Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γερό μπλόκο στους λαθροκυνηγούς


Στο μπλόκο συμμετείχε και ο Σύλλογος Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών με τον Πρόεδρό του Γ. Κρανίτη
Οι κυνηγοί έχουν επίσης σπείρει 150 στρέμματα στην περιοχή της Θήβας, δίπλα σε βουνό, προκειμένου να βρουν τροφή τους καλοκαιρινούς μήνες οι πέρδικες, οι λαγοί και όλα τα άγρια θηράματα που πολλαπλασιάζονται, προστατευμένα από συνεχείς περιπολίες.
«Το κυνήγι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνιστά εγκληματική ενέργεια και δε θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να συμβεί» δηλώνει ο Ε. Δράκος, ενώ ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας Δ. Κοκοντίνης μιλά και για τον κλωβό που συντηρεί ο Σύλλογος εδώ και 15 χρόνια, στον οποίο εξοικειώνονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα πουλιά πριν απελευθερωθούν άγρια το περιβάλλον.
Οι κυνηγοί έχουν συνείδηση, φροντίζουν το περιβάλλον με συνεχείς δενδροφυτεύσεις, το προστατεύουν το καλοκαίρι και ειδοποιούν για φωτιές, αλλά και το καθαρίζουν, μαζεύοντας τους κάλυκες στις τσέπες τους, καθότι αφομοιώνονται μετά από 200 χρόνια από την γη και γενικά δραστηριοποιούνται και προς άλλες κατευθύνσεις «αναίμακτα» και αφιλοκερδώς.
«Σήμερα δεν χτυπήσαμε κανένα πουλί, αλλά βγήκαμε στον καθαρό αέρα, μαζέψαμε τα χόρτα μας, σακούλες που βρήκαμε πεταμένες και τώρα επιστρέφουμε» είπαν 3 κυνηγοί από την Αθήνα, που επιδίδονται στο κυνήγι πάνω από 25 χρόνια, δηλώνοντας συνειδητοποιημένοι προς κάθε κατεύθυνση, αφού προσέχουν πάντα να κυνηγούν στα πλαίσια του νόμου, προσέχουν να μην χτυπήσουν τους συναδέλφους τους ούτε εκείνοι αυτούς, αλλά συγχρόνως δεν αποκλείουν και τους «κακούς», που χρησιμοποιούν τα μαγνητόφωνα για να προσελκύουν πουλιά, που πυροβολούν στα δέντρα κ.α πολλά.
«Τα μπλόκα πρέπει να γίνονται διαρκώς για να συλλαμβάνονται οι ασυνείδητοι» υποστηρίζουν και κινούν για την επιστροφή με το αυτοκίνητο γεμάτο χόρτα και τα πνευμόνια τους οξυγόνο.
Γιατί τελικά κατηγορούνται οι κυνηγοί από τους Οικολόγους και τι ακριβώς συμβαίνει με την εισαγγελική έρευνα στους λογαριασμούς μη κυβερνητικών οργανώσεων;
«Ο εμπνευστής της πράσινης ανάπτυξης πιθανώς να πάσχει από αχρωματοψία. Υπάρχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, για τις οποίες καλά θα κάνουν οι εισαγγελείς να επέμβουν. Είναι οι μόνες οργανώσεις που παίρνουν χρήματα από το υπουργείο χωρίς να έ3χουν ταμεία, σε αντίθεση με μας τους κυνηγούς , που έχουμε διορισμένο ταμία, δημόσιο υπάλληλο, με λογαριασμούς και στο δασαρχείο και στην Ομοσπονδία. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά, παίρνουν και τα προγράμματα από το υπουργείο περιβάλλοντος, σε αυτή την κρίσιμη εποχή. Στο πράσινο ταμείο η κ. Μπιρμπίλη έβαλε και τα χρήματα των κυνηγών, το πάγιο δηλαδή τέλος που εισπράττεται για ανταποδοτικούς σκοπούς για το κυνήγι. Με λίγα λόγια, τα χρήματα που πάνε στο πράσινο ταμείο διανέμονται στις οικολογικές οργανώσεις, μαζί και με προγράμματα όπως είναι η ανάπτυξη του Αιγαιογλάρου και του μαυροκόρακα, λέτε και δεν υπάρχουν ελληνικά πανεπιστήμια και Έλληνες καθηγητές που μπορούν να τα αναπτύξουν δωρεάν» υπογραμμίζει ο Ε. Δράκος με σημασία.
Ο Δ. Κοκοντίνης πάντως, δηλώνει πως οι καινούργιοι κυνηγοί είναι πολύ συνειδητοποιημένοι και πως ο ίδιος προτίθεται να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου του με ειδικούς επιστήμονες σε όλα τα θέματα.
Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι στο μπλόκο συμμετείχε και ο Σύλλογος Ελλήνων Συνδειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών από Αθήνα με τον πρόεδρο του Γ. Κρανίτη.