Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτη σύσκεψη για την ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ στην Θήβα!!!


«Αν δεν στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, φοβάμαι ότι θα έχουμε άσχημα πράγματα» τόνισε προς τους βουλευτές, ενημερώνοντας τους για τα όσα συμβαίνουν στα εργοστάσια της περιοχής, όπου οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε εργασία διημέρου και τριημέρου, από τους οποίους ζήτησε «άμεση συνάντηση με την υπουργό, προκειμένου η ίδια να αναλάβει τις ευθύνες της».
Την εξάντληση όλων των περιθωρίων και απ’ όλους τους φορείς, πολιτικούς και μη, ζήτηση ο Β. Ξένος, προτείνοντας «γενικό ξεσηκωμό» με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Θήβας.
Την αναγωγή του προβλήματος σε «πολιτικό μείζον γεγονός για την Βοιωτία» πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης , δηλώνοντας στο πλευρό των εργαζομένων και κάνοντας λόγο για ενωτική προσπάθεια από την πλευρά όλων: εργαζομένων, φορέων, πολιτικών και συνδικαλιστών.
«Δεν λειτουργεί η πολιτεία. Καταργούν τα πάντα σε ότι αφορά την προστασία των εργαζομένων» τόνισε ο Μ. Γιαννάκης , κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό, που δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Πρότεινε άμεση συνάντηση με την υπουργό, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, καθώς και την προβολή πανελλαδικά του προβλήματος, δηλώνοντας στο πλευρό των εργαζομένων.
«Κανείς δεν είναι αρμόδιος για το θέμα, πλην της υπουργού, η οποία οφείλει να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα για τους «πληγέντες» εργαζόμενους» υπογράμμισε η Β. Τσόνογλου, δηλώνοντας ότι θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί άμεση συνάντηση.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πρότεινε στον Αντιδήμαρχο Θηβαίων να προβεί σε διακανονισμό τα των τιμολογίων ύδρευσης των εργαζομένων και άμεση κινητοποίηση των βουλευτών για να δοθεί ειδικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον και την προοπτική της εταιρίας, δεδομένου ότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη της επιχείρησης θα έχει αφενός μεν τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, αφετέρου δε θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομική ζωή της περιοχής.
Τέλος, αποφασίστηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών του Νομού, να πραγματοποιήσουν άμεση συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν όλοι «το πρόβλημα να γίνει υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής» καθώς και να υπάρξει απόλυτη στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και προγράμματος δράσης , που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ.