα εργασίας), το οποίο θα χρησιμοποιείται για την καταγραφή και τον έλεγχο της προσέλευσης, του χρόνου εργασίας και της αποχώρησης των εργαζομένων.
Σηεμιώνουμε ότι σχετική ερώτηση κατέθεσε ήδη η Βουλευτής Βασιλική Τσόνογλου.