Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτο ανοιχτό συμβούλιο στους Επαγγελματοβιοτέχνες Θήβας!


Από το συμβούλιο των επαγγελματοβιοτεχνών δεν θα μπορούσε να λείψει και ο αντικαπνιστικός νόμος, που ήδη μπήκε σε ισχύ.
«Στο όνομα της υγείας δεν έχει κανένας δικαίωμα να εισπράττει χαράτσι από επαγγελματίες για να επιβιώσει» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χ. Χαρατσής, προτείνοντας στην κυβέρνηση «Στο όνομα της υγείας να δώσει πρώτα λύσεις στα ραντεβού των ασφαλισμένων στα ταμεία που λόγω τα απεργιών ταλαιπωρούνται μεταφερόμενοι μήνες πίσω, σε βάρος της υγείας τους».
«Άλλα μας έταξαν προεκλογικά και άλλα κάνουν στην πορεία. Εμείς πάντως, αποποιούμαστε των ευθυνών να επιβάλλουμε τον νόμο, καθώς πιστεύουμε στο δικαίωμα της επιλογής του καθενός» καταλήγει ο κ. Χαρατσής, ενώ χαρακτηριστική είναι η απάντηση συναδέλφου του για το θέμα: «Δεν είναι η εφαρμογή του νόμου, παρά η εισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και ο διαχωρισμός των πολιτών σε ρουφιάνους και μη».
Την ίδια ώρα ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί προς κάθε κατεύθυνση το νέο έγγραφό του υπουργείου Υγείας, που δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει την αντικαπνιστική του πολιτική για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και δεν θα επιτρέψει καθοιονδήποτε τρόπο να ατονήσουν τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος.
Μαζί με το έγγραφο όμως στάλθηκε και έντυπο εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τα αποτελέσματα ελέγχων και παραβάσεων που καθιστά υπεύθυνους τον Δήμο και την Δημοτική Αστυνομία ως θεσμικά όργανα της συντεταγμένης πολιτείας να εφαρμόσουν τον νόμο.
Έτσι, ο Δήμος προειδοποιεί με την σειρά του πως οι έλεγχοι θα αρχίσουν μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο στους παραβάτες.