Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Πως καταγράφει το ΑΠΕ τις υποψηφιότητες στους ΟΤΑ της Βοιωτίας


Στην ΝΔ εξελίσσεται μια καθοριστική μάχη διεκδίκησης μεταξύ του Αλέκου Μιτά που είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου σήμερα - και στις προηγούμενες εκλογές είχε κατεβεί στον εκλογικό στίβο ως αντάρτης της ΝΔ- του Γιάννη Καράμπελα που ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και του προέδρου του ΕΒΕ Παναγιώτη Αγνιάδη.
Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη υποψηφιότητα στην περιοχή, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια ομάδα στελεχών που έχει αναφορές στην Κεντροαριστερά και είχε πολιτικούς δεσμούς με τον αείμνηστο δήμαρχο Χρήστο Παλαιολόγο, έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και με επικεφαλής τη Γιώτα Πούλου, έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στην κατάρτιση ψηφοδελτίων και συμμετοχή στις εκλογές.
Στο δήμο Διστόμου- Αράχωβας από την πλευρά της ΝΔ προβάλλεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Πατσαντάρα, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ωστόσο, το χρίσμα από την πλευρά της ΝΔ και επίσημα διεκδικεί ο δήμαρχος Αράχωβας Θανάσης Πανουργιάς. Από το ΠΑΣΟΚ η Ιπποκράτους έχει να προκρίνει μεταξύ τριών υποψηφίων. Του Γιάννη Σωτηρίου που για πολλά χρόνια υπήρξε κοινοτάρχης στην Αντίκυρα, αλλά και του γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα, Αργύρη Σφουντούρη και αυτή της Βαγγελιώς Γρανιτσιώτη.
Στον Ορχομενό έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο: Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει την υποψηφιότητα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Ορχομενού του Κώστα Ξηρογιάννη και η ΝΔ έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Ορχομενού Λουκά Υπερήφανου.
Στο δήμο Τανάγρας το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του δημάρχου Σχηματαρίου Βαγγέλη Γεωργίου που ήταν ο παλιός πρόεδρος στην ΤΕΔΚ, αλλά και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Τα βλέμματα στρέφονται στις κινήσεις του δημάρχου Οινοφύτων Γιώργου Θεοδωρόπουλου, που το τελευταίο διάστημα βολιδοσκοπεί τα περιθώρια συγκρότησης συνδυασμού. Από την πλευρά της ΝΔ ο προσανατολισμός των κομματικών στελεχών είναι προς την κατεύθυνση του δημάρχου Τανάγρας Παναγιώτη Κυριάκου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το δήμο Αλιάρτου ο προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ είναι προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Βίτση που υπηρετεί ως δήμαρχος στην Αλίαρτο. Από την πλευρά της ΝΔ στον ίδιο δήμο τα βλέμματα στρέφονται προς την υποψηφιότητα του δασκάλου Γιώργου Μεγάλου, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει.