Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Στην Σερβία «ΛΑΪΟΣ» και «ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ»


Το φεστιβάλ άνοιξαν οι Σκοπιανοί, που δεν ήσαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, παρά με μπλουζάκια ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ, των οποίων η κακή εντύπωση μεταβλήθηκε σε χείριστη, καθώς ο Σύλλογος του Ωρωπού που παρουσίασε χορούς από την Μακεδονία, με στολές της Μακεδονίας εισέπραξε ατέλειωτα χειροκροτήματα που δεν τέλειωσαν παρά μόνο όταν κατέβηκαν από την σκηνή οι χορευτές του ΛΑΪΟΥ με τσάμικα, καλαματιανά και καγκέλια!
Οι δυο Ελληνικοί Σύλλογοι είχαν προγραμματιστεί να δώσουν και δεύτερη παράσταση στον χώρο γύρω από την εκκλησία του Αγίου Σάββα, όμως όλα ματαιώθηκαν από την δυνατή βροχή, που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στο Βελιγράδι, στον Δούναβη κι έδωσε το αποχαιρετιστήριο πάρτι στις εγκαταστάσεις του GRADIMIR, όπου ανταλλάχθηκαν και τα αναμνηστικά δώρα των Συλλόγων, με χασάπικο ζεϊμπέκικο, χασαποσέρβικο και σέρβικους χορούς!
Το χορευτικό του GRADIMIR, καταφθάνει στην Ελλάδα στις 23 Αυγούστου δίνοντας παραστάσεις σε Δήμους της περιοχής μας και θα φιλοξενηθεί στην Θήβα υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και στον Ωρωπό.