Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι Επαγγελματοβιοτέχνες Θήβας έκοψαν την πίτα τους!


«Αυτό που κατεγράφη στην έρευνα είναι αυτό που βιώνει η πραγματική οικονομία της χώρας : η έλλειψη ρευστότητας το κλείσιμο των τραπεζικών κρουνών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ακάλυπτες επιταγές, τα προβλήματα και η αδυναμία που εκδηλούνται σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό με την αδυναμία τους να καταβάλουν τις εισφορές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την εφορία, τα δάνεια, την επαγγελματική στέγη την ανεργία πού μεγαλώνει μέρα με την μέρα» επεσήμανε ο κ. Καβαθάς, επισημαίνοντας: «Δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι αλλά η πραγματικότητα μας καλεί κι εμείς καλούμε με την σειρά μας την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα στην πορεία αυτού του σκάφους που λέγεται Ελλάδα, γιατί ανάπτυξη χωρίς τους μικρούς επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες δεν πρόκειται να γίνει. Το 9,5 % των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 49 άτομα και είναι αυτές που παράγου τον πλούτο. Θέλουμε επιτέλους να δούμε δουλειά στα μαγαζιά μας, να έχουμε την δυνατότητα να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και προπάντων να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης : « Σε μια εποχή που ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη κρίση εκδηλώσεις σαν την σημερινή δίνει χαμόγελο αισιοδοξίας και ελπίδας στην επιχειρηματική κοινότητα που είναι γονατισμένη. Πρέπει όλοι να συστρατευθούν γύρω από το Επιμελητήριο την Ομοσπονδία από όλα τα σωματεία για να μπορέσουμε να ενώσουμε όλοι την φωνή μας κατά της κρίσης, των τραπεζών που έχουν μετεξελιχθεί σε τοκογλυφικά ιδρύματα» τόνισε, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς , το τοπίο είναι πολύ θολό και ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς το επιχειρείν. Πρέπει να το κατανοήσουν όλοι, να υπάρξει ρευστότητα , δίκαιη μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα όχι όμως με τραπεζικά κριτήρια αλλά με αυτά της κρίση».
«Πρέπει όλοι να λογαριάζουμε με τον ξενοδόχο και ο ξενοδόχος δεν είναι κανείς άλλος παρά μόνο η τρόικα και οι τράπεζες» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, κάνοντας λόγο για «βοήθεια, προς όλη την επιχειρηματική κοινότητα, από όλες τις πτέρυγες της βουλής».
«Δεν υπάρχει τώρα ούτε κόμμα ούτε χρώμα. Υπάρχει ανάπτυξη και ανάπτυξη γίνεται μόνο με τον επιχειρηματικό κόσμο» κατέληξε ο κ. Αγνιάδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα Δ.Σ όλων των Σωματείων της περιοχής, ο βουλευτής Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, τον Περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, οι Πρόεδροι ΔΕΥΑΘ Α. Στάϊκος και ΔΗΚΕΘ Η. Πέτραινας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.