Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΕΣΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 21/08


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 15 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
3. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
Αξιότιμοι κύριοι,
Με την απόφαση της Κυβέρνησης, την 30/07/2010, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, μετατέθηκε χρονικά το αίτημά μας για την ενοποίηση του Δηλεσίου με αποτέλεσμα την επιδείνωση της σημερινής κατάστασης για μια ακόμα τετραετία.
Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την απόφασή σας που στηρίχθηκε σε τυπικούς λόγους, αφήνοντας μια τεράστια περιοχή χωρίς αναγνωρισμένη Διοικητική υπόσταση, χωρίς Τοπικό Συμβούλιο και πόρους, οδηγώντας την προς μη αναστρέψιμη κατάσταση που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα της ζωής μας.
Πέραν αυτών έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση στους κατοίκους ότι έχουν εμπαιχθεί, δεδομένου ότι από τα χείλη του αρμόδιου Υφυπουργού, παρουσία ενός κυβερνητικού βουλευτή, των δύο δημάρχων της περιοχής και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των 15 συλλόγων του Δηλεσίου, δηλώθηκε πως εάν δεν μπορέσει να εντάξει την ενοποίηση του Δηλεσίου στο κύριο σώμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τότε το πρόβλημα θα λυθεί με τροπολογία.
Αξιότιμοι κύριοι,
Απευθύνουμε το αίτημά μας προς μια Κυβέρνησή που έχει αποδείξει πως είναι σε θέση να λαμβάνει σκληρά και επώδυνα για τους πολίτες μέτρα, όποτε πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο προωθείται το συμφέρον αυτών και της πατρίδας μας.
Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δηλεσίου που αποτελεί πρότυπο άναρχης ανάπτυξης, πιστεύουμε πως μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και κυρίως του Ενιαίου Τοπικού Διαμερίσματος θα ανακοπεί ο κατήφορος και θα μπουν τα θεμέλια για τη σωστή ανάπτυξη της περιοχής.
Σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε να μη σταθείτε σε διαδικαστικά επιχειρήματα, που θα απογοητεύσουν τους πολίτες για τις προθέσεις της κυβέρνησής σας. Με την απόφασή σας αυτή θα αποδείξετε σε όλους εμάς, ότι για το καλό μας και για το συμφέρον της πατρίδας μας θα ξεπεράσετε τα όποια ΤΥΠΙΚΑ εμπόδια υπάρχουν και εστιάζοντας στην ΟΥΣΙΑ του θέματος, θα μας κάνετε με την απόφασή σας να πιστέψουμε πως αυτή η ελληνική Κυβέρνηση δεν χρειάζεται πίεση από το Δ.Ν.Τ. προκειμένου να λαμβάνει έγκαιρα δίκαιες και σωστές αποφάσεις, που οδηγούν στην ευημερία των πολιτών μέσα από ανάπτυξη που θα βασίζεται στους κανόνες της Πολιτείας.
Τέλος σημειώνουμε πως θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την παρουσία σας στη συγκέντρωση που θα κάνουμε για το θέμα της Ενιαίας Δημοτικής Κοινότητας, το Σάββατο 21/08/2010 και ώρα 19:30 στην πλατεία του Δηλεσίου, στην οποία έχουν προσκληθεί εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, ο νομάρχης Βοιωτίας, οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια Οινοφύτων και Σχηματαρίου που έχουν ανοιχτά ταχθεί υπέρ της αναγκαιότητας για την άμεση ενοποίηση του Δηλεσίου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
2. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
3. ΝΟΜΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
4. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
5. ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ & ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
6. ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ & ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΔΗΛΕΣΙ 13/08/2010
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ