Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ


Κατά πληροφορίες μου πάντα, σε αυτή τη συνάντηση ο Δήμαρχος ζήτησε πιεστικά την παραίτηση του κου Χαλβατζή από Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ επειδή ο κος Χαλβατζής αρνήθηκε να του δώσει υποστήριξη πρίν από την όποια σχετική απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Ο κος Χαλβατζής αρχικώς αρνήθηκε να παραιτηθεί, τελικά όμως λέγεται ότι έγινε κάποια συμφωνία για τον χρόνο της παραίτησής του με τον Δήμαρχο. Τον κο Χαλβατζή θα αντικαταστήσει μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος, κατά δήλωση του τελευταίου….!! (Και άλλα πολλά ειπώθηκαν εκεί επί του θέματος…….)
Εκτός από αυτόν όμως υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι εκείνο το βράδυ τοποθετήθηκαν με πολιτικό λόγο και πολιτικές προτάσεις απέναντι στην «ζωηρή» απόφαση του Δημάρχου να ξανακατέβει έτσι ή αλλιώς για Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές ανεξάρτητα από την απόφαση του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ….!!
Ο κος Γ. Κατσέλης, (Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ) αρνήθηκε επίσης την υποστήριξή του στον Δήμαρχο λέγοντας ότι προς το παρόν δεν είναι έτοιμος να δεσμευθεί για μια τέτοια απόφαση και μάλιστα παραιτήθηκε από όλα του τά αξιώματα…!! Όπως μάλιστα είπε, άλλωστε η απόφαση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του Καποδίστρια 2 εκκρεμεί.
Ο κος Χ. Ανδριανός, (μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ και του Πνευματικού Κέντρου), ήταν επίσης σαφέστατος κάνοντας κριτική στον Δήμαρχο για την αντίληψη πού εκείνος έχει και προωθεί σχετικά με τον πολιτιστικό χαρακτήρα και τις αξίες του τόπου, τονίζοντας επίσης ότι στην πολιτική δεν πρέπει να μιλάμε για πίστη προς τά πρόσωπα (εννοώντας τον Δήμαρχο) αλλά για πολιτικές αρχές, πολιτικές αξίες και πολιτικές αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να υπηρετούνται από τά πρόσωπα.
Οι δε κύριοι Γουρνής (Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών) και Γ. Κοβάνης άσκησαν έντονη κριτική στον Δήμαρχο τόσο για την συμπεριφορά πού αυτός είχε όλα αυτά τά χρόνια απέναντι σε κάποια μέλη του Συνδυασμού, όσο και για τις επιλογές του για συνεργάτες οι οποίες έγιναν με κριτήριο το πόσο αυτοί είναι σε αυτόν αρεστοί και νά τον υπηρετούν άκριτα χωρίς να έχουν καμία προσωπική πολιτική άποψη. Φυσικά ούτε αυτοί έδωσαν το «Ο.Κ.» στόν νύν Δήμαρχο για την επόμενη τετραετία. Μεγάλη η πίκρα του Δημάρχου….
Αυτά τά ολίγα πού γνωρίζω από πληροφορίες τις οποίες έχω μέχρι τώρα. Εάν έχω λάθος για τήν ακριβή μεταφορά τους άς με διορθώσει κάποιος, ακόμη και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές εκείνης της συνεδρίασης.
Εάν έστω και κάποια από αυτά είναι αληθινά, τότε προσωπικά μένω κατάπληκτος από το υψηλό αίσθημα δημοκρατικότητας του Δημάρχου μας ο οποίος μάλιστα είναι και ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα)….
Ένας Θηβαίος πολίτης