Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δυναμικό παρόν στο Δήλεσι για την «ενότητα» του τόπου τους!!!


Ο πρώην Δήμαρχος Σχηματαρίου Ε. Γεωργίου εξηγεί πως «Δεν φταίει κανείς για την κατάσταση» καθώς το 1918 οι παππούδες τους αγόρασαν από κάποιον τσιφλικά μια περιοχή και μεταγενέστερα γεωκτήμονες από τα Οινόφυτα πήραν άλλη περιοχή χωρίς καμία σκοπιμότητα.
«Είναι άκρως απαραίτητο να γίνει η ενότητα και θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί πριν τον Καλικράτη» επισημαίνει αναφερόμενος σε έγγραφο που ό ίδιος έστειλε πριν τρια χρόνια, με το οποίο ζητούσε το κομμάτι του Σχηματαρίου να γίνει Δημοτικό Διαμέρισμα.
«Η αδικία υπάρχει από τον Καποδίστρια, γιατί μια κοινότητα 200 κατοίκων γινόταν Δ. Δ και για το Δήλεσι με 6.000 κατοίκους, που αποτελεί ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα, παλεύουμε ακόμα ….» επισημαίνει ο κ. Γεωργίου, που συνιστά ψυχραιμία για το θέμα, καθώς ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΣΤΗΣ έχει ήδη ψηφιστεί στην Βουλή , οπότε το νέο Δ.Σ που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να φροντίσει για το θέμα.
«Κοροϊδία» θεωρεί το όλο θέμα ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Β. Ξένος, θεωρώντας «μεγάλο πρόβλημα» τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. «Πρέπει να γίνει κοινότητα το Δήλεσι για να παρέμβουμε στα εργοστάσια και παντού; αναρωτιέται, χαρακτηρίζοντας την σημερινή κατάσταση «μια συνειδητή προσχεδιασμένη προπαγάνδα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, για τον αποπροσανατολισμό του κόσμου για το που θα είναι η έδρα για τα άλλα σοβαρά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε σήμερα με την συνέχεια του μνημονίου. Η περιοχή είναι από τις πλέον υποβαθμισμένες. Θα επιμείνουμε και θα παλέψουμε να έχουμε καθαρό νερό και καθαρή θάλασσα».
Να σημειωθεί ότι ο νυν Δήμαρχος Τανάγρας Παναγιώτης Κυριάκου, ο πρώην Δήμαρχος Σχηματαρίου Βαγγέλης Γεωργίου και ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., είναι οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας. Ο κ. Κυριάκου κατεβαίνει ανεξάρτητος έχοντας στην ομάδα του και τον Δήμαρχο Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλο, ενώ ανεξάρτητος κομμάτων δηλώνει και ο Ε.Γεωργίου, διαψεύδοντας δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας , που τον ήθελε χρισμένο από το ΠΑΣΟΚ καθώς υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εθνικές εκλογές.