Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το όραμα Σταμούλη!


Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη όπου τα προβλήματα αλλά και οι κοινωνικές αναταραχές αυξάνονται διαρκώς.
Φτώχεια και ανεργία μαστίζουν τη χώρα μας ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και σε τοπικό επίπεδο. Τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, δεκάδες εργαζόμενοι προστίθενται από τη μια στιγμή στην άλλη στην μακρά λίστα των ανέργων, η αγορά έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα και οι αγρότες μας προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε μια «καταιγίδα» προβλημάτων.
Με αφορμή τους στόχους της νέας Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κυρίως για την σιγουριά που θα πρέπει να αισθάνεται ο Πολίτης για το αύριο, η εφημερίδα μας πραγματοποιεί μια μεγάλη έρευνα προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του Νομού μας και να αναζητήσει λύσεις.
Περίπου 2 χρόνια συμπληρώνονται από τότε που ο Γιάννης Σταμούλης έφυγε από την ζωή και 11 χρόνια από τις χαμένες Εκλογές στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας το φθινόπωρο του 1998.
Η εφημερίδα μας πραγματοποίησε έρευνα σε όλο το Νομό για τον Γιάννη Σταμούλη, τον Άνθρωπο, τον Πολιτικό, Ευρωβουλευτή και Νομάρχη Βοιωτίας. Μιλήσαμε με τους Βοιωτούς πολίτες, όλων των τάσεων για τις εκλογές του 1998, τον ρόλο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις χαμένες εκλογές και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απασχολούν τον λαό της Βοιωτίας.
Μιλήσαμε για το πρόγραμμα, όραμα Σταμούλη, όπως υποστηρίζουν οι πολίτες του Νομού, που απαντούσε σε όλα τα σύγχρονα προβλήματα όλων των κοινωνικών τάξεων. Μιλήσαμε για θέματα Εθνικής σημασίας όπως το Βοιωτικό Πανεπιστήμιο, το Αυτοκινητοδρόμιο, το Περιβάλλον (απορρύπανση Ασωπού με πρόγραμμα εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση) Γερμανικές Επανορθώσεις κτλ.
Ο Γιάννης Σταμούλης αποχωρώντας μετά τις χαμένες εκλογές είχε δηλώσει στις εφημερίδες ότι τον «πολέμησε» ο Αλέκος Ακριβάκης.
Στην έρευνα μας, δεκάδες πολίτες μας δήλωσαν ότι ο κ. Ακριβάκης πίεζε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τον Γιάννη Σταμούλη και να υποστηρίξουν τον Νίκο Στάμο, τότε υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.
Μας κατήγγειλαν ότι τα γραφεία του στη Βοιωτία είχαν μετατραπεί σε κέντρα προώθησης της υποψηφιότητας του Νίκου Στάμου.
Η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπιζε ο Αλέκος Ακριβάκης την παρουσία του Γιάννη Σταμούλη για πολλούς πολίτες δεν αποτέλεσε μόνο έκπληξη(όλοι ξέρουν ότι ο Σταμούλης εκτός από Δάσκαλος του Ακριβάκη ήταν και ο ευεργέτης του σ’ όλη του την πολιτική διαδρομή) αλλά μοναδική πολιτική εμπειρία στην πολιτική ζωή της περιοχής μας.
Ο Γιάννης Σταμούλης με την αγωνιστικότητα του, την αγάπη του για τον τόπο του, τις καινοτόμες προτάσεις του κατάφερε να αλλάξει το σκηνικό στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αφού μέχρι και σήμερα, 11 χρόνια μετά, όλοι μιλούν και αναφέρονται στο Όραμα Σταμούλη.
Ένα όραμα που μέρος αυτού υιοθετήθηκε από την Πολιτεία, όπως για παράδειγμα η ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης του Πολίτη τότε στην Νομαρχία, σημερινά ΚΕΠ, και που έμελλε όμως να μην προχωρήσει σε τοπικό επίπεδο καθώς μετά την εκλογική ήττα του ’98 τίποτα από αυτά που σχεδίαζε δεν προχώρησε.
Ζητήσαμε από τον κ. Κώστα Αγγέλου, στενό συνεργάτη του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη, να μας μιλήσει για το Όραμα Σταμούλη και να ανοίξει τον «φάκελο» εκείνης της περιόδου. Μιας περιόδου δημιουργίας, ανάπτυξης και προοπτικών για τη Βοιωτία που σταμάτησε όμως ξαφνικά, όταν ο Γιάννης Σταμούλης, βαλλόμενος από εσωτερικά «πυρά», έχασε τις εκλογές .
Η συνέχεια στην ΣΚΥΤΑΛΗ την επόμενη Τρίτη