Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα της Θήβας


«Το νερό είναι πλέον καθαρό, απαλλαγμένο από οτιδήποτε ζημιογόνο για τον οργανισμό» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, αναφερόμενος και στην τελευταία πρόσφατη ενέργεια, μετά από αιφνίδια επίσκεψη του ιδίου, το καθάρισμα, δηλαδή, των δεξαμενών!
Εντός των ημερών μάλιστα, αναλαμβάνει την προεδρία της ΔΕΥΑΘ ο ίδιος ο κ. Σβίγγος, προκειμένου να δοθεί το στίγμα της πολιτικής του Δήμου σε ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες.
Τα νέα για τα νέα Δημοτικά Σφαγεία ωστόσο, δεν είναι ευχάριστα, καθώς τα χρήματα «χάθηκαν» και ήδη κατατέθηκε νέα μελέτη, επιβαρυμένη κατά 570.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει ολοκληρωμένη ανακύκλωση.
Για την πολύπαθη οδό Μακαρίου τα βάσανα παραμένουν, αφού οι δεσμεύσεις του τ. Περιφερειάρχη κ. Σκλιά δεν υλοποιήθηκαν, γιατί δεν υπήρξαν πιστώσεις, ενώ αντίθετα για τον Περιφερειακό τα πράγματα προχωρούν προς το καλύτερο.
«Είναι ντροπή να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε τέτοιες αίθουσες» είπε ο κ. Σβίγγος, αναφερόμενος στην οικτρή κατάσταση του Επαγγελματικού Σχολείου και στα όσα μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει για το έργο ανακατασκευής του, που θα αρχίσει να παίρνει τον δρόμο από τον Φεβρουάριο του 2010.
«Ντροπή» όμως, θεωρεί ο Δήμαρχος Θηβαίων και την συμπεριφορά της Διοίκησης του ΤΕΙ Θήβας, η οποία «δεν επιτρέπει στους φοιτητές να πραγματοποιούν οργανωμένες επισκέψεις στην πόλη, όπως πολλές φορές έχει ζητηθεί από τον Δήμο».
Οι κόμβοι της πόλης έχουν ενταχθεί στα έργα! Έτσι τουλάχιστον έχουν διαβεβαιώσει τον Δήμο οι αρμόδιοι φορείς, ενώ η μελέτη του πεζόδρομου έχει «σκοντάψει» στην Αρχαιολογία, σύντομα όμως θα προχωρήσει με την συμπαράσταση του Β.Αραβαντινού.
Για την πορεία του Ιδρύματος ΠΑΚΑΡΝΤ ενημέρωσε ο Σ. Καραμαγκιώλης, που ασχολείται με το θέμα και ο οποίος ολοκληρώνει την πρόταση του Δήμου, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών.
Λαθρομετανάστες! Δύσκολο θέμα, που συζητήθηκε για πολλή ώρα, καθώς τα όσα ειπώθηκαν, αποκάλυψαν την σοβαρότητα και την διάσταση του προβλήματος.!
Τα «ευρήματα» των εξετάσεων του Κέντρου Λοιμώξεων που είχε επισκεφθεί την Θήβα, είναι απογοητευτικά, αφού άτομα πάσχουν από φυματίωση και από νέα μορφή ηπατίτιδας και οι συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών στην περιοχή είναι εφιαλτικές, με μεγάλο αριθμό από αυτούς να ζει ομαδικά σε αποθήκες, γκρεμισμένα σπίτια και στην ύπαιθρο!
Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στον Προσφυγικό Συνοικισμό, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φορέων οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όταν οι αλλοδαποί λύνουν τις διαφορές τους ομαδικά κι επικίνδυνα, ενώ εκφράζονται φόβοι για την υγεία των κατοίκων, γεγονός που ανάγκασε την Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί στην Δ.Ο.Υ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της ομαδικής ενοικίασης κατοικιών, καθώς και στην Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας για τον τρόπο διαβίωσης των αλλοδαπών εκεί, καθώς αυτές στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών προσωπικών χώρων, με αποτέλεσμα όλα τα «απορρίμματα» να ρέουν στα αυλάκια των πεζοδρομίων!
Την κατάσταση θεωρεί «μη αναστρέψιμη» ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Α. Σαμιώτης, εκφράζοντας φόβους για το χειρότερο: «Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους»!
Ο Δήμαρχος Θηβαίων αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας τον εμπαιγμό της προηγούμενης κυβέρνησης με την γνωστή επιστολή του Δήμου προς τον Κ. Καραμανλή και την παραπομπή του Δήμου από τον Άννα στον Καϊάφα, όπου το θέμα κατέληξε στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θήβας, ο οποίος με την «τρομερή» αστυνομική δύναμη που διαθέτει δεν είναι δυνατόν να «ελέγξει» τους 15.000 λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στην περιοχή μετά την εκκαθάριση της Αθήνας!
Επί τάπητος όμως, τέθηκαν και τα προβλήματα με τους Τσιγγάνους, η παραβατικότητα των οποίων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς η αδυναμία της Αστυνομίας να παρέμβει λόγω του μικρού αριθμού των ένστολων, ο οποίος «ενισχύθηκε» σημειωτέον πρόσφατα με 3 επιπλέον άτομα, σε σχέση με τα 10 συνολικά που δόθηκαν για την Βοιωτία!
«Σε κλοιό βρίσκεται η Θήβα» είπε ο κ. Σβίγγος, προτείνοντας να σταλεί εκ νέου επιστολή στον νέο Πρωθυπουργό για το θέμα, όμως ο Πρόεδρος των Υδραυλικών Επ. Θήβας Γ. Ασημίνας τον πρόλαβε:«Φτάνουν οι επιστολές» είπε, αντιπροτείνοντας την μετάβαση όλων μαζί στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να απαιτήσουν άμεση λύση πριν είναι αργά!
Όσο για τον «χάρτη» του Επιμελητηρίου και τα όσα προέκυψαν για την Θήβα, οι φορείς απαιτούν την επανεξέταση του θέματος, ενώ η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Τσόνογλου από την πλευρά της χαρακτηρίζει «χωρίς δόλο» την ενέργεια, δηλώνοντας πως ο «τοπικισμός πρέπει να εκλείψει, γιατί δεν οδηγεί πουθενά, πόσο μάλλον ενόψει της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης».