Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Στη Θήβα βρέθηκε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου!


Η επίσκεψη στην Θήβα της Κορινθιακής Θεατρικής Ομάδας ξεκίνησε από το Καδμείο και από εκεί στο Οιωνοσκοπείο του Μάντη Τειρεσία, όπου η Αντιγόνη (πρωταγωνίστρια) και η Ισμήνη φωτογραφήθηκαν δίπλα στα σύγχρονα αγάλματα των Θηβαίων κοριτσιών που κοσμούν την είσοδο του Πούρου, για να διαβούν στη συνέχεια την κεντρική πλατεία και την Καδμεία και να καταλήξουν στον λόφο των Καστελλίων, μπαίνοντας στους θολωτούς Μυκηναϊκούς τάφους, παρά τα όσα αντίκρισαν εκεί, ντροπή μας!!!
Το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Μοσχοπόδι ενθουσίασε την θεατρική Ομάδα της Κορίνθου, για την τέλεια ακουστική του και την ομορφιά του γύρω τοπίου, ωστόσο αυτό που πολύ τους χαροποίησε ήταν η φιλοξενία, την οποία είπαν πως ένοιωσαν από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στην πόλη!
Οι δεσμοί των δυο πόλεων βλέπετε: Ο Οιδίποδας υιοθετήθηκε και μεγάλωσε από βρέφος στην αυλή του βασιλιά Πολύβιου κι γύρισε στην γενέτειρά του σκοτώνοντας τον πατέρα του Λάϊο, για να παντρευτεί την μητέρα του Ιοκάστη και να αποκτήσει τους Ετεοκλή και Πολυνείκη, Αντιγόνη και Ισμήνη τα οποία ακολούθησε η κατάρα των Λαβδακιδών.
Το Κορινθιακό Θέατρο δημιουργήθηκε το 1981από μια παρέα Κορινθίων εραστών της τέχνης του θεάτρου κι έχει ανεβάσει κάμποσα έργα του νεοελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου, ενώ την δεκαετία '80 οργάνωσε τη Βαλκανιάδα Θεάτρου και τα τελευταία χρόνια οργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου και ετήσια Σεμινάρια Θεατρικής Παιδείας.
Παίρνει μέρος σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, κάνει παραστάσεις σε χωριά, πολιτείες, φυλακές και καταυλισμούς τσιγγάνων και τα μέλη του είναι Κορίνθιοι που μετά το μεροκάματο κάνουν θέατρο χωρίς καμιά οικονομική απολαβή.
Μάλιστα, το 1986 στην Κόρινθο είχε μεταβεί η δική μας Θηβαϊκή Σκηνή και ο κ. Καράγιωργας θυμάται καλά τα μέλη της .
Εμείς πάντως, οι Θηβαίοι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Αντιγόνη από το Κορινθιακό Θέατρο στα Πινδάρεια του 2010, μετά την επίσημη πρόσκληση της κ. Πέτικα προς την Ομάδα, όπως κι εκείνοι θα δουν την Αντιγόνη του Λ. Παπαδόπουλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου.
Προσκεκλημένοι επίσης του Κορινθιακού Θεάτρου είναι οι Θηβαίοι που θέλουν να παρακολουθήσουν τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες στην Κόρινθο, που θα δουν από κοντά η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ε. Πέτικα, ο Π. Χουτζούμης και η Θηβαϊκή αντιπροσωπεία.