Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Αλλάξτε γιατί έρχεται λαϊκός ξεσηκωμός»!!


Η συζήτηση εστιάστηκε στην αδυναμία των ελεγκτικών υπηρεσιών του Νομού, Επιθεωρητών Εργασίας και ΙΚΑ, να προβαίνουν σε ελέγχους, προκειμένου να αποφεύγονται φοροδιαφυγή, ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, λόγω έλλειψης προσωπικού, που ενισχύθηκε πλέον και από την έλλειψη αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις, αλλά και σε όλα τα άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ανεργία και την ανέχεια που μέρα με την μέρα διογκώνεται, από την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Θήβας, καθώς και η ίδρυση Υγειονομικής Επιθεώρησης στην Βοιωτία.
«Ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε έξω σαν ΠΑΣΚΕ» τόνισε ο κ. Δημητρίου, «το ίδιο θα πάθετε κι εσείς» είπε απευθυνόμενος στην Β. Τσόνογλου, την οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία της στην συνάντηση, που δηλώνει και το ενδιαφέρον της για τα προβλήματα του Νομού.
«Έρχονται μαύροι χειμώνες και η κυβέρνηση μάλλον πάει να μας ευνουχίσει. Πρέπει να οργανωθούμε, για να δούμε πως θα ανταπεξέλθουμε» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΛ Ι. Σταθάς, επιμένοντας στην ενίσχυση των ελεγκτικών υπηρεσιών, αλλά και στην κοινή δράση των Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, Βουλευτών και κυρίως των πολιτών.
«Αλλάξτε γιατί έρχεται λαϊκός ξεσηκωμός» προειδοποίησε ο Κ. Γαβαλάς, ο Γ. Καρβούνης χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση, ενώ ο Κ. Καπούλας αντέδρασε, λέγοντας: «Δεν λειτουργεί τίποτε! Νοιώθω πως έρχεται το πολιτικό τέλος όλων. Άλλα περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τελικά μας έγινε εφιάλτης».
Η κ. Τσόνογλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην Κυβέρνηση, όπως άλλωστε της «επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος», πρότεινε στους εκπροσώπους των εργαζομένων συναντήσεις με αρμόδιους για τα θέματα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού για ταχύτερες παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών αρχής γενομένης από την ΔΕΘ με νέο κοινωνικό μνημόνιο για παροχές στις ασθενέστερες τάξεις, την προσπάθεια που επιχειρείται με θεσμικές αλλαγές στην διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη, που «θα φέρουν ένα στέρεο τοπίο, προκειμένου να αποδειχθεί ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο» και φυσικά στην προσπάθεια για την εξυγίανση του «κράτους παραβάτη» την ευθύνη για το οποίο έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.
Μετά από δίωρη συζήτηση οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν από κοινού συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία για όλα τα προβλήματα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην προσφυγή που έχει ήδη κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας μαζί με άλλους φορείς και πολίτες προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τον βραχνά του μνημονίου.