Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Κατσιμπάρδη στον Πρωθυπουργό για τα αναβολικά


ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ,
Εταιρεία Προάσπισης του Αθλητικού Ιδεώδους»
Π. Νιρβάνα 12, Ν. Ψυχικό 154 51

Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2011
Προς τον: Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19, 10674 Αθήνα
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αγαπητέ Γιώργο,
Ως πρόεδρος της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ αισθάνομαι την ανάγκη και το χρέος να σε ευχαριστήσω θερμά για την από 1-2-2011 (Α.Π. 19Α) επιστολή που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις η οποία, όπως ήταν φυσικό, χαροποίησε όλους τους συνεργάτες μου που μετέχουν στον αγώνα κατά της μάστιγας των αναβολικών και, βέβαια, όλα τα ιδρυτικά μας μέλη, που ήδη αισθάνονται ικανοποίηση από την αυθόρμητη και ειλικρινή υποστήριξη της προσπάθειάς μας την οποία μας παρέχουν ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Όπως διαπίστωσες οι παρεμβατικές ομιλίες μου, που περιέχονται στο βιβλίο μου ¨Άφθαρτες Αξίες¨, πραγματοποιήθηκαν σε τρεις εκδηλώσεις που οργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, η εταιρεία μας κατά τον πρώτο χρόνο δραστηριοποίησής της:
Στην ¨ΑΙΓΛΗ¨ Ζαππείου, όπου η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια (2/3/2010), σε εκπροσώπησε δε επάξια, μιλώντας θετικά, ο Γ.Γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής, στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ της Κρήτης (6/5/2010), όπου είχαμε την υποστήριξη του δημάρχου Γιάννη Κουράκη, του αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου Ειρηναίου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και πολλών πανεπιστημιακών και άλλων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (9/10/2010), όπου επίσης είχαμε την υποστήριξη του τότε δημάρχου της πόλης και πρωταθλητή Ευρώπης στα 100μ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη, του πρύτανη Α.Π.Θ. Γιάννη Μυλόπουλου, του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και πολλών άλλων από τους χώρους που προανέφερα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις του προέδρου μας – οι οποίες μας εκφράζουν απόλυτα ως Διοικητικός Συμβούλιο -, θεωρούμε χρέος μας να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Πρώτον να ζητήσουμε να σας συναντήσουμε εφόσον βέβαια, και όταν, το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις σας, ώστε να σας δώσουμε μια ακόμη καλύτερη εικόνα του αγώνα που έχουμε αναλάβει και διεξάγουμε εθελοντικά, προκειμένου να αναδείξουμε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας ενεργών πολιτών, η οποία κατατείνει στην αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών, και βέβαια να σας ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό δράσης μας κατά την διετίας 2011-2012, τις ενημερωτικές εκδόσεις που ετοιμάζουμε κ.α.
Δεύτερον να σας καλέσουμε να κηρύξετε την έναρξη της ενημερωτικής ¨Ημερίδας¨, γύρω από τα θέματα που προαναφέραμε (την έχουμε προγραμματίσει για την Πάτρα στις 9 Απριλίου 2011), για την επιτυχία της οποίας συμβάλουν οι πρόεδροι των μεγαλύτερων Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, έχουμε δε πάρει τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη ότι θα την υποστηρίξει και θα παραστεί και ο ίδιος και,
Τρίτον να σας παρακαλέσουμε να θέσετε υπό την Αιγίδα της Κυβέρνησής σας το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο, που επιδιώκουμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Αρχαίας Ολυμπίας, στις αρχές του 2012 (είναι, όπως γνωρίζετε, ολυμπιακή χρονιά). Στο Συνέδριο αυτό θα κληθούν να μετάσχουν και να τοποθετηθούν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί, αθλητίατροι, στελέχη της WADA, πρόεδροι Διεθνών και Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, ολυμπιονίκες και βέβαια εκπρόσωποι μαζικών φορέων αλλά και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται με βάση τους κανόνες και τους στόχους του αγώνα τον οποίο διεξάγουμε. Κεντρική επιδίωξή μας θα είναι να πετύχουμε μια γενική συμφωνία ότι επιτέλους χρειάζεται βαθιά τομή στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και η πάταξη της μάστιγας των αναβολικών. Για την υλοποίηση, μάλιστα, της προσπάθειάς μας αυτής έχουμε τη διαβεβαίωση του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα σταθεί αρωγός μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Κατσιμπάρδης πρόεδρος της εταιρείας Α.ΧΩ.Α
πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, βαλκανιονίκης
Έλενα Κουντουρά, πρώην βουλευτής Α΄ Αθήνας, αντιπρόεδρος της εταιρείας Α.ΧΩ.Α, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Στίβο

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχαρητήρια επιστολή έστειλε προς τον κ. Κατσιμπάρδη και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλης Σεβαστής, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ Γιώργο,
Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., και εγώ προσωπικά, είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε σένα και τους συνεργάτες σου, στην προσπάθεια που κάνετε για να προβάλετε προς την ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα τη νεολαία, όχι μόνο την απαξία αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών, ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στήριξε από την πρώτη στιγμή και θα εξακολουθήσει να στηρίζει ηθικά και υλικά τις πρωτοβουλίες σας, στο τομέα της ενημέρωσης και της διάδοσης των ιδεών σας, γιατί καλύπτετε, μεταξύ άλλων, και το μεγάλο κενό της πολιτείας στην κατεύθυνση της πρόληψης και ενημέρωσης στο σημαντικό αυτό ζήτημα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Βασίλειος Σεβαστή, πρόεδρος Σ.Ε.Γ.Α.Σ.»